Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz snecy20 #88432 üzenetére

    gyakorlatilag leegyszerusirve a frontend egy weboldal, a hozza kapcsolodo fejlesztoi kornyezettel (node.js). ebbe nem tartozik bele az adatbazis es az adatbazishoz kapcsolodo logika, ami a backend. utobbit kiraktuk azureba, ami a microsoft cloud megoldasa.

    namost, futott a weboldal (pl chrome alatt van ilyen szep monitorozo / debug tool), mellette egy node.js alapu fejlesztoi kornyezet visual studio enterpriseben C# programnyelven. a visual studio a microsoft sajat fejlesztoi kornyezete, tehat az a legjobb C# ala. node.js azert kell, hogy az oldal strukturaja es designja szep legyen anelkul, hogy tobbszaz sornyi kodot kelljen irni (javascript / html / css programnyelveken). ami egesz weboldalat fogtuk es attoltuk egy android appba is (android studio, ez egy intelliJ fejlesztoi kornyezet varians, az android pedig egy java varians ipari mennyisegu xmllel; nem kotlint hasznaltunk mert frontenden volt ket java magusunk), aminek viszont egy sajat virtualis kornyezet kell (ARM emulacio).

    bonyolultabb programoknal van egy script (ez egy sokadik programnyelv), ami azert felel, hogy a kulonbozo egysegek szepen egyuttmukodjenek. ez a script visual studio alatt tobb szalon fut, android alatt egy szalon.

    tehat van ket fejlesztoi kornyezet, egy virtualis gep, egy raklap programnyelv, es a "hello weboldal" megjelenitese szo szerint tovigterhel fejlesztes kozben mondjuk 6-7 szalat es megeszik 20GB memoriat.

    bonusz: ez hobbycucc volt amit konkretan sorozes kozben hoztunk ossze par ora alatt. en kaptam a frontendet, mert lattam android fejlesztoi kornyezetet az utobbi fel evben egyebkent.

    remelem igy erthetobb :DDD. a lenyeg kb az, hogy nalam a gep be van fogva SWfejlesztoi taskokra, szoval emiatt szokott normal esetben multifunkcios svajcibicska buildem lenni.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák