Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • elmoraan (r)

    aktív tag

    Várjatok már, hadd fanyalogjak én is egy kicsit! :DDD
    Előrebocsátom, hogy fogalmam sincs a témához, a könyvet nem olvastam, csak néhány leírást, véleményt, meg magasztalást. Ezek alapján kialakítottam a magam eretnek véleményét, megsóztam az előítéleteimmel, ráeresztettem a cinikus fordítómat, és most megosztom veletek ennek a folyamatnak az eredményét.
    Nem vitatom, hogy lehetnek a tárgyalt szerzeményben hasznos részletek, de ugyebár a Challengerben is igen sok tökéletes alkatrész volt valaha, aztán mégis. Illetve mégse.
    Szóval néhány biztatónak tűnő részlet még nem jelenti azt, hogy az alapkoncepció ne lenne hibás, vagy legalábbis erősen megkérdőjelezhető. Érzelmek, igények és emberi értékek méterrel meg mérleggel való megmérése (itt most az S&R számszerűsítésre célzok) - hát ehhez csak gratulálni tudok. Meg ahhoz is, hogy bármilyen válaszlépésre meg kell próbálni ráhúzni valami jó nevű leírást. Push-pull, meg ilyenek. Pfff.
    Emellett elég rossz kezdetnek tűnhet egy felületes szemlélő számára (mint pl. én), hogy az első lépés a "célpont" megtévesztése. Második lépés: ha jól értelmeztem, ez az összemelegedős fázis, a bizalom elnyerése stb. Na ezt átlagosan 4-10 órában meghatározni, azért sok mindent elmond a főmufti lelki világáról - mondjuk azokról a célpontokról is, akiken ezt a módszert letesztelték... Egy keményebb állagú marhahúskonzervet is tovább tart meggyőzni a tisztességes szándékaidról, vazze. A harmadik lépés meg maga a lila hajú, narancssárga szemű káoszdémon hátsó lomkamrája. LMR, mi? (Bár ebben legalább van valami ráció, és halvány remény, hogy van még néhány nő, akiben legalább az utolsó pillanatban elkezd motoszkálni, hogy itt valami nem kóser, és megszólal a vészcsengő.)
    A kiegészítő technikákról meg vagy jót, vagy semmit. Szóval inkább semmit, ma már így is eleget lázadoztam... (Abba már nem is igazán merek belemenni, hogy erkölcsileg vagy etikailag hol tart egy ilyen módszer.)
    Már maga a név is, vazze, pickup artist... Azért pofabőr kell ahhoz, hogy művésznek hívja magát egy ilyen figura.
    Ja, és orbano kartárs, igazán no personal offense meant, de azok a bizonyos "nem felszínes" kapcsolatok meddig is tartottak? Mert itt felénk bizonyos elvetemült körökben a komoly kapcsolatokat bizony években mérik... És ami majdnem az, az nem az. Tehát a tizenegy hónap az még nem év. Ha érted, mire célzok.

    "Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"

Aktív témák