Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz #15779328 #4250 üzenetére
Itt van a kicsike... húzom a kesztyűt
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Alvin_ti4200
félisten
Undervolting Ampere, GeForce RTX 3080 Hidden Efficiency Potential?
<5% teljesítmény csökkenés 25%-kal alacsonyabb fogyasztásért igencsak jó deal lenne, ha ezt sikerül tartani más játékok esetében is.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz BITBOYS #4257 üzenetére
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
elite.cs11
senior tag
lehet nem kene idejarjak, mindenki csak kapja a gpu-kat, de bezzeg amit en rendeltem megjelenes uta. 35 perccel, arrol nincs hir bar lehet csak en vagyok tul aggodalmaskodo.
Grat a kartyakhoz mindenesetre, nagyon adtam a kepeket
-
Laraxior
titán
[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
válasz Laraxior #4265 üzenetére
Adod is tovább árában ?
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Laraxior
titán
Csak a TDP limitet toltam ki a maxra, az órajelekhez még nem is nyúltam....
Ez volt a 2070 Superemnek a vége:
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Laraxior #4265 üzenetére
Én úgy tudom, hogy 55 fok alatt áll csak meg a venti az FE-n és akkor is elég lassan..
"Finally! NVIDIA has adopted idle fan stop on their Founders Edition. This has been one of the major reasons for people not to buy previous FE cards and also means AMD now has to follow through with it as well to stay competitive.
NVIDIA's fan-stop mechanism has a much longer delay than what we're used to. Not problematic in any way, I just noticed the longer timeout of up to seven minutes." -
Laraxior
titán
370W....
Szerintem ezzel a VGAval simán meg lehetne etetni a 450W-ot is, ha el lehetne engedni az órajeleket.Vegyetek 550-es tápot hozzá(#4272) sylex1: 115%
(#4273) Alvin_ti4200: 30%-tól nem tudom lejjebb húzni Illetve a görbét engedi, csak van egy szaggatott vonal a 30%-nál.
[ Szerkesztve ]
-
Rison77
senior tag
Bővült pár nyilatkozattal a lista. Gigabyte konkrétan beleállt az egészbe, hogy ők biza még túl is teljesítették az nvidia által előírt értékeket. De ha valakinek problémája van, ingyé cserélik a kártyát. De azért fogadjunk az Aorus-on egy db sp-cap-et nem fogunk látni.
-
arabus
addikt
köszönöm uram! jól megy ez.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Laraxior
titán
válasz szabeska #4278 üzenetére
Visszaesett amúgyis, az csak az induló. Azért írtam, hogyha engedné az órajelet, simán bevenné a 450W-ot... és ez csak az FE verzió...
-
arn
félisten
válasz Alvin_ti4200 #4252 üzenetére
A cb a megjelenes napjan csinalt hasonlo tesztet.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Laraxior #4274 üzenetére
Szerintem, ha hozzányúlsz a fan curve-höz az felülírja a default fan profile-t, de hagyd ott tíz percre idle-ban és nézd meg, leáll-e a venti.
Az undervoltingot is kipróbálhatnád majd, ha van kedved, ahogy a #4251-es hozzászólásban írtam, nagyon látványos fogyasztás csökkenést lehet elérni minimális teljesítmény veszteséggel Számomra a nagy kérdés csupán az, hogy ez Forza Horizon 4-en kívül is megállja-e a helyét.
arn: tudsz dobni egy linket légyszi?
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Szerintem akinek crash problémája volt azok mind 4K alatti felbontással játszottak.
4K-ban simán beleszalad a TDP limitbe. Még 18xxMHz-es órajelet is láttam teszt közben:(#4281) Alvin_ti4200: Furcsa, de a Core Voltage-hez nem is nyúltam, ez a tök alap. 1.068V. Gyakorlatilag a GPU órajelet nem is kell piszkálni, úgysem marad meg a magas órajelen. Egyedül a vramot lehet, talán haszna is van annak.
[ Szerkesztve ]
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz Alvin_ti4200 #4281 üzenetére
Csucskartyat venni azert, hogy undervoltold mert havi szinten akkor 100 ft-al kevesebbet fogyaszt ?
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Lupous
csendes tag
válasz Cthulhu Dawn #4287 üzenetére
vagy csupán, hogy növeld az élettartamát... (vagy nem?)
-
Tuskone
lelkes újonc
Az évi 1200ft, az már van vagy 3kiló kenyér!
-
veterán
válasz Tuskone #4283 üzenetére
Lehetséges, hogy igazad van.
Állítottam egy Fan Curve-t magamnak és így már felment a ventillátor 80%-ig ami 2590 RPM volt. Laza 15 fokkal volt hűvösebb, mint az előtt és a pont is több lett...The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Laraxior
titán
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
Nem, hanem azért, hogy kevesebb hőt termeljen és így halkabb, illetve hűvösebb legyen, kevésbé terhelje a tápot a magas áramfelvétel miatt, plusz talán túlél pár évnél többet Nekem nagyon szúrja a szemem a 320-350W-os fogyasztás, miközben a kártya szinte ugyanarra a teljesítményre képes (az eddig látott mérések alapján) 230W-os fogyasztás mellett is.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Laraxior #4297 üzenetére
Nekem így néz ki a görbe végül. Annyi, hogy így folyamatosan pörög hiába húztam le, hogy 30 fok alatt ne menjen semmit... De közel 15-20 fokkal hűvösebb így nagy terhelés alatt, mint eddig!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Laraxior
titán
Nekem is hasonló, csak nekem 70°C-on már 100-on pörög.
De nem hiszem, hogy szükség lesz rá. Max nyáron...de akkor engem már nem érdekel"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
veterán
válasz Laraxior #4299 üzenetére
Addigra már szerintem itt is Ti lesz vagy S, amelyik jön...
De az az átkozott fény effekt szinkronizáció nagyon bosszant, de egyébként meg fullos a kártya szóval nem tudom, hogy mi lesz, ha megjön a Strix is elég lesz dönteni a kettő közül, mert ez talán jobban néz ki, de az RGB meg rules nálam.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Háztartási gépek
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...