- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
Aktív témák
-
Cs.Orsolya
senior tag
Nem számokban mérem. A kapcsolataim segítenek időbe rendezni az életemet. Különben nehéz lenne rendet tennem, annyira sok minden történt!
I-Am: Életre-halálra? Annyit egy huzamban még nem... Max. túra.
[ Szerkesztve ]
"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
Cs.Orsolya
senior tag
Ja, közben rájöttem, hogy az önismerettel csesztetsz. Erre alapvetően csak annyit tudok mondani: csináld végig Te is, aztán majd kiderül, hova jutsz Te vele.
Azt összehasonlítani pedig, hogy mi volt anno, és mi van most, egyszerűen olyan, mintha két olyan egyenesnek keresnéd a metszéspontját, amelyek nem egy dimenzióban vannak, és sosem találkoznak... Más sík. És amikor szintet lépsz, akkor ott is kezdőnek számítasz, bármekkora májer voltál az előzőn..."Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
Tim82
félisten
válasz Cs.Orsolya #7552 üzenetére
alapvetően csak annyit tudok erre én is mondani, hogy just try walkin' in my shoes. szerintem felbuknál bennük. lehet, én nem órákban és tanfolyamokban mérem, az a gáz.
a szintlépéses analógia meg totál értelmetlen az önismeret témájára húzva. egy neverending story-nál nincs értelme lépcsőfokokat számolni...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
orbano
félisten
-
Cs.Orsolya
senior tag
Erre csak annyit tudok mondani, hogy dögöljön meg a MÁV....!
Amíg nem tapasztaltad meg, hogy önismereted milyen mélységekig át tud alakítani, addig valóban nincs értélme szintekről, beszélni. nem mindegy, hogy első vagy másodfokú változást érsz el egy adott dologban. Lásd. rendszerszemlélet. A másodfokú változások az élet területén, főleg önmagad megsimerése és megváltoztatása során olyan minőségi különbségekhez vezet, amely megfelel a másodfokú változásnak. De ez a fajta minőségi változás egyszerűen leírhatatlan. Ugyanakkor érvényes rá, hogy ezen minőségeidben a dolgokat szinte újra kell tanulni. És nem a berögzött sémák átalakítására gondolok elsődlegesen, hanem új jelenségek születnek a régiek helyébe, mert őket is érinti aváltozás. Nem a reflexeiddel van baj, nem is a tanult sémákkal. Azok rendben vannak. Nem ezen múlik az igazi változás. Egy viselkedést vagy egy gondolkodásmódot megváltoztatni néha csak első fokú változás, nem tesz sem többé, sem kevesebbé egy rendszert, max. a relációkat változtatja meg.
-
orbano
félisten
válasz Integra #7542 üzenetére
"egyszerre vágyik a betörésre, egész életében erre várt, ugyanakkor fél, hogy mi lesz, teljesen új élet lenne, teljesen újra kezdéssel.. és inkább marad."
Ez a saját magunk szembeköpésének és az önmegalázásnak a legszebb, legtipikusabb esete. Mondjuk a változástól való félelem is a legerősebb érzés szerintem, amit ember érezhet.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Cs.Orsolya #7557 üzenetére
mit értesz az önmagadban rejlő dolgok alatt?
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
elmoraan (r)
aktív tag
Basszus, volt már nektek egyáltalán macskátok?
"Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
Cs.Orsolya
senior tag
Ami félelmetes, pl. minden, amit megvetsz, gyűlölsz, elítélsz, undorodsz tőle. Ha eljutottál önmagad megismerésének egy bizonyos szintjáig, akkor olyan tapasztalatokkal fog szembesíteni a tudatod, akár a hétköznapokban, akár belső élmények formájában, ami leírhatóü azzal, amikor az emlegetett Sötét Oldal magával ragad. Ha ezt fejlett személyiséggel teszed, nem lesz belőle világkatasztrófa, csak a saját belső világod omlik össze. Ha nem érett a személyiséged, akkor beborul az egész életed. S ezek cirkulárisan visszatérő helyzetek lesznek. Ez az, ami sosem változik: a dolgok hogyan ismétlődnek. S ha sikeresen megvívtad a harcodat a belső démonokkal, szörnyekkel, akkor rend áll be, a következő csatáig. Nagyon félelmetes, mi minden van bennünk. A halálnál is félelmetesebb olykor. A halál félelem majdnem olyan, mint a változástól való félelelm. Az ego fél a megsemmisüléstől. De egonál mélyebb tudati rétegekben is van félelem...
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
válasz Cs.Orsolya #7560 üzenetére
Így már értem. Szerencsére az esetek 99%-ban felismerem, ha a "Sötét Oldal" hajt és produkálja azokat a szemét érzéseket. Ezek szerint fejlett a személyiségem De hogy az egón túl lenne félelem? Ezt nem tudom hova tegyem.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Integra
titán
igen
a felismerés, hogy milyen is vagy valójában elég undorító és gyomorforgató....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Cs.Orsolya
senior tag
Hát, ha belegondolok az énességen túl nincs félelem. De amikor visszajössz onnan, nah, akkor be lehet szarni attól, aminek megélted magadat...;o) Vannak helyzetek, amikor valakin eluralkodnak olyan entitások, amelyek a tudatából törnek elő, és erre a környezete azt szokta mondani, hogy nem önmagaként viselkedik, kifordult önmagából, stb. Ilyen élmények lehetnek olyanok is, amik csak a fejedben zajlanak le, de te tudod, hogy ha hatalmadban állna cselekdni, megtetted volna, és önazonos dologként tetted volna meg. Utána, amikor ez elmúlik, akkor bizony jöhet az identitás krízis, hogy akkor most te ki is vagy valójában. Így az egón túli félelem azt testesíti meg, hogy akinek hiszed magadat, és aki vagy valójában, nem a kettő és ugyanaz. Aki, vagy ami vagy ill. tudsz lenni, az is magában rejthet olyan félelmeket, amelyeket csak tiszta tudatodban tapasztalsz meg, bár értékítéletek nélkül. Ezek még mindig a létezéshez való ragaszkodásból fakadnak. Pl. amikor felismered, hogy semmi vagy, belül nincsen semmi. Az a legerősebb félelem. és ez nem a haláltól való félelem, bár, kapcsolódik hozzá, hanem a tudat tapasztalati határainak vége. Ahol a tudat nem tud mivel azonosulni, mert nincs ott semmi, megretten önön megszünésétől, és nehezen marad benne a semmiben, hogy megélje az ebben való létezés valamiségét. A depresszió okoz pl. ilyen spontán meditatív állapotokat, de ezt a nyugati társadalom végtelenül rosszul kezeli.
-
elmoraan (r)
aktív tag
Huhh, ez egész durván durvára sikerült
orbano: na ez az. Nekem csak egy macskám volt, de az aztán az enyém volt teljesen. 12 éven keresztül vigyázta a birtokomat, kordában tartotta az egereket, nem szedték le a madarak a szőlőmet, más macska nem tehette be a lábát a területre, és ha kint aludtam, a mellkasomon aludt, és onnan dorombolt nekem régi macskameséket Pedig csak egy "sima" macskának indult, de sikerült megtörni
"Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Integra #7563 üzenetére
nem az az undorító, avgy gyomorforgató. a felismerés önazonosság. az undor elutasítás. az önazonosság nem lehet undor, mert akkor megélés és elfogadás van benned. a felismerés pillanata béke és nyugalom. ami ezek után társul hozzá jelentésként, az távolít el önmagadtól. ha megszabadulsz az eltávolító jelentésektől, akkor nem leszel undorító. az emberben nincs semmi undorító. egyszerűen ember, és kész. úgy teremt életet és halált, ahogyan más lények nem. és ehhez teremt olyan játéksíkokat, ahogyan más lények nem. az emberi lét csodálatos, még akkor is, ha olykor egymás ellen ható erőket mozgat. lehetőleg önmagunk ellen ható erőkkel nem kellene élni, mert az felesleges energiapocsékolás, és értelmetlen is;o) ezt a jelentések révén lehet megszüntetni...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz elmoraan (r) #7565 üzenetére
Vagy a macskád tört be Téged...
Ez hüjjje szó, hogy betörni...Egy macskát csak szelidíteni lehet. Újra és újra meg kell vele tenned, mert törékeny és érzékeny arra, ha nem bánsz vele jól. Ebből fakad a kiszámíthatatlansága. A nőknek van macska természete. A férfiaknak is. De más-más tulajdonságok okán. A nők megérzik, ha a velük szemben viselkedőben van valami, ami nem tetszik nekik. Megérzik, ha egy hely nem olyan energiákat hordoz, ami nekik jó. Azt is megérzik, ha belül nincsenek megfelelően összhangban magukkal. Sokkal inkább érzik, mint tudják... A macskáknak ez utóbbival sosem kell megküzdeniük, a nőknek viszont igen. Az állatok sosem kérdőjelezik meg önmagukat. Az ember minden pillanatban megteszi... De ahogyan reagálnak erre a diszkomfortra, sokban emlékeztet a macskák reakciójára. Sőt, a komfortra is hasonlóan reagálnak;o))) Cicáznak és dorombolnak.
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
válasz Cs.Orsolya #7566 üzenetére
Fáradjon a pénztárhoz..
orbano: A macska tartja az embert, és nem fordítva. Régi felismerés, és szerintem igaz is..
[ Szerkesztve ]
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
orbano
félisten
válasz elmoraan (r) #7565 üzenetére
nem neked szedte az egereket és nem azért hajkurászta a madarakat, hogy neked legyen szőlőd. a mellkasodon is azért aludt, mert társának fogadott. ő téged, nem fordítva. az csak illúzió, hogy te betörted. a vér nem válik vazze!
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Cs.Orsolya #7564 üzenetére
Ez talán addig lehetséges, amíg az ember meg nem találja a saját belső középpontját. Utána bármelyik énjét el tudja fogadni, helyén kezelni. Mondjuk erről nem tudok nyilatkozni, egyelőre ez még nincs meg. Sőt, mondhatni eléggé kritikus a mostani állapotom, az önértékelésem romokban, nem tudom hovatenni a mostani énem, a viselkedésem. De a régieket sem. Látok egy végcélt, de az utat nem és ettől most kicsit félek (bár szerintem ezt is csak az egóm hiteti el velem az aktuális kudarcok miatt, és próbál azzal szembesíteni engem, hogy a jelenlegi személyiségem képtelen elérni a vágyait). Azt pedig, hogy belül nincsen semmi, szerintem nem fogom megtapasztalni. Beraktam oda nagyon jó dolgokat és eszem ágában sincs kipiszkálni őket, azoktól működök rendesen
A vér nem válik VAZZE!™
-
Integra
titán
válasz Cs.Orsolya #7566 üzenetére
"a felismerés pillanata béke és nyugalom"
szerintem meg pont hogy nem..
rájössz, hogy egy fél életen át milyen voltál valójában, hogy amit hittél az nem úgy van és rakás elméleted, gondolatod dől össze fél pillanat alatt, és ha van minimális önkritikád, akkor igenis elfog az undor és rosszul vagy magadtól.
annyi változás van, hogy az új önazonosságoddal mit és hogy kezdesz, hogy szoksz hozzá új önmagadhoz és hogy profitálhatsz ebből a legtöbbet....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Integra #7571 üzenetére
Amiről beszélsz, az már a felismerés után van. Pillanat a pillanat után! Egy idő után majd megszokod ezt is. Az első pár nagyon nagy sokkot tud okozni. Főleg, 20-25 éves kor után. A kamaszkorodban ez a fajta ingadozás eleve alapállapot, de javarésze tudattalan...
Orbano: A középpontod megtalálását érdemes békés, nyugodt állapotokban gyakorolni. Olyankor könnyebben elérhető. Ha kidolgozol technikákat erre, akkor szélsőségesebb pillanatokban is vissza tudsz majd találni hozzá, míg nem olyan szintre fejleszted, mint egy kvantumugrást. A mostani helyzeted is természetes dolog. Egyszerűen nem szabad kétségbeesni azon, hogy most ez van. Amikor hirtelen nem problémázol többet azon, hogy káosz, zűrzavar, vagy probléma van, akkor egyszer csak berendeződik minden, feltisztul a köd, és rájössz arra, hogy még a problémád is önazonos. Olyannyira Te vagy, hogy tanítani sem lehetne. felejtsd el, hogy gopnd az, ahol most tartasz! Nagyon szép állapot, ahol most vagy. igazán izgalmas, és kalandos dolog. élvezd, hogy éppen tombol a vihar körülötted, melletted, benned. 13. harcos megvan? Mikro a viharban hajóznak, és a figura az árbóckosárban így teli torokból röhög? Nah, ezt keresd!
Amúgy, Férfiaknak és Férfipalántáknak kötelező irodalom az a film!
-
Integra
titán
a faszt nem, idióta grimaszt vágsz és azt mondod hogy basszameg..
ennyi, nem kell túlmisztifikálni
semmi béke és nyugalom nincsen benne, utána sincsen közvetlen, jó időbe tellik. max a chi meg zen mestereknél valahol egy kolostor mélyén a dzsungel közepén.. de ott se nagyon sanszos, mert azok egész életükben nyugodtságra trenírozták magukat[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
elmoraan (r)
aktív tag
Hát, izé. Általában egyetértek az elhangzottakkal, tekintettel arra, hogy jelenleg is két elvetemült macska tart igényt a szolgálataimra, de ezek nem az én macskáim, csak úgy esett, hogy nekik jó, hogy én vagyok...
Ellenben ez a macs nem túl jól jött ki avval, hogy az én macskám volt, főleg, amikor egyetemre jártam, és hetekig nem voltam otthon, de attól függetlenül a kapuban várt, amikor kimentem... Ja, és kaját tőlem nagyon ritkán kapott, ezt nem én intéztem.
Azóta sem értem, hogy miért és hogyan lett a macskám. Mikor először megjelent, fiatal cicaként (már nem volt kölyök), tél vége lévén, szép fényes bundájában, tréfásan azzal nyitottam, Matula után szabadon, hogy: "szenségit, ebből lenne aztán a jó meleg kesztyű!", majd felvettem, és közöltem vele, hogy szakasztott úgy néz ki, mint a szomszédunk régi macskája, még zsenge gyermekkoromból, ezért úgy fogom hívni, mint azt. S lőn.
Mivelhogy és azonban ez nem a macskatopik, abbhagyom."Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Integra #7574 üzenetére
Drága, amiről Te beszélsz, az a felismerésre adott reakciód már! Nem maga a felismerés. ha elengeded a felismerésre adott reakciódat is a következő pillanatban megleled a békét. Ezt is lehet gyakorolni, csak ki kell próbálni;o) Nehéz, én már csak tudom... Ez jelenti azt, hogy elengeded a jelentéseket, és elengeded önmagadat. Elengedett vagy, felengedett
De az emberek nem ezt teszik, hanem jön az önkritika, önvád, mea culpa, bűntudat, meg hasonló baromságok, amikkle önmaguk ellen irányítják erőiket, mi szintén felesleges, és butaság is. De hát, erre tanítottak minket, ez van. Kritikusnak kell lenni ezzel szemben is."Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
Integra
titán
válasz Cs.Orsolya #7576 üzenetére
no para, pontosan tudom.
csak éppen ez így megy, nincsen zen meditácó, hogy megáll a világ körülötted és lebegsz mint, aki szétcuccolta az agyát éveken át. pikkpakk és már ennyi volt. nemtom mi ez a zenkedés
scuzi, de én nem vagyok szerzetes és nem képzelek ezekbe a dolgokba túlvilági csodákat meg világbékét, szar ügy, mocskos dolog, megy az élet tovább, az ember ilyen, egoista szemét önző dög, ezzel szembe kell tudni nézni....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Integra #7577 üzenetére
Kicsit el vagy tévedve, asszem. Ebbe nincs semmi beleképzelés. Amint bele akarsz ilyesmit képzelni, marhára eltávolodsz magátol a dologtól. Ez amolyan, bevettem a leszarom tablettát élmény. Jobb, mint betépni, hidd el! Az útja pedig tényleg marha egyszerű, csak nehéz odáig eljutni... Nekem sem megy pikk-pakk... De sikerül olykor! S ez nagy szó!
-
-
Integra
titán
válasz Cs.Orsolya #7578 üzenetére
nem vagyok eltévedve mondom (bár felesleges ezt ecsetelni, de legyen, elvagyok tévedve)
egyszerűen én nem vagyok ez a lebegő lelki és világbéke zen mester fajta. hiányzik belőlem a flower power heppinesz, én ennél sokkal nyersebb és realistább vagyok. nem fejtegetek semmi olyasmit a kelleténél jobban, ahogy mondjuk te teszed, mert feleslegesnek tartom, vannak fontosabb dolgok, amik több figyelmet érdemelnek. elmúlt nem fáj nem vérzik, kelleténél nem foglalkozom többet vele, inkább lemegyek edzésre bunyózni egy jót....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz Cs.Orsolya #7579 üzenetére
pfffffffffffff
az ember egy egoista geci, te se vagy semmivel kevésbé egoista önző mint bárki más ezen a földön. bele van kódolva a természetedbe, a génedbe, ahogy nekem is.
mi a baj azzal, hogy én ezt felvállalom? semmi.
nem ítélkezem, csak cselekszem. tök jó. ettől a tettem más értéket kap? egy fenét..
csak megpróbálod másik oldalról bemagyarázni magadnak, hogy a te cselekedeteid különbek és jobbak. mindenki azt a magyarázatot találja meg, amivel saját magát tudja igazolni, hogy elkerülje a felismerést, hogy az ember, hogy saját maga is milyen valójában.
lehet vitatkozni, harcolni ellene vagy sem, de ilyenek vagyunk. és ilyenek leszünk mindig....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Sir Pocok
őstag
Szerintem, aki nem kolostorba elzártan éli az életét, az sose fogja legyőzni az egoizmusát, maximum csak csökkenteni tudja, de teljesen eltörölni nem.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Integra #7580 üzenetére
Drága, emlékeztetsz engem Lin Csi apátra...;o))
Kit érdekel, hogy egy kicsit dühösebb fajta vagy? Mahakala típus. Ennyi. Voltak ilyen mesterek. Ha Te békében vagy magaddal, kit érdekel, hogy mások a módszereink, Néha kell dühösnek lenni, néha meg nem."Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
Kazimír
őstag
-
Sir Pocok
őstag
Lassan átkeresztelhetnénk a topicot "nők és a bölcsesség"-re....
Mondjuk a kettő csak ritkán fedi egymást.Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Integra #7581 üzenetére
Ööö... Most mondatról mondatra lehetne érvelni a szavad ellen, de ez már túl messzire vinne. Legyen hited szerint! De abban tévedsz, hogy bármilyen megoldás mások fölé emelne bárkit is.
Az ego és énközpontúság pedig, a tudatod természete, nem a génjeidé. Én pedig nem ítélkeztem feletted, pont azon vagyok, hogy lásd Te is, hogy ez így jól van. Semmi gond vele. Orbanonak is ezt mondtam. Ha te békében vagy azzal, hogy nem vagy békés, teljesen oké! Azt hiszem, más tekintetében nem vitáznék tovább. Legfeljebb élőben..."Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
Sir Pocok
őstag
válasz Cs.Orsolya #7586 üzenetére
valamelyik iskola gyakorlója vagy?
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Sir Pocok #7582 üzenetére
A jóga nidra tanításai szerint az ego nélkül, azaz az énesség nélkül, amit atmannak hívnak, nem vagy képes arra, hogy felismerd saját belső önvalódat, bölcsességed forrását, és azon keresztül azt, ami azon túl van. Éntudat kell az azonosuláshoz, amellyel meg tudod élni a semmit, amiből indult ez a beszélgetés.
Kazimír: A nők, mint belső reprezántánsok projekciói segítik a teljesség elérését a férfi számára, ami a fejlődéséhez szükséges és elengedhetetlen dolog. A férfiak a nőkön keresztül fejlődnek, és ismerik fel saját ellenpólusaikat. Mivel a szerelem tesz nagyon nyitottá, és feloldja az ego határait, oldja az énesség korlátait, így ez megfelelő tanítási helyzet. Vica versa.
-
Sir Pocok
őstag
válasz Cs.Orsolya #7588 üzenetére
Ok. Ismerem ezt az iskolát.
-
Integra
titán
válasz Cs.Orsolya #7586 üzenetére
"Az ego és énközpontúság pedig, a tudatod természete, nem a génjeidé."
ez olyan szépen hangzik, még talán.. jaaajjjj, kikergetsz a világból a világbékével
csak az ember akkor is amíg egyén, önállóan gondolkodik, mindig is egoista lesz, ez az evolúció, itt tartunk. csak azt nem tudom mit fogsz szólni, ha majd 20-30 éven belül egymás fejét húzogatjuk karóra.. ne legyen igazam.nem mentem pénteken, kiütött a délelőtti véradás, ciki nem ciki, utána még fél nap szellemi meló betett, második értekelzelten már bólogattam, edzésre már le se mertem menni, nehogy eltörjön figyelmetlenségből valamim, jobb volt aludni
meg én jobban preferálom ha 3 deci félig kihűlt tea helyett egy finom üveg bort ihatok.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Kazimír
őstag
válasz Cs.Orsolya #7588 üzenetére
Kössz, nekem hétfő délelőtt ez túl "mély"
Egyébként is csupán költői kérdés volt, a topic címére próbáltam utalni vele..Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Integra #7590 üzenetére
Te, figyelj! Idéznéd pontosan melyik mondatomban beszéltem VILÁGBÉKÉRŐL? Ebben a szóösszetételben, együtt emlegetve békét és világot? Ki beszélt itt a világról? Maximum a fejedben lévő világról, vazzz.... Te is tudsz olyan csökönyös lenni, hogy egy szamár hozzád képest kezesbárány...
Ha karóra húzott fejekkel van teli a fejed, ilyen világot teremtesz majd magad köré. Én csatlakoznék egy másik, párhuzamos létsíkhoz majd, ha ez bekövetkezik...
-
Integra
titán
válasz Cs.Orsolya #7592 üzenetére
sehol, egyszerűen összefoglaltam a vilábéke szóval, ebbe sok minden belefér
látod? egoista mellett még makacs is vagyok. halálos kombináció.[ Szerkesztve ]
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Integra #7593 üzenetére
Nah, az van, hogy más az, amiről hiszed, hogy beszélek, és mát az, amiről konkrétan beszélek. Ha maradnál a konkrét jelentési síkon, és nem képzelnéd bele azt, amiről itt gagyogsz győzködve, hogy Te aztán nem képzeled bele, nem is akarod beleképzelni, és sohanemisnemfogod, akkor most könnyebben lennénk!
Az a vicces, hogy mindazzal, amit teszel, önmagad cáfolod most. És ez nagyon kedves dolog, olyan szeretnivaló paradoxonitása a lényednek, és ez tetszik nekem!"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
Integra
titán
válasz Cs.Orsolya #7594 üzenetére
nem képzelek sehova semmit, nem azonos a realitásunk, nagyon másképp nőttünk fel, de ugyanarról beszélünk. értem mire gondolsz, miről beszélsz, csak én ezt nem élem meg annak, aminek te, hanem másképp. pontosan azért amit mondtam, hogy mindenki másképp magyarázza meg magának, adja meg rá a választ ahhoz, hogy tudjon mit kezdeni a dologgal. ahogy mondtam, én nyersebb vagyok és nem bonyolítom túl, mert felesleges információnak tartom és ezzel letudom.
neked valszeg fontosabb, hogy ebben mélyebben elmerülj, mert úgy találod meg rá a választ. annyi a különbség, hogy én az emberi természetet másképp ítélem meg, mást mondok rá, mert az ember (szerintem) ilyen "természetéből" fakadóan. mert ez a fizika, ez a genetika, ez az evolúció, így fejlődtünk, itt tartunk, hogy lemásztunk a fáról...mindössze ennyi van, nekem nincsen megkönnyebbülés meg zen meg chi. nem erről szól az élet.
nekem ez már mézes-mázos világbéke kategória, de elfogadom, hogy neked meg ez van.
a győzködéstől meg messze állok, ezt nyugodtan elhiheted, véleményt mondok, világ semmi pénzéért se tenném. na jó, van az az összeg amiért én is eladom magam...na, szélsőségek és paradoxonok, széllel szemben pisálás.. mondj valami újat nekem, amit még nem tudok..
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz Cs.Orsolya #7596 üzenetére
akkor most zen meg lebegés meg boldogság meg elengedés van?
-
-
orbano
félisten
válasz Cs.Orsolya #7573 üzenetére
köszönöm, ez most hasznos volt. bár úzközben rájöttem, hogy javarészt restimuláció a mostani hangulatom. a csalódás és a jóidő hozta elő. kezdem kigondolkodni magamból. a káoszt meg kezdem élvezni 13. harcost még nem láttam, valahogy mindig a sor végére került. de pótolom
A vér nem válik VAZZE!™
-
Integra
titán
mert az önzőség az ember egyik legnagyobb rákfenéje.
a kérdés az, hogy ki mennyire tudja néha napján levetkőzni a saját önzőségét és felül emelkedni rajta, lenyelni a sérelmet ezért és a másiknak segíteni és adni.
párok akkor igazán párok ha a saját egójukat a közös érdekében, a másikért képesek feladni valamilyen szinten. megtudják hozni azokat a döntéseket amik valahol mindkét fél részére együttesen elfogadhatóak. ha egy férfi és egy nő nem tudja ezt megtenni, az halott ügy.
egy férfi és egy nő nem azért van együtt mert annyira szeretik egymást, legalábbis nem így a szó szoros formájában. mert igen, megdöglenek egymásért, de ez kevés. azért vannak együtt, mert mindketten képesek a másikért áldozatot hozni, mert a másik fél van annyira fontos, hogy lemondanak a saját önzőségükről a másik javára. és ez csak akkor működik, ha az a másik bizonyos személy valóban passzol, akivel valóban kiegészíti magát és fordítva. ami egyiknek a gyengéje, az a másiknak az ereje, oda-vissza. és ez megint csak genetika, ösztön. utódnemzés.
de addig amig nem találkozol ezzel a személlyel, tulajdonképpen lefordítva, mindenkivel kibaszol, vagy átbaszod, mert hazudsz neki, hiszen te magad is tudod, hogy aranyos kedves szereted, de nem ő lesz az.. és mivel a szex az élet szerves része és az ember társas lény.. egyenes út a vita, a megbántás és az önzés.
csak és akkor változik ez, ha az a másik személy az Ő....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy topik
- Androidos tablet topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Autós topik
- Spórolós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest