Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TechN7ne

    nagyúr

    válasz Bandit79 #33543 üzenetére

    Nem nagy cucc ,csak gondoltam lassan 2021 re eljön az az idő ,mikor a nm csökkentésével kisebb lesz a fogyasztás ,hisz ez lenne az elsődleges gyártástechnológia lényege.

    Kezdem azt érezni ,mint sajnos mindenhol egyre gyakrabban a nagyvilágban ,megy az átverés ,előreláthatólag senkinek sem legyen pl. garancia időn túl biztonságos.
    Előre megfontolt szándékkal gyártanak alkatrészeket max. 3 évre ,régen azért ez nem mindig így volt egy jobb fajta termék vásárlásánál.

    Teszem azt ,nagyobb fogyasztás ,nagyobb hőfokok ,élettartam kicentizve.
    Az ,hogy vlmi alkatrész pl. 80 fokos még nem jelent nagy bajt ,de nem is a legjobb és még fontosabb ,hogy a többi alkatrésznek sem tesz jót hisz egymásra vannak fizikailag csatlakoztatva.

    GTX 7xxx szériánál lehetett egy kis lépést érzékelni az nvidia nál ,ott azt hittük a teljesítmény növekedéssel együtt a fogyasztás is csökken ,aztán volt egy-két évünk és fordult a kocka:
    Megy a hülyének nézés és a lehúzás.
    Mindezek mellett képesek ezt a folyamatot már rég megoldani ,csak a különösebb fentebb felsorolt okok miatt inkább nem teszik ,és ez már szinte igaz az összes tömeggyártásra ,legyen az egy bútor vagy egy kocsi vagy egy építkezés.

Új hozzászólás Aktív témák