Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackSoft

    addikt

    válasz #35434496 #20703 üzenetére

    Igen, tény hogy kell mennie magasabb freq-en üzemelő ramoknak, bár itt ugye a CPU is számít nagyon, hiszen a lap hiába tudja, ha egy olyan példányról van szó, ami a hivatalos órajelek felett instabil, de többnyire valamilyen úton mindig megy.
    Kicsivel nagyobb órajelen üzemelők általában gond nélkül menni szoktak, a 3930K-m, és a 3970X-em is ment 1866-os ramokkal, holott 1600-al képes üzemelni a gyártó szerint. Viszont, amikor hozzám került egy próba erejéig egy 2400-as KIT, az akkori 3930K-mmal 1,65V mellett ment csak CL10-ben, megemelt BCLK-val. Másképp nem akart menni, pontosabban nagyon sokat hibázott.
    Régebben, még az i5-nél pedig a lényegesen gyorsabb ramokkal nem is indult el a gép semmilyen módon, ha nem volt minden agyonhajtva, ahogy már korábban mondtam.

    Tehát ezek miatt, akkor kérdem én, mi a teendő ilyenkor? Vagy figyelmetlen vagyok, és nem gondolok valamire, vagy valami olyasmi kell hozzá, amire már bőven nem terjed ki a tudásom... Mert másképp megoldani, a támogatott memóriáknál használt általános beállítások mellett, nekem sosem sikerült, ilyen szélsőséges memóriákat beüzemelnem. - Mondjuk ettől függetlenül a gép mindig jól ment, és az eredmények többnyire a tesztoldalakkal megegyező volt, így problémám sosem akadt...

    ---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------

Új hozzászólás Aktív témák