- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Alap XP re szeretnek egy lehető legegyszerubb modon virtualis nyomtatót telepiteni.
Van ötletetek?
KosziImpossible is nothing
-
atala
addikt
Válasz ERRE a kérdésre egy másik topicból.
Nem. A gyári adjustment program kell. EZ az.
Nem biztos, hogy levegősödött, mert ha nem tudta szívni akkor nem tudott levegősödni. Egyébként a szivattyúnál van egy légtelenítő, ha jól tudom, így valamennyit tud légteleníteni.
A patront megcsináltad ahogy írtam? Ha igen, akkor csinálj fej tisztítást, és után próbáld meg.
Ha nem jó, akkor házilag nem tudod javítani, de szerintem a sok-sok fejtisztítást rányomsz, akkor át kell, hogy kergesse a tintát. Igaz, közben telik a szivacs, és fogy a tinta, de még mindig jobb, mint kidobni a nyomtatót. A szerviz csak eredeti patronnak hajlandó javítani. egy feltöltés egy XL-es patron garnitúra ami többe kerül mint a nyomtató.Jelöld meg a patronon a tinta szintet, és csinálj pár fej tisztítást. Ha látod, hogy fogy a fekete a patronból, akkor egy idő után meg kell jelennie a feketésen.
[ Szerkesztve ]
-
Máté337
csendes tag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy egy azonos typusú nyomtató, hosszú dokumentum esetén lehagyja az utolsó sorokat? 2 azonos nyomtató, az egyik jó, a másik nem.[ Szerkesztve ]
-
zarayg
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Canon MG2450 nyomtatónk. Párom gépén W8.1 Core, enyémen W7 Pro fut.
Szeretnénk nyomtatni egy képet teljes kitöltött A4-es oldalban, viszont alulról illetve oldalról levág automatikusan és nem tudunk miért. Beállítások jók, nyomtató amúgy jó. PDF-ben konvertálva a kép teljesen megjelenik, majd a nyomtatási előnézetnél megintcsak leakar vágni belőle.Van valakinek valami tippje?
Köszi előre is.
zaraygTelefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm.
-
Varshi
aktív tag
válasz minek?:S #14809 üzenetére
Szerintem húzd újra a printer legfrissebb SW-jét. Esetleg előtte minden létező nyomtató drivert törölj.
Ha nem oké így se, akkor próbaképp kerítsél egy másik gépet vagy laptopot. (Valszeg azzal menni fog, és ettől fogsz dührohamot kapni.)
A vége az lesz, hogy használod így, és mikor majd legközelebb újrahúzod az oprendszert, és még ez a nyomtatód lesz, akkor hirtelen megjavul minden (és nem érted, miért). Vagy nem.
Nekem is van/volt ilyen jellegű bajom, csak másmilyen... -
minek?:S
őstag
válasz Varshi #14810 üzenetére
Az a baj, hogy engem még annyira nem is zavarna, de mivel apámé mind a két gép és ő nem szereti, ha valami más(megszokta a nyomtatóról való beolvasást és nem akar áttérni, pedig nem nehéz), valamint ő úgy gondolja, hogy mivel informatikán belül tanulok már 6. éve, nekem kutya kötelességem tudni minden problémát és meg kell tudnom oldani őket.. hiába magyarázom el állandóan, hogy sokszor a szervizben sem tudnak semmit, csak ott van lehetőség talán tesztelni
Tervben van egy újrarakás a közeljövőben.. bárcsak megjavulna..
Neked mi a problémád? vagy miben másabb?
Üdv.:M.
-
Varshi
aktív tag
válasz minek?:S #14811 üzenetére
Nekem az volt a gond, hogy az Epson Event Manager "kapja el" a nyomtató felől érkező szkennelési próbálkozást. Namost egy Win7->10 frissítés be tud kavarni. De mikor újrahúztam 64bitesre a Win10-et, mintha nem minden ugyanúgy működött volna, mint előtte...
Újrahúzás lesz ebből, én már látom.
-
tylerddd
veterán
Adott egy Canon IR3225N típusú fénymásoló, ami elvileg tud szkennelni is. Ezt a funkciót viszont nem tudom működésre bírni. Egy Color Network ScanGear 2 Tool nevű programot sikerült a gyártó oldaláról letöltenem. Ezzel viszont elvileg csak hálózati módban képes működni, ha USB-vel kötöm a laptopra, akkor nem. Mit kellene tennem, hogy USB-vel is működjön?
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Titmouse09
aktív tag
Sziasztok! Van tapasztalat a HP 650-es újratöltésével? A múltkor vettem tintát, míg nem fogyott ki töltöttem rá. Ment egy ideig. Aztán 2 hétig nem kellett nyomtatni, most meg nem akarja.
Gondoltam kifogyhatott, töltöttem rá, de semmi. Már mindent csináltam vele, semmi nyomot nem hagyott a papíron (mármint zsepin/szalvétán). Na jött a nagy ötlet, beraktam nejlon zacsiba, megpörgettem. Na így megindult a tinta, tehát nincs már beszáradva/dugulva úgy tűnik. DE a nyomtatóban csak nem akarja.Meg kellene szívni a fúvókánál? Vagy a nyomtató van olyan szemét, hogy húzgálja a papír fölött, de nem mondja neki hogy nyomtasson is?
Ha arra van szükség, tudtok ajánlani bevált szopókát?
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
tylerddd
veterán
válasz Csavarnyuzo #14814 üzenetére
Köszi, megpróbálom akkor a hálózatos megoldást, hátha sikerül. Ez a küldés funkció mintha lenne benne, ilyen kis papírrepülő ikont láttam a lehetőségek között. Van ott beolvasás opció is, egy csatlakoztatás gombbal, de semmi nem történ, mikor arra böktem és összekötöttem a laptoppal.
Más: még szeptemberben jártam erre a saját Canon MG5450-es nyomtatóm miatt, ami B200-as hibát dobott. Ugye akkor kimostam a fejet és jelentem, mai napig működik a cucc (kopp-kopp)!
[ Szerkesztve ]
-
-
Titmouse09
aktív tag
válasz Titmouse09 #14815 üzenetére
Problem solved. Fent a lyukat kifúrtam akkorára, hogy a fecskendő beszoruljon, megnyomattam levegővel, azóta mint a kisangyal. Bár ez másik patron volt, de ugyanazt produkálta. (1-2 hónapja lelökött patron, nem volt leragasztva a fúvóka)
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Cégnél selejteztek egy samsung ml-1610 lézer nyomtatót. Kivettem a kukából és hazavittem. Annyi a baja, hogy nyomtatáskor nem veszi fel a papírt, de ha kézzel kicsit rásegítek (kézzel kicsit tolom a felső papírt vagy nyálazós ujj tolás - nana, nem az amire gondoltok ) akkor minden rendben. Kérdezni szeretném, hogy ez a probléma mennyire orvosolható, javítható, ha lehet házilag? Mivel a gyerekeknek nyomtatok színezőket javarészt, ezért nem küldeném szervizbe, akkor jó lesz így is.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Flowtation #14819 üzenetére
Görgő csere kb. ennyi: link. Egy lemosás is sokat segít, de nyilván a csere a megnyugtató megoldás.
A pirosat kell elvágni.
-
zsloti
senior tag
Sziasztok!
Hp 304-es patron beszerzésére van valami akciós lehetőség?
Köszi
ZsXiaomi max SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
Flowtation
őstag
válasz Csavarnyuzo #14820 üzenetére
Köszönöm, a hosszú hétvégén megnézem/szétszedem.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
férfiállat
tag
Hali!
van 1 HP laserjet 1012-esem, de a win 10 nem akarja nyomtatóként kezelni. driver-t meg nem találok hozzá.
tudnátok segíteni esetleg? -
Csavarnyuzo
őstag
-
gdani81
újonc
Hali!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Canon IP7250 nyomtatóm és bekapcsolás után nyolcat villan sárgán a gomb (A hibakód alapján: A tintagyűjtő majdnem megtelt. A nyomtató tartalmaz egy beépített tintagyűjtő tartályt, amely a fejtisztítás során összegyűlő elhasznált tinta tárolására szolgál.). Hogyan lehet megszüntetni, hogy bekapcsolás után ne villogjon sárgán.
A segítséget előre is köszönöm.
-
tylerddd
veterán
válasz Csavarnyuzo #14817 üzenetére
Néztem közeben az iR 3225n-t hálózaton. A ScanGear megtalálja a gépet, de a test connection-re kattintva azt írja nem tud csatlakozni a Canon-hoz.
Közben olvastam használati útmutatót, néztem neten is, de egyszerűen nem találok olyat, h PC-re kötve tudnék ezzel szkennelni?! Létezik ilyen, h csak hálózatos megoldás lenne elérhető vagy e-mail-ben küldés?! Van rajta USB csatlakozó, még azon bepróbálom, hogy pendrive-ra lehetne-e szkennelni, mert erről találtam leírásokat. Ami zavar ebben a dologban még, hogy honnan lehet azt tudni, hogy az adott gép mikkel van "felszerelve"?! Az előző fénymásolóval is próbáltam duplexet csináltatni, erre kiderült, hogy azt a funkciót nem kérte a munkahelyem, így kézzel kellet forgatni a lapokat ... Ekkor tudatosult bennem az is, hogy ezek ilyen készletekkel bővíthetőek.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz tylerddd #14827 üzenetére
Nekem ha megtalálta mindig jó colt a test connection.
Lépj be service mode-ba:
- reset -sárga gomb 2 párhuzamos ferde vonallal- (ha nem sikerül mindig kezdd ezzel)
- "fejecskében lévő csillag" gomb
- 2-es és 8-as számgomb egyszerre
Level1-en vagy.
- 2-es számgomb
Level2-őn vagy.
copier/option/user
user 3.oldala NW-SCAN beállítás 1-van? Ha nem, akkor állítsd egybe, aztán reset gomb háromszor és canon újraindít.Ha nincs benne send kit, akkor csak a scangear-es megoldás van -pull scan-.
Ha van benne send kit, akkor tudja a push scan-t -email, smb, ftp-.
Mindkettő csak hálózaton megy.
Pendrive-ra nem tud alapban -opcióval, vagy talán MEAP-os alkalmazással talán tudna-.
USB-n géppel összekötve szintén nem tud szkennelni.
Hogy mi van benne meg tudod nézni, számláló gomb megnyomásával [123] gomb -többitől eltérő méretű- és ott eszközkonfig vagy ilyesmi.A pirosat kell elvágni.
-
yossarian14
tag
Hello,
Canon MG5350. Egyik napról a másikra a fekete és a sárga színt nem nyomtatja egyáltalán. Patron csere és többszöri fokozott fejtisztítás meg volt, de az eredmény ugyanaz.
Van esetleg tipp, hogy mit lenne még érdemes megpróbálni?
Köszi.
-
tylerddd
veterán
válasz Csavarnyuzo #14828 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!!! Megnézem ezeket, ha megyek melóba.
-
jaddz90
tag
Sziasztok!
Egy olyan probléma kapcsán szeretnék segítséget kérni, amiről megközelítőleg sem igazán találok érdemleges információt. Adott egy étterem, melynek konyhája 3 blokknyomtatót használt. Konyha1, melyre minden tétel beérkezik, leveses illetve tésztás részleg, ahova csak a részlegre vonatkozó tételek kell hogy beérkezzenek. A konyha működésének gyorsítása érdekében kiegészült a rendszer egy negyedik nyomtatóval, nevezzük konyha2-nek, melyre szintén beérkezhet(ne) minden tétel, azonban a Visual Restaurant korlátozásai miatt ez nem lehetséges, mert a program csak 3 helyet kínál a tételek nyomtatóra küldéséhez. A kérdés, lehetséges valahogy megvalósítani, hogy a konyha2 egy az egyben, akár a programtól függetlenül mondjuk egy kábellel összekötve a kettőt, a konyha1 nyomtatót másolja, klónozza, ugyanazt adja ki? Mégegyszer, blokknomtatókról van szó. Előre is nagyon köszönöm a segítséget! -
Csavarnyuzo
őstag
válasz jaddz90 #14831 üzenetére
Van erről szó kinti fórumokon: link. Amúgy a blokknyomtatók usb-vel csatlakoznak a gépekhez?
Az egyiken írják megoldásnak: link. Nem próbáltam és elvileg csak 32 bites op. rendszeren megy.
Ha jutsz valamire írd meg pls. az eredményt.[ Szerkesztve ]
A pirosat kell elvágni.
-
czanki90
csendes tag
Szép napot, az lenne a kérdésem hogy mi okozhatja a problémát? Samsung xpress m2675f
A papíron hagyott bordákból vettem észre. Az alu hengeren lévő szilikon szerű bevonat meg is hullámosodott gondolom a hőtől és az olvadt rá a fekete hengerre is szerintem, de miért melegedhetett túl 40 oldalnál több egyszerre soha nem volt nyomtatva ez a mennyiség is évente 1x, amúgy számláz napi kb.: 10 oldal.
És ha lehet itthon ilyen hengereket kapni szeretném tudni hol mert csak kínait találtam komplett egységet.
[ Szerkesztve ]
-
jaddz90
tag
válasz Csavarnyuzo #14832 üzenetére
Sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet. A számítógépek, melyeken a rendelésfelvétel történik, egy szerverhez kapcsolódnak, a raktárkészlet folyamatos nyomon követése érdekében, a blokknyomtatás a szerver közbenjárásával történik. A működésére ezen kívül sajnos nincs rálátásom, ezért inkább olyan megoldásra gondoltam hogy a konyha1 és 2 nyomtatók egyazon kábelvéget használnák egy ketté osztó dobozkával, így mindkettőre szimultán érkezik az utasítás - ethernet kábelről van szó. Amennyiben ez nem működőképes megoldás, gondoltam még a 2 nyomtató közvetlen összekötésére, akár az imént említett kábellel, akár soros porton, viszonylag sok csatlakozó áll rendelkezésre, ha szükséges tudok készüléktípust mondani, bár a 4.-ként beszerzett nyomtató (konyha2) más típus mint a többi 3 és helyzetük nem megváltoztatható.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz czanki90 #14833 üzenetére
Alkatrész katalógus: link.
Teflonhenger van hozzá a HQ-ban: link.
Gumihengert ez az oldal hozza: link.
Viszont ha a gumihenger olvadt rá a teflonhengerre, akkor ott megszaladt a hő, amit okozhat pl. hibás thermistor -az is kérdés miért nem oldott le a thermostat-. Szóval ez nem biztos hogy csak 2 hengercsere...
Mielőtt bármit rendelsz bárhonnan, ellenőrizd le kétszer is a számokat.A pirosat kell elvágni.
-
jaddz90
tag
válasz Csavarnyuzo #14835 üzenetére
Utp
-
OP-ToTo
aktív tag
Sziasztok!
Samsung M2020 lézernyomtatóm van. Kifogyott a festék, legalábbis azt írja a segédprogram. Érdemes bele utángyártottat venni? Ki hol szokta beszerezni? Várom a tanácsokat.
ToTo
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
jaddz90
tag
válasz Csavarnyuzo #14839 üzenetére
Értem. És ezek a nyomtatók nem tudják magukat replikálni bármiféle konfigurálás nélkül, valamelyik porton? Hozzánemértő vagyok, de felteszem egy olyan helyen ahol mondjuk 5-10 blokknyomtatónak ugyanazt kéne nyomtatnia, ott infrastruktúrális - mintsem szoftveres oldalról közelítik meg ezt a kérdést.
-
törölt tag
válasz jaddz90 #14840 üzenetére
Szia.
Két dolgot fűznék hozzá, inkább csak offban, mivel nem valódi segítség a kérdéskörben.
Egyfelől, én is dolgozok, meg dolgoztam konyhán, másodállásban. Driver vagyok a Papa Johns-nál, korábban a Dominos nál.
Nálunk is van ilyen számteches rendszer, ami össze van kötve egy rendszerbe, de csak egy nyomtató van, ami a blokkot nyomtatja, és az megy körbe. (mármint a blokk)
Ezen felül, minden információ leolvasható monitorokról. (ami mindenhol van, ahol szükséges) Szerintem praktikusabb, de tény, nem ismerem a körülményeket.
Másfelől.
Nagyon régen volt hasonló problémám, és használtam valami virtuális nyomtatót, ahol volt port redirection (ha jól emlékszem valami ilyen néven futott) és a nyomtatást, ami egy pdf, vagy jpg file, oda küldted nyomtatásra, ahová akartad.
Ami fontos, ez ingyenes volt. De már nem emlékszem a progi nevére, sajnos.[ Szerkesztve ]
-
jaddz90
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget. Az igazi megoldás valóban egy monitoros rendszer kiépítése lenne, de ezt a helyszűkén kívül természetesen főként financiális korlátok nem engedik egyelőre létrejönni. Én valójában csak egy alkalmazott, egy szakács vagyok akit hobbi szinten érdekel az informatika és mivel rajtam kívül mindenki legfeljebb a bekapcsoló gombját találja meg a számítógépnek, a megbízott cég szakemberei pedig nem igazán találnak erre megoldást (ami számomra megdöbbentő) gondoltam tőletek kérek itt segítséget hátha. Félmegoldásként most elosztogatták úgy a tételeket, hogy minden rendelés csak oda érkezik be ahol azt elkészítik, a program tudja kezelni mind a 4 nyomtatót, mint készülék, viszont egy tételt legfeljebb 3 helyre lehet beállítani, ami így nem hatékony, hiszen pl. egy főétel készítése sokmindentől függ, volt-e leves, előétel, mi az és mennyi, stb. így marad a kommunikáció. Amivel nincs baj, de amikor nyár közepén folynak be a blokkok, majd lesz
Köszönöm mégegyszer! -
dany27
őstag
Sziasztok!
Van egy Kyocera FS-1030D nyomtatóm amiben meghibásodott a dobegség. Konkrétan szabályos távolságonként csikozta a lap jobb szélét (kb. 10cm hosszú vízszintes csíkok) a fényhenger látszott hogy ugyanolyan hosszú sötéttebb csikok vannak rajta. Aliról rendeltem bele csak fény hengert hátha segít a cseréje de nem lett jobb, inkább rosszabb lett a nyomat. Természetesen kiürítettem a használt festék tartályt és letakarítottam a leheuzó kést is benne.
Van valakinek ötlete hogy mit ronhattam el hogy az alábbi hibát kapom?
Vagy szimplán rossz minőségű a fényhenger és csak kidobott pénz volt rendelni?
[ Szerkesztve ]
-
Csavarnyuzo
őstag
-
dany27
őstag
válasz Csavarnyuzo #14845 üzenetére
Szia!
Igen van egy kis érintkező a fényhenger belsejében, az elviekben hozzáér a fényhengerhez. Multiméterrel kimértem a szerint oké a dolog. Amit észrevettem hogy ha kivszem a nyomtatás után a dobegységet akkor tiszta toner marad a fényhenger de csak az egyik oldalon.
Kivettem a tengelyt a fényhenger belsejéből hátha nem jól van mondom s újra összeraktam. -
Csavarnyuzo
őstag
válasz dany27 #14846 üzenetére
Tudom hogy macera, de én ilyenkor mindig visszarakom a régit hogy én csesztem el valamit, vagy az alkatrész rossz. Ha a régivel jó, akkor lehet hogy kéne egy kis vezető zsír az érintkezőre. Vagy megnézni a manualban hogy nem kell-e esetleg kalibrálni szerviz módban az új dobot -gyárilag ugye dobegység lenne-.
A pirosat kell elvágni.
-
doe2
tag
Sziasztok!
Hp 5820-ról mi a véleményetek?
magyarországon 5db 5 csillagos visszajelzést láttam az árukeresőn,viszont külfölfön 3 csillag az átlag.
Így nem nem tudom megvegyem-e. Most 40 ezerért megtudnám pedig.Köszi
-
Varshi
aktív tag
387 szavat ~3,5 pont körüli átlaggal? Gyanús, hogy el kéne kerülni.
https://www.amazon.in/HP-Wireless-GT-5820-Printer/dp/B01BMIUDLOViszont a vele azonos tudású L3050 +50% áron kapható, de aztán cserébe a HP tintája +50% árú az Epsonéhoz képest. A másik gondom, hogy a HP csak 1 év garit ad, míg az Epson 3-at, és elég jól intézik a garis bajokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kupon kunyeráló
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest