Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shkiz0

    nagyúr

    válasz torma1981 #3665 üzenetére

    A tudatos vásárló miért ne venné meg annyiért?
    A hülye vásárló nem fogja, aki elhiszi azt, hogy neki kell a 3080 teljesítménye aztán még se.
    Ne felejtsük el, hogy hogy igazán a 3080 4K-ban domborít, alatta azért annyira nem feltétlen hasra esős a különbség. Alatta meg sokaknak elég a 2080/S/TI.
    Ez a kivárás meg elsülhet jól, de szarul is. Ez a "várjunk még a vásárlással mert lesz jobb ajánlat" egy ördögi kör. Mert minden egyes szituban lehet ezt alkalmazni, és ilyen alapon mindig csak vár az ember és soha nem vesz semmit :)
    Ugye az eredeti tömeges eladást az alapozta meg, hogy az NV elhintette milyen baszó lesz az új széria, meg hogy a 3070=2080Ti aztán erre szépen fel is ültek páran. Ekkor jött a sok idióta hirdetés, hogy 120-150-ért akarnak TI-t venni, mer' hogy az a 3070 miatt csak annyit ér.
    Persze mostanra ezen emberek is kihúzták a kezüket a biliből, látva a 3080 teszteket, illetve hogy az MSRP ár csak maszlag. Mondjuk utóbbit eleve nem is értem, mert aki kicsit is kompetens a hw-ek világában annak tudnia kéne, hogy 1 kezemen meg tudom számolni hány alkalommal volt MSRP áron bármi is, pláne a startkor. Itt most az FE karikat vegyük ki mert az más, és relatív kevés került azokból eladásra, mert általában a custom karikat keresi a nép, illetve hogy hivatalosan ugye itthon nincs FE.
    Természetesen én sem ülök háttal a moziban, nyilván tudom, hogy a pillanatnyi helyzet miatt érnek ennyit a kártyák, de azt senki sem tudja, hogy ha a készletek helyreállnak akkor mennyi lesz az ár, mert azt garantálom és bármiben lefogadom, hogy MSRP nem lesz egy darabig.
    Az meg jól látszik mennyi barom ember van itthon, és külföldön is, hogy egy elvileg 220-230K-s kártyáért képesek kiadni 1.5x-es árat. Nv ebből megint csak azt szűri le, hogy ha ekkora igény volt rá akkor semmi baj nincs a jelenlegi árakkal sem.
    Márpedig kérdés, hogy mi lesz az AMD kártyáival. Ugyanis a jelenlegi magas árak nekik mindenképp kedveznek, ha versenyképesek lesznek, mert egyből árazhatnak esetleg magasabban mint tervezték. És hülyék lennének sokkal olcsóbban adni.
    Szóval azért fel kell készülni arra az eshetőségre is, hogy ha lesznek is Nv készletek, akkor is relatív még magasan fognak maradni az árak. De ez majd idővel eldől.

    [ Szerkesztve ]

    Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Új hozzászólás Aktív témák