Új hozzászólás Aktív témák
-
Wisdome
tag
Sziasztok!
Lenovo Z575-höz szeretnék venni egy hűtőpadot. A gépnek a közép- és bal oldali tájéka az ami melegszik.
Szerintetek melyik lenne a hozzá illő? A keret úgy 5-6k lenne, amiket nézegettem az a CM U2 és E1. Ezekről mik a tapasztalatok?Egy kép a gép aljáról:
[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
válasz Wisdome #2101 üzenetére
Én szerintem U2, mert nagyon előnyös tulajdonsága, hogy a 2db 8cm-es ventillátor szabadon elhelyzhető, E1-nél pedig fixen középen van egy nagy. U2 esetében pedig szépen oda tudod tenni a hűtőket, ahova kell. Emellett hordozni is lehet benne a laptopot, így még plusz védelmet is nyújt neki táskában.
-
Dapro
senior tag
válasz joker1220 #2097 üzenetére
Nem kell garanciáztatni mivel ez a normális hőmérséklete, nekem is pontosan ilyenem van. Bár hallottam, hogy van olyan akinek 85 fele volt a max... Ki tudja.
Mondjuk mostanában az enyém elég nehezen bírja a játékokat... pl BF3 már akad...régen jobban ment. + Tera Online pl akad ezen és a jóval gyengébb asztalin pedig simán fut.[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
válasz kvojnovics #2098 üzenetére
Ha jól tudom akkor az első évben tudsz csak hosszabbítani.
-
togaba
tag
Sziasztok! Kis segítség kéne. Toshiba Satellit L670-esem van, ehhez keresek hűtőt és a TT Massive23LX-re gondoltam. De az alsó két láb külső távolsága 371 mm, míg a TT szélessége a gyári adatok szerint 376 mm. Ha valakinek van TT-je megkérem, mérje le a készülék szélességét. A fényképén látható az oldalán egy perem, még ettől is befér vajon a Toshiba? Köszi.
-
zolepapa
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A minap munkaló gyanánt és üzleti reprezentativitási céllal vettem egy Acer Timeline X 5830 TG-t. 3D S max, Maya, videóvágás stb. mellett szeretném játékra is használni, jelenleg 86 fokokat produkál 10 15 perc skyrim után. Szeretné megkérdezni, hogy milyen hűtőpadot ajánlotok hozzá. Coolermaster notebookpal u3 az egyik jelöltem, tudnátok nekem hatékonyabbat mondani?
Előre is köszi:
Z -
Lefty
addikt
válasz Wisdome #2109 üzenetére
Na megjött ma a Coolermaster Notepal U2.
Gondolkodtam az U3-on is a 3 ventillátor és a nem túl nagy átkülönbözet miatt, de a méret miatt végül az U2 lett. 15,6"-os laptophoz ez az idális, ez 34cm széles, az U3 már 42cm. Ebből kifolyólag a hordozótáskámba messze nem férne bele az U3 méretei miatt.
Ja igen, van egy olyan funkciója, hogy bele lehet tenni a laptopot, majd egy gumipánttal össze is lehet fogni, így hordozható együtt a géppel. Táskában pedig pluszba még a pad kemény fém része is védi a gépet, ötletes szerintem és praktikus is, így legalább sose kell lemondanom a hűtőpadról ha hordozásról lenne szó.
A pad rácsos, a ventillátorok a sarkokon levő pontok segítségével csatlakoztathatók, nagyon egyszerűen elhelyzhetőek a kívánt részre, és stabilan rögzíthetőek. Igazából 3 ventillátor is elfért volna ehhez a modellhez is, illetve elhelyezhető lenne akár 4 is. De igazából a kapott 2db 8 cm-es ventillátorral is lefedhetőek a kritikus pontok egy 15,6"-os laptop esetében véleményem szerint.
Maga a pad stabil, ahol a gép érintkezik ott gumibevonat van a csúszás miatt, ha nem tehénkedünk rá nagyon, akkor nem is csúszkál.
És akkor röviden néhány eredmény, HP dv6-6b08eh típussal teszteltem.
AIDA64-et használtam, netezéskor, átlagos használat mellett, mind a 4 mag 41 fokos, gpu1 41 fok, a dedikált gpu pedig 43 fokos. Hűtőpad nélkül a 4 mag 47-49 fokos, gpu1 46, gpu2 pedig 51 fokos.Battlefield 3-at próbáltam még ki, húzott proci és húzott vga órajelek mellett. Átlagban egy olyan 4-5 fokos különbség volt észlelhető itt is. 80 fok fölé semmi nem ment. Egyelőre tetszik azt kell, hogy mondjam.
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
Megerősítem!
U3 al ugyanaz volt a problémám, túl nagy Akkor már új táska kellene...
Én is tegnap szereztem be az U2-t szintén 15,6 os notihoz és a
legjobb hogy oda rakhatod a hűtőt ahová kell, az hogy középen
fújja egy nagy venti nem mindig a legjobb, ha bal oldalt melegszik
jobb oldalt meg tök hideg a cuccKicsit szokatlan még hogy jobban zúg mint az előző...
Nem lenne rossz hogy rá lehet húzni a notira, csak az a gáz
hogy akkor le kell venni a ventiket, nem nagy dolog de
ha már jól belőtted a megfelelő helyre akkor nem szívesen
veszed le nemigaz!?Egyébként jó választás!
[ Szerkesztve ]
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
Wisdome
tag
Köszönjük ezt a gyors összegzést a tapasztaltaidból.
A leírtak alapján nem tűnik rossz cuccnak, hamarosan én is beszerzek egyet úgy érzem.U3-on én is gondolkodtam, de szerintem elég lesz az U2 is. Gépet elnézve, hogy merre is kéne rakni a ventiket, 2db is le fogja fedni azt a helyet ahova nekem kell.
-
Lefty
addikt
válasz Wisdome #2117 üzenetére
Szerintem az egyik legjobb, a szabadon helyezhető ventik miatt, így szinte bármelyik típushoz jó. Továbbá még egy apróság, hogy az usb, amivel csatlakoztatod a géphez a ventiket, tartalmaz egy usb kimenetet. Szóval nem vesz el slotot, hanem bedugod a gépbe, és abba bedugható még egy, szerintem tök jó.
-
-=TS=-
csendes tag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire 5742ZG-hez keresnék hűtőt. Az lenne a kérdésem, hogy erről a típusról mit tudtok?
http://www.edigital.hu/Notebook_allvany_huto/Cooler_Master_R9-NBC-23E1_notebook_huto-p262330.htmlVan valakinek esetleg tapasztalata vele? Mivel a Cooler Master-ben mint márkában megbízok a jó tapasztalatok miatt, ezért nagyon szemezek vele, de hátha nektek is van valami használható véleményetek.
Köszi!
-
opeter87
senior tag
Jó hűtő és Cooler Master is az egyik legjobb márka.
Itt egy picivel olcsóbban is meg tudod kapni.Arra számíts, hogy ez a hűtő némi hideg levegőt elől is kifúj, pont a rád.
Érdemes esetleg ezen a Cooler Masteren is elgondolkodni, mert ennek szabadon elhelyezhető ventilátorai vannak, azaz bármilyen notebookhoz könnyen hozzá igazítható.
Én ennek a nagyobb testvérét (U3 3 ventilátor) használom igaz egy Hp notebookkal. -
tornadóó
tag
HÚÚHHAA EZ NEM JÓ HELYRE MENT
hello! kérnék egy beárazást.előre is köszi!
Asus k72jk
3 hó gyári garancia,papirok,lemez,gyári táska.makulátlan állapot.adatok:
Processzor Intel Core i5 450M (2.4 GHz , 3 MB cache)+turbo boost
Kijelző 17.3"' WUGA HD+, TFT 16:9 (1600 x 900) LED
Memória 4096 MB DDR III 1066 MHz
Videokártya ATI Mobility™ Radeon® HD 5145 1GB DDR3
hang Altec Lansing® speakers with SRS Premium Sound™
camera 0.3 Mega Pixel web camera
Wi-Fi 802.11 n, 802.11 b, 802.11 g
Csatlakozó 3,5 Jack, D-Sub, HDMI, USB
Memóriakártya olvasó SD, SDHC, MMC
USB 4 db
HDD 320GB
Akkumulátor 6 cellás(3óra 45 percet bír)[ Szerkesztve ]
█▓▒░░ Szømbªthely ░░▒▓█ 06707034585
-
Heyman
aktív tag
Hello! Toshiba L650-es notimhoz keresek valami hűtőpadot, az esetek 99%ban ágyon, vagy ölbe van használva. Nem az elsődleges szempontom, hogy hűvösebb legyen, csak ne fulladjon meg. Amivel eddig szemezek az a Logitech Cooling Pad N200-as, de hátha tudtuk mondani valami olcsóbb alternatívát. Előre is köszi!
-
opeter87
senior tag
Jó döntés a Logitech, mert az egyik legjobb darab, azon hűtők között, amiket kényelmesen lehet ágyban/ölben/kanapén/stb. használni.
Az ár a sajnos tényleg nem kevés, de olyan 9 ezerért már lehet venni.
Más hűtőpadot én nem nagyon ismerek, amit kifejezetten kényelmes lenne az általad elmondott körülmények közt használni.
Esetleg megnézném ezt. -
tornadóó
tag
hello! ez alá milyen hűtőt javasoltok?
-
opeter87
senior tag
válasz tornadóó #2128 üzenetére
Ez nagyon laptop függő. Nekem pl. egy HP ProBook-om van, mely felülről a billentyűzet között szívja a levegőt és alul egy nagyon kicsi szellőző nyílás van csak.
De nálam játékok alatt kb. 10 fokot hűtött.
Előtte egy Dell laptopot használtam és annál már alapjáraton megvolt a 10 fok nem csak terhelés alatt.
Van egy másik céges laptopom a HP mellett egy Asus (K50) és annak is alapvetően jó a hűtése, de 7-8 fok ott is simán összejön.Most kb. milyen CPU/HDD/GPU hőmérsékleteid vannak normál használat és pl. játék alatt?
-
evo21074
csendes tag
Sziasztok ACER 7551G laptopom van sokat játszom vele F1 2011 -et.Mivel nagyon magas volt a proci homerseklet rendeltem egy CM U3 at.Kerdesem a kovetkezo lenne..85-90 fok volt hutés nelkul, most lement U3 al 79 re jatek kozben tartja ezt. az erdekelne hogy ez a 79 fok nem e kárositja e hosszutavon a processzor es egyeb alkatreszeket,nagyon kritikus laptopnal ez a hofok?..Koszonom elore a segitseget....
-
-
tornadóó
tag
Aida 64 szerint most alapon
cpu:57
gpu:62
hdd:42ez milyen érték?
-
tornadóó
tag
-
-
tornadóó
tag
játék közben cpu 75C gpu 78C
-
opeter87
senior tag
válasz tornadóó #2139 üzenetére
Szerintem 99,9%, hogy nem lehet benne VGA-t cserélni.
CPU-t még viszonylag könnyen lehet cserélni egy laptopban, de VGA-t nem.Esetleg az Asus topicban kérdezz rá, de szerintem hasonló választ fogsz kapni.
-
opeter87
senior tag
válasz evo21074 #2141 üzenetére
Nézd én azt mondom, hogy ez a 75-80 fok rendben van egy laptopnál. (hiszen kis helyen van millió alkatrész)
A kísérletezgetést azért mondtam, mert egy próbát megér ha van időd, hátha nyersz vele pár fokot. (legrosszabb esetben nem nyersz vele semmit, csak megnyugszol, hogy mindent megpróbáltál )
Amit érdemes betartani:
1, Időként ki kell fújni sűrített levegővel, havonta érdemes kifújni. Én amelyik gépnél lehet újra is szoktam pasztázni évente is.A kifújás legalább 5-10 fokot számít állapottól függően. (hónapról hónapra persze nem lesz ilyen durva eredmény, de egy 6 hónapos gépnél már simán)
A pasztázás is hozhat kb 5 fokot, de csak az elején, aztán a paszta kezdi elveszteni a hűtőképességét.2, Ha asztalon használod és nem kényelmetlen a hűtőpad használata akkor használd azon, hagy szellőzzön. (én csak játéknál használok hűtőpadot, mert napi 50-100 emailt megírni már kényelmetlen egy hűtőpadon)
3, Netezéshez, email, facebook, stb nyugodtan le lehet venni a processzor sebességből, nem fogod megérezni, ám a gép nem fog annyi hőt sem termelni.
(saját gépemet netezéshez magonként 800 Mhz-en használom, így asztalon kb. 35 fokos netezés alatt a CPU)[ Szerkesztve ]
-
tornadóó
tag
köszi a segitséget.
[ Szerkesztve ]
-
Bobrooney
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van erről tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
opeter87
senior tag
válasz Bobrooney #2146 üzenetére
Nekem személyes tapasztalatom nincs ezzel a hűtővel (mondjuk már a kinézetem miatt elvből soha nem venném meg )
De vannak jobb műtők:
-Pl. ez a Thermaltake, biztosan jobb és olcsóbb is
-De jelenleg a legjobb 1 ventilátoros hűtőpad a Cooler Masters E1
-Esetleg az U2 vagy U3De a legjobb az lenne, ha megmondanád, hogy milyen géphez keresel, mert az U2 és U3 kivételével kevés olyan hűtőpad van, amit bármilyen noti alatt jó működne.
-
Bobrooney
senior tag
válasz opeter87 #2147 üzenetére
Ilyen noti alá
Nem érdekel, hogy piros, sőt a világítós venti sem érdekel. De az állíthatóság viszont fontos, szempont még nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest