- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok,
A jelenlegi konfigomon 2 monitor van DP-re dugva (Huawei Mateview GT), de korábban volt, hogy 2 HDMI-s LG monitor volt.
Az asztalok kiterjesztettre vannak állítva a Windowsban és bizonyos alkalmazások (pl Ryzen Master, amit többen is ismerhettek itt) lefagynak, nem válaszolnak, ha a másodlagos képernyőre kerülnek.
A probléma Windows 10 és 11 alatt is fennáll, event viewerben nem látok semmit, hogy mi lehet a gond.
Korábban GTX 1080-am volt, jelenleg 3070Ti, mindkét kártya ugyanazt produkálja. Biztos valami alkalmazás akadhat össze az Nvidia driverrel, de fingom sincs, hogy mi lehet és az sem, hogy hogy szűrjem ki, ebben szeretnék segítséget kérni Tőletek.utdetailing.hu
-
őstag
válasz tibcsi0407 #11351 üzenetére
Hello,
Nálam csak akkor van ilyen gond, ha nem azonos a felbontás és/vagy a nagyítás mértéke.
-
GSP
aktív tag
válasz ScomComputer #11350 üzenetére
Köszi, hogy szóltál. Hát ha nem ér semmit, inkább nem is strapálom tovább magam, az idő pénz...
~~~ Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet. ~~~
-
tibcsi0407
félisten
Minden azonos. Más fórumon olvastam olyat, hogy a gpu skálázzon. Azt is belőttem. Ezek ablakban futó alkalmazások, csak áthúzom az egyik monitorról a másikra és meg is hal.
AxisVM, Draftsight, Idea Statica is néha.
Ami közös bennük, hogy talán mind OpenGL.utdetailing.hu
-
nagyonjjo
tag
Gainward kártyáknál nem látom se honlapon,se máshol v1 v2,vagy bármilyen jelöléssel,hogy lhr-es a kártya vagy nem.
Honnan lehet felismerni? -
nagyonjjo
tag
válasz Találtgyerek #11357 üzenetére
Nem azt kérdeztem,hogy hogyan jövök rá.
Alap,hogy akár a bányász drivert rakom fel,akkor ha tudom telepíteni,akkor jó,ha nem nem.
De nyílván nem kérdezek ilyesmit ha VAN a kezembe kártya!
Azt kérdeztem"hogyan" ismerem fel,ha dobozon sincs jelölve elvileg!? -
-
warcat
veterán
válasz STE7EN11 #11365 üzenetére
Kínai forrásból random lopott kép ami 3060 Ti-ket ábrázol. Csak remélni tudom, hogy nem te magad vagy a csalás mögött és saját reklám.
Ha mégsem, akkor látom kalandos vállalkozó szellemű vagy, jó áron szeretném neked eladni ezt a családi örökséget:
Áron alul, gyorsan kell a pénz az Unesco által nekem küldött tízmillió dollár kiváltására ami elakadt egy szerencsétlen körülmény miatt egy nigériai herceg számláján.
Gondolkozzunk Bélám, mi akadályoz meg benne, hogy megvedd az összeset és eladod 200k haszonnal/db.
Naugye.EA: It's in the crate!
-
Puma K
nagyúr
válasz STE7EN11 #11365 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak akkor használtan innen hardverapróról veszel bármit is.
Újonnan meg rendes boltokból számlával és így érvényesíthető garanciával. Ugyan ez használtan azaz legyen meg minden papírja az adott kütyünek. Feltéve ha nem valami több éves cuccról van szó.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
demmer123
őstag
Msi Gaming X 3060ti játék alatt eddig stabilnak tűnik memória +850, Core clock 1860-1890megy. Ez jónak mondható?
-
demmer123
őstag
válasz Találtgyerek #11372 üzenetére
100 Power limiten van, de a core clockot hiába állítom feljebb 1890-nél nem megy feljebb.
-
demmer123
őstag
válasz Találtgyerek #11374 üzenetére
Azzal nem próbálkoztam, nem akartam " pepecselni" mire megtalálom a helyes power limitet.
-
addikt
válasz demmer123 #11373 üzenetére
Core offset-el nem is fog feljebb menni.
Az akkor ér valamit ha ki tudod tolni a power limitet a világból.MSI 3060Ti-nál 240W az alap, 250W-ig tudod kitolni. Amit már a memória OC miatt el is érsz. Itt fogod azt látni ,hogy hiába adsz neki +50-et +75-öt +100-at, semmi nem történik. Azonnal visszaveszi a boost-ot, mert kifutsz a tdp-ből. Ha elég magasra állítod, akkor pedig azonnal crashel.
Alul kell feszelni. OC görbe, tetejét meghúzni 1980-2040 körül. Itt van általában a sweetspot. 0,95V-0,975V.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
válasz demmer123 #11378 üzenetére
A görbe teteje legyen lapos.
0,975V és mondjuk 1950Mhz, ezt tuti bírni fogja. És ettől a ponttól jobbra lapos legyen a görbe.
A ponttól enyhén balra (a 0,968V és a 0,975V között) Shift + Bal Klikk, és ezt kihúzni a végéig. Aztán 2x Enter.
Első 20 másodperc a lényeg.
https://www.youtube.com/watch?v=r82FEFePhPE&t=1s[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Nem is rossz a resize bar funkció a megfelelő címekben. Ma figyeltem fel, hogy nálam off volt. Alaplapi CSM OFF hiányzott még. Csatolok pár képet a változásról.
RTX 3070 0.9V 1935/2000MhzResize-Bar On
G-sync kicsit belezavar, de a 0.1% 48FPS felett tartás nekem öröm. Ott van a kapcsolási frekvencia.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Találtgyerek #11381 üzenetére
Sajnos nem tudom megmondani, de 1 mérés ugye nem mérés és végig próbáltam a proci beállításokat is. PB-t szeretek használni mert 20 fokkal hűvösebb mint a PBO, ekkor 4.35Ghz minden mag.
All Core 4.7Ghz, legmelegebb + a folyamatos AVX-re elhasalna, de játékra okés:
Változó minden CPU támogatással a G-sync, szerintem együtt lehet élni vele
Kapcsold te is a Resize-Bar! jó cucc
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz demmer123 #11385 üzenetére
Kb ez a sweetspot. 2010-2040. Még ha menne feljebb, akkor se húznám tovább ,hogy maradjon tdp a memóriának is. Mert a memória tuning is szépen hoz játékokban a 3060Ti/3070 párosnál.
250W-ból kell kijönnöd szóval nem hinném ,hogy 24/7-re mehetnél feljebb úgy ,hogy aztán a boostot ne vegye vissza játék közben.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ScomComputer #11387 üzenetére
Nem követted a topikot még az elején? A bánya apokalipszis előtt.
Szerintem te voltál az egyik aki annyira rácsavarodott a Superposition 4K-ra.
Aztán az lett a de facto bench.+1000-en a kártyák túlnyomó többsége stabil és játékban is érződik a különbség.
Ahol a mem sávszél is korlátoz (pl Valhalla) ott a 16Gbps sokat hoz.Elvileg a frekvencia emeléssel egyenes arányban megy fel a fogyasztás is, szóval 13-14% memória tuning GDDR6 esetében nem visz el annyi naftát ,hogy gond lenne belőle. Szóval simán megéri +1000-el kezdeni játékban is.
Eleve a 3070Ti néhány százalékos előnye is a jobb memória miatt van. Hiába emeltek annyit a stock TDP-n, az átlag boost alig mozdult el (ugyanazon a kártyán, FE vs FE, Suprim vs Suprim stb).
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Én anno egy réges-régi tesztet láttam róla,semmit nem hozott szinte pár +FPS....
Nemrégiben azt hiszem az igors'lab oldalán láttam egy szösszenetet,ahol egy maszek teszter dobott infót,hogy nem éri meg +500+600 fölé menni mert ott vga-tól függően elszállnak a hőfokok(lásd amd vram ahol van hőszenzor),és nem hoz annyi +,hogy megérje,szóval én ehhez tartom magam a többi bullshit... -
Találtgyerek
veterán
válasz ScomComputer #11389 üzenetére
Én sem szoktam többet ajánlani + 500-nál, de sokan használják +1000 vagy afelett és nincs baj a kártyájukkal. (Eddig. )
06-3o/9759I39
-
őstag
válasz ScomComputer #11389 üzenetére
Meg azért a pár fps-ért, akkor inkább 3080 :D
-
Atla
senior tag
Valaki igazán letesztelhetné már akkor,mert nem először olvasom a diszkurzust erről.
A gyári 7000Mhz vs +500 , vs + 1000!
Vagy mindenki lusta,és bányász? -
ScomComputer
veterán
válasz Találtgyerek #11394 üzenetére
Ennyi, ha valakit érdekel csinálja meg magának...én le....
-
s.bala31
őstag
Sok különbség nincs +600 vs +1000
Találtam yt-n egy videot ott egy gtx 1070-et és asszem egy 980Ti-t vizsgált egy szemüveges gyerek. Sajnos ő is csak egy játékokot tesztelt és arra jutott hogy a ram oc a max fps-t nyomja meg egy kicsit a gpu oc pedig a minimumot. Ez a fenti képeken is látszik.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz s.bala31 #11396 üzenetére
És pont az ilyenek miatt hiszik azt az emberek ,hogy nincs értelme feltolni +1000-ig azt a memóriát. Mert tényleg van olyan játék ahol nem hoz semmit.
Játékfüggő. Itt nem a memória volt a limitáló tényező hanem más.
Ez olyan mintha azt írnánk ,hogy a ram OC nem ér semmit.
És tényleg a játékok egy elég nagy részében alig számít valamit. Főleg ha eleve gpu limites.De ahol cpu limit van, ott az esetek felében rengeteget számít. Attól függ ,hogy mi okozza a cpu limitet. Pl cache. Ott majd a friss 5800X kaszálni fog. Vagy + magok. Ram Időzítés.
Egyébként ez már ki lett tesztelve a topikban is, csak eltűnt a lavina alatt.
Ahol a 256bit - 14Gbps nem elég ott majdnem Superposition 4K szintű +fps-t eredményez a tuning. Ez a best case scen. kb, a superposition. Ott majdnem lineárisan emelkedik a pontszám. Még a 3070Ti esetében is hoz pontot a memória tuning. Pedig ott már 19Gbps van stock. Nyilván nem ez a helyzet játékokban persze.----
Az RTX 3060Ti/3070 féle 1GB-os modulok meg alig melegednek. Bár nincs bennük szenzor, de azért a jobb tesztelők bontás nélkül is nézik a hőmérsékletet a chip szélénél, vagy ami még jobb, leszedik a hátlapot és a chip hátuljánál nézik. Ezért írtam ,hogy simán megéri feltolni +1000-re.Azért ezt nem lehet összehasonlítani az AMD féle 2GB-os modulokkal. Eleve a 6800/6800XT/6900XT többet zabál mint a 3060Ti és 3070.
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
A cpu oszlopra jó hatással volt a +400 Mhz vram oc. Viszont az átlagot meg nem befolyásolta érdemben. Ja és +2C hőmérsékletben
Ennek úgy lenne értelme ha több játékot is megnéznénk, esetleg az AC: Valhallát és a Watchdogs Legiont még le tudom mérni, azok fent vannak.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
ott van msi afterburner benyomod azt a játékot amivel játszol és beállítod a 0.1%-os fps-t is.
Nem minden kártyával van jelentős különbség de van aminél muszáj mert 0-10fps között laggol.
Én még anno a farcry-t nézegettem mert ott van beépített benchmark az a legegyszerűbb szemben pl: BF5 ahol mindig más eredmény lesz de a lényeg a 0.1%-os ne legyen alacsony 30+ kell legyen legalább akkor jó stabil egy játék persze van aki nem látja a laggolást.
(percenként 1-2 ilyen van akkor nem zavaró egy-egy ilyen akadás ami csak pár száz milliszekundum késést jelent 100-200ms/perc )
Nálam még anno 1660 gtx-el a farcry5 már memóriával hozott 8-10 fps körül minimumban de néztem a cpu-t is.
Még akkori ryzen 2600 4.2GHz-el full tuninggal 4fps-t produkált az tényleg nem sok de ha összeraktam mindent gpu core +mem +cpu akkor 15-fps ami már nem rossz mert átkerül egy másik ligába mintha 1070ti lenne az a sima 1660 és az 1660ti-t is maga mögé juttatja persze nem minden játékban."Overclocking the MSI GTX 1660 Gaming X went smoothly. Firing up the MSI Afterburner utility we arrived at +110 for the core and +900 for the GDDR5 memory. This resulted in a typical operating clock speed of 2070 MHz, though that’s a mere 5% bump over what you get out of the box."
"By increasing the GDDR5 memory speed by 22% this helped to boost frame rates by 11% in Apex Legends. Not bad considering how small the core overclock was. Clearly the GTX 1660 is memory limited and squeezing the most you can out of the GDDR5 is an easy way to boost frame rates."
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
őstag
válasz Találtgyerek #11355 üzenetére
Azon nekem is megakadt a szemem, amikor maxon mentek a ventik egy Thermaltake Overseer házban akkor sem tudtam ennél lejjebb menni 18 fokos szobában 3070Ti-vel és 3060Ti-vel sem, igaz az csak 2 ventis volt. Úgyhogy ez valami űrhideg hőfok, de egyébként szép eredmény.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Politika
- Kutya topik
- AliExpress tapasztalatok
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok