- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron n5110-es notbook-om, i3-as széria. Tudom, hogy ne laptopon játsszak (konzolon szoktam), de néha kedvem támad. A gond az, hogy erőteljes 3d játéknál nagyon felmelegszik a laptop bal kezem alatt (winchester résznél), a jobb oldalon pedig szobahőmérsékletű. Tudom azt is, hogy rossz konstrukció ez a típus hőelvezetés szempontjából, de nem értem miért melegszik fel annyira, hogy a gép leálljon magától. Másodszor csinálta és emiatt nem is szoktam fps-esezni, csak FM-ezni.
Amúgy 4db 5 cm-es kupakkal van alátámasztva, szobában nem szokott 25 foknál melegebb lenni, és az aida átlag használat melett ezt mutatja:
- procik: 50-55 fok
- winchester: 45-47 fok
- gpu: általában annyi, mint a proci: 50-55 fokHD filmezés közben a winchester felmegy 53-55 fokra, többi átlagosnak mondaható (60-65 fok)
Viszont 3d játéknál elég extrém hőmérsékletek vannak (15-20perc múlva le is kapcsol):
- procik: 75-85 fok
- winchester: 55-60 fok
- gpu: 85-95 fok
Na most a proci kivételével az utóbbi kettő katasztrófa! A gép amúgy most lesz 1 éves, de nem szoktam asztalon kívül máshol használni, így minimális esélyt adtam arra, hogy port szedjen össze. De gondolom így is gyűjtött a venti.Milyen hűtőt vegyek alá? Milyen típust érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs