Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szabónagymer

    aktív tag

    Sziasztok!

    Van egy EPSON AL-M2000 lézer nyomtatóm. Nem tudom működésre bírni.
    Egész pontosan teszt oldalt nyomtat, (amiről nem sokat tudok értelmezni), telepítve van hozzá a megfelelő illesztő program is (Win7 Ultimate 32bit). Alapértelmezett nyomtató, festékkazetta új. Kábel jó, de másikkal is kipróbálva. USB porton (lenne) használva. Elvileg a COM port is jól van kiadva neki, mert egy másik eszköz ezt detektálja, így tudom hogy az a COM6. Persze tudom, hogy ez akár melyik lehetne...
    A dolog pikantériája, hogy nem rég még tökéletesen üzemelt, és elvileg plug and play lenne, mert illesztő program nélkül is felismerte a win7 már nem egyszer.
    Egyébként azóta volt egy PC váltás, de az előző PC-n is prudukálta már ezt.
    A Win telepítő viszont ugyan az, igy a két gép redszer alapja is, és elég viseltes a DVD. Bár egy halom frissítést töltött már le a win, és mint írtam, a saját telepítője is fent van, ott is van anyomtató kezelőben zöld pipával.
    Mégis mikor nyomtati akarok, hibával megáll. Pontosabban el sem indúl, csak a nyomtatás kezelőben írja ki, hogy hiba.

    Egyszer egy ismerős mondta, hogy nyomtatóknál van olyan, hogy egy program figyeli a használati időt, és egy kalkulált idő után, az üzemképességtől függetlenül, letílt- Errről később felvilágosítottak egy másik fórumon, hogy egy kis matrica antenna bélyeg van a kazettán, ami a festék mennyiséget figyeli, de ezt a detektort ki lehet herélni...
    Esetleg ez a matrica adta volna meg magát? Után gyártott kazetta. Vagy mi lehet a baj? Esetleg a nyomtató USB portja adta meg magát valamiért, vagy csak a windows szívat nemes egyszerűséggel?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák