Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz Frozen #19649 üzenetére
farmok szivesen veszi, a bányász karikat. Ez már szeparál.
Ha NV akar simán írhatja ROMba, pcbre forrasztva. Azt meg te nem írod olvasod. Akarat kérdése.A jelenlegi driver mod jó lépés de rövid távon sokat nem segít.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
lo_jo
senior tag
válasz Dare2Live #19651 üzenetére
Nem veszik szívesen, mert ha bedől vagy jön jobb, a nyakukon marad, míg a gamer vga-t felszippantja a használtpiac. Vannak a jelenlegi RTX-eknél sokkal hatékonyabb ASIC megoldások, mégsincs velük tele a farm, mert csak és kizárólag bányászni jó, ha borul az üzlet, a nyakukon marad a darabonként párezer dolláros papírnehezék.
-
őstag
Nekik sok pénz jön be a bányászoktól azzal hogy vásárolnak non-stop, aztán ha nincsenek, hidd el lesz ötlet és marketing eladni másoknak (erősebb új vga ami kétszer nyomja a konzolt) de arra sincs garancia, hogy ha megint jönnek újabb kártyák és alább hagyott a bányászat, hogy valaki azt mondaná: na akkor próbáljuk újra?
Illetve már a scalperkedés is divatt lett, arra sincs garancia, hogy valaki céget alapít, csak hogy felvásároljon sok kártyát hogy drágábban eladja.[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
Van kártya halom számra csak folyamatosan felvásárólják,hiába van a boltba 10 db reggel 9 kor ha 9.01 kor már egy darab nincs meg rá még 20 várolista mondjuk.... A gamerem meg szívja a fogát hogy drága. Eddig mivel nyomta? Hova lett hirtelen a 10xx vagy 20xx es kártyája? Behogy bemeselje nekem valaki hogy a 90% a fhd re nem eleg egy 1080 vagy egy 1080 ti . ( 500 euroba vettem a 1080 at nem volt egy nagyon draga kártya már pár éve a 20xx teljesen kimaradt,novemberbe épitettem gépet 3080 bele kb 1 het alatt volt boltból) januárban privátba vettem egy embertől de volt. Most is ha akarnék lenne kb 1 órán belül csak meg kell fizetni.
Amíg napi 10-15 dollárt hoz addig ne reménykedj mert az lesz amit fent írtam nagyobb a kereslet mint kínálat. És nem mindenki szegény így akibek van pénze az fogja bele nyomni rendesen. Sajna én is csoro vagyok csak 2db van... 3. Ra mar nincs pezem
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Vektor_75
csendes tag
válasz Frozen #19645 üzenetére
Az ugye megvolt a hozzászólásomban, hogy a kiválaszott értéket lockolni kell? Onnantól hogy ezt lockolod ugyan hogyan gondolná hogy nagyobb volton nyomja?
Igen, én lehúztam a PL értékét, mert így láttam másoktól, és így is olvastam róla. Viszont korábban még sosem tekergettem a curve editort, mielőtt más mondta hogy van értelme így hozzányúlni.
Ma este viszont megnézem, hogy számít-e az h magas (vagy legalábbis magasabb) PL értéket használok és kifeszített víztükrű medencévé alakítom a curve editort vagy sem.
Félre ne értsd egyáltalán nem mondom és nem is akartam mondani hogy ez vagy az a jobb, csak szimplán furcsa volt amit láttam nálad, mert eddig ilyet sehol sem láttam még.
-
Vektor_75
csendes tag
Tudod miért nem ASIC minerek vannak itt körülöttem? Mert még egyetlen elérhető forrásban sem láttam ilyesmit. Úgy értem ami nálam elérhető, Magyarországon vagy legalább pár országgal arrébb. Ellenben VGA kártyát lehet kapni és még garancia is van rá, több mint 180 nap. Nem úgy mint az ASIC minerekre amit láttam.
Én vennék bányászkártyát (most is van 1 rig amiben csak az van), de most az sincs. Várom is már hogy mikor lesznek P306-100-as kártyák (vagy ki tudja mit találnak ki)
-
Dare2Live
félisten
Ezt az infoot kérlek oszd meg a BTC bányászokkal. Hogy ne ASICcal bányásszanak mert az csak nehezéknek jó ha bedöl...
Részemről a témát zárom. Nincs kedvem vég nélküli baromságokat cáfolgatni.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Vektor_75
csendes tag
válasz MPowerPH #19647 üzenetére
NV-nek is megérné: nanáhogy, árfolyam alapján árazhatná pofátlanul felfelé ugyanazt a hardvert. Mint ahogyan ezt most teszi a hiány piac miatt boldog boldogtalan.
A legfrisebb driverrel kapcsolatban meg tökre egyetértek, hogy igenis meg kell kerülni ezt a szoftveres korlátot hogy csak a legfrisebb driverrel megy ez meg az.
És ha én egy régebbi címmel akarok játsznia amit a szipi szupi csillámpóni driverből már kivették, mondván "hülyegyerek már vegyél újat, ne akarjál az 5+ éves játékkal játszani"
Akkor mi van, így jártam? Vegyek én is konzolt játékra? Ja nem, azzal is bányásznak, csak nem olyan tömeges (és ismert) mint a VGA-s PC-s bohóckodás
-
Frozen
addikt
válasz Vektor_75 #19656 üzenetére
Semi lockot nem látok nálad amiről beszelsz. Lehúztad -3xx a core meg lehúztad a power limitet. Nincs fix core beállítva mint nálam a voltot és a core feszültséget oda rakja magának ahova akarja. És simán elveheti bármikor a memoriatól is az áramot hogy cort nyomjon.
Ha lockolnád akkor egy fix core lenne ami mindig úgyan annyi nincs semmi +/-.
Lehet nem jól fejtem ki magamból vagy nem jól írom de szerintem érted a lényeget. Ha neked jó ïgy akkor használd :) de pl ne csodalkoz ha adot gyárto kártyái is össze vissza futnak meg ossze vissza fogyasztanak 5w kulonbsegek vannak. 3 kártya 3 azonos beállítás kb ugyan azt kell tudnia nincsenek ekkora diferenciák. Max ha mas gyártó lenne[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Vektor_75
csendes tag
válasz Frozen #19660 üzenetére
csak a tisztázás miatt,
a feltöltött képernyőképen a curve editorban ott egy függőleges vonal a 743-as v 750-es értéknél. az a lock, amit az L betű lenyomásával tudsz aktiválni miután egy adott fesz. értéket kiválasztottál. Én most ellenőriztem a felöltött képet, azon ott van.
-
Találtgyerek
veterán
válasz #15779328 #19642 üzenetére
Ha jól emlékszem neked is FTW3 Ultrád van.
Nekem ezek voltak az eredmények:Alap beállítások + TDP maximumon :
Maximum amit ki tudtam hozni a kártyából :
Alulfeszelve : 950mV 2055Mhz :
A 825mV-os eredmény majdnem annyi, mint a Maximum TDP-s gyári.
273 vs 400W és - 13,14 fok.
Ha érdekel van még pár stabil értékem amit mértem, de azokról nem csináltam képet.06-3o/9759I39
-
MPowerPH
félisten
válasz keIdor #19663 üzenetére
Bar meg soha nem probaltam, de szerintem azonos generacion belul ha hivatalosan nem is kerulne be az egyik modell a driverbe, azert hasznalhato lenne, ha masra nem, akkor banyara biztosan. Magyaran a szerintem a regi driver -el is menne. Vagy csak siman kapna egy masik BIOS -t, azt csokolom.
Tegnap az en kartyam is EVGA Kingpin volt.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
törölt tag
válasz Találtgyerek #19662 üzenetére
-
KillerKollar
őstag
Szerintetek az NV-nek a mai bejelentése milyen hatással lesz a már megjelent kártyákra (3090,3080,3070,stb...)? A kövi driverben nerfelik ezeknek is a bányász teljesítményét? Vagy fölösleges, mert a régi driverrel uganúgy tudnak majd bányászni? Vagy simán kivezetik Őket és EOL lesz az összes mostani termék, majd lecserélik őket olyanokra amikkel már nem éri meg bányászni? Ha igen akkor azoknak a specifikációja másban is változni fog, vagy csak lekorlátozzák a hashrate-et?
-
MODERÁTOR
válasz KillerKollar #19668 üzenetére
Ha bios szinten belenyúlnak, hogy korlátozzák a hashratet akkor a 'régi' nem kiherélt vga-kra sztem még nagyobb lesz a kereslet.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
törölt tag
-
warcat
veterán
válasz KillerKollar #19668 üzenetére
Semmiféle hatása nem lesz mert 1-2 nap és jönnek a custom driverek, hardveres limitáció nélkül nem érnek el semmit amikor dollármilliókról van szó.
Nvidia PR porhintés ez - a jelenlegi infók alapján.EA: It's in the crate!
-
törölt tag
válasz Találtgyerek #19672 üzenetére
Köszi, este megnézem!
Játékok alatt mekkora különbségek voltak nálad, pl. 825mv vs max oc.? -
Frozen
addikt
válasz Erdei88 #19667 üzenetére
Amit írt az nem lock hanem az csak annyin uzemel a kartya. Ez kb olyan mintha boostól losz egy kepet es mondjuk 1.4 lesz a volt csak egy pelda az nem jelent lockot.
Ha lockolni akarod akkor azt fixen lovod be es nem tud ugralni a core. Amig a cornak van lehetősége mozogni ugralni addig nem fix lockolt dologról beszélünk. Remélem most sikerult érthetően leírni.Ha megnézed a fenti kepét ossze vissza fogyasztanak a kártyák ugyan azon gyartotol vajon miert? 1-2w még normális a szilicium miatt talán de nem 5w....
-
keIdor
titán
válasz MPowerPH #19664 üzenetére
Nem biztos, hogy egy 3080Ti menne 3080 vagy 3090 BIOS-al.
Tegyük fel, bejön a 384bit, 12GB, 10240 cuda core.
A 3080-ban tiltva van két IMC, azért 320bit, a 3090-ben meg több a cuda core. Illetve ROP-ból is azt hiszem 8-al több lenne aktív.
Szóval szerintem nem menne egyikkel sem.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
KillerKollar
őstag
Egyáltalán megerősítette az NV, hogy a mostani kártyákon is nerfelik a miningot? Egyenlőre csak a 3060-assal kapcsolatosan láttam ezt, illetve az más, ha pl a mostantól gyártott 3080-asok már nerfelve lesznek, de az eddigiek nem... Ezzel igazán azokat szopatják csak akik játszanak de játék mellett néha bányászgatnak is picit... Aki csak játszik annak mindegy, aki csak bányászik az használja a régi drivert, meg biztos lesz rá mindenféle custom BIOS, kétlem, hogy sok idő lenne megkerülni ezt... Amíg hardveresen nincs limitálva a kártya addig nem érnek sokat ezzel.
-
Segal
veterán
válasz KillerKollar #19679 üzenetére
Csak az nvidiát pont nem érdekli hogy ki veszi meg a kártyáját. Neki csak annyi a lényeg hogy el legyen adva a terméke.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
sasa134
addikt
Azért ez messze nem ilyen egyszerű. Itt egy egész iparág, a PC gaming dőlhet be, mert egyszerűen irreálisan megdrágul(t) a VGA, ennek piaci hatását megérzi mindenki: a stúdiók/kiadók(jatekeladasok) az OEM szektor, a komponens és perifériagyártók, mindenki. Ki kell találnia valami megoldást az Nvidianak/AMD-nek ha nem a rövidtávú haszon, hanem az iparág jövője a fontos.
Avanti Roma
-
Frozen
addikt
válasz keIdor #19677 üzenetére
Majd kap egy olyan biost ami úgy lesz megírva hogy jó legyen. Itt minden azon mulik a biosba mit írnak le ha oda írja 10 cude meg 10giga akkor az annyi nyilvan ha nincs a kartyan 10 cude akkor beirjak amennyi van es hozza igazitjak a tobbit. Vannak okos fejlesztők akiket nem tudbak a cégek megfizetni és ezek seperc alatt átírnak /törnek mindent. Lásd kiadnak egy játekot azt már megjelenés elött ott a crack :D vagy ha nem akkor rá pár nap
-
Laraxior
titán
válasz sasa134 #19681 üzenetére
2080Ti alapból ennyi volt, sőt..
Itt most az a gond, hogy a kis sárga konyhás azt mondta, hogy a 3080 699 lesz, a 3070 meg 499... Csak azt felejtette ki, hogy neki... és nem a felhasználóknak, mert addig még keresztül megy egy pár kézen, és ugye mindenki pénzből él...
Nem is tudom, hogy jutott eszébe előállítási áron fogja adni a VGAkat. 1-2% haszon minden VGA után... Vicc."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
warcat
veterán
Messze nincs így jelenleg és veszély sincs, amíg nem roskadoznak a polcok a PS5 és új xboxok alatt ami őszig biztosan nem lesz probléma.
Nem ment hirtelen tönkre mindenki videókártyája, csak egy frissen megjelent réteg (aminek egy része amúgy is játszik, csak ha már otthon ülök, meglepném magam egy újdonsággal) nem vagy csak nagyon drágán jut kártyához.
Egy részük hangoskodik, aztán szép csendben megveszi a 3080 helyett vagy a 3070-et vagy a 3090-et.
Mindkettő stabilan elérhető volt a kínai újévi leállás előtt.EA: It's in the crate!
-
Laraxior
titán
válasz warcat #19684 üzenetére
3070-ből gyakorlatilag bármelyiket meg tudom venni.
3090-nél kisebb a választási lehetőség, de akad.
3080 az, amit nem is nagyon látok."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Segal
veterán
válasz keIdor #19685 üzenetére
Szerintem itt leghamarabb ősszel lesz refresh verzió...
Perszee bejelenteni be lehet hamarabb, de ha ugyanúgy nem lehetne kapni akkor semmi értelme. Meg ugye jelenleg is eladnak mindent ami csak a futószalagról lekerül, tehát egy (vagy több) új kártya bejelentésével jelenleg max saját magukat sz*patnák."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
őstag
Ha igazán ügyesek akkor azt használják mint nálunk az autóiparban, hardveresen tárolt kulcs a bioszhoz és ha nincs aláírva a bios/firmware/boot (amire mérget vehettek ha módosításra került), akkor nem fogja elfogadni és nem töltődik be és ha ezt képesek feltörni akkor a cryptóvalutát is feltudják törni
Remélem bejön a sejtés és eladhaton jó drágán a 3070-et egy bányászónak és veszek magamnak egy 3080+ os kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz keIdor #19685 üzenetére
Refresh. Egesz nap 3080 -at turtam, es sehol nincs.
Btw, under volthoz vissszaterve, es hogy miert nem tul jo otlet a 3090 -en, ha jatszani vetted. Ma jott haver a 6800XT -ert, betettuk, csak AMD soft alol gyorsban, mindenfele hozzaertes nelkul meghuztuk. 2640MHz -n elketyegett, 303W -bol, megneztuk Witcher 3 4k -ban. 16FPS -el adott igy kevesebbet(min. FPS 84 vs 100), mint a 3090 -em, ami csak 1875MHz -n jart. Ha jobban ala vagsz, es nem adsz neki Ampert, az AMD OC -t meg kitanulom, akkor ott vagy, hogy lesz kozottuk ~8FPS. Es a 3090 dupla annyiba kerul.
Helyette adok a 3090 pofajara, ha mar annyira draga.
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #19689 üzenetére
Jövő héten (23.02) jön a Casekingbe... csak az Amp Holo.. az meg kell a francnak. Bár asszem a Zotacnál ki lehet bulizni 5 év garit
szerk.: Most nézem ez az Amp holo nem is olyan gagyi, mint a trinity
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #19692 üzenetére
~1000-ért mennek a 3070-ek.
De úgyse lesz raktáron max 2-3 percig. Amíg végignyomkodják a rendelés-vásárlás gombokat
Van egy másik tuti helyem, tegnap még tömve volt cuccokkal, még 3080 is volt, 3070-ből vagy 10-12 fajta. Azt figyelem Vettem is gyorsba 3db 3070-et[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Rohadtul igazad van. Egy 'majdnem mindenre' alkalmas pc-t használtan meg lehet venni 30-40 e Ft-ból. Netes böngészés, videó/zene, irodai alkalmazások, mind mind hibátlanul teszi a dolgát egy 10 éves konfigon. Egy dologra nem jók, legújabb játékokra. Nem mindenki teszi meg, hogy 1 mio+-t kiad plasztik vacakokra, ami akkorát avul 2 év alatt, hogy ...nem írom le. Én is ezt csinálom és sokan vagyunk még, de azért ez értelmetlen sok játékra. Nagyon keves az az ember, aki befektetésként vásárol. Az is lutri, vagy bejön, vagy nem. Azért elgondolkodtató, mégha nem is egyben, de évi pár 100e Ft kidobás, és vége nincs. Mindig van egy újabb/jobb. Ezek az árak nem normálisak, 6-700e Ft csak egy középkategóriás videokártyáért. 1 milla meg felső kat. Igen, ez az iparág be fog dőlni, és visz még magával sok mindent. Tökéletes meglátás.
-
MODERÁTOR
válasz zebra_hun #19696 üzenetére
30-40ezres gepet te nem sok mindenre hasznalsz, egy ertelmesebb excel vagy visual studio is azonnal megakasztja, lattad mar mennyi ramot eszik egy firefox vagy chrome? Persze amugy egy nokia 3210-est is lehet hasznalni valamire ha nagyon muszaj. 6-700ezres vga nalad miota kozepkategoria?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
30 ezres jopar eves hp/dell(?) gepet vettem paromnak, win kb 10mp alatt bootol be, ennyi ido alatt az en gepem kb a kulso hdd felporgetesevel vegez . Vidaman hasznalja bongeszes/jutbob, tanitashoz szukseges word/powerpoint/videochat stbhez, ami a normál lethez kell, kihagyva a "normalis excel" tablakat es a visual studiot. Atlaguser, tokeletesen megfelel neki, es nekem is megfelelne ezekre, egyaltalan nem lassu. Nekem is megfelelne, csak en jatszom is, igy ugrik az egesz es johetnek a millios videokartyak (helyett egy 1060 )
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 4
- Futás, futópályák
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest