- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Aktív témák
-
Wolverine
félisten
válasz Lirion #24149 üzenetére
Feltételezem, tudod, hogy Orsinak mi a munkája; ezek után azt is feltételezem, hogy tudod, milyen tapasztalattal rendelkezik az emberi viselkedéssel kapcsolatban; és ezek után azt kell feltételeznem, hogy ifjonti hevületedben direkt trollkodsz.
Nem baj. Majd elmúlik.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Lirion #24149 üzenetére
Kedves Lirion!
Maradjunk továbbra is azon kijelentésemnél, idézem, "a megfelelési vágy, -kényszer EMBERI tulajdonság, humán jellegzetesség", amely gyerekkori kötődési mintákra, zavarokra, sérülésekre, krízisikre vezethető vissza.Ha szakirodalmat szeretnél, ajánlhatok csupa olyasmit, amit bár megérteni és megemészteni nekem is évekig tartott, ugyanis az analitikus pszichológia elképesztően sok megfigyelést, kísérletet, pszichopatológiai és patopszichológiai elméletet ismer, fogalmat használ, és irányzatoktól függően olykor másképpen, de rajtam ne múljon a szellemi fejlődésed!
Martin Dornes: A kompetens csecsemő
Peter Fonagy - Mary Target: Pszichonalaitikus elméletek a fejlődési pszichopatológia tükrében.
N. G. Hamilton: Tárgykapcsolat-elmélet a gyakorlatban.
Székely Ilona: Tárgykapcsolat-elmélet családterápiába
Kuritárné Szabó Ildikó: Borderline személyiségzavar
És e mellé minden ami a következő szerzőktől való: Melanie Klein; Margaret Mahler; John Bowlby és Mary Ainsworth; Karen Horney; Heinz Kohut
És egy kis könnyedségkén még ez:
Alfred Adler művei, Eric Fromm művei;
Szakács Ferenc és Kulcsár Zsuzsanna (1995): Személyiséglélektani szöveggyűjtemény II.
ja és persze, a két nagy klasszikust se hagyjuk ki, mint Sigmund Freud és Carl Gustav Jung munkásságát.Ha esetleg további kétségeid támadnának, akkor javaslom, hogy járj be az egyetemre, és hallgass némi személyiségpszichológiát, klinikai lélektant, összehasonlító lélektant, humán etológiát és fejlődéslélektant, mert az előadások nyitottak, főleg, ha beszélsz a tanárokkal is.
Részemről a témát erős offolás révén lezárnám. Köszönöm előre is!
"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz elmoraan (r) #24152 üzenetére
Waaazzzzz... azt hogy csinálod, hogy mindenhez van egy megfelelő képi, vagy szöveg, vagy youtube idézeted?! Elképesztő vagy!
Tildy: Arról már nem is merek szólni, hogy milyen az, amikor a tudattalanomban tett utazások hatására különböző korú, és jellemű férfiként élem át a történéseket. S nem pusztán álomban, hanem tudatosan létrehozott "utazás" révén is meg-megesik. Ezekkel az empirikus bizonyítékokkal bizony elszemezgetének egy darabig egyesek... Ergo kijelenthetem, és szakmailag hiteles tanúm is van rá, hogy én bizony ebben az életemben is szereztem már a létezésről férfiként tapasztalatot. Ennyit a biológiai determináltságról...
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz Cs.Orsolya #24153 üzenetére
pszichopatológiai és patopszichológiai Ez jó szójáték.
x gon' give it to ya
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz fordfairlane #24155 üzenetére
bár csak puszta szójáték volna... (sóhaj) Néha úgy érzem, mégis csak asztalosnak kellett volna mennem...
-
Wolverine
félisten
válasz elmoraan (r) #24152 üzenetére
pontosítanék: ezek a kölykök max. kismajmok, de nem aprómajmok (szerk: vazze, elfelejtem offba tenni. a jelek szerint a melegben az agysejtek szinapszisai közti ellenállás is megnő, és a normális agyműködés szakaszosan hajlandó csak működni...)
[ Szerkesztve ]
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Bubu79
addikt
Hogyan szedjünk fel csajokat a klubban?
Ez is van olyan jó, mint egy tuti könyv
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
zoltanz
nagyúr
"Ha esetleg további kétségeid támadnának, akkor javaslom, hogy járj be az egyetemre,"
Na azért attól sem kell röktön hanyatt vágódni, persze sok szép és okos dologról van szó, de ne feledjük párszázéve még azt tanították, hogy a föld lapos vagy néhány évtizede még elismert tudósok hittek benne sokan, hogy a szellemvilággal kapcsolatba léphetnek és szeánszokra jártak. (No azért kicsit haladt a tudomány elismerem)
Aztán van bennem némi szkeptikuság azt illetően is, hogy majom volt az ősöm pl., bár sajnos lassan inkább hízelgő lesz az emberiségre nézve.[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz Cs.Orsolya #24157 üzenetére
Az én szintemen ez pusztán szójáték. Ki is élvezem rendesen.
x gon' give it to ya
-
-
Lirion
addikt
válasz fordfairlane #24162 üzenetére
Nem kutatási anyagot kértem, hanem, hogy pontosan jelölje meg: mely irodalomban, hol található olyan tényközlés, miszerint a megfelelési vágy emberi jellegzetesség és éppúgy jellemző férfira, mint nőre. Ilyet nem kaptam, tehát továbbra sem tartom mérvadónak Orsi magánvéleményét a témában.
Azt meg nevetségesnek tartom, hogy azért, mert álmában volt férfi már úgy gondolja, hogy van a férfi létről tapasztalata..(#24152) elmoraan (r)
Elhiszem, hogy szívesen beszállnál hozzánk, de mi szeretjük a kényelmet, úgyhogy más talicskát kell keresned.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz Lirion #24164 üzenetére
"Azt meg nevetségesnek tartom, hogy azért, mert álmában volt férfi már úgy gondolja, hogy van a férfi létről tapasztalata.."
Hát akkor nevess és ne írd le, egyébként szerintem ő nem álmokra gondolt hanem regresziós hipnózisra vagy ilyesmire...
regressziós és reinkarnációs hipnózis, feltehetően misztikumuk, titokzatosságuk miatt kerültek az érdeklődés középpontjába. Míg ez utóbbiban „előző életeinkben” kalandozhatunk, addig a korregresszióval gyermekkori élményeinket idézhetjük fel,
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz Lirion #24164 üzenetére
Leírta neked, hogy milyen szakirodalomban találsz erről infókat. Én sem tudnék most fejből linkelni olyan villanytan anyagot oldalszámmal, amiben pontosan le van írva a Maxwell tétel, ugyanakkor nagyjából tudom, hogy milyen könyvekben vannak ezek kifejtve. Ha te nem hiszed el, hogy úgy van, illetve nem vagy hajlandó utánanézni, akkor az már a te túlméretezett egód problémája, nem az enyém.
Persze szokás szerint már megint neked kell, hogy igazad legyen, mert az ilyen önimádó nagyképű alakok muszáj, hogy mindent jobban tudjanak.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz zoltanz #24160 üzenetére
Ezek a tudások azért nagyon jók, mert visszahozzák a nagy öregjeink bölcsességeit, amelyek egyszerűbb formában, de gyakorlatilag ugyanezen törvényszerűségeket fogalmazzák meg, csak a miértekkel, és az ok-okozati levezetéssel nem foglalkoznak, pusztán konklúziókat tárnak elénk. Nagyon sok szakmabeli, és társszakmabeli kutató dolgozik azon, hogy érthetővé, leírhatóvá, és kezelhetővé váljon a mai kor emberének pszichológiája. Én sem tartom az egyetemi dolgokat szentírásnak, pláne azért mert alapvetően én még eklektikus oktatásban részesültem, amely szabad teret ad minden elméletnek, és megközelítésnek, és annak kritikájának is. Arról nem is szólva, hogy hatalmas teret enged más tudományok felfedezéseinek is a kvantumfizikai kutatásokon át az orvostudományokon keresztül a filozófiáig és a hittanig. Mégis, ha valamit sokan sokféleképpen, de alapjaiban ugyanúgy írtak le, figyeltek meg, abban több igazság lehet, mint más tényezőkben...
Lirion: Megint nem figyeltél oda arra, amit írtam. Közöltem, hogy ez nem magánvélemény, és azt is közöltem, hogy nem pusztán álmomban voltam férfi, hanem tudatosan létrehozott módosult tudatállapotban is, amit teljes éberségben éltem át. Más részről, tőlem azt gondolsz, amit akarsz, és jogod van a véleményedhez még akkor is, ha nincs igazad. Engem nem zavar innentől, ha butaságokat fogsz meggyőződéssel hangoztatni. Amit lehetett, megtettem annak érdekében, hogy eme keretek között ennek elejét vegyem. Innentől rajtam már nem múlik.
U.i.: Mint hogy azt a dolgot egy mondatban nem tudom Számodra szakirodalomból idézni, hogy a megfelelési kényszer miért humánspecifikus tulajdonság, hiszen ez egy fejlődési mechanizmus több lépcsős következménye, melynek levezetéséhez ismerni kell ezen lépcsőket, ill. az ehhez tartozó kutatásokat, okfejtéseket, és elméleteket, így nem tudok Számodra konkrét oldalszámokkal bizonyítékot nyújtani.
Ugyanakkor, légy oly kedves, és adj bizonyítékot arra, hogy Neked van igazad, és szakirodalmi utalásokkal és oldalszámokkal támaszd alá azon vélekedésedet, hogy a megfelelési kényszer tipikusan női tulajdonság, és a humanoid alfa hímek nem bírnak vele! Ha erre vonatkozóan tudnál számomra egy kutatási anyagot, vagy tudományos munkát mutatni, iszonyúan hálás volnék érte! Őszintén, hiszen szakemberként nem engedhetem meg magamnak, hogy ilyesmiről hibás tudásokat birtokoljak.[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
válasz Cs.Orsolya #24167 üzenetére
Nem írtam, hogy tipikusan női tulajdonság, hanem azt írtam, hogy egy férfire nem jellemző a megfelelési vágy. Most épp David Deida: The Way Of The Superior Man könyvében olvastam ezt, de már máshol is találkoztam már ezzel. A dolog lényege, hogy egy férfinek függetlennek kell lennie, képesnek, hogy egyedül is megállja a helyét és dönteni tudjon, viszont ha másoknak meg akar felelni, akkor elveszti a függetlenségét, megváltoztatja a saját magából fakadó döntését a másik javára, ezzel önmagát gyengítve le, máshogy viselkedik, mint ahogy a megfelelés nélkül tenné és ezzel önmagát és másokat is becsap.
szerk: azt sem állítottam, hogy nem alakulhat ki megfelelési vágy, mert kialakul, valóban, de ezt egy férfinak le kell küzdenie, hogy férfivá érhessen.
[ Szerkesztve ]
-
tibi666
senior tag
alakul a molekula, nem biztos, hogy hétfőn be kell adnom a kocsit szervizbe, mert még nem jöttek meg az alkatrészek, szóval haza tudom majd vinni a leányzót.
viszont így nem ihatok. idejét se tudom már, hogy mikor csajoztam józanul, randira meg már abszolút nem emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Cs.Orsolya #24108 üzenetére
Ha csak ennyit nem értesz, már jobban állsz, mint én ;p
-hmm...hát valszeg azért, mert nálam a párkapcsolat előbbre való mindennél.
Namost, hogy ez jó-e vagy sem..én így vagyok "belőve", nekem ez normális..
De értem, hogy érzelmi kötődés hiányában más a helyzet és ezért kérdezed.
Nem tudom..talán az állandó vélt/valós elvárásoknak megfelelni akarás lehet..
Ilyen téren még van mit fejlődnöm, mert én is az állandóan lenyűgözős, programokat szervezős típus vagyok, holott nem félek attól, hogy ezek nélkül unalmas lennék..legalábbis nem panaszkodtak az eddigi partnerek.-érzelmek..hát tudod, az a kezdeti őrült birtoklási vágy, lángolás, a lenyűgözöttség ha láthatom, a hiányérzet ha nincs velem..ezek hiányoznak.
Durván ért véget az előző kapcsolatom, rengeteg kérdéssel és elfojtott érzelmekkel, ennek az lett a vége, hogy kiábrándultan, semmilyen érzéssel a lelkemben ébredtem nap mint nap ha épp egy lány mellé sodort az éjszaka.
És emiatt is hagytam fel az egésszel hosszú időre, de már várnám, hogy újra..-leginkább az eltérő érdeklődési kört és mentalitást. Ő még a buliknak él, állandóan partyzna ha lehetne, imád 'shoppingolgatni' a barátnőivel meg ilyesmi. Én bulikba, konkrétan diszkókba szökőévente megyek, inkább pubos-csehós beülős beszélgetős vagyok, szabadidőben a természetet járom és jókat kajálgatok (sütős-főzős, bográcsos grillezős sátrazós napok), sportolgatok, neten lógok..ilyesmi. Persze idővel csiszolódna a dolog, csak itt jön fentebbi téma, érdemes-e, ha nincs különösebben nagy "hűha" érzés bennem
#24103 orbano
Nálam jellemzően hirtelen alakult ki eddig, ezért is kicsit a belső őrlődés. Nem vagyok az a virágról virágra típus, nem akarom bántani azzal, hogy csak úgy elvagyok vele ha van..akkor inkább a magány. Amit igen, ha ilyet lehet, hát megszoktam. Bár, hogy őszinte legyek, elég egyetlen pillanat, amikor nem érzed magad annak, és kezdődik elölről..és már nem akarom megszokni, társra vágyom, testileg-lelkileg. Szóval ja, jöhetne már egy lány aki elcsavarja a búrám és jól kihasznál ;p -
elmoraan (r)
aktív tag
válasz Cs.Orsolya #24154 üzenetére
Hát az elsősorban nem rajtam múlik, hogy van-e megfelelő idézet vagy kép. Hanem a magas labdákon, amiket itt adogatnak fel. Mint pl. ez az utolsó dolog a talicskába való beszállással. Mink (sic!) gorillák nem férünk abba bele, de a banánt szeretjük.
Amúgy, Hercegnő, szerinted (és én kivételesen a privát véleményedre lennék kíváncsi) a Superior Man után van még sok értelme nekiállni Jungnak? ("Where love rules, there is no will to power, and where power predominates, love is lacking. The one is the shadow of the other.", ugye.)
(A másik gyöngyszem meg a nem kell hanyattvágódni az egyetemtől "röktön". )"Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Lirion #24168 üzenetére
Utánanéztem ennek a fazonnak, és a könyvnek. Az életrajzában vannak szimpatikus dolgok. De az amerikaiak képesítési rendszerét illetően szkeptikus vagyok: jobban hangzik, mint ami tartalom, pontosabban mélység mögötte van...
Amit most írtál, az megállja a helyét, de nem csak a férfiakra igaz. Kétségtelen, hogy a férfiak spirituális növekedésének elengedhetetlen részét teszi ki az, hogy legyőzik ezt a korai kapcsolati mintát.
Ugyanakkor nagyon fontos szem előtt tartani, hogy a nők esetében ennek legalább olyan fontos szerepe van a személyiségfejlődésükben.Itt Lirion az a gond, hogy kicsit ki van hegyezve a figyelem az amerikai nemzetben a férfiak spirituális fejlődésére, mert ez egyfajta divatirány lett az utóbbi pár évtizedben az amerikai gondolkodók között. Ehhez olvashatsz adalékokat a már ajánlott Robert Bly Vasjankó c. könyvben. Azt is fontos szem előtt tartani, hogy bár látszólag az emancipáció teret, és jogokat adott a nőknek, mégsem hagyott valódi lehetőséget arra, hogy a nők megfelelően és társadalmilag elfogadott formákban élhessék meg a kibontakozásukat, fejlődésüket, kiteljesedésüket. Így a férfi sovinizmus bujtatottan maradt a nyugati kulturális és gazdasági rendszer része és patriarchális dogmáival berögzített egy nagyon ambivalens állapotot, ahol reakcióként a nők elvesztették a nőiességüket, a férfiakat pedig olyan nők nevelik fel, akiknek egyszerre kell nőnek, és férfi szerepeket betöltőnek lennie. Ebből csakis káosz, és egyensúlyeltolódás jöhet létre.
Mindezen jelenségek az amerikai földön sokkal jellemzőbbek, és relevánsabbak. Az európai kultúra hagyományaiban és történetiségében, a valláshoz való viszonyulásaiban, és az eszmei, művészi, filozófiai, és ebből a kulturális, társadalmi és gazdasági irányzatokat illetően is sokkal tradícionálisabb, és színesebb maradt. Az egyensúly eltolódása még nem annyira érezhető. Ámde a kultúránk egyre amerikanizálódik, átvéve annak degeneratívan negatív hajtásait is, aminek következményeit nyögi, olykor kineveti, mások kilöki magából mind az európai, mind konkrétan a magyar kultúra.
Éppen ezért, bármilyen kritikus gondolkodónak szem előtt kell tartania, hogy az adott okosság milyen tradicionális közegből érkezik, milyen múlttal, és milyen irányelvek által meghatározottan, majd mindezen erők vektoriális összege alapján kell értékelnie az adott új eszmét. Ugyanakkor mindezt saját múltjára és kultúrájára is vissza kell vezetnie, ennek meglelnie a vektoriális eredőjét, és ezt összehasonlítani az újjal, és a már meglévőkkel is. csak így lehet objektív képet kapni arról, ami éppen Van. S ha ez megvan, akkor itt lehet olyan bölcseletekre szert tenni, amelyek a legnagyobb valószínűséggel közelítik az a nagybetűs Igazságot.
A magam részéről én ezt a magatartást tartom a legcélszerűbbnek az ítéletalkotási folyamatokban. éppen ezért mindaz, amire olykor felhívom a figyelmet itt, azt nem véletlenül, és sokszor nem légből kapott hasraütéses személyes véleményként mondom. Ami ez alól kivételt képez, azt jelezni is szoktam.
Ha gondolod ahhoz, hogy korrektebb képet kaphass akár ezen megfontolásokról, ajánlhatok még pár másik könyvet, amelyek kicsit tudatnyitogatólag hatnak ilyen téren is. Bár, már szinte mindent ajánlottam már itt korábban...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz elmoraan (r) #24172 üzenetére
David Deida.
A fazon nem keveset tanult mindenféle okos dologról, ami nem jelenti azt, hogy ezentúl ö szarja a spanyol viaszt, de Tarantinóhoz való hasonlítása végett is erősen felmerül bennem az, hogy nem-e egy direkte provokatív zseni veszett el benne, aki csupán egy kisgyerek, akit nem hagytak eleget játszani, és most a legélesebb fegyverrel játszadozik, ami ugye a legveszélyesebb is egyben. De ez magánvélemény, és személyes cinizmusom, ill. öniróniám eredője. Ettől függetlenül láthat jól, és kifogalmazhat bölcsen dolgokat, és ha imígyen ad az emberiségnek, akkor fejet hajtunk eme tevékenysége és elhivatottsága előtt.
Amúgy cuki pasi, hogy kicsit csajos is legyekMás részről, Jungot Róheim Gézával együtt érdemes olvasni, és érdemes hozzácsapni egy kis Kurt Lewint és a leghumorosabb magyar etológus, Csányi professzort is. Aztán miután ezeken átrágtuk magunkat, érdemes hozzáolvasni Freudot, és mind Jung, mind Freud, és mind Lewin kritikákat, mert úgy az igazi ütős koktél ez!
S ha ebből kijózanodtunk, akkor érdemes mindenféle egyéb könyvecskéhez fogni, amiket neves jungiánus nők írogattak, mert gyönyörű eszmevilággal állnak elő. Tényleg igazán forradalmilag tudatnyitogató elgondolásaik vannak. ám mindezt később, mikor a módosult tudatállapotból kiébred az ember, meg a lánya, érdemes kritikusan átnyálazni újra, és az ösztönös kérdéseket sem szabad jegyzeteletlenül hagyni a sorok mellett, mert bizony nagyon remek gondolati eredők születhetnek belőle.S konkrétan azért érdemes mindebbe belefogni, mert hihetetlen micsoda szellemi kaland! Nekem legalább is jobban esik, mint a pia...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Cs.Orsolya #24174 üzenetére
Kedves Orsolya. én most éppen másik könyvet olvasok. De ígérem, amint végeztem, kiveszem a könyvtárból a Te könyved is...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz Cs.Orsolya #24175 üzenetére
Én ismerem a figurát (na nem személyesen), éppen azér' kérdeztem.
"Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz elmoraan (r) #24178 üzenetére
Én nem ismerem, és a munkáit sem. Most olvastam utána az illetőnek.
A magam részéről a mindenre való nyitottság, és kritikus szemlélet híve vagyok. Ha úgy kérdezed, hogy érdemes-e, a válaszom: természetesen.
Ha úgy kérdezed, Főherceg, hogy aki ezt a könyvet kultiválja, vajon befogadóképes lesz-e Jungra, akkor csak annyit mondhatok: Nem tudom, de remélem.
Ha pedig azt kérdezed, hogy Lirion vajon ezek után nyitott lesz-e Jungra, no, erről aztán végképpen nem tudok jóslatokba bocsátkozni."Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
tibi666
senior tag
válasz fordfairlane #24170 üzenetére
mindenesetre érdekes lesz.
nem izgatom magam miatta, természetesen fogok viselkedni, ha így ok, akkor lépkedünk tovább, ha nem, akkor meg ne raboljuk egymás idejét. -
whitezo88
nagyúr
ezek a mai lányok [link] kár h letiltott rögtön utána megmondtam volna h keressen rendes állást ahelyett h a picsáját mutogatja pénzért...
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
válasz whitezo88 #24183 üzenetére
Nocsak, mostanában így gyűjtik a kuncsaftokat? (kezdek örülni, hogy töröltem magam MyVIP-ről, és semmilyen adatom nincs megadva iWiW-en )
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
"amely gyerekkori kötődési mintákra, zavarokra, sérülésekre, krízisikre vezethető vissza." - így van, és az igazi férfi ezeket felnőtt korára kinövi. vagy találkozik Veled
A vér nem válik VAZZE!™
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz Speed® #24171 üzenetére
Első ránézésre nem zártad le az előző, "durván" végződő kapcsolatodat. Addig ne remélj újabb érzelmi magaslatokat és mélységeket. Az előző kapcsolatod gyásza még blokkolja az érzelmi energiáidat.
A csajt illetően annyit tudok ehhez fűzni, hogy jobban jársz egy olyan lánnyal, akivel közösek az érdeklődési területek, mert a szabad idő eltöltésében való preferenciák segítik elő az összhangot, és az egyéb lelki, vagy gondolkodásbeli különbségek elfogadását. Ha a felszínes szinten nincs összhang, a mélységekben kiütköző ellentétek egy idő után szétnyírbálják a kapcsolatot. Ez tapasztalat a fiatalabb lányoknál. Idősebb nők esetén más a tészta. A részedről sem mindegy, mihez keresel társat. Szerintem egyelőre az élet örömteli dolgaihoz keress, aztán majd ráérsz komolykodni...
[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
válasz Cs.Orsolya #24148 üzenetére
Váááááááááá kivagyok az okos nőktől. Pedig már jól éreztem magam, hogy valami okosat írtam.
De a szaporodási dolog azért jó lesz? Mert a férfi népek szeretnék minél több nőnemű egyedbe elhinteni a magjukat. Ezt egy kapcsolatban sem néz(ik)nék jó szemmel.Ponyvaregény mekkora film.........
"Csak hazamész, és k..........."[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
A süket, és a vak beszélgetnek..............milyen is nem látni, vagy nem hallani...
Mitől jó egy nő, és kinek? Akinek anyuci kell annak nem az a jó nő, mint akinek kurva kell, vagy amazon. Az egyikünknek olyan kell aki balgán eltűri a félrelépéseket, ronda, és a gyereket neveli. A másikunknak Victoria B. kell. A harmadiknak gondoskodó anyapótló kell.
Van akinek veszekedős harcolós nő kell, a másik meg a csöndest szereti. Van aki az okos nőket szereti, mert kihívás, de van aki nem beszélgetni akar.Szerinted mitől Nő egy nő?
24154 Orsi: És a zöld manók is ott voltak?
Egyébként hiszek az utaztatásban. Próbáltam.[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Cs.Orsolya
senior tag
Tudod, az a személyes - és most nem tudományos - meggyőződésem, hogy ennek a spermahintési dolognak bizonyos férfiak azért kerítenek nagyobb feneket, hogy találjanak némi mentséget arra, hogy olykor képtelenek elköteleződni, felelősséget vállalni, vagy kontroll alatt tartani az ösztönös impulzusaikat, amelyek nem feltétlenül szaporodási indíttatásúak. Mivel a pszichológiai és vallási iskolákat tekintve én egy kicsit humanisztikusabban nevelődtem, mint az ortodox pszichiátriai és orvosbiológiai irányzatok követői, így ebből fakadóan a maghintésre vonatkozó energiapocsékolást életellenesnek tartom, és egy Igazi Férfi nem tesz olyat önmaga ellen, amivel az erejét elvesztegetné.
Hogy ebben mennyire vannak helyes meglátásaim azt talán igazolják bizonyos történelmi tények (vagy tradíciókra épülő legendák?), hogy régen a harcos kasztok fiai bizony nőmentes, olykor szűzies életformát kellett éljenek, hogy az energiáikat a harcokra, a csatázásokra fordíthassák. S ennek nem feltétlenül ahhoz van köze, hogy a szexualitás és az agresszió rokon műfajok, bár kétségtelenül egy fejletlenebb tudat számára könnyen keverhető dolgok. De mivel ez egy nagyon sok kérdést felvető, már-már kvantumfizikai kérdéseket feszegető téma, inkább nem mennék bele mélyebben.
Aktív témák
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest