Új hozzászólás Aktív témák
-
Radioactive
tag
Sziasztok!
Olvastam feljebb, hogy most a slágerek a cooler master e1 és u2/u3-asok. Azt szeretném kérdezni, hogy ezek közül, vagy akár mások közül is, melyiket vegyem? Egy HP DV5-1023es-em van, 4 éves gép, volt már takarítva, most is viszem majd, de nyáron több tervező program kerülne rá, és akkor bizony már teljesítménycentrikusan kell hajtani, szóval jó lenne hozzá egy hűtő. A melegedés bal oldalon van (gondolom GPU lehet ott...), most már odáig jutottam vele, hogy alig lehet hozzáérni, de még a touchpadhez is, és csak energiatakarékos üzemmódban nem áll le... ekkor 50%-on hajtom max a procit. (Ez még egy Turion X2-es proci meg egy talán 3450-es Radeon, tehát nem egy i3-i5+menőmanó videókari, hogy még az asztalt is felégesse, mégis megteszi... :S)
A pénzügyileg úgy gondolom, hogy eljött az idő áldozni rá, eddig egy pici logitech volt amiről lelógott a gép... mindezek ellenére jó lenne 10k-ba beleférni, valamint az ilyen geek ledes dolgok is jöhetnek, szeretem ha világítanak körülöttem a dolgok, de az se baj ha nem A lényeg a teljesítmény lenne.
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Genius by birth, Evil by choice" - "Te csak ezt tudod szajkózni hogy reklám reklám? Ez könnyű, bejövök ide és madár, madár..."
-
jeni
félisten
válasz Radioactive #2203 üzenetére
hello
nézd meg a HP lábazat hova esik?
Szerintem a távolság miatt a CM U3 a nyerőbb. Szabályozható venti távolság. -
Radioactive
tag
A laptop paraméterei:
Dim. in cm:A laptop: 26x35,5, ahol legújabb méréseim szerint a lábak:
Felül: 2 -> 3 és 32,5 -> 33,5 hosszúság, 23,5 -> 25 szélesség (állított téglalap 1x1,5)
Alul: 2.5 -> 4 és 31,5 -> 33 hosszúság, 2 -> 3 szélesség (fektetett téglalap 1,5x1)Tehát ha jól számolok, akkor ebből kéne egy minimum 23x31,5 hűtő, csak hogy a lábak ráférjenek. A legtöbb hő pedig a bal sarokban termelődik, ott van két "fő" légkiömlő nyílás, onnan gondolom, hogy innen dől leginkább a meleg. Viszont azokhoz csak egy venti fér oda (elég?), míg a többi rész nem melegszik oly nagyon...
"Genius by birth, Evil by choice" - "Te csak ezt tudod szajkózni hogy reklám reklám? Ez könnyű, bejövök ide és madár, madár..."
-
opeter87
senior tag
válasz Radioactive #2203 üzenetére
A Cooler Master U3 jó választás és biztosan ráfér a géped, hiszen az U3-ra még 17-es is jó.
A takarítás helyett én egy újra pasztázás javasolnék, plusz az említett hűtő és érezhető változás lesz.
-
Radioactive
tag
válasz opeter87 #2206 üzenetére
És ezt megcsinálják esetleg nekem valahol? Tisztíttatni pl. a notebook.hu-hoz hordom, 1000-1500-ért megcsinálják, és nekem mivel nincs eszközöm hozzá, így kapóra jön. Ugyanígy se pasztám sem semmim nincs itthon, amivel saját kezűleg megcsinálhatnám, és igazából még nem is láttam pasztázást sose, ezért kérdem.
Nem kicsik amúgy azok a 80mm-es ventik? Bár az kifejezetten tetszik, hogy utána olvasgatva elég halkak...
-
opeter87
senior tag
válasz Radioactive #2207 üzenetére
Nagyon halk az U3 és 3db 80-as venti van, mely szabadon elhelyezhető.
Pasztázás szerintem megcsinálják ott is, ahol takarítják vagy bármelyik HP szervízben. Max 5-7 ezer forintos márkaszervíz óradíjban.
-
Lefty
addikt
azért azt ne felejtsétek el, hogy az U3 a 17"-osnál kezdődő gépekre van tervezve, pl ha hordozni akarja valaki vele a 15,6"-os gépet az számoljon vele, hogy a táskába se fog beleférni az U3.
-
jeni
félisten
Thermaltake LifeCool nagyon szép,van hatása a ventinek na de....
a potis kapcsoló na az gagyi
bekapcsolónál nagyon picit tekerve max-ra áll egyből és a LED fénye is de ahogy tekerem tovább a vég állása felé úgy halványul a fénye és a venti sebessége csökken.a tekerő bekapcs. poti döglik meg előbb ha az használva van sűrűbben.
U.I: AJÁNDÉKBA LESZ
Minőségileg,anyaghasználatban a Cooler Master U3 veri lazán,és hordozhatóbb, alárakva a laptopot,azzal befér a noti táskába is.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz FullGas #2216 üzenetére
Akkor az U3 drágábban,de a Thermaltake Lifecool is jó lenne neked de a poti kapcsoló nem egy erős ,mert az is igaz nem szokták azt tekergetni. 6000 Ft az Users boltban.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
mivel a kérdésemre nem kaptam választ, ezért nézelődtem, és szerintem valami ilyesmi állvány volna számomra ideális:ölbevevésre ezek mennyire ideálisak? van valami tapasztalat velük?
-
FullGas
aktív tag
válasz deathtania #2226 üzenetére
Hello!
Ha neked nagyon fontos hogy az öledben tud használni a gépet, akkor én ezt ajánlom:
COOLERMASTER NotePal LapAir
Van róla videós bemutató is:
NotePal -
deathtania
senior tag
válasz FullGas #2227 üzenetére
annyira nem fontos, hogy ölbe tudjam venni, inkább asztalon szoktam használni, csak pár alkalommal, amikor pl diákat tanulok, és már nincs kedvem ülni, na akkor szoktam az ágyra telepedni tanulás céljából...
meg ezzel is az a baj, mint a legtöbbel: a kb 45°-ban lefelé álló ventilátorkimenet esetében melegíti az alatta lévő sík felületet, ami baromira felmelegszik, és elkezdi visszamelegíteni a noti alját. ezért is emeltem meg egy könyvvel, hogy akkor könyebben távozik a meleg a noti alól.
itt látszik rajta, hogy milyenen a rácsok.
[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
válasz deathtania #2228 üzenetére
CM notepal U2.
amúgy ugyanez a laptopom van, 2D-ben átlagos használat mellett nem igényel semmiféle padot, a hő nagyrésze oldalt és hátul távozik, alul csak szimpla szellőzők vannak. így simán használható ágyon vagy ölben. -
opeter87
senior tag
válasz deathtania #2228 üzenetére
Csatlakoznék baker_ kollégához CM U2 vagy U3 a jó választás elég stabilan tartják a gépet nem asztalon is.
Én pl. az U3-at használom filmezésnél a tv mellett egy süppedős babzsákra szoktam tenni az U3-at és rá a gépet, de így is nagyon jól hűti. -
opeter87
senior tag
válasz deathtania #2231 üzenetére
Plusz az U2 kisebb mint az U3 (szelességben van különbség)
Nekem U3 van 15,6-os notival használom nem mondom, hogy nagy, de egy ez nagyon laptop függő. -
opeter87
senior tag
válasz deathtania #2233 üzenetére
Igen árban elég drága az U3, sokáig volt ilyen 4-5k környékén a CM E1 az elég best buy volt, igaz mostanában feljebb ment az ára.
Igen memória is nagyon jó áron van mostanában (én is vettem 8gb Corsair ramot a laptopomba nemrég)
Így már csak SSD-re gyűjtök. -
Lefty
addikt
válasz deathtania #2231 üzenetére
míg az U2 34x26cm, addig az U3 42x32cm, egyáltalán nem mindegy. pláne ha a hordozó funkcióját is szeretnéd használni, akkor az U3 sehogy sem fér bele egy 15-ös laptoptáskába, míg U2 igen. plusz én nem igazán látom értelmét az U3-nak egy 15-ös laptop esetében, szerintem simán lefedhetőek a kritikus pontok a két 8 centis ventilátorral, nem életbevágó a 3 venti, illetve kb elveszik rajta a gép.
-
jeni
félisten
kétségtelen tény az U3 a 17 méretű laptophoz javallott.
kisebbekre az U2 az ideálisabb.
mivel nekem 17-s kijelzős gépem van így csak a U3 jöhetett szóba,illetve a Thermaltake LifeCool is belefér a keretbe ami 6000 Ft az User's boltban és azonnalira megkapod az is megfelelő lehet egyeseknek akiknek sok lenne a 10000 Ft.az U2 kisebb 15,6 laptopokhoz érdemesebb megvenni 2 hűtővel.
-
deathtania
senior tag
igen, magam is az U2vel szemezek igazán jobban. egy 15,6"os notim van, ahhoz volna rá szükségem (főleg ebben a nyári nagy melegben...). azzal még kényelmesen bele is tudom rakni a táskámba is.
u3 az tényleg nagyon nagy, ahogy elnéztem, az már sok volna. nekem a lényeg kb az, hogy meg legyen emelve, hogy alatt a levegő szépen tudjon közlekedni, ne melegedjen be. eddig ezt egy könyvvel oldottam meg, csak az eléggé instabil, és sokszor elmozdult a noti.
[ Szerkesztve ]
-
opeter87
senior tag
válasz deathtania #2239 üzenetére
A szemmel látható árkülönbségen kívül semmi különbséget nem látok.
Garanciára kérdezz rá, mert én "csak" a drágábbiknál látom a három évet. -
jeni
félisten
válasz deathtania #2239 üzenetére
szerintem elírás,esetleg az olcsóbbik doboz nélkül vagy kevesebb garival?
passz mert a két termék teljesen ugyanaz
-
J97
tag
Üdv.!
Most, hogy így bejött ez a nagy meleg elég magas hőmérsékleteket produkál a gépem. A szóban forgó noti egy HP Pavilion g6. AMD A4-3300M + Radeon 6470 diszkrét VGA.
Legfőképpen a CPU hőmérsékletek aggasztanak. Eddig nem volt vele gond, amíg nem jött be ez a kánikula, illetve most sincs működésbeli probléma csak aggasztanak a hőmérsékletek.Jelenleg netezés közben: 65-70 fok a CPU, játék alatt eléri akár a 95 fokot is. A diszkrét GPU legfeljebb 90 fokos. Hűvösebb időben 40-45 fokos volt a CPU netezés közben, játék alatt 80 fok körül.
Gondolkodom notebook hűtőn de nem vagyok teljesen meggyőzve a hatásosságát illetően, illetve nem gondolom, hogy az az 5-6 fok, amit hoz számottevő előny lenne az alkatrészek élettartamát illetően ahhoz ez a pár fok elég kevésnek tűnik. Legjobb megoldás egy klíma lenne hisz az ember még venti mellett a szobában is alig tud megmaradni így a noti hűtésének sincs friss levegő utánpótlás de erre sajnos nincs mód.
Vélemény, tapasztalatok? Ahogy olvasgattam itt a fórumot olyan 1-2 foktól kb. 10 fokig sikerült nyerni a hűtőpad használatával. Érdemes beruházni rá?
Gépet csak asztalon használom illetve 4 ezernél többet nem vagyok hajlandó egy darab műanyag és ventire áldozni, inkább elbowlingozom vagy eliszom!
Kiszemelt típusok:
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
Lefty
addikt
átlagban a hűtőpadok egy olyan 5 fok mínuszt hoznak, ha legalább egy éves a gép, akkor nem árt egy újrapasztázás és egy gépkifúvás sem. azért az a netezés közbeni 70 fok elég derék. nálam játék alatt annyi majdnem, pedig nem is 35 wattos a procim, hanem 45 és húzva is van. az egészséges az ha 80-85 fölé sose mennek a hőfokok. az az 5 fok meg egyébként nagyon is sokat tud jelenteni, pl. ha üti a 90-et a gép, de paddal csak 85, az nem mindegy.
-
akela91
addikt
Én egy szélsőséges példa leszek most... nekem 15-20 fokot is hoz a hűtőpad!
3 éves, gagyi MSI. Ha nem veszem le a hátlapot, és nem teszek alá hűtőpadot, akkor a 100-at súrolja netezés közben is. Sokszor fölé is ment, és le is kapcsolt. Hűtőpaddal, 80-85C netezés közben. Így is olyan forró, hogy alig bírom rajta tartani a kezem
Fújva is volt, újrapasztázva is volt, de ez a típus így melegszik. De már csak nevetni tudok ezen a gépen... -
J97
tag
Igaz! Az U2 -vel én is szemeztem de az ára miatt rostálódott ki. A kis CM, amit utoljára linkeltem azért tűnhet megfelelőnek, mert pont bal oldalt hátul van minden a g6 -osnak ahol hűtést kéne kapjon és az oda esne. Csak nem tudom, hogy a kis 8 cm ventik mennyire hangosak illetve mennyire jó a légszállításuk, bár az U2 -nek is 8 centisei vannak. Ezek a kütyük amúgy lefele szívják a gépről a levegőt vagy ráfúják az aljára? Ha elfele szívják az pont nem jó, mert alul szívja be a szellőzőn a cpu venti a friss levegőt. A C R9 -ről esetleg vélemény? Nem baj, hogy nem pad legalább könnyen tudom hordozni és amúgy is mindig asztalon üzemel a gép. Ha meg nincs kánikula nem volt gondom a hőfokokkal, így nyári időszakon kívül nem lenne indokolt a használata.
baker_ : Tippem van, hogy miért ennyi a hőfok netezés közben. APU -ról van szó, az integrált VGA is egy 240 számolóegységes VGA, ami 444 Mhz -en jár. Nem olyan rég pár éve az asztali alsó-közép diszkrét kártyákban nem volt ennyi számolóegység bezsúfolva és ez mind egy tokban csücsül a CPU magokkal. A böngészők meg mostanság kihasználják a GPU gyorsítás lehetőségét, tehát dolgoztatják az integrált karit. Utánanéztem ennek a típusnak, a proci 115 foknál kapcsolja le magát és 100 foktól kezd visszavenni hardveresen. Mivel 95 fokot nem lépte túl még játék alatt belassulás gondom nem volt. A gép egyébkén kb. 4 hónapos még garis így újrapasztázás kilőve.
akela91: Részvétem! Akkor nem lehet kellemes használni! Esetleg egy érdeklődést megérhet a szerviznél a hőcső. Lehet, hogy a hőcső adta meg magát, olvastam már olyan esetről ahol a hőcső hibája miatt nem hozta a hűtés, amit kell.
-
J97
tag
Meg lehet fordítani a ventiket? Ha elszívja onnan a levegőt a noti hűtő ahonnan a laptop hűtője beszívná a friss levegőt még akár ronthat is a hűtés hatásfokán, hisz egymás ellen dolgozik akkor a két venti. Az én gépem nem felülről szívja a bill közül a friss levegőt, hanem alulról egy kis szellőzőn ahogy a linkelt képen látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs