Aktív témák
-
-
frame>24
addikt
válasz Cs.Orsolya #24849 üzenetére
uhh, azt mondod, ez mán az???
Jééézusom, ennek így már a fele sem tréfa. - neee, erre én totál nem gondoltam. Annyira azért nincs baj, vagy mégis....[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
válasz Cs.Orsolya #24851 üzenetére
Köszönöm szépen a meghívást élni fogok vele (Amúgy szoktam figyelni milyen PH -s találkozók vannak, nem is azért, hogy személyes kontaktus legyen, hanem azért mert viszonylag nagy csapat van. Biztos valami jó esemény sülne ki belőle, de így most elmegyek egyszer) Amúgy most a Balatonon dolgozom és ez teljes embert kíván ilyenkor, télen több a szabadidőm, ha nem tanulok valamit.
Kellemes ember vagyok, van ritkán amikor hullafáradt vagyok a munkától és a pihenés hiányától, ilyenkor inkább elvonulok.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz fokukac #24853 üzenetére
Azon merengek, hogy ha rólam van szó, akkor a befutható karriert tekintve mi jelenti a csúcsot?
Az egyik szint: "kettesben töltött velem már pár órát".
Egy másik szint: "olykor felhív telefonon"
Egy harmadik szint: "új távlatokat nyitok a kapcsolatteremtést illetően"
Egy negyedik szint: "randira hívnálak"
Egy ötödik szint: "páciensed leszek"Valaki tegyen sorrendet, aztán fogalmazza meg a csúcsot is
"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
-
frame>24
addikt
válasz Cs.Orsolya #24856 üzenetére
I'm interested...
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
nagyúr
válasz elmoraan (r) #24857 üzenetére
hát szóltam én?
Orsolya : Ne hagyjuk ki Fábry jó nő-kategorizálását se. ("őt is unja már valaki")Pleased to meet you - hope you guess my name
-
zso73
veterán
válasz kisboxi #24830 üzenetére
Miért a fél lista?
"110cm magas,kocka fejű, és nagy füle van.
Állva szopik,a fején megáll a sör, és a fülébe lehet hamuzni."
Próbáltam a vulgaritást visszavenni, de nem ment. Fáradt vagyok hozzá, és így hallottam....
Akinek sértő attól elnézést..[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
proof88
addikt
válasz elmoraan (r) #24844 üzenetére
Nekem meg sms-t is küldött már nem is egyet, sőt szmájli is volt benne, mosolygós ráadásul, szóval biztosan kedvel!
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz Cs.Orsolya #24855 üzenetére
Megegyezünk abban, hogy nekem a legrosszabb, a többiek meg osztoznak a maradékon.
"Now all the stars have gone / faded into cracks of dawn"
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz elmoraan (r) #24865 üzenetére
Igen, azt hiszem igazad van... Bár, a párom vitázna ezzel
Az egyik "exemmel" álmodtam. Nagyon sírtam, hogy mostanra a barátságát is elvesztettem... Most is bőghetnékem van. Pedig ennek a történetnek már legalább 3-3.5 éve... Ma nem vagyok csacsogós kedvemben.
-
zso73
veterán
Valakivel fordult már elő, hogy az ex nevén szólította az új kedvest ?
Nekem meg ez a bajom, hogy figyelnem kell nehogy előforduljon. Egy vitánál, vagy csak úgy . Ez fáraszt. Tippek esetleg az elkerülésre?
14 évet voltunk együtt................"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Cs.Orsolya
senior tag
Amikor nem a nevén szólítasz valakit indulati helyzetben, akkor az történik, hogy elveszíted a kapcsolatot a másikkal, és az Én-Te-Kontextus hármasból kimarad a Te. Egy olyan eseménysorozat veszi kezdetét, amelyben Te és a Kontextus ismétlődtök, és ha ez egy érzelmi-indulati helyzet, akkor elveszíted a kapcsolatot a másik szereplővel/szereplőkkel, így a magad világába zárulsz.
A gyakorlat az, hogy a különböző másikkal töltött helyzetekben, amelyek akár már ismert szituk, elkezdesz odafigyelni a másikra, a "Te"-re, és elkezded ezen új tényezővel átitatni a már ismert kontextusokat, így megváltoztatva lépésről lépésre a helyzetet. Aztán, ha ez megy pl. boldog pillanatokban, vagy érzelmileg kevésbé felkavaró helyzetekben, akkor könnyebben menni fog egy indulatoktól elborult tudatossági állapotban is.
A lényeg, hogy gyakorolni kell a másikra fordított figyelmet, és gyakorolni kell azt is, hogy az indulatiság ne borítsa el a tudatodat. Ekkor tudod megválogatni a szavaidat is. Ezeket a helyzeteket pedig kellemes, vagy semleges pillanatokban kell gyakorolni a leginkább.
Ebből is látszik, hogy tök mindegy, ki a szereplő, a Te egyszemélyes drámád ugyanaz...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz fokukac #24869 üzenetére
Mert a barátaid is csak játsszák az egyszemélyes drámájukat, és mindegy nekik, ki az a nő, aki megfelel a szereposztásra... És ebben most semmi rossz szándék, vagy bántás nincsen. ;*
Akinek nincs személyes kapcsolata a másikkal, nincs a másikra egy külön beceneve, egy külön szava, vagy ha van is, de néha becsúszik egy olyan szó, amit mindenkire használt, akkor lehet megkülönböztetni, hogy mikor van JELEN a MÁSIKKAL egy helyzetben, és mikor csak a saját fejében lévő drámázást éli át/meg...Csakénvagyok: Ez valószínűsíthetően Rád is igaz. Ez megint csak nem kritika, még ha rosszul is hangzik. Olyasmi, amit mindannyian teszünk. Néha ritkán, máskor sokszor. Pl. olykor a párunkkal veszekszünk ahelyett, hogy a szüleinkkel veszekednénk. Vagy sokszor úgy veszekszünk, és azon, amin a szüleink tették. Tanuljuk ezt. És elfelejtjük közben a jelent élni... Ez is egyfajta pszichológiai örökség.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Cs.Orsolya #24872 üzenetére
köszönjük, Emese
őőő, izééé, OrsolyaPleased to meet you - hope you guess my name
-
zso73
veterán
válasz Cs.Orsolya #24871 üzenetére
Ez sz írás is sokat adott!!
Igen ez az egyik feladatom, a "hideg fejjel " gondolkodás. És az odafigyelés rész is " hozott " valamit."Ebből is látszik, hogy tök mindegy, ki a szereplő, a Te egyszemélyes drámád ugyanaz..."
Persze, mert megbuktam az első vizsgán. (válás) És amíg meg nem tanulom, és sikeres vizsgát nem teszek belőle, addig ismétlődik a dolog. Mindegy hány kapcsolat, és mennyi idő múlik el közben. Azért az vigasztal, hogy érzésre jó úton vagyok, és sokat tanulok. Már jó rég nem fordult elő.24872:
"lykor a párunkkal veszekszünk ahelyett, hogy a szüleinkkel veszekednénk. Vagy sokszor úgy veszekszünk, és azon, amin a szüleink tették. Tanuljuk ezt. És elfelejtjük közben a jelent élni... Ez is egyfajta pszichológiai örökség."De csak addig,amíg át nem írod magadban a megoldás módját. Vagy "el nem temeted a csontvázakat" (Csernus).
Vagy nem?[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Csakénvagyok
őstag
válasz Cs.Orsolya #24872 üzenetére
Pedig azt hittem hogy ezt megúszom, és kiemelkedek az átlagból, de látom nem
-
zoltanz
nagyúr
válasz Cs.Orsolya #24866 üzenetére
Szerencsére én ritkán álmodok velük. Lehet neki is jobb így, hogy nem tartotok aktív kapcsolatot, amúgy biztos hallasz róla infót vagy belebotlasz valahol, isten útjai már csak ilyenek. Van aminek fájnia köll, ha jó volt azt mondják.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Csernusra:
Tudod, én is könyvtárnyi anyagot írhatnéka felismeréseimről, azok összegzéséről, és hogy mit hogyan kellene tenni, vagy nem tenni. Ide szórok néha morzsákat ebből, mert hajt a tettvágy, és a jószándék... De ki mutatja meg a módot, hogyan írd át, hogyan csináld másképpen?!
Kell hozzá valaki, aki ezt tudja, és megmutatja, és gyakoroltatja veled, és ami nagyon fontos, elfogadod tőle mindezt! Azaz tanítóddá fogadod őt.Jó ellenpélda pl. az, amit én a kapcsolataimban megpróbáltam olykor megvalósítani, hogy rászoktatni a másikat pl. egy korrekt konfrontálási módra. De nem sikerült. Nem volt rá vevő az illető, és maradt a saját drámáinál. Ilyenkor mit lehet tenni? Figyelembe veszed a másikat ebben az elakadt helyzetben, és eldöntöd, hogy az így kialakult Jelenben akarsz-e tovább kapcsolódni hozzá, vagy akár kapcsolatban maradni vele, vagy sem. Azaz elengeded-e a saját "helyes"(-nek ítélt) megoldásaidat, vagy elfogadod a Te állapotát. S ilyenkor megint tudsz hiteles lenni, és azt mondani: nekem ez így nem jó, nekem ez fáj, nekem másra van szükségem, én így nem tudok veled maradni, én így most nem bírlak elviselni, és a többi. És akkor amíg nincs más, addig kilépni a helyzetből, és magára hagyni a másikat, vagy magunkra maradva keresni egy újabb helyzetet, és/vagy egy újabb Te-t...
Szerintem nem buktál el az első vizsgán. De csak annyit tudtatok tanítani egymásnak, amennyit tudtatok. Aztán a két Te már nem találkozhatott többet egy jó kontextusban. Ez nem kudarc, ez a határaink felismerése. Ha ehhez válás kell, akkor válással...
Szerintem túl szigorú vagy magaddal olykor... Nem kéne.
-
zso73
veterán
válasz zoltanz #24877 üzenetére
"Van aminek fájnia köll, ha jó volt azt mondják."
Ez hülyeség. Ha elengedted, akkor nem!! Ha nem engedted el ,akkor meg pocsékolod az energiád. Töltöd az exed, és magadtól, vagy az új szerelmedtől lopod el ezt a mennyiséget .
Persze ez nőkre még jobban igaz. (Az arany szálak.) És így a jelenlét sincs meg........Pedig át lehet írni mindent. Én Pszichodrámázni jártam nem rég. Sok dolgot átírtam, és tényleg nagy dolgok voltak. ( Megszületni úgy, hogy várnak, és elfogadni olyannak amilyen vagyok újszülöttnek.).......... Én elfogadtam a két tanítót. Az egyik spirituális, és "barát" volt, a másik terapeuta, és "barát." (Direkt "", mert ellenkező nemű mind a kettő.)
[ Szerkesztve ]
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz zoltanz #24877 üzenetére
Amikor látta, hogy sírok, szó és kérdés nélkül odafeküdt mellém, átkarolt, és azon a tárgyilagos módon, ahogyan minden nehéz helyzetet kezelt csak annyit mondott: "nem kell folyton nálunk lógnod, és babalátogatnod csak azért, hogy tudjam, szeretsz, és fontos vagyok."
És furcsa, mert azt értettem ebből, hogy azt mondja: fontos neki, hogy vagyok...Megjegyzendő, hogy nem járok hozzájuk, és másfél éve nem is találkoztunk. Érdemlegesen nem kommunikáltunk azóta.
-
zoltanz
nagyúr
"Ez hülyeség. Ha elengedted, akkor nem!! Ha nem engedted el ,akkor meg pocsékolod az energiád. Töltöd az exed, és magadtól, vagy az új szerelmedtől lopod el ezt a mennyiséget .
Persze ez nőkre még jobban igaz. (Az arany szálak.) És így a jelenlét sincs meg........"Aha, de a legtöbb esetben nem ilyen egyszerű az eset hogy elengedjük mint Julika a lufit
Amúgy honnan tudod milyen a nőknek, talán előző életedben az voltál?
-
Cs.Orsolya
senior tag
Az arany szálak:
Ja, a tisztázatlan kapcsolatok, és leginkább a nők hajlama arra, hogy definiálják maguk számára, mit jelentettek a másik számára, milyen szerepet töltöttek be az életében, és az jelentős szerep volt-e, de legfőképpen azzal egyenértékű-e, amit ők megéltek a kapcsolatból. Amíg ez nem tiszta, és a reális síkon nem tudatosul, ill. ezzel a reális képpel nem békülnek ki a nők, addig nem engedik el a másikat. Sőt, a jelen helyzetben a múlt konfliktusait sem.
A konfliktus sok nő számára azt jelenti, hogy a Te-t és a Kontextust igyekszik tisztázni, miközben az Én-ben zavar van azt illetően, mi a realitás, és mi a vágyott kép. Mert az érzelmeik összezavarják ezt. S ha egy férfit is elragadnak az indulatai, akkor vele is hasonló történik, csak ő nem tisztázni akar, hanem valamelyiket rányomni vagy a Te-re, vagy a Kontextusra...
ha egy nő hasonlóan reagál, azt meg férfiasnak, vagy harciasnak tartják...Átírás:
Senki nem mondta, hogy nem.
A p.dráma pl. alkalmas eszköz erre. Meg pl. az integratív hipnoterápia is. S pár terápiás eszköz is, ha jó kontextusban használják. A pszichodráma lényege, hogy képes a kontextust áthelyezni egy másfajta térbe, míg a szereplők az Én és a Te maradhatnak ugyanazok. A terápia pl. a Te-t változtatja meg elsődlegesen, és azon keresztül a Kontextust és az Én viszonyulását is. Ezt követi a Kontextus változtatása. Amin keresztül szépen lassan változhatnak a külvilági Te-szerepek."Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
zoltanz
nagyúr
válasz Cs.Orsolya #24856 üzenetére
Bocs, de másfelé is írok néha és sokszor kimarad valami. Amúgy az északi parton Füred Almádi -ban általában, ilyenkor drága helyet sem nagyon találni, az ötlet jó.
Most esküvővel vagyok elfoglalva nagyonkedves unokahúgom erre adta a fejét. -
tildy
nagyúr
válasz fokukac #24869 üzenetére
Pasit lecicázni ugye nem ciki ?
Zso73: nekem sikerült. Hozzátenném, az Esmein és az Endre szó igen hasonló.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ladybug
őstag
válasz Csakénvagyok #24893 üzenetére
Nem amiatt csiga...
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Csyppa
senior tag
Csak szerintem érdekes hogy egyik nap még beszélgetünk telefonon, nevetnük, viccelődünk, és megbeszéljük hogy ~10 nap után végre ismét találkozunk, aztán következő nap pedig belekapom az arcomba hogy nem érezte hogy szeretem, és ezért másik faszival akar lenni?
"Basically, a computer is a very fast moron."
-
Thusor
őstag
Na, ide is jó régen írtam már..a beígért helyzetjelentés is elmaradt Na de akkor most bepótolom.
Szóval úgy 2 hónapja kértem tőletek tanácsot abban, hogy hogyan is közeledjek egy lányhoz az egyetemen, akivel csak barátságnak indult a kapcsolatunk. Azóta a barátnőm lett, és boldogok vagyunk együtt, igaz voltak apróbb összezörrenéseink abból adódóan, hogy én túlságosan ragaszkodó vagyok...ő pedig nem ennyire.
Ezt úgy kell érteni, hogy ha több napig nem tudunk valami oknál fogva találkozni, akkor én többször küldök neki SMS-t, hogy megkérdezzem mi van vele, vagy egyszerűen valami frappáns SMS szöveggel üzenem meg neki hogy hiányzik. Ő nem nagyon értékeli azt hogy ennyire ragaszkodom, többször megemlítette, hogy neki én nem hiányzom ennyire, sőt példaként felhozta azt is, hogy ha most kiköltözne akár 1 évre is külföldre és addig nem találkoznánk, még akkor se hiányoznék neki. Ezt akkor szóvátettem ami nem nagyon tetszett neki, és közölte, hogy Ő ennyire nem tud valakihez ragaszkodni, hogy hiányozzon nek...elfoglalja magát és észre se veszi ha a párja nincs mellette. Múltkor például 2 megbeszélt találkozónkat mondta le, amit előre beterveztünk közösen, mert Ő most 1 hétre elment a szüleivel nyaralni, és bejelntette, hogy utána is max augusztus végén fogunk tudni talizni mert sok dolga lesz így majdnem 4 hétig nem találkozunk. Szerintetek velem van valami baj, hogy ennyire ragaszkodó vagyok, és ennyire tudok valakit szeretni, hogy 1 hét távollét után már nagyon hiányzik, vagy az a természetes ahogy a barátnőm viselkedik, hogy nem hiányzom neki? Nem értem ezt az egészet.
Többször mondja, hogy szeret és néha még azt is említi mostanában hogy hiányzom neki...de most is például 1 hétig nyaralt a szüleivel, tegnap jött haza. MSN-en beszélgettünk mondta, hogy barnult, de majd én megítélhetem hogy mennyire. Erre kérdeztem, hogy mikor ítélhetem meg, és kiválasztottam a hétfői napot, hogy talizzunk...erre kijelentette, hogy tulajdonképpen nem is tudja, hogy mikor érne rá...így inkább maradjunk abba, hogy legkorábban 2hét legkésőbb 3hét múlva talizunk...
Eddig ezt nem tettem neki szóvá, hogy hogyan hiányozhatok neki ha egyszerűen mostanában mintha kerülne. Egyre jobban tolja ki a talik időpontjait későbbre arra hivatkozva, hogy sok a dolga...pedig meg lehetne oldani a találkozókat, hiszen még egy egyetemre is járunk nyáron a laborba dolgozni így még ott is tudnánk találkozni mégha csak 1 órára is, de legalább láthatnám. Lehet, hogy bennem van a hiba és nem kellene ennyire ragaszkodnom a barátnőmhöz hogy eröltessem a találkozókat, de akkor sem értem hogy miért furcsa neki az ha hiányzik nekem.
Mi a véleményetek erről? (tudom kicsit hosszúra nyúlt a történet)
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
orbano
félisten
válasz Thusor #24898 üzenetére
de fura. ennek inkább fordítva kellene lennie: a lányok szoktak jobban ragaszkodni és a fiúk tudják jobban lekötni magukat (ennek agyi felépítésbeli okai is vannak). de még ha lazább is egy csaj.. 2-3 hét? Meg egy évig simán kibírná? Szerintem nincs nagy jövője ennek a kapcsolatnak. Bár úgyis tűzzel vassal fogsz küzdeni érte és ragaskodni a mostani hozzáállásodhoz, de azért azt javaslom, hogy vedd te is lazábbra, hanyagold, nézelődj másfele, és fogd fel ilyen alkalmi kapcsolat-szerűségnek, aztán majd meglátod...
A vér nem válik VAZZE!™
Aktív témák
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest