- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielLong
senior tag
válasz Találtgyerek #30850 üzenetére
Miután nálam is az RM850i hangosabb, mint az RM850, így egyelőre a Corsairtől nem estem hanyatt.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz AsakuraDave #30851 üzenetére
Vagy abban sem, mert eléri a felső határát
Half Life 2 pl 285fps körül tetőzik.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
őstag
válasz -=RelakS=- #30853 üzenetére
pedig már kinézem a 300 Hz-es monitort....
-
ribizly
veterán
válasz DanielLong #30852 üzenetére
Én rettegek, hogy mit fogok össze szívni, ha majd egyszer tápot kell cserélnem. A mostani (EVGA Supernova 850G2) quiet mode-ban teljesen hangtalan, mert nem kapcsolja be a ventit. Amikor véletlenül átbillentettem egyből feltűnt. És akkor ez még egy "tervezhető" zajforrás, nem egy cicergés vagy sípolás.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
őstag
Mi a vélemény az 1440p-ről? 3080-al dlss-el vagy nativban érdemes?
-
addikt
dldsr 4k + aztán erre dlss
RDR 2-ben csodákat művel.Meg bárhol ahol a TAA cseszi el az összképet. COD MW is ilyen például. Homályos mosott szar feeling. Itt vagy filter, vagy dldsr. DLSS nem kell.
De játékfüggő. Cyberpunk-ban is fasza a DLSS. Ghosting már gyakorlatilag eltűnt.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
Hát ha Balanced-on van akkor tuti szar lesz.
1440p-ben Quality. 4K-ban lehet próbálkozni a Balanced-al is. Mert ott van miből főzni.
Minél több információd van, annál jobb lesz a DLSS utáni végeredmény is.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szóval RDR2-ben valamiért visszaveszed a DLSS-t, mert kevés az fps (amit kétlek, 3080-al - 1440p-ben), de egy fps multiban meg ray tracing on?
Egy olyan fos multiban ami ray tracing és dlss nélkül is egy bughalmaz.
BF 2042-őt én letettem akkor amikor lejárt az ea play pro-m dec közepén, de akkor a DLSS még szarul működött.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
RDR2-ben nem is látom az FPS számot mert maga a játék nem mutatja, és az xbox-os windows alap meg valamiért nem működik. Egyébként az is 4k-ban van eddig. Az 1440p csak azért volt kérdés mert tervezem a FullHD monitorom váltását. (Két 3080, az egyik FullHD monitoron a másik 4k TV-n.)
De igazából a HDR miatt tetszik jobban a Ray Tracing...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Az 1440p csak azért volt kérdés mert tervezem a FullHD monitorom váltását.
Így már értem. Csak szépen lassan csepegteted az infót. 1440p-ben már jó lesz a DLSS, de csak Quality mert alatta szétmossa. Meg egyébként se kell Balanced egy 3080-assal. Vagy lehet kísérletezgetni a dldsr + dlss kombóval.
Az adott játék élsimítási moslékát megkerülöd a nagyobb felbontással (1440p-ben mehet akár rögtön 5K is egy 3080-assal), aztán DLSS Quality/Balanced.a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
őstag
-
addikt
A DLDSR azért jó mert a sima DSR-hoz képest kisebb lesz a teljesítmény vesztés. Hatékonyabb. És szebb is lesz a játék. Ahol van DLSS ott ez majd ellensúlyozza az elvesztett fps-eket. És a DLSS pont a nagyobb felbontásoknál működik a legjobban. Ott az FSR-nak esélye nincs.
win-win.[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
-
őstag
válasz DanielLong #30872 üzenetére
Akkor nekem tényleg sikerült minőségi tápokat szereznem Vagy csak a két tápcsatis kártyákkal van szerencsém (MSI 3060 ti gaming z trio, GW Phnx 3070 GS, Giga 3080 xtrem wf, Asus 3080 TUF oc)
-
Chalez
őstag
Nem kell félni 3080-al az 1440p-től. 1080p után megváltás lesz a nagyobb felbontás. És quality dlss rendben lesz mindenhol, már ahova kell. Én 34" 1080p-ről váltottam 32" 1440p-re, nem bántam meg. Pazar a kép élessége. Igaz most Ti-m van, de a 3080 is bőven jó volt.
Azért váltottam (tulajdonképpen be akartam szántani 3080 Suprim X eladása után a pc gamingemet, de nem vitt rá a lélek )Ti-re, mert egy 65" OLED is a gépre van kötve, hogy alkalmanként kontrolleres játékkal a fotelből tudjam tolni, és a 3080 épp necces volt - hansúlyozom - néhány helyen.
Ha e-sportot tolsz csillió fps-sel, akkor persze maradj 1080p-n, de oda proci is kell[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz DeathAdder #30876 üzenetére
Azonos a képátló is?
Vagy az egyik 29", a másik meg 34"?#30867omfgk
Driverhez kötött ez a dldsr? Mert én vezérlőpultban nem találom :S[ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
válasz DeathAdder #30876 üzenetére
Nekem bőven észrevehető volt, bár elvoltam sokáig 1080p-n is. Mivel eléggé érzékeny a szemem az alacsony fps-re, így kellett a 3080, hogy felbontásban feljebb merjek váltani. Mert persze a részletességről nem mondok le, ha lehet
-
őstag
Szerintem az FHD még mindig jó főleg ha HDR is van mellette.
-
GAbre
veterán
Nem tudjátok God of war lehet régebbi driver miatt,bugozódhat?
Alap AI pozició,futásban,interakcióban ragadt ai,interakció után nem lehet többet interakciózni,vagy épp végletekig belassul nyílt terepen a karakter,és mire odaérnék,hogy küldetés van,nem lehet mit csinálni,szintén beakad.Hiába a game frissítések....[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz -=RelakS=- #30885 üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Sajnos volt szerencsém 27" 1440p-ről 1080p-re váltani.. Ég és föld volt a visszalépés kinézet tekintetében.
H2O über alles!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz F e Z o #30886 üzenetére
42"4K + 27"FHD pár van otthon, 31"4K melóban.
Évekig használtam 42"FHD tévéket monitorként monitor távolságból. (ezen azért már majdnem megmondható az élsimítás módja is )
A legsúlyosabb a 15" 4K laptop volt, azon sajna játszani nem tudtam (céges cucc), de megnéztem volna, hogy hogy néz ki.Igen, nem vagyunk egyformák, viszont a 4K-t bármikor beáldozom a 240Hz-ért.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
veterán
válasz -=RelakS=- #30887 üzenetére
Nekem volt már UWQHD+ és most sima WQHD van, de ez volt már 32" és 27"-ben is. A 27" engem jobban meggyőzött szerintem jóval tisztább, mint a 32 esetén volt. Hiányzik néha az UW viszont túl drága ahhoz (egy jobb fajta), hogy ismét olyat vegyek. Inkább majd 4K lesz, ha lesz olyan kártya ami stabilan fogja hozni azon is a 144 Hz-t.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
muxi-muxi
senior tag
Hát igen, egy jobbféle ultra wide monitor bizony 1600 euróba fáj. Cserébe nem is avul el olyan hamar, mint a top vga-k. De hogy mi az, ami jelenleg kihajtja ezt a felbontást, csak a jóég tudja...
Cyberpunkozom 3840X1600-ban, egy 3080-sal DLSS-t használva, nélküle normális fps-ek elérése vágyálom csupán.
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
-=RelakS=-
veterán
Meg lehet trükközni a kártya driverében, hogy kisebb felbontáson fusson, pl ha szereted a 21:9-et, akkor 3840x1620-ban (tulajdonképpen 64:27, de nincs valós 21:9-es monitor 1:1 arányú pixelt feltételezve) a monitor által támogatott frissítéssel tudod használni játékban.
Annyira működik, hogy aki minden játéktípusnál "a szélesebb jobb"-at vallja, annak cukkolásképp csináltam 64:9-es videót Majd egyszer az összes cutscenen végig kéne menni.
Amit én tudnék elviselni az egy 48"-os 8K monitor, ami 8K-ban legalább 60, 4K-ban 120, FHD-n 240Hz-et tud. Nem sírnék, ha többet tudna, meg ha nem egy vese lenne az áraItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
veterán
válasz muxi-muxi #30891 üzenetére
Igen annyiba fájt a AW3821DW is amikor vettem és 3090-el használtam tehát úgy nyilván megfelelő volt minden. Viszont lolozásra egy idő után sok volt...
Most ez a "kis" 27" teljesen jó számomra, ha pedig nagyon 4K élményre vágyom ott a CX amire lehet a nyálat folyatni.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz -=RelakS=- #30892 üzenetére
Szép és jó volt, de amint mondtam jelenleg feleslegesen drágának tartom ezért is váltam meg tőle. Emlékeim szerint Cshavez kolléga szereti a széles vászont.
Azok mind szép felbontása lenne, de az valóban nem egy, hanem két vese ára lenne és akkor még valami kellene ami meghajtja..
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Andor22 #30897 üzenetére
Gondolkoztam rajta, de mivel FreeSync is kellett (akkor még) ezért végül egy LG 27GL83A lett és nem került annyiba. Eddig nem rossz, de lehet cserélem egy magasabb refresh-re szóval lehet le lesz rá cserélve.
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
Én egyszerre használok 27" 1440p felbontásű 144Hz és 240Hz-es kijelzőket.
Látni, hogy folyékonyabb a 240Hz-es, de hogy őszinte legyek, alig ad vmi plusszt, pedig én régen versenyszerűen cs-ztem, úgyhogy nekem ezekre nagyon is rá van állva a szemem.
Ha most kéne döntenem új monitor vételén, biztos nem fizetnék 30-50%-os felárat a 240Hz miatt, totál felesleges pénzkidobás volt így utólag
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest