- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunterrop
csendes tag
köszi, amugy nem aida-t használok, hanem speccy-t. Már kipróbáltam a HWiNFO-t és ugyanazokat mutatja mint a speccy, így maradtam annál. De akkor a külső hőmérséklet miatt lehet köszi
-
Sanyaaa26
senior tag
-
aizen92
addikt
5ezer forintos árkategóriában mit tudnátok ajánlani egy y570es 15.4" laptophoz?
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
opeter87
senior tag
-
dani3l
őstag
Sziasztok!
16-os notihoz keresek hütöt, tudnatok ajanlani valamit? Ezt most talaltam egy PH-s cikkben, nem tudom, milyen lehet, nem ismerem a markat. Mondjuk kicsit keskeny, de ahogy mertem, pont rafernek a labai a notimnak.
Igazsag szerint mar regebb ota keresek, de nem talaltam eddig olyant, ami tetszene. Amik szempontok: lehetöleg fem, jo nagy es halk ventivel, es legalabb 2 usb port. Tud esetleg valaki egyet, ami ezeknek megfelel? Jah es lehetöleg 10k alatt legyen.. -
opeter87
senior tag
Milyen gép alá keresel hűtőt? Jó lenne ha tudnál egy képet mutatni/csinálni/linkelni a gép aljáról.
Ezek alapján tudok ajánlani jó hűtőt.
A MediaTech, pont nem egy ajánlott hűtő márka (vannak negatív tapasztalatok itt a fórumban).
A linkelt hűtőnek pedig nagyon kicsi a levegőszállítási kapacitása. -
dani3l
őstag
-
opeter87
senior tag
Ez a legjobb választás. Van plusz USB, minőségi hűtő, piacon most kapható egyik legnagyobb levegőszállítási kapacitás, biztosan ráfér a 16-os gép is, szabályozható a ventilátorok sebessége.
Sajnos 800fortinttal túlmegy a kereten, de szerintem ennyit bőven érdemes rá áldozni.
Ajánlottam volna a Cooler Master U3-at is, de túl lent vannak a levegőt beszívó rácsok és tapasztalatból tudom, hogy oda már nem érnének el az U3 szabadon elhelyezhető ventilátorai.
-
opeter87
senior tag
Igen annyiért jó ár. (a szállítási költség más kérdés, mert UK kívül 25 font a szállítás és hozzánk nem is lehet rendelni - persze ha kint élsz nem szóltam)
Itt a fórumon is nagyon pozitívak a tapasztalatok az említett hűtővel kapcsolatban. A legjobb eredményekkel ez a hűtő büszkélkedik.
-
dani3l
őstag
válasz opeter87 #2461 üzenetére
Szerencsere van rokon angliaban, aki raadasul jövö honapban jön haza, szoval igy pont kapora jön. Igaz majdnem egy honapot varnom kell ra, de majdnem fele annyiert, mint amennyibe itthon kerül, siman belefer..
Közben olvastam rola egy-ket tesztet is, tenyleg nagyon jonak tünik, pont ilyent kerestem. Köszönöm megegyszer a segitseget!
[ Szerkesztve ]
-
J97
tag
Egy dologra lettem figyelmes mióta megvan a hűtő. A ventilátor halk morgása. Kapott volna a pad egy tápegység ventit, igaz az 12V -os de 5V -on hasonló fordulatszámot produkált, mint a gyári. Az igaz, hogy a légszállítási kapacitása kicsit elmaradt tőle. Viszont az is morgott 5V -on, így hagytam benne a gyárit. Megnéztem több videót másik padról, ami még kiszemelt volt a mediatech mellett és ott is ugyanez hallható. Ez valami jellegzetessége ezeknek a csapágyazott 5V -os ventiknek?
A két videó:
[Spire Coolness]
[Spire Coolness nonaem formában]Mindegyiknél lehet hallani ugyanazt a morgást.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
J97
tag
válasz opeter87 #2466 üzenetére
CM E1 illetve X-slim -nél mennyire jelentkezik ez a probléma? Esetleg még a CM X-Lite jöhetne szóba de arra a gépem a 37 cm szélességével nem férne már rá szerintem. Ha később lesz úgy feleslegben pénzem, akkor lehet átcserélem ezek közül valamelyikre ha azok nem produkálják ezt a hangot.
-
Orlin
addikt
Cooler Master NotePal X3 (R9-NBC-NPX3-GP) szintén "morog" kicsit...
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Lynda
csendes tag
Toshiba L750-es notebookhoz milyen hűtőt javasolnátok?
http://prohardver.hu/dl/cnt/2012-02/82773/pic/toshiba_satellite_l750_bottom_b.jpg -
j.la
tag
Sziasztok!
Tudom már volt, hogy hűtőpadot ajánlottatok egy DELL M5010-es géphez, csak gondoltam eltelt egy év és már kijött azóta annyi ilyen hűtő, hogy hátha jobbat tudtok nekem ajánlani, mint akkor. Max 7-8 ezer forintig keresek hűtőt a laptopom alá.
Mit ajánlotok?
Üdv. Laci
-
törölt tag
Sziasztok!
Megpróbálom ebben a topicban is, mert talán ez jobb hely erre a témára.Asus K50AB laptopomhoz szeretnék venni egy hűtőt, pontosabban egy Spire Aura SP313 vagy Spire Coolness SP312-est. Valakinek van tapasztalata valamelyikkel? Mennyivel lesz halkabb a gép? Mostanában elég sokat megy, ezért elég hamar fel is melegszik és hangos már 1-2 óra után.
Azért csak ez a kettő, mert jelenleg ezek vannak raktáron és fontos lenne, mert már szinte félek bekapcsolni.Válaszokat előre is köszönöm.
-
opeter87
senior tag
válasz #81999360 #2475 üzenetére
Milyen árban van a két hűtő? Milyen árkategóriában gondolkozol?
Egyiket sem ismerem, de a gyártó weboldala a hűtőkre vonatkozó legfontosabb adatot, a levegőszállítási kapacitást pont nem adja meg. Érdekes.
Én mindenesetre a nagyobb ventilátorosat venném meg. De leginkább egyiket sem. -
J97
tag
válasz #81999360 #2475 üzenetére
[Itt] megtalálható a légszállítási adat Spire Coolness SP312 -re vonatkozóan. Maximálisan 23 CFM -et adtak meg. Feljebb linkeltem egy yt videót is a hűtőről bár sokat nem árul el róla csak az derül ki, hogy kicsit morgós a ventije, akárcsak az enyémnek. Én ezzel szemben egy media tech mt 2655 mellett döntöttem. 30 CFM légszállítással. Nekem ez már elegendő a hűtéshez, nem mondom, hogy kimagasló de a célt elértem vele, viszont ennek is van hangja. A hűtőmet próbáltuk haverom gépén szintén Asus KA50AB és nem használt. Legfőképpen azért mert nagyon kevés és nagyon kicsi szellőzővel rendelkezik. Haverom gépe a hűtőmmel is 80 fok körül mozgott netezés alatt, setivel terhelve 90 fölé ment. Esetleg egy CM U3 segíthetne rajta, ott szabadon elhelyezhetőek a ventik az alá a 2-3 pici nyílás alá az alján, ami van rajta de, hogy mennyit használ neki nem tudom. Illetve esetleg a CM E1, ami 90 CFM el rendelkezik.
-
törölt tag
Ár igazából nem nagyon érdekel. Ezek 3600 forintba vannak. A Coolness azt hiszem 80forinttal drágább talán.
-
opeter87
senior tag
válasz #81999360 #2478 üzenetére
Ha az ár nem érdekel, akkor nehogy ezeket vedd meg. Cooler Master hűtőket lehet venni 5-7 ezer forint között vagy még drágábban, de azok minőségben és hűtési képességben köröket vernek a linkelt hűtőkre.
Ajánlatom továbbra is Cooler Master E1/X-Slim/X3 az U2/U3 páros nem ajánlom, mert túl zsúfoltak a szellőzőnyílások a gépeden és nem lehet jól elhelyezni a ventilátorokat. -
mattew
tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Van egy ASUS A53SV laptopom, [link]
A laptop felülete az ASUS ICE cool technológiájának köszönhetően hideg (most langyos).Alapjáratban a proci (i5 2,4GHz) 45-50 fokon megy, a videokártya (Nvidia 540M) 40-45 fokon.
Terhelve ez az érték 80-85 fokra, illtve 70-75-re módosul.
Vagyis, hogy ez így volt, amíg be nem köszöntött a kánikula.
Most kb minden érték 10 fokkal több. (A proci éppen 58 fokos a grafikus 50).
Vagyis terhelve eléri a 95 fokot, ami hát nem túl egészséges a procinak.Három hűtőt néztem:
olcsó
[link]
erős
[link]
kényelmes
[link]
Melyiket?A keret kb 30 euró.
Mennyivel rosszabb az intex a cooler masteroknál?
És a két cooler master közül mennyivel erősebb az e1?
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.
-
opeter87
senior tag
Ha 30 eurós keretben gondolkodsz, akkor mindenképpen érdemes Cooler Mastert venni, mert sokkal jobbak a többinél. Thermaltake, Zalmann és a Logitech is ajánlott márka.
Az X-Slim levegőszállítási kapacitása ~ 70 CFM az E1-nek ~ 80 CFM.
tehát kb. ~12%-al nagyobb a levegő szállítási kapacitása az E1-nek.
Nekem is X-Slim van és szerintem nagyon jó hűtő és jó teljesítménye van és emellett pedig az egyik legkényelmesebb hűtő, amivel eddig találkoztam.Én az X-Slimet venném a helyedben, mert az ASUS ICE cool technológiát ismerem (van egy k50-es laptopom is) és szerintem elég lesz ez is (nem az a ~12% fog számítani) és lesz egy kényelmes hűtőd.
De ha az E1-et választod azzal is jól jársz és még marad a zsebedben 5-6 euró ahogy látom. -
mattew
tag
válasz opeter87 #2481 üzenetére
Értem, köszönöm.
Tahát az X-slim is majdnem olyan hűvös, mint az e1.
Remélem elég lesz (már a 80 fokot is sokallom, mivel a régi 1,7-es MSI-m 70-en szaladgált).
Sokan mondják, hogy a 80 fok kinyírja a procit, de én nem hiszem, az ipon-prohardver tesztek is ennyit mutatnak, nem kellene, hogy gond legyen. Nyugtass megNem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.
-
opeter87
senior tag
Igen az X-Slim majdnem E1 szintű. Egyéni ízlés kérdése, hogy melyiket veszed.
Az alapjárati és a terhelés alatti hőfokot is rendben vannak. Igaz az a kánikula minden gépnek megemeli a hőmérsékletét.
És ahogyan jeni is írta, ezek a hőmérsékletek normálisak egy laptopnál. De aki hosszú távra tervez az jól jár egy hűtővel. -
tropi
csendes tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy be kell szereznem egy hűtőt. Kicsit utánanéztem, itt a fórumon is és lenne egy kérdésem:
Milyet érdemesebb inkább venni: Aluminium öntvényt, ami jobb hővezető vagy olyat amiket ajánlotok több embernek (műanyag+lemez kombó, nagy ventivel: CM X-Slim...)? Ha jól gondolom az egyik kisebb terhelésnél jobb, gazdaságosabb, a másik nagyobbnál, játékoknál stb..
Kb 5e ft körül vennék, egy Acer TraveMate 5720g-hez...Köszi!!
-
opeter87
senior tag
A hűtőpadoknál a legfontosabb tulajdonság a levegőszállítási kapacitás. (CFM) Azt a hűtőt érdemes venni amelyiknek legalább 50-60 CFM a levegőszállítási kapacitása.
Nekem van CM U3 alumínium és CM X-Slim műanyag és mindkettő egyformán hűtötte ugyanazt a gépet. Szóval minőséget kell venni és akkor mindegy az anyag választás.
A Cooler Master X-Slim/E1/X3/U2/U3 típusok legalább ilyen levegőszállítási kapacitással rendelkeznek. Sajnos az említett típusokat nem kapod meg csak használtan 5k környékén. Újként olyan 6-7k-tól indulnak.
-
Segesdy
tag
Helló!
Gondoltam ide írom, mert itt több visszajelzést kapok majd. Nos, milyen notebook hűtőt vegyek szerintetek? laptop alattit vagy inkább Vákuumosat? Nem tudom a vákuumos milyen lehet, mennyire hatékony... volt egy hűtőpadom de sajnos elromlott és most újat akarok venni de láttam van vákuumos amit a kifúvónyíláshoz kell feltenni.. Szerintetek? Segítséget szeretnék kérni ebben mit javasoltok... Lenovo Z575-öm van.
előre is köszi!
-
Segesdy
tag
válasz opeter87 #2489 üzenetére
Igazából nem akarok nagyon sokat költeni erre, viszont pl játéknál elég szépen melegszik a gép, plusz netes dolgoknál is van mikor (pl zene, mellette más weblapok, Tervező program...) meg igazából mindenképp szeretnék mert azért védi a gépet is és az élettartamát is meghosszabbítja valamivel... 3000körül gondolkoztam pénzben, nem tudom ebből mi lehetséges, de várom az ajánlatokat.. hőmérsékletet nem tudok mondani, de szépen hűti a gép a magát de játéknál plusz ha picit jobban terhelem akkor már 3 elég jol melegszik és ez picit aggaszt... főleg hogy ilyen meleg van az még pluszt ad neki... de van everestem mindjárt megnézem mit mutat jelenleg...
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Nekem kellene olyan hűtőpad hp 2530p-hez. 12 colos subnotebook. Szemből nézve jobb oldali zsanérnél melegszik, de nagyon. Hdd-t meg a proci mellé tették, nem tudom mennyire okos megoldás volt ez.
A képen a zöld matrica bal oldalán lévő rácsokból ömlik a meleg.
Köszi előre is az ajánlásokat. -
opeter87
senior tag
válasz Segesdy #2490 üzenetére
3ezer forintból maximum használt hűtőt tudsz venni talán. Az említett típusok olyan 6-8 ezer forint környékén mozognak. Viszont játék alatt is legalább 10 fokot csökkentenek a CPU/GPU páros hőfokaiból.
Nekem egy CM X-Slimem van és ebben az iszonyatos melegben sem megy a CPU 82 fok fölé jó pár óra játék után sem. (Hp ProBook 4530s - CoD MW3)
Most 28 fokos szobában 47 fokos a CPU. Reggel kapcsoltam be a gépet 10 körül.
Ezt a teljesítményt nem fogja hozni egy 3ezres hűtő, sőt inkább pénzkidobás. -
opeter87
senior tag
Méretben valami hasonló lenne a legideálisabb a 12-es notihoz.
#2493 Segesdy
Igen ez tökéletes, az X-Slim ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
wardemi
senior tag
Üdv!
Kinéztem a laptopomnak egy Logitech Speaker Lapdesk N700 hűtőt és a kérdésem az lenne, hogy ubuntu (12.04) alatt is megfelelően működik e a ventilátor illetve a hangszóró funkció? Tudom mindenhol windows illetve OS támogatást írnak de hátha valaki kipróbálta már és van tapasztalata.iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
Priest5125
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam, nézegettem hűtőpadokat de azért leírom h mi is a problémám, fölöslegesen még se adjak ki pénzt.
Toshiba satellite c660-as (15.6") laptopom van. Problémám az h iszonyatosan felpörög a ventillátor h a játszok. Ha csak netezek akkor még elmegy. Még nagyobb gond az a felülete forró (nem túlzás, égeti a kezem).
Netezésnél touch pad forró, bill. nem.
Ha fut mondjuk a firefox+játszok akkor a bill is forró. Tényleg égeti a kezem, elég kellemetlen.
Több féle hőmérsékletmérőt kiprobáltam (aida, hw, everest, speedfan) 1-2 fok eltéréssel ugyan azokat mutatták:
Csak netezés közbe+fut az outlook (se msn, se más progi nem fut) 58-63fok (tehát most perpillanat is)
Játék közbe 84-90.
Aida-val felpörgettem, felment a cpu, gpu 90-94re (irdatlan forró volt külsőleg hozzá se lehetett érni). A winyó 40 fokra ment fel.
Lényeg h gondolkodom a hűtőn, de csak akkor vennék ha ténylegesen érezhető hatása van, gondolok itt a felületi hőmérsékletére h ne égesse meg a kezem.
A hűtőnyilások főleg a széleken vannak. 1 kis fityf*sz ventillátor van a gépbe ami jó ha 5 centi átmérőjű, ez bal oldalt van.
Én cooler masterben gondolkodom, ahogy olvastam az a legjobb. Sztem x-slim lenne a megfelelő (dicsérték itt sokan), de ha tudtok mást mondani, és kifejteni akkor megköszönöm. Árba 10 alatt, de fő h segítsen és ár/érték jó legyen+h ne legyen hangos.
előre köszi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Metal topik
- Vírusirtó topic
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest