- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s.bala31
őstag
válasz GeneraL_XTX #26899 üzenetére
Hol írtam hogy magas a 61 fok? Esetleg megnézhetnéd mire íródott az a hsz-em.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz s.bala31 #26898 üzenetére
Igen mert azt 2.-án írtam.(és akkor csak a kártya saját hűtője ment módosított ventibeállításokkal)
Másnap viszont (3.-án) mikor az Afterburner és Gpu Tweak beállításaim raktam ki alá meg is jegyeztem hogy Most már beszerelésre került a 2 db Corsair LM120 amik a Strixről mennek ,telibe ,frontból..Helyes amit írtam, mert azt természetesen játékok alatt értettem (azt a hsz-t ezzel is kezdtem.).. ergo nem egy benchnél ahol 100% a usage (+az uj ventik sem voltak beszerelve), míg pl egy BF1 alatt 60-80% között van FHD-n.
Nem is értem ilyen kihasználtság mellett miért meglepőek ezek a hőfokok FHD felbontás mellett egy 1080-as kártyánál??!!! -
Pro!Petya
addikt
válasz Pro!Petya #26902 üzenetére
Battlefield 1
1080p scale res 135 (1440 , 2k+) Ultra all
Strix(2152/12010)Csak hogy nem a levegőbe beszélek..
Frissen nektek csináltam! 20 perc monitorozva + még a HWinfo64 (igaz az régebb óta fut ezért kevés az átlag de ott a Gpu tweak2 szerintem elég...)És mint látjátok kemény 69-74% a max fan usage.... Csak hogy a találgatások elkerülése végett (nem, nem tekertem csutkára, mert nem kell )
(Próbáltam bf1 alatt is screenshotolni de csak sima black screent lő.. )Most akkor ezek után miért hihetetlen hogy frankón 48-49 fokos a vga FHD alatt???!!
[ Szerkesztve ]
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz salvation #26904 üzenetére
Neked THX!
A többieknek:
Pubszon : Játékok alatti tempekről ment a téma sry...És kösz a felvilágosítást hogy mire is használható egy benchmark
RazoR : "Ha a maxot nézzük az 55 fok, ha az átlagot az 51 fok, egyik sem 48-49 fok!"
A hsz melyik része nem világos neked?! Ne keverd azt amit én FHD-ra írtam a 2k+ -os méréshez..
Annyi erővel meg azt írsz amit akarsz, én azt írom amit mérekVTom : Küldöd a kulcsokat annyi képet kapsz hogy csak na
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Hali!
Szimplán csak a ház elejére vannak szerelve, a gyáriak hellyére kb 10 centire a vga végétől, ott van a 2db pwm csati is szóval a vezetékekkel sem kell sokat szórakozni, szépen el lehet vezetni. Természetesen kintről szív befelé, de már 40% os fordulatnal érezni a gép hátulján hogy átfujnak a kártyán alul felül erőteljesen.
Sokat számít, anno a 970-esem vrm hűtése miatt volt még venti beszerelve pluszba most ezek simán hellyetesítik. Igaz ennél már nem lehet vrm tempet nézni. -
Pubszon
veterán
válasz Pro!Petya #26913 üzenetére
Nem tudom, sőt azt sem tudom neked milyen hőfokok vannak. Mert ahogy mérsz, abból nem lehet kiindulni.
Ez olyan kb mint hogy az én cpu-m 31C fokos.
De mindegy is, csak segíteni akartam a pontosabb mérésben.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Laraxior
titán
válasz taranis #26917 üzenetére
Tehát az sem mindegy, hogy ki a vásárló. A 2 évet becsülettel vállalják, mint ahogy az én példámból is látszik, de hiába a garanciapapír, ha nem az én nevemre szól...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Lidl
senior tag
válasz troland26 #26916 üzenetére
Nyáron jártam úgy a Bestmarkt-tal, (ahogy mási9k kolléga is innen), hogy bár leírták, hogy a kártya beérkezése melyik napra esik, de 1-2 nappal a határidő után is ugyan az a dátum szerepelt (tehát már a múlt) és kérdésemre nem tudtak semmit mondani, hogy mikor is érkezhet.
Tehát amit ott írnak, kérdéses.
Én is lemondtam a rendelésemet és megvettem máshol/mástól
Köszi
Lidl -
syler123
veterán
Sziasztok!
A héten ha mindenigaz tulajdonosa leszek egy Zotac GTX 1070 mini-nek. A kérdésem az lenne hogy érdemes undervolt-olni? Vagy itt különösen nincs értelme vele foglalkozni? Radeonnál általában kellett. Gondolok itt a halkabb ventire, jobb hűtésre.
-
troland26
őstag
Rendesen elvettétek a kedvem ettől a kártyától....
Konkrétan nekem fontos a 3 év garancia ... így szerintem le is mondom ( bár az olvasottak alapján úgysem kapom meg )
[ Szerkesztve ]
-
Gold90
tag
válasz troland26 #26922 üzenetére
Csak hogy tisztan lassunk.Egyik sem rossz!!!Mindegyik jo valasztas lehet!
1.egy ventilatoros:Lehetoleg keruld!A legrosszabb valasztas!Akkor ajanlom ha vizes blokk kerul ra,vagy masik hutes.
2.ketto/harom ventilatorosagyon jo valasztas.De ezekbol is meg van az also/felso kategoria.Valtozik a hutoborda meret is 2-3 slot.De azert haz szeloztetes is fontos.
3.Hibrid.Leghalkabb amit vasarolhatsz ami meg ventilatort tartalmaz.Meleget hazon kivul vezethetted.Kevesebb tapigeny.Ha fontos a halk uzemnod de nem akarsz komplet vizhutest ez a nyero!
4.vizes blokkos!Ok tarolnak hangban/tuningba!Hatranya egyelore a draga vizhutes alkatreszek.De ha valaki aliexpreszt igenybe veszi 200euro+Gyarilak Ek kartya es kesz!
-
Raymond
félisten
válasz syler123 #26925 üzenetére
MSI Afterburner. Ctrl+F es ott lehet beallitani milyen feszen mennyi Mhz legyen. Mondjuk 1050 mV-n megy 1936-on alapbol akkor alulfesz annyit jelent hogy peldaul a 950 mV pontnal felhuzod 1936-ra es az osszes azutani fesz pont is 1936Mhz lesz. Akkor max 950 mV-n eleri a max orajeletes nem lesz se tobb fesz se magasabb orajel. Bonyolultul hangzik, de nem annyira az. Majd ha megvan vilagosabb lesz amikor latod.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Pro!Petya
addikt
válasz Pubszon #26914 üzenetére
Én már rég hagytam volna a témát mert nagy mellébeszélések vannak! Eddig kedvtelésből írtam de most már erőt kell vennem magamon....hogy nagyon visszafogott legyek
De ilyenek mellet nem tudok szónélkül elmenni!! : "Mert ahogy mérsz, abból nem lehet kiindulni."Nem elég hogy köze nincs a hsz-ednek a témához ( FHD - GTX1080 - max temp GAME ALATT)
Nálad melyik game alatt fut folyamatos 100%-os gpu használattal a gtx 1080 FHD felbontás mellett?? (mint pl egy benchmarknal, mert gondolom ebből született meg a hszed) > De max hőmérsékletet max terhelésen merünk.
Ahhoz meg használj benchmark programot.<Ebből hol látsz bencmharkot? (engedd el , de tényleg) Köszönjük az univerzális bölcsességet de ha téma lesz elővesszük. Most nem. A másik meg ha már az irónia nem érződött a válaszomból, szerinted akik itt vannak annak 90%-a nem tudja mi az a benchmark?!
Pontosabb képet adtam a mérésről mint itt jópáran szoktak , 2 monitorozó is ment, de hagyjuk a hwinfot mert az a OS-al indul , maradjon csak a Gpu tweak.
Megadtam kb mindent amit lehet, és kell ilyenkor, a grafikonok leolvasása feltételeztem egyszerű dolog lesz mivel egy két "vonal" ennél egyenesebb nem is lehetne csak hogy bonyolult se legyen.
Adott egy játék aminek nincs inbuild benchje, megvan adva a felbontás a beállítás , gpu ról minden, de minden.
kb fél órát ment a game, szépen kurzorral még vissza is viszem 20perc 10 sec-re hogy nagyjából történések közepén mik az adatok. Elejétől a végéig monitorozva.
Ezek után meg jössz egy ilyennel: " ahogy mérsz, abból nem lehet kiindulni." Ez komoly? De most tényleg?Mondom még1x FHD alatt max gpu temp volt a terítéken, ezért 2k+ -ba csináltam egy tesztet hogy hangsúlyozzam hogy nem lehetelen mérni ott 50 fok alatt Oc ellenére, ha itt átlag 51-52 és a felbontás jóval nagyobb.(persze a szemfülesek észrevették az 55 maxot kár hogy ennek a "görbén" azaz inkább egyenes vonalon látszatja sincs! Biztos nem lehet hogy akkor ment fel addig míg töltötte a mapot mivel ott nem kapcsolt még a ventiket .. áhh nem!! és ez amugy szerintem a Tweak sajátossága mióta szinkronizálva vannak a ventik mert ahogy kezdödik a game insta indul minden...namind1 )
Írtad hogy segítesz a pontos mérésben , kérlek. Jöhet ide hogy más ne fusson az én hibámba.... (ne gyere a benchmark-al, nem azzal játszunk... HA megakarom nézni mi a vége a vga-nak és hogy mit bír akkor előveszem. Vaaaaagy várj szerinted mivel lőttem be a Oc profilokat, játékkal??!!! )
Nem szeretem a degradálást, ezért a keserédes szájíz
Sorry a BIG OFF-ért! De ennek ki kellet jönnie.
No offense meg písz és a többiek ,csak na... -
VTom
veterán
válasz Pro!Petya #26929 üzenetére
Az a baj a Te méréseddel, hogy egyetlen játékból vonsz le következtetéseket, ami történetesen alig dolgoztatja meg a GPU-t.
A másik, hogy mindig a csúcshőmérsékletet nézzük, ez a Te esetedben 55 fok volt. Ha a HWinfo átlagát veszed, az semmit sem mond, mert azt akkortól számolja, amikortól fut a program. Ha ezt hasonlítjuk össze, akkor az én kártyám hűvösebb, mert tegnapelőtt egy óra BF1 alatt 41 fokos átlagot produkált. Csak előtte 5 órát ment a gép idle-ben... Egyébként BF1 alatt az én kártyám is 55 fokos maximum.
Maradjunk annyiban, hogy nincs olyan léghűtéses 1080, ami 48-49 fokokat produkál minden játékban. Ezt csak vízzel lehet elérni. Ha kipróbálnál akár egyet a Witcher 3, Mass Effect Andromeda, Ghost Recon Wildlands trióból (és ezek csak kiragadott példák) akkor rájönnél miről beszélünk. Kíváncsi lennék pl. mit produkál a kártyád egy ME:A menüben, ha ott hagyod tíz percig
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Pubszon
veterán
válasz Pro!Petya #26929 üzenetére
A lényeg, hogy nem mérünk max hőmérsékletet, 50%-os terhelésen. Ezt fogd fel...
Szinte bármely játék képes 100%-ra terhelni a VGA-t FHD felbontáson, csak tudni kell beállítani. Persze ha a többi hardver is képes rá.
1080 Ti is maxon megy FHD-ba. Ezek szerint nálad baj van ha nem tudsz többet kihozni belőle. És így a 1080 is felesleges neked, mert közel sem megy maxon. Meg ugye más sem tudja meg, hogy mennyire melegedős, milyen a hűtése, mert mindenkinek max terhelésen mért hőmérséklet és az akkori környezeti hőmérséklet közötti különbség mond valamit.
Egy tesztben sem láttam még, hogy "60%-os terhelésen 50 fok" volt.
Remélem már érted, mielőtt újabb regényt írnál feleslegesen.(#26931) VTom: Több hozzászólás óta ezt próbálom elmagyarázni neki, hogy terhelje már meg, úgy nézzen egy max hőmérsékletet. Mert az hogy ő kényezteti, max 50%-ig terheli, de az emberek 99%-a azért veszi, hogy maxon menjen, különben elég lenne egy GTX 1050 is.
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Raymond
félisten
válasz Pubszon #26934 üzenetére
Nem kell hozza semmi komoly es komplikalt beallitas, eleg a Wildlands-et futtatni barmilyen felbontason. Mar elotte a The Division se volt piskota ha a kartya felmelegiteserol volt szo, de a Wildlands ratett meg egy lapattal.
-
Pubszon
veterán
válasz sto1911 #26936 üzenetére
Nekem FHD a monitorom, és bírja a nagyobb resscale-t, de a 4K-t már nem, mivel a felbontás 1080p.
A bétába pedig másképp volt mérve, 42 volt a natív 100 pedig a 4k. De ezek csak számok.
42%=1080p
50%=1440p
100%=4K[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Raymond
félisten
válasz Pubszon #26939 üzenetére
Meg mindig nem erted. Teljesen mindegy hogy:
4K monitor - 4K felbontas - 100% res scale
4K monitor - FHD felbontas - 200% res scale
FHD monitor - FHD felbontas - 200% res scale
FHD monitor - 4K felbontas (DSR) - 100% res scaleMindegyik esetben 4K-ban szamol a jatek es ennek megfeleloen terhelodik a kartya.
-
Pro!Petya
addikt
válasz Pubszon #26932 üzenetére
Szóval bármely játék képes 100%-ra kihasználni a vga-t FHD felbontásban Főleg egy GTX1080at?? Na ez érdekes, kifejtenéd?
Mert biztosra veszem nem scale res-re érted mivel nem nagyon vagy vele tisztába.
Amit linkeltél csak jelzem hogy 4k-ra van felskálázva szóval nemcsoda hogy kihajtja az 1080ti-t.
De akkor ezt itt már rövidre is zárhatom mert felesleges ennél tovább mennem ha az sem tiszta mit jelentenek a beállítások és azok eredménye.
Terheljem le? 50%-os kihasználtság? WTF
Egyáltalán ránéztél Te arra amiről szó van? Legalább ha már "érdekes" dolgokat állítasz legalább ne hergeld rá a többieket is :
"Több hozzászólás óta ezt próbálom elmagyarázni neki, hogy terhelje már meg, úgy nézzen egy max hőmérsékletet. Mert az hogy ő kényezteti, max 50%-ig terheli, de az emberek 99%-a azért veszi, hogy maxon menjen"Másnak meg nem kéne utána mennie....
Ezzel kezdtem az előző hsz-em : Én már rég hagytam volna a témát mert nagy mellébeszélések vannak!
VTom : Még a TF2 van fent és sajnálattal közlöm az is ilyen értékeket produkál. Kell képet is rakok fel nagyon szívesen.
Persze próbáljam ki más játékokban is oké.Azzal próbálom ki ami van , és amivel szívesen játszom.
Hozzáteszem, megint, Nem a hwinfo átlagát nézem mivel korábban, és többször is írtam az régebb óta futott és azt hagyjuk is... Ott van a Gpu tweak grafikonja ahol szép "viszonylag" egyenes a vonala amely 51-53 között ugrált majd fél orán keresztül,nekem az testvérek között is 52-es átlagnak felel meg.
A fél órás teszt is csak azért ennyi amennyi mert nem gondoltam volna hogy egy napnál világosabb állítást és mérést kell hosszu sorokon keresztül magyaráznom...Még nem láttuk amugy a képeket milyen (stabil) Oc mellett futtattod 1440-be hogy max 55 fokokat mérsz. Nem a hőfokkal vagyok elégedetlen mert az valószínű hogy ennyi.
Csak szimplán érdekel.
Egyfelől meg nem értelek, állítod a fenti dolgot hogy annyi amennyi. Akkor ha simán átrakod FHD-ba (most ne is nézzük az OC-t) Akkor olyan nincs hogy az a vga ne 50 fokon menjen max. Tudod mennyi terhet vesz le a gpu-rók 2k-ról a 1080p-hez? Miért csak a vizesek tudnák ezt?! NEM 4k -ról beszélünk.ÉS miért is a csúcsot nézzük? Ha 2-3 óra csapatás után az átlag teszem azt (példa!!) 49fok de egyszer megugrott 53-ra valami anomália miatt kb 5 secre . Akkor nektek ebből az jön le hogy csúcs az 53 , hiába konstans tartotta a 49et órákon keresztül. Akkor én ezt most nem nagyon értem......
[ Szerkesztve ]
-
Tomassy00
senior tag
Vannak bajok...
-
Raymond
félisten
válasz Pro!Petya #26941 üzenetére
Jesszusom, mi ezen olyan erthetetlen? Lemersz atlaghomersekletet egy jatek alatt es azt mondod az a kartya max homerseklete. E egy marhasag. Mar eleve az atlag != maxium miatt, de nem is nezhetsz egy jatekot, peldaul a BF1 nemigen terheli elegge a kartyakat hogy futsenek. Volt mar itt irva hogy futtass valamit ami igen - ME:A, Wildlands, Division vagy epp a jo oreg Crysis 3 aztan megnezheted hogyan marad a kartya 50 fokos.
Egyszeruen leirva - nincs az a leghutott 1080-as kartya ami 50 fokos vagy alatta marad jatek kozben. Biztos hogy jo erteket nezel jo programban? Bamuld mondjuk GPU-Z-ben a Sensors fulon mennyi is az aktualis homerseklet.
-
Pro!Petya
addikt
válasz Raymond #26943 üzenetére
XD
Nyugi van, irónia!!
Nem a tempek alakulását nem értem ohh gott..... hanem az emberek mit vesznek észre az egészből!!
Kiragadnak egy szeletet és hozzá vesznek mindent.Azt hittem érthető, a szöveg környezetből
Jó fokokat nézek bízd ide
Majd ha valamelyiket megszerzem felrakom és meglátjuk!
-
Raymond
félisten
válasz Raymond #26943 üzenetére
Visszaneztem azt a screenshot-ot amit beraktal. Valami egyszeruen nincs rendben. Az a kartya nem lesz 55 fokos 1.1V fesz es 230W fogyasztas mellett. Ahogy egy tesztben se volt. A legjobb eredmenyek is 68-70-re tettek terheles alatt. Manualis OC nelkul, gyari beallitasokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Raymond #26945 üzenetére
Persze,valami nincs rendben ... egyből gondoltam
vga-n custom bios van (power limit removed), a 230w az azért annyi mert hajt még 2 nem gyengus ventit szerintem egy sacc/kb 12W minusz ha nem több.
szarul mér ezek szerint akkor hwinfo az afterburner és a gputweak2 is egyre jobb még valami?!
Sajnálom hogy felborítottam a trendet.. de most mit csináljak ez van 2K alatt nem melegszik.
Ott a kép, a tweak2őn minden rajta van[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Pro!Petya #26946 üzenetére
Még friss meleg...
(és viszavett a szemét 2139-re )Tessék hogy lássátok ez is melegszik. Csodák nincsenek.
De nem FHD felbontáson. Játékban ahol sose folyamatos a 100%-os gpu usage.Sőőőt.
Gamhez való venti beállítással, 68fok van megadva maximumnak.
Ezt használom az összes Oc profilhoz. Ezzel van a többi mérésem is.Na de most már jó éjszakát!
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Léggel biztosan nem lehet egy OC 1080at 50Cfok alatt tartani vsync nélkül még FHDn se.Nekem AIO van a 1080on a VRMeken meg egy custom alu borda.FHDn olyan 41-45Cfokos,1440pben viszont egy jó 6-8Cfokkal melegebb a vga.Minkét monitorom 144Hzes,és nagyon játékra válogatja mi mennyire terhel.Nálam a legjobban terhelő játékok pl a TR,Divison,Wildlands,Witcher,Borderlandsok!,mig pl a BF1 (főleg a multi,ahol még egy 4c/8t i7-es csutkán tud menni),Anno sorozat,GTAV nem igazán "melegít".
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Pro!Petya
addikt
válasz TTomax #26948 üzenetére
Én ezt értem,elfogadom! Nem te vagy az első aki ezzel jön.
Sajnálom hogy nem a vga "melegítős" játékokkal játszom, ez van ezekkel tudtam-tudok tesztelni.
Ha 100-an írjátok akkor is ezeket mérem, tegnapi BF1 maratonos (jó 4 óra) csapatás után is 48 de nagyon nagyon maximum 50 fok volt amit láttam felvillani a sarokban és a monitorozók sem mutattak többet.
Léggel a srácok feljebb 55fokos maximummal tolják 1440p-ben (állítolag 60%-os ventihasználattal)
Akkor ennyire hihetetlen hogy én FHD-n el vegetálok alig 50-en ,mondhatni szoros venti beállítással egy olyan játék alatt ami, mint kiderült nektek kösznhetően, nem "melegíti" a vga-t??Hazudni nem fogok, ennyi az annyi!! Nem tudom mennyi képet kéne feltöltenem hogy elhidjétek.
Ezt a témát be is fejeztem egy időre,mert már kicsit elegem lett, majd ha beszereztem valami vga "fűtős" gamet ami mindenki álltal "elfogadott" akkor jelzek és töltöm fel ide az eredményeket. Pöppet belefáradtam...
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Vicc ami itt megy...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest