- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi Note 10 Lite - a kis pimasz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SamSem58
aktív tag
Sziasztok,
Remélem jó helyen nyitom a topicot, ha netán nem, akkor dobjátok át máshova. Van egy régi Scaleo P gépem, melynek a Philips DM100533074071 optikai meghajtója egyik napról a másikra leállt - (nem adta ki és nem érzékelte a lemezt), Szeretném a meghajtót a másik gépemben letesztelni, hogy hibás e, vagy mindez.csak az előző - időközben meghalt - alaplap hibája miatt volt. Kérdésem: probléma nélkül megoldható e az, hogy a másik gépemben leteszteljem, illetve szoftveres hiba esetén javítsam a Philips o. meghajtót. Vagy, fennáll a veszélye annak, ha a hibás(?) meghajtót rákötöm a másik gépemre, akkor az abban lévő (Plextor) o. meghajtót nem fogja felismerni? Az optikai meghajtó ugyancsak kéne, mivel ma jön az új alaplap és proci a géphez.
Samsem
-
Zsivaagoo
őstag
válasz SamSem58 #28601 üzenetére
Miért ne lehetne másik gépben tesztelni az ODD-t?
Ha SATA-s akkor nem veszik össze semmivel, ha IDE-s, akkor Master/Slave de inkább Cable Select jumper-elésre kell figyelni.Egyébként tesztelheted "nyersen" úgy is, hogy csak tápot kötsz rá, ha nyílik akkor OK, mehet a további teszt gépben, ha nem, akkor
kukaelektronikai hulladék megsemmisítő.Egy DVD író max. 4-5K egyébként.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Árpi001
senior tag
válasz Balathruin #28605 üzenetére
De nem működik...
Ez a baj.El lett cseszve a proci nagy valószínűséggel...
Ezt egész jó áron találtam de alaplapot,és újra hűtőt nem szívesen cserélnék,ezért kérdeztelek titeket.
De ha ezt vagy 8-as szériát már nem támogatja az alaplapom akkor lehet hogy maradok a 6-os szériánál...[ Szerkesztve ]
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Árpi001
senior tag
válasz Balathruin #28607 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Azért párat támogat... [link]
Miért gondolod hogy nem ajánlott egyiket sem beletenni ha megkérdeztem?A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Árpi001
senior tag
-
Árpi001
senior tag
válasz Balathruin #28611 üzenetére
Értelek.
Alaplapot most nem tudok cserélni,később talán.
Most viszont muszáj lesz beletennem valamit.
Amd FX 8300-as lett a választott.
De köszönöm a gyors választ![ Szerkesztve ]
-
Árpi001
senior tag
válasz Balathruin #28613 üzenetére
Megfontólandó ötlet,bár igen kevés a helyem sajnos.
Szerinted ez : [link] kevés lesz oda?A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Árpi001
senior tag
válasz Balathruin #28615 üzenetére
Az volt a terv.
Ja hogy külön hűtést tegyek még be a házba ahová elfér gondolom ezt akartad mondani.A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
cyber86
őstag
Valaki erre? (#28589) cyber86
-
Árpi001
senior tag
válasz Balathruin #28617 üzenetére
Basszus tudom hogy láma vagyok de mi az a VRM?
-
Árpi001
senior tag
válasz Balathruin #28620 üzenetére
De jó fej vagy hogy nem röhögtél körbe rögtön,legalábbis itt a fórumon nem!
És ma is tanultam valamit!
Jó,erre rakok hűtést ahogy tudok!
Köszönöm!!!A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Árpi001
senior tag
válasz Balathruin #28622 üzenetére
Ne ijesztgess légyszi!
Nincs pénzem másik alaplapra,a 8300 sem lesz olcsó sajna.
Nem én fogom kicserélni,biztos ami biztos alapon.
A VRM-re majd valami hozzáértő emberkével rakatok hűtést...[ Szerkesztve ]
-
SamSem58
aktív tag
Sziasztok,
Az oldalon Blathruin Árpi001-nek írt hűtéssel kapcsolatos válasza felcsigázta az érdeklődésemet. Ugyanis van egy asztali gépem MSI MS-7680 alaplappal, Inter i3-2100 3,10 GHz CPU-val (Win 7 op. rendszer, Kingston 4 GB RAM, WDC WD5000AAKX-22ERMA0 500 GB HDD) ennek a hőmérséklete - mindazok mellett, hogy a tápban, a házban és a procin is van hűtő - 48 fokig is felmegy, kérdésem hogy, ez sok vagy még elfogadható.
Samsem
-
SamSem58
aktív tag
válasz Balathruin #28625 üzenetére
Sorry, de kicsit szórakozott vagyok, így nem írtam, hogy ez a hőmérséklet a WDC WD5000AAKX-22ERMA0 500 GB HDD hőmérséklete.
Samsem
-
SamSem58
aktív tag
válasz Balathruin #28627 üzenetére
Tartottam tőle, hogy sok a max. 48 fok Pedig van légmozgás, van egy Tharmaltake ventilátor hátul a házban, lehet kéne bele előre is egy venti? Levett oldallappal, kövezett helyiségben, most is 41 fok a hőmérséklet
[ Szerkesztve ]
Samsem
-
Zsivaagoo
őstag
válasz SamSem58 #28628 üzenetére
Kell előre is egy venti, hogy megfújja a hdd-t.
Szobahőmérséklettől függően a 35-42 C fok között nincs gond. Tartósan (hónapokig) ne legyen 50 fok közelében.
-------------
Levett oldallapnál nincs levegő keringetés a házban.[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
SamSem58
aktív tag
válasz Zsivaagoo #28629 üzenetére
Kösz, majd szerelek bele előre is egy ventit, bár az átlaghőmérséklet 40,77 fok, de ez gyenge vigasz, mert nyáron állandóan 45 fok körüli a HDD. Itt azt hiszem, hogy egy jobb szellőzésű ház lenne az igazi megoldás. Az 1 TB külső WD lemez most is csak 36 fok. Fentiekből kifolyólag a Thermaltake WB6000SNSD Swing házat NEM ajánlom senkinek, mert nagyon rossz a szellőzése!
Samsem
-
lagarto21
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek,eladtam a gépemet,nálam tökéletesen,működöt.
Egyetlenegy hibát észleltem,hogyha áramtalanítva lett bizonyos bios beállítások eltűntek.Nos a gépet eladtam az úriember felvitte Pestre és a következő hiba lépett fel:minden felpörög de se kép se hang...arra gondoltam hogy kihúzódott valami ,tanácsoltam igazítson meg mindent,de ez sem működött.Olvastam fórumokon vannak bizonyos esetek mikor a lap nem indul el lemerült elemmel.Egyszer mintha már egy régebbi gépemnél megtörtént volna,elemcsere megoldotta.Nem szeretek átverni senkit,itt Ph-n elég rég vagyok csak pozitív visszajelzéssel.
Szeretnék ez ügyben tanácsot kérni,nagyon nagyon fontos lenne!
Nagyon köszönöm!!!!Ne lopj,ne csalj, a kormány nem tűri a konkurenciát!!
-
lagarto21
csendes tag
válasz lagarto21 #28632 üzenetére
a konfig amiről szó van:
Alaplap:ga-ep35 ds3
processzor :Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz
(nem húzott nyúzott! moddolt hűtéssel,ez annyit
takar,hogy a lefogatók,csavarra lettek cserélve gumi alátéttel
hogy biztosan stabilan,és zajmentesen illeszkedjen az alapra)
video kártya: Radeon HD 6870 (dx 11, 1gb ddr5)
ram:2X1 Gb Geil cl-4-4-4 ddr2 800
2 Gb Super talent ddr2 800(hűtőbordás verzio)
vinchester:
SAMSUNG HD080HJ (1TB)sata(még asszem
1hónap garival)
Asus dvd író..
450wattos chieftech táp,Ne lopj,ne csalj, a kormány nem tűri a konkurenciát!!
-
SamSem58
aktív tag
Sziasztok,
1 db Kingston 4096MB 1333MHz CL9 DDR3 - KVR1333D3N9/4G -RAM van a gépemben, (kezd már kevés lenni) de ez a legtöbb helyen már nem kapható. Ez mellé pl. 4 GB-os Kingston 1600MHz- es RAM-ot is tehetek, vagy csak 1333MHz-t? Proci: Intel Core i3-2100 3.1GHz LGA1155.
Mondjuk ez - Kingston 4GB KVR13N9S8/4 - jó mellé? (itt az aprón találtam)
[ Szerkesztve ]
Samsem
-
-
Perfectrush
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigot összeszereltem és valamiért nem akar elindulni...
Elindul a gép, aztán kb. 1 másodperc múlva le is áll.
Konfig:
PSU - FSP Raider 550
Alaplap: Gigabyte z68m d2h
Processzor: Intel core i5 - 3330
Ram: Kingston 8GB 1333mhz + Kingston 4GB 1333Mhz
HDD: WD Blue ( WD5000AAKX) 500GB, 7200rpm
Ház Cooler Master Elite 370
És ennek a tetejére jönne egy Gigabyte r9 280x, de ezt még bele sem tettem így.
Ebben az alaplapban van egy integrált VGA ugye, szerettem volna először úgy elindítani.
Próbáltam cserélgetni a ram modulokat, csak az egyiket bennhagyni. Semmi.
Nem is sípol.
Kihúztam a HDD-t, a ramokat is kivettem, akkor kis közökkel hosszan sípolgat.
Ez a kézikönyv szerint Power error, de őszintén szólva nem értem, hogy milyen power error lehet.
Be van dugva a 20 és a 4 pines tápkábel. Mit lehet ezen elrontani? -
Retro11
senior tag
válasz Perfectrush #28638 üzenetére
Bios verziója?
-
Retro11
senior tag
válasz Perfectrush #28640 üzenetére
A revízió száma rajta szokott lenni a dobozon. Azt csekkold le, mert volt ebből a lapból olyan kiadás is, ami még nem támogatta a jelenlegi processzorodat. Kérj kölcsön egy, a legrégebbi BIOS-al is kompatibilis processzort és kiderül, mi a helyzet, illetve ha szükséges és ez a hiba forrása, akkor frissíteni is tudsz.
Mod: Amennyibe nem történ hiba a beszerelés során, úgy azt gondolom, hogy egy BIOS frissítés után, mennie kell.
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz Perfectrush #28642 üzenetére
Nagy valószínűséggel igen.
-
Perfectrush
csendes tag
válasz Balathruin #28643 üzenetére
Akkor elméletben, ha megoldom, hogy az alaplap biosa frissítve legyen, az életre keltené?
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz Perfectrush #28644 üzenetére
Igen.
-
Perfectrush
csendes tag
válasz Balathruin #28645 üzenetére
Holnap vissza teszem bele az előző i3-as procit és updatelem a biost.
Köszönöm szépen a segítséget! -
Perfectrush
csendes tag
válasz Balathruin #28645 üzenetére
Nem jó. Visszatettem bele az i3-as processzort, amivel előzőleg ment és ugyanaz a gond.
Lehetséges, hogy az alaplap nem bírja ezt a tápot?
Eredetileg az alaplap és az i3 processzor egy másik gépben voltak, ahol működtek.
Én örököltem meg az alaplapot + i3 procit, amit aztán le akartam volna váltani egy i5-re.
Sajnos nincs módom az előző gépben lévő tápot kipróbálni.Videó a problémáról: 17 sípolás, aztán újraindul
[link] -
Zsivaagoo
őstag
válasz Perfectrush #28648 üzenetére
RAM nélkül persze hogy sípol. Az lenne a baj, ha nem sípolna. Tegyél valamelyik foglalatba ramot, aztán utána jöhet megint videó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest