Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • D55

    aktív tag

    Na basszus, nézem mi ez a sok hozzászólás, kijöttek az 50 series lineup részletei, vagy kaptunk valami új DLSS feature-t?

    De aztán látom mi van... Hahakocka légyszi ennyire ne... Én is szoktam itt párhavonta tolni a magam hülyeségét, hogy pl. az NVIDIA ismerje el nemzetiségeként a gaming világát és amíg így dől a lé az AI felől nekik, addig nekünk mostmár adja sürgősen önköltségen a termékeit, különben Jensen Huang bőrkabát replikákat fogunk az NVIDIA forgalmazóinak székházai előtt égetni, de akkor is...

    Pont a DLSS adja el ezeket a kártyákat a leginkább mostanában. Nincs értelme azzal vitatkozni, amiért tízezrek vagy százezrek válasszák mégis inkább a felháborítóan drága NVIDIA kártyákat, mint sem a sokkal korrektebb árazású AMD vagy Intel kártyákat. Ha valami magáért beszél, akkor ez az.

    A másik meg az, hogy ez a 12VHPWR botrány ha gáz is volt nagyon, egyrészt tényleg kellett neki a 4090-ek brutális áramfelvétele, elhanyagolható amennyire gyengébb modelleket érintett, a ma kapható kártyák nagy részét pedig már eleve csak nagyon kis eséllyel érintheti, mert a sense pineket lerövidítették egy szabványrevízióban, így elvileg a kártyák már sokkal hatékonyabban észlelik a hibás csatlakoztatásokat. Annyit adok persze, hogy a kezdeti koncepció tényleg egy elcseszett dolog olyan téren, hogy a francért kell kényszeresen mindent ennyire eszetlenül miniatürizálni és rossz minőségű átalakítók pedig valóban okozhatnak akár kisebb teljesítményű kártyáknál is még akár helyesen ütközésig bekattant csatlakoztatás esetén is gondot, de szerencsére a legtöbbhöz a gyártója ad ilyet, közülük pedig ajánlások alapján lehet válogatni.

Új hozzászólás Aktív témák