Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz t72killer #17479 üzenetére

    Nézd olyan tragikus helyzetben azért nincsenek. Pár gyártó szarul áll, de például a PC Partnerről pont ma derült ki, hogy náluk még nem érződik ez a hatás, így ők még mindig hiánnyal küzdenek. Mondjuk itt talán az lehet a helyzet, hogy régiós szinte a bányászat másképp esett vissza. A teljes JPR jelentés alapján elsősorban a keleti piacokon volt hatalma zuhanás, de Európában speciel nem, és mondjuk a keleti piacokat az ottani gyártók szolgálják ki, míg az Európai piacra koncentráló PC Partner a régiós problémát nem érzi. Persze a nyáron biztosan érezni fogják, mert a bányászat itt is vissza fog esni, tehát csak idő kérdése, amíg mindenkinek a túltermelés lesz a problémája. Talán már az, de erről adat inkább a nyár közepén fog érkezni leghamarabb.

    Az pedig nem hiszem, hogy realitás, hogy most mindenki visszaálljon a korábbi listaárakra. Egyrészt mindenkinek sokkal drágább lett a memória, másrészt nagyon kedvező nekik a mostani helyzet. Inkább annak van realitása, hogy most egy picit ülnek ezen, a következő kör rendeléseinél kevesebb komponenst rendelnek, így kialakítanak egy olyan árazást, amivel nagyjából megmarad a mostani bruttó árrés. Az egyetlen tényező, amit itt figyelembe kell venni az az új generáció csúsztatása, de mivel az NV és az AMD érdekes is az, hogy a partnereik ne kényszerüljenek veszteséges VGA-gyártásba, így nyilván belemennek ebbe. Nem mondom, hogy végtelenségig, de egy fél évet simán tudnak várni.

    (#17483) whatnot: Ha ténylegesen megegyeznek, ami egyébként egy ilyen helyzet után nem kizárt, akkor az tényleg kartellezés. Majd kivizsgálják és megbüntetik őket, persze évek múlva.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák