Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yushchenko

    őstag

    válasz róbert gida #1517 üzenetére

    Na akkor a végén kezdem ha nem baj. Autópálya díjnál visszajárót minden esetben át kell nézni! Horvátoknál, szerbeknél, macedónoknál meg aztán főleg, és nagyon ajánlatos helyi pénzzel fizetni(bár horvátoknál kiírja euroban is a kapunál a kijelző, ezért ált. csak azt látom 0.69euro, csávó meg 1 eurot mond, de ez a legkevesebb). Szóval tudom, hogy irritáló érzés, hogy felnyílik a sorompó, és az ember taposná, dobja félre az aprót, de nagyon kell vigyázni! Haveromat "csak" 100kn-val baszták át.

    Szóval bosnyák utak. Nagyon sokat fejlődtek! Nem kell tőlük megijedni. Én is hihetetlenül meglepődtem, de az emberek nagyon fegyelmezetten járnak az utakon(nem úgy mint pár éve). Persze kivétel mindig van(taxisok nc, de azok itthon is alkotnak ugyebár).
    Az utak jók, ha "E" betűs úton mész, biztos, hogy még hiba se lesz rajta(ha lesz is kitáblázzák). Viszont nem fogod tudni feljebb vinni a sebességed 80-nál azt garantálom. Én odafele éjjel mentem, engem persze ez is lassított, meg féltem, nehogy medvét csapjak :DDD Azért annyit hozzátennék, hogy valószínűleg amennyit megspórolnál a km-eken, illetve az autópálya díjon, annyi el is menne pluszban benzinre (hegyre felfele-lefele 3-asban, közben 4-esben mentem). De semmiképpen ne ijedj meg az úttól. Rendőröket előre jelzik a szemben haladók, de ha mindenképpen megállít és meg akar büntetni, akkor fogod és megmondod neki hogy csak 10 vagy 20 euród van, nyújtogatod, ha látják, hogy tényleg nincs több úgyis továbbengednek.
    Mostarba biztosan találsz szállást, rengeteg magánszállás van, de hogyha félsz, akkor keress neten egy parkolós panziót, nem hiszem, hogy drága lenne 1 éjszakára. Ha nem hagysz semmit a kocsiba, akkor nem bántják. Szarajevóban is sokan álltak utcán, meg össze-vissza.
    Amúgy határőrök nagyon jó arcok voltak mindenhol, segítettek is egyszer. Horvátok bekaphatják, mert nekiálltak udvarolni a barátnőmnek. Meg amúgy is.
    Amúgy 6-7 órás utat szerintem ki lehet bírni. Én utolsó nap 12 órát vezettem, és abból kb 4-et pályán.
    Mod: GPS mindenképpen legyen rendes térképpel!

    (#1519) rozsomak96: Nekem nagyon pozitív emlékeim vannak. Azt sajnálom, hogy a Tunnel of Hopes-ra annyi pénzt kibasztunk, de végül is nem a kukába dobtuk legalább.

    (#1520) Olcsi: Ha az ember meg tudja maga is csinálni, akkor fillérekből megvan. Vezérműszíj 4k, olaj szűrőkkel 5k, gyertya kb 600ft/db, stb... Csak az a baj, én nem tudok szíjat cserélni, meg szétszedni a futóművet, amikor megrepedt egy gumiharang. Ezért jött ki az 500ft-os gumiharang szereléssel 10k-ba.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák