Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz keIdor #19685 üzenetére
Nem bíznék az áprilisi startban, mert nemrég volt lehozva sok oldalon, hogy a 2GB-os GDDR6X nagyon nem ott tart ahol kellene. Gyakorlatilag már rég kártyákon kéne legyen, de további csúszás lesz, és következő negyedévben kezdik csak el szállítani, abból mire piacra kerül majd talán nyár eleje, közepe.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
KillerKollar
őstag
válasz Shkiz0 #19701 üzenetére
A legújabb pletykák szerint 12GB-os lesz a 3080 Ti nem? Azt meg tudják oldani 1GB-os modulokkal is, elvégre a 3090-en van 12x2GB, ezen meg lenne 12x1GB, és kb majdnem egy 3090 lenne minimálisan megvágott CUDA core-okkal.
-
nagyúr
válasz KillerKollar #19702 üzenetére
Ha annyira megakarták volna akkor már most is mehetne a gyártás mert a meglévő 10 mellé +2 már akkor se kellene gondot okozzon, mert itt azért nem 10vs 20db chipről van szó. Ugye az indok az vol anno, hogy amíg nincs 2GB-os stack addig nincs inkább 20GB verzió mert abból inkább +1 kártyát tudnak lefedni.
Akkor kérdem én miért nincs még gyártásban a 12GB-os verzió?Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Egy átlagos használatra írtam. Persze, van olyan alkalmazamás ami nem megy, de átlagember simán elvan egy 'olyan' gépen. Egyértelmű, ha valaki erre szórja a pénzét, tegye, nem bántom. De az, hogy egy valamire való gémer gépet összerakj, amin mai címek mennek, közel 1 misi. Ebből a videókártya egy aránytalanul drága cucc. Szerintem sokunknál felkerült az i-re a pont. Reagáltam egy hsz-ra, nem kötekedéssel tettem. Üdv
-
sasa134
addikt
válasz warcat #19684 üzenetére
Ne magadból vagy abból a messze nem széles rétegből indulj ki, akinek belefér kiadni 5-6-700 ezret egy VGAra.
Az átlag , aki új PCt vesz, azt látja, hogy eddig mondjuk 1000 Euróból megvolt egy gép amin el lehetett játszogatni, most meg 2000. Vagy 2500.
Ez brutális, teljesen felborult a piac, netezős VGA-k vannak, középkategória (árban, nem teljesítményben) meg eltűnt. A csúcskártyák árai elrántották az egészet.
Nem, nem fognak a meglévő VGA-k hirtelen tönkremenni, de a világ PC boltjaiban most szted hány %-kal estek a kész konfiguráció eladások? Már, ami nem szétszedésre, bánýára kerül, hanem apuka akar venni egy gépet a gyerekeinek mert kell sulira és szórakozásra?
Persze, lehet ilyeneket mondani, hogy a 2080Ti is drága volt, sőt, több, na bumm. Csak ez rohadtul nem releváns mert a tömeges eladásokat nem az generálja, hanem a tömegek számára elérhető középkategória. Ami most jelenleg ugye 8-900 Euró, vagy valami hasonló. Agyrém.
Konzolok pedig a hírek szerint ott lesznek a polcokon tavasztól ( itt nálunk német fórumokon áprilist emlegetnek) - szóval kíváncsi vagyok, mennyien vesznek majd 1000 Eurós VGA-kat ha 500ert ott az Xbox/Ps5. (Semmi szándékom háborút indítani, tudom a pro/kontra érveket, csak na).[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
gainwardgs
veterán
Csak az új rtx kártyáknál mutatja az új hwinfo ezt az újfajta chip hőkijelzést?
Feltettem legújabb béta verziót de csak egy hőfok értéket mutat
Thx
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz gainwardgs #19708 üzenetére
GDDR6X csak.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
KillerKollar
őstag
válasz Shkiz0 #19703 üzenetére
Szerintem azért, mert a jelenleg 2 SKU felé oszlik (nyilván nem 50-50 arányban) a GA102 gyártása, vagy 3080 vagy 3090 lesz és mivel ezekből a kártyákból se tudják kielégíteni a keresletet, így kiadni még egy kártyát, amit aztán vagy nem lehet majd kapni, vagy ha lehet akkor is brutális felárral, amin ugye nem az NV szakít nagyon, hanem a scalperek/kereskedők/AIB-k fölösleges lenne. Ha helyreáll kicsit a piac akkor lesznek majd új kártyák szerintem.
-
nutella1
őstag
A 30-40 szerintem csak szimbólikus jelentéstartalommal bír. Tudjuk mire gondol a kolléga. Jelenlegi vga árak mellett csak megszállott userek vásárolnak a bányászok mellett. Ami a legszomorúbb, hogy ez már betegség, hasonló mint a szerencsejáték. Csak egy "beteg" ember vásárol milliókért vga-t, egy-két játékra, mint itt néhányan, és én.
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
-
válasz KAMELOT #19716 üzenetére
Az a baj, hogy ez a 'szemtelenség' nem csak itthon van. A beszélgetés ott indult, hogy akár az iparág tönkremeneteléhez vezethez. Nekem pl. ez egy hobbi, nem vagyok aktív játékos, de ezek az árak ennyit már nem érnek. Nem vagyok vele egyedül, ennyit sok embernek nem ér. Munka, háztartás, gyerekek, építkezés, autó stb. ami mellett csak egy nem full gép monitorral, füles meg úgy mindennel együtt közel 1 milla. Ez inkább luxustermék az online lövölde lassan. Mindenki meg tudja venni, de az arányok felborultak. Ha sokan kiszállnak, tényleg magával ránt sok mindent. Elég megnézni vagy visszaemlékezni a 2000-es évek eleje/közepére, amikor sorbaállás volt pl a Battlefield szervereken. Több száz szeró volt tömve. Most listázod és van 20-30 db és simán bent vagy. Ahhoz képest is hanyatlás, de lesz ez még rosszabb is. Az is lehet, hogy néhányan rosszul látjuk. Szép napot! ;)
-
KAMELOT
titán
-
MODERÁTOR
válasz KAMELOT #19718 üzenetére
Dehogy dől be, ez átmeneti állapot. Pár hónap és javulni fog a helyzet, ez is olyan mint a ps5 meg xbox miatti sírás, hogy nem kapni azonnal. Karácsonyra már lesz, addig ott a ps4.
Igazából azok sem fognak szívni akik nagyon drágán vettek 3080-at mert mire eladásra kerül addigra visszatermeli a kártya árának a dupláját.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
válasz KAMELOT #19718 üzenetére
Itt érdekes a helyzet. A mi cégünk is előállít egy terméket. (Több fajtát, de ez lényegtelem mit) Nálunk a vevői kör neve az szent. Évek óta nekik adjuk el amit gyártunk. Ha most pl a mi termékünkről kiderülne, hogy jó egy űrrakétába és lenne extra igény több darabra, akkor sem tojnánk le azokat a vásárlóinkat, akik több mint 20 éve a piacunk. Többet nem tudunk legyártani, ez nem olyan egyszerű, de a jövőnket nem egy hirtelen hozott döntés fogja befolyásolni. Ha az a bizonyos űrrakéta 1 év múlva eltűnik, a szemenköpött régi vevőink elpártolnának. Ok, nem vagyok gyárigazgató, de van rálátásom. Hosszú távra gondolkodik minden hasonló cég. Jelen esetben itt nem ez látszódik, ami azért több mint érdekes. Vagy nagyon magabiztosak a döntéseik súlyában.
[ Szerkesztve ]
-
rolcsy94
tag
Üdv.
Vásároltam egy Cod Cold War kódot de csak rtx 3080 vagy 3090es vga-val tudom aktiválni. Van itt véletlen valaki aki tudna ebben segíteni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Dare2Live
félisten
válasz zebra_hun #19721 üzenetére
ti nem viszontealdók láncolatán keresztül értékesítetek. Ráadásul nem is NV az eladó hanem Asus, Gigabyte, MSI...
Ez alól az egy kivétel az FE. Jelen pillanatban tippre 16.000bot és 100db élő bányász nyomogatja az F5öt. Az élő bányászoknak pedig sok esélyük nincs a bot gyorsabban leadja a rendelést. Próbálkoztak az egy email cím egy kártyával az se segített....
Ebben a helyzetben mit csináljon NV, hogy adja el a bevált vásárlóinak "gamereknek" a terméket és bányászoknak ne? Vmi jó ötlet?
A dolgot NV is érzékeli most épp a 3060 moddal próbálkozik. Nem hinném sokat érne. De ha tegyük fel igen mert ráforrasztott romba beleégették nem lehet megkerülni. Na mi lesz? Lesz készleten gamernek 3060. Juhuj. 3060TI-3070-3080-3090 ára meg továbbra is egekben.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz keIdor #19711 üzenetére
Ezt a 3080TI = 3090 24->12GBs ramokkal dolgot anno már leírtam novemberben mint logikus lépést.
Sztem ha lesz is tolva lesz pont mert a hibátlan chipeket vég nélkül el tudják adni 3090 áron.
Amúgy gamereken se segítene. Bányászok itt is megvennék mindet.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Ráadásul driver moddnak írja NV. Na bumm használva lesz majd régi driverrel. Bánya ugyanúgy megy féléves driverrral is mint újjal. Ha legalább bios szinten csinálták volna úgy el telt volna 1-3hét is míg megjelenik rá a bányász bios...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Devid_81
félisten
válasz KillerKollar #19679 üzenetére
Ha az osszes kartyaval megcsinalnak lenne a legjobb mindenkinek.
Nehogy mar az legyen a legnagyobb problemaja a usernak, hogy koca jatekoskent VGA-ra elkoltott penzet koca banyaszkent nem tudja megkeresni...
Amiota az eszemet tudom arra vettem a VGA-kat a gepembe, hogy hasznaljam jatekra ami a hobbym, soha nem arra vettem VGA-t hogy valamivel visszaakarjam szerezni az arat.A penz visszatermelos VGA-kat Quadronak vagy Teslanak stb nevezik
...
-
Locutus
veterán
válasz Dare2Live #19726 üzenetére
Próbálj meg logikusan gondolkodni.
Egy új kártya nem megy régi driverrel, csak azzal, amiben már van támogatása. Ezért lehet egy új kártya kapcsán bevezetni a limitációt, de nyilván minden más kártyára is él majd a korlátozás, csak azokhoz fel lehet rakni régebbi drivert is.
Nincs más lehetőségük, ez a legjobb amit tehetnek. De ha szerinted megy máshogy is, nyugodtan oszd meg velük zsenialitásodat.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #19727 üzenetére
Miért, hol van az leírva, hogy pl egy 3080-at csak játékra lehet használni? én nem látok ilyen kikötést. Ha meg visszahozza az árát a vga amikor üresjáratban menne a gép hiszen senki nem géem 0-24 akkor az mégjobb. Gondolom a fórumozók többsége nem rendelkezik Musk mennyiségű pénzzel, hogy ne számítson havi pár tízezer ft.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
fahrii
őstag
Embere válogatja. Én csak azért bővítem a gépem mert régen nagy kocka voltam, de sose volt rá pénzem. Most van rá pénzem, de ha van is időm játszani akkor PS5. A pc bővítés pusztán birtoklási vágyam kiélése (és persze munkaeszköz). Szóval a jelenlegi a lehető legjobb forgatókönyv számomra. Van egy erős vga-m és még profitot is termel. Normál esetben csak állna parlagon.
-
Dare2Live
félisten
válasz Locutus #19728 üzenetére
kb 10nap és kiderül a zsenialitásod ahol az új NV driverrel a felére esik a hash érték a 3060TI/3070/3080al mindezt úgy, hogy 2héten belűl nem lesz megkerülve.
Engem amúgy az is érdekel hogy mi lesz egy decemberi driverrel amivel a 3060TI szépen hasel. Uaz a generáció, uaz szilicium de a 3060 nem fog vele? Ez lehet de simán az is hogy gond nélkül.
Az egy megoldás amit el tudok képzelni, hogy tartós az az, hogy HWsen sziliciumban kiüthetetlenül ott a korlát. De erről jelenlegi tudásunk szerint szó sincs.
10/30nap és kiderül.
-
Trinity99
csendes újonc
Tehát aki vesz egy autót és beáll vele taxizni vagy futárkodni hobbi szinten egy kis pénzért, el kéne tiltani tőle? Mert nem azért vette az autót végülis.
Hülyeség szerintem, én játékra vettem a kártyám és csak arra használom de ha valaki bányászni akar vele, miért ne tehetné? Megveszel egy terméket ami a tiéd erre jönnek az okosok és meg akarják mondani, hogy mire és hogyan használd.
-
Devid_81
félisten
Sehol nincs leirva.
Pascal elotti idokben volt VGA-d?
Akkor mit csinaltal, hogy visszajojjon a VGA-d ara?Semmit
De nem is adtal ki a VGA-dra ennyit fogadok.Nem kellett volna az 500-600K-s 3080 ra azt mondani, hogy "egesz jo vetel" vagy a 3090 kozel egy millioert, es akkor nem jut ide a PC Gaming ahova jutott.
Es rogton nem mindenki azert venne a VGA-t az utolso utani sporolt penzebol, hogy gyorsan a banyaval keressen egy kis aprot, mert a VGA sokat elvitt, vagy epp mindent elvitt.Erdekes modon a 2080Ti kapta rendesen negative feedback-et (jogosan) az ara miatt es nem is lett eladva belole millio.
Nezz be a topikjaban, alig van/volt tulaj, nem veletlenul.Szerk: (#19733) Trinity99 itt a valaszom neked is
Szerk2 (#19735) sylex1 ebben teljesen igazat adok, ha nagyon VGA kell a usernak es legalabb egy 3080 teljesitmeny akkor inkabb a 3090, mert lassan egy aron vannak
[ Szerkesztve ]
...
-
veterán
válasz Devid_81 #19734 üzenetére
3090 se lenne sok, ha nem bányászna úgy ahogy.
Jelenlegi elszállt árak mellett meg már inkább megveszik azt, mint 3-500 euróval olcsóbban a 3080-at ami amúgy se kapható...Pascal előtti időkben nem ennyi volt a kártya ára így nem dolgoztattad vissza..
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Devid_81
félisten
válasz Devid_81 #19737 üzenetére
Osszefoglalva gyorsba:
NVidia komolyan gondolja a banyaszas kiirtasat a gamer kartyakbol.
Az osszes mar piacon levo VGA-juk kapni fog/kaphat egy uj reviziot, bios+driver szintu hashrate tiltas kapnak az uj VGA-k es a 3060 lesz az elso olyan VGA toluk ami eleve igy erkezik.Banyaszoknak sem kell aggodni, lesz banyaszasra vas, de az egy kulon kategorias hw lesz, javareszt Turingok, de a legerosebb tag az Ampere lesz.
...
-
MODERÁTOR
-
Devid_81
félisten
Ezert kap az egesz Ampere csalad uj SKU-t avagy hamarosan ahogy elfogynak a jelenlegi VGA-k a piacrol (nem lesz nehez mert eleve nincs csak scalpereknel) jonnek a frissitett verziok amik mar nem lesznek jok banyaszasra annyira hatekonyan.
Tehat ami most kint van es mukodik annak orulhet aki banyaszik es ennyi, az uj meg talan eljut vegre a gamerekhez akikhez eleve keszult az egesz.
Ennek pontosan az lenne a lenyege, hogy ahhoz keruljon a VGA aki azert veszi mert ez neki hobby stb es visszatero vasarlo, nem ugy mint a banyasz aki jon/megy ahogy az arfolyam mozog.
...
-
Locutus
veterán
válasz Dare2Live #19732 üzenetére
Mi derül ki, miért derül ki?
Pontosan lehet tudni, hogy mi lesz, csak te csinálsz úgy, mintha megbuktál volna oviban logikából
Attól, hogy a driver előtt megjelent kártyáknál megkerülhető lesz, még jobb megoldás nincs.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
őstag
válasz Devid_81 #19749 üzenetére
De az NV nem boxolja le az összes kiskerrel, hogy figyelj ebből jön bőven, ne a ritkás ára legyen... kell kis idő míg a bolti árak helyre állnak illetve a scalpereknek is el kéne tűnnie...
Nálunk különösen lassabb lesz: a nagykernek kell észhez térni, utána a kiskernek is észhez kell kérni... Külföldön meg közvetlen a gyártótol tudsz venni (ASUS stb.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest