Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chris1983107

    tag

    Sziasztok!

    Elnézést, ha kicsit hosszú lesz, de másokat is érintett a probléma.
    Szóval az Alza droppok-ra való felhívások idején kapcsolódtam be a topikba. Sokat hezitáltam, ott ültem a gép előtt (abban a pillanatban volt mindkettő), hogy melyik kártyát vegyem az XC3 Ultra-t vagy az FTW3 Ultra-t. Tényleg nem a 20 ezer Ft különbségen múlt a dolog. Mivel 10700K 5.0GHz fölé lőve üzemel, plusz 2 HDD, 2nvme. LED csík, AIO, RGB venti és mindenféle (sokak számára haszontalan) eye candy van a gépben, gondoltam nem kockáztatok, mivel 750W-os Seasonic Focus Plus Gold tápom volt, maradok az XC3 Ultránál a két csati és a kisebb energia igény miatt. Tudom ez a tápegység téma több vitát és tapasztalat béli különbségeket eredményezett, én akkor is aggódtam, hogy az FTW3 Ultrához, főleg ha az ember tényleg ki akarja használni a benne lévő potenciált, kevés lenne a tápom a mostani konfigomat figyelembe véve. Így beleugrottam az XC3-ba.
    Na ezután jött a hidegzuhany. :DD Ugyanis, és ez is itt a drága fórum társak által derült ki, hogy a Seasonic Focus Plus Gold szériából, 2018 előtti modellek esetében bizonyos nagy energia igényű kártyák beindítják a túlfesz védelmet és lelövik a rendszert. :C Az enyém 2017 novemberi, szóval beleestem ebbe a kategóriába. Fekete képernyő, system restart. Tényleg szerencse, hogy itt a fórumon megtaláltam, hogy ez lehet a baj mielőtt kivágtam volna az egész cumót az ablakon, vagy egy ünnepek előtti hosszú időszakot felölelő VGA RMA vette volna kezdetét, amiből kiderült volna, hogy a VGA-nak semmi baja.

    Tehát kénytelen voltam venni egy új tápot. :C Úgyhogy a konklúzió, hogy simán megvehettem volna az FTW3 Ultrát is, hiszem úgyis vennem kellett egy új tápot is. (Bravo)

    Egyébként nem hagytam annyiban. Írtam a Seasonic-nak, válasz levelükben duzzogva ugyan, (arra hivatkozva, hogy 850-es tápokat javasolják a 3080-as szériához) elismerték a széria szám alapján a hibát és javasolták az RMA eljárást. Én egyből megindultam az ALZA irányába, hiszen ott vettem anno és lám 30 nap várakozás után, tegnap bekérték a számlászámom, ahová az eredeti vételárat visszautalják majd és elvileg 4-5 napon belül meg is érkezik.

    Egyébként az XC3 Ultrával kapcsolatban nincsenek rossz tapasztalataim. Nagyon fura, hogy ilyen kis "apró" a kártya pláne a többihez képest. (tudom ez megy a hűtés rovására) :D Nem igényel alátámasztást. Esetleg akinek XC3 van, érdemes vele mókolni? (Undervolt, OC stb.) Vagy nincs benne potenciál? Igazából egy dolog zavar, hogy 70-71 fok körül van a hőmérséklet 86%-os venti mellett. (Nem bench alatt, de mivel minden játékot "maxon" tolok, így azért sűrűn van 98%-on a GPU használat, AC, CP2077, stb.)

    Igazából erre lennék kíváncsi, hogy van aki ezzel a kártyával babrált már? Van értelme egyáltalán?

    Előre is köszi! Ja és tényleg, akit érintett a táp probléma érdemes vele egy kört futni én a Alzától visszakapom az árát, pedig 2017 novemberében vettem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák