- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz atish15 #27251 üzenetére
Úgy néz ki nálam laphiba okozhatja ezt, már írtam is gariztatás ügyben. Kezd elegem lenni a PC-ből, mert csak időkérdése és borítékolhatóan bejön vmi sz@rság hiába választ az ember körültekintőn, és közel sem olcsó kategóriájú hw-eket.
Észrevételeket, 5leteket továbbra is várok!
-
Taurus-1047
csendes tag
válasz djculture #27236 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, nyertél!!!
Visszaraktam az SSD-t a gépbe, csináltam egy BIOS resetet. Alapból 1600MHz-en járatja a RAM-okat. Memtest86-ot futtatva a 6-os teszttől hibáztak. BIOS-ban átállítva 1333MHz-re a Memtest86 végig futott hibátlanul. Háttértárak törölve, újrapartícionálva, minden újratelepítve frissítésekkel együtt. Közben fagyás, összeomlás, kékhalál nem jelentkezett! Egyenlőre így marad, majd ha lesz pénzük akkor cserélem normális RAM-okra. Ez esetben mennyire mérvadó a kompatibilitási lista? Mennyire gond ha egy típus csak 1-1 betűben tér el a listában találhatótól?
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget! Most sem csalódtam a Prohardver fórum közösségében! -
szasanyi
félisten
válasz Tibroo #27254 üzenetére
Az a helyzet, hogy a "legózásból" már elegem van.. nem tudom mit változtatna az, ha nem házban van hanem asztalon. Bár ezt még nem mondtam, de amint amint megjöttek az új cuccok beszereltem és használtam kb. 1 hónapi hiba nélkül. Pontosan ugyan úgy van minden mint akkor, és kb. 1-2 hete csinál ilyen nem indulok el mutatványt.Persze tápot próbáltam másikat, és azzal ment 2-3 napig rendesen, aztán azzal már is előjött a nem indulás kvázi biztosan nem a táp okozza.
-
dvdbackuper
őstag
válasz Taurus-1047 #27256 üzenetére
Az 1600-hoz kell egy kis plusz fesz...
-
djculture
félisten
válasz szasanyi #27257 üzenetére
A te bajod is a ram lesz erre fogadnék...Szabványtalan az a fury, ilyen 1800-as meg 2000-es ramok mikor a lap nemtudja normálisan detektálni őket mindenféle anomáliát okoznak. Kikellene próbálni egy normális szabványos értékekkel rendelkező ram kittel hátha tényleg ez a gond.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz djculture #27259 üzenetére
Ha RAM-mal gond van akkor jellemzően nem az történik, hogy nem indul el a gép és se kép, se hang. Vagy csipog, vagy újraindul, vagy Dr. Debug megáll és "üzen", sőt működés közben is adik probléma ami nálam soha sem történt. Ezért én még véletlenül sem gondoltam RAM problémára, amit egyébként másik lapban teszteltem is.
-
szasanyi
félisten
válasz Gyufaaa #27261 üzenetére
Asszem ezt így még nem csináltam, de... ~1 hónapig mert hibátlanul, és most van amikor indul rendesen, elsőre ahogy kell. No, most a RAM csere miatt várok és nézem a működést, aztán a következő az lesz.
djculture: mivel már nincs 5letem ezért kicseréltem a RAMokat. Alap DDR3-1600@1.50V nincs betöltve egyik X.M.P. profilja sem. Elsőre jól indul (de hát ilyen volt már többször is) aztán ~2 nap és kiderül így is jelentkezik-e.
-
Cseri0058
őstag
Szaisztok.
Indítás után beléptem egy játékba majd elkezdett villodzani kép félbe osztotta csokozódott majd lefagyott. Ujraindítottam aztán már a windowsban előjött. Videókártyahiba mert kipróbáltuk másikkal és nem csinálta ezeket. Egy windows újra telepítés sem oldja meg ezt a problémát igaz? -
djculture
félisten
válasz szasanyi #27262 üzenetére
Szerintem nem lesz vele akkor gond ha 1600 1.5volton hajtod ha esetleg mégis lenne akkor meg az időzitéseket is kézzel kell beállitani a biosban. Rengeteg szabváénytalan értékekkel rendelkező ram van a piacon sajnos. Induláskor van velük a legtöbbször baj, vagy ha el is indulnak mindenféle módolás nélkül akkor meg hibáznak mert nem tudja a lap a szabványtalan értékeiket beállitva kezelni.
Most is volt két ilyen gép javitáson nálam, egyiknél minden harmadik-negyik nyomásra indult a másikat meg nem lehetett leállitani mert nem kapcsolt ki, mindkettő-nél kézileg beállitottam a szabványos értékeket és azóta megszüntek a bajok.
Profilozás is nagyon jó dolog főleg mikor a profilban egy nem szabványositott 1866-van 1.7 volton, elindul betölti a profilt 1866 1.5V mert manapság a prociban van a memória vezérlő annak meg az 1.7 volt nem szabvány sőt káros. Na ezek után van mindenféle anomália. Régen nem a prociba volt a memória vezrlő nem okozott ennyi féle hibát a ram.[ Szerkesztve ]
-
-
szasanyi
félisten
válasz djculture #27270 üzenetére
Igen, így is lehet nézni. De úgy is, hogy kiadsz ~150k-t a korszerű és jó minőségű alkatrészekből összeválogatott PC-dért (dVGA nélkül!) és nem működik úgy, ahogy kell. Pedig - elvileg - csak normálisan összeszereled, beállítod a a hw gyári értékei szerint, majd telepíted és használod probléma nélkül.
Én nem átlagos felhasználónak számítok, és napok óta nem tudok rájönni mi okozza a random nem indulásokat - ezt én szívásnak nevezem, és szvsz elfogadhatatlan. Ja, és nem is mindenkinek van otthon két ilyen "kaliberű" PC-je, hogy cserélgesse - tesztelje a komponenseket. -
kulcsarbence
tag
Egy barátom kérdése(NEM AZ A GÉP TEHÁT AMI A PROFILOMON VAN):
Sziasztok, mi lehet az oka annak, hogy a gépem teljesen random napi rendszerességgel lefagy? Játék vagy internetezés kozben, vagy ha nem is vagyok a gépnél egy óráig, visszamegyek és le van fagyva. Megáll a kép és nem reagál semmire, se CTRL+ALT+DEL se semmi egyébre csakis arra ha ujrainditom. Játék kozben is simán megáll a kép és nem reagál semmire.Amit tudok a baratom geperol: i7 3820, alaplapot nem ismerem, tápot se, radeon 6850, driverek rendesen fent vannak.
-
szasanyi
félisten
válasz kulcsarbence #27272 üzenetére
Tuning van-e? Hőfokok hogyan alakulnak? Előtte / utána vmi hibaüzenet? Fut-e valami olyankor vagy abszolút IDLE állapot van? Milyen oprendszer, driverk?
Az a helyzet, hogy még lehetne kérdezni olyanokat amikből talán következtetni lehet a probléma okára, de ha nem a Te géped és nem Te használod... így nehéz lesz! -
Gyufaaa
veterán
válasz kulcsarbence #27274 üzenetére
Tegyen vissza egy régebbi vga drivert. Lehet, hogy az új kavar valamit.
-
Norbi921113
újonc
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni mert kifogott rajtam a párom pc-je....( sok géppel találkoztam már de ez nekem is új)
Van egy GIGABYTE GA-P31-ES3G alaplap a gépben, amin Win 7 64bites rendszer van. Ha a leállításra megyek nem áll le a gép teljesen azaz a monitor kikapcsol a vinyó leáll a ventik pedig pörögnek tovább!
Kikapcsolom a tápegység hátulján levő kapcsolóval a gépet s mikor vissza kapcsolom a gép elindul de se kép se hang.... kikapcsolom a gépet, kihúzom a táp kábelt leveszem az oldalát a CLR CMOS-ra teszek egy jumpert azután lehúzom visszadugom az áramot láss csodát a gép elinul... Na de itt a bibi ugye irja hogy ez történt vállaszam a defaultot nyomok entert. gép ujraindul bedobja automata a biost és mikor Exit saves..... kezdi előről a problémát! Kipróbáltam mindent videokari csere ram csere ramokat felcseréltem a slotokba proci csere semmi eredmény.... Ha valakinek van valami ötleteazt megköszönném!
Üdv: Norbi
-
djculture
félisten
válasz Norbi921113 #27277 üzenetére
Az usb miatt szokott ez lenni, az usb 5v power jumpert kell áthelyezni.
-
atish15
aktív tag
Mint minden reggel ma is előkerült a probléma. A lapomon van egy kék led ami világít ha áram alatt van. Ez nem világított és nem is indult, ahogy kapcsoltam a led elaludt de mégsem indult. Többszöri konnektor váltás után egyszer csak életre kelt. Ezért kezd egyértelmű lenni hogy a táp okozza ezt a bajt.
-
DR|FT3R.
csendes tag
válasz Norbi921113 #27280 üzenetére
Alaplap csere szerintem megoldaná. Abból amit írtál, legalábbis szerintem igen. Amikor nekem ilyenem volt procit, tápot, vinyót, ramokat, videókártyát kiszedtem, utána beraktam ugyanoda és működött.
[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
trancemusic
senior tag
válasz Norbi921113 #27277 üzenetére
A jumpert visszarakod a reset után?
Már ha három tüske van a lapon,akkor eggyel arrébb.[ Szerkesztve ]
-
hatez
csendes tag
Sziasztok! Egy visszatérő, lassan már 4-5 éve kísértő problémát szeretnék leírni és remélni, hogy találtunk rá megoldást.
Mégpedig:
Formatálás után, OS felrakása, Chrome feltelepítése, egyéb alkalmazások, amiket használok, NUKU vírusírtó (fontos rész lesz!).
Kb 2-3 újraindítás, vagy alvó módból visszalépés után, ha el szeretném indítani a Chrome-t a tálcáról, akkor ezt a hibaüzenetet kapom: "Elérési út/chrome.exe - Meghatározhatatlan hiba". Neten semmi eredmény, ha rákerestem.
Csak rendszergazdaként hajlandó elindulni, de úgy, ha indításkor a megszokott Jobbklikk-Futtatás r.gazdaként opciót választom, ha a Kompatibilitás fülnél pipálom ki ugyanezt az opciót, úgy nem indul. A Windows alap vírusírtó jelez a chrome-ra általában, lehetséges, hogy karanténba is rakja, ezért nem fut, de kb 2-3 program van a gépen, így az összes "trójainak" érzékelt dolgot kiszedem a karanténból, úgy sem indul. NOD32-t feltettem próbaképpen, ő egyből karanténba tette a chrome.exe-t, mellé még az nvidia Experience programot is (???).
Na most jön a csavar: Hardvercsere, ÚJ!! cuccok, vinyó is új, ugyanúgy fennál a jelenség, valami ötlet, mert már idegbajt kapok tőle. Azért ragaszkodom a Chrome-hoz, mert ott van elmentve minden könyvjelzőm, Mozzilla sok VRAM-ot zabál manapság, főleg renderelés mellett. Azért nem írtam OS típust, mer Win7 és 8.1-en is ez a hiba van.Remélem valaki tud segíteni.
Üdv, G.
Game developer
-
Norbi921113
újonc
válasz trancemusic #27283 üzenetére
Nem tudom... mert csak 2 tüske van rajta... Kicsit kiakaszt már ez a dolog...
-
trancemusic
senior tag
válasz Norbi921113 #27286 üzenetére
????
Hogy-hogy kettő!Olyat még nem láttam.
Nincs letörve esetleg?
Vagy az a normál működés ha rajta van,ha nincs az meg a reset esetleg?
Alaplap kézikönyve mit ír erről? -
Norbi921113
újonc
válasz trancemusic #27288 üzenetére
2 db van nincs letőrve... kézikönyv szerint ha nincs rajta az a normál ha rajta van akkor van reset :/
-
CrimsonX
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nem vagyok egy nagy hardver guru, es par napja elkezdett furcsan viselkedni a gepem, es nem tudok rajonni, hogy mi lehet a baja.
Majdnem 3 evig beton stabilan mukodott a gep, mig kb egy hete egyszer cask jatek kozben teljesen leallt. Mintha csak aramszunet lett volna, vagy pillanatnyi aramkimaradas. Viszont visszakapcsolni mar nem tudtam. Bekapcsolasra reagalt, ventillatorok forogtak, dvd meghajto ajtaja mukodott, ledek vilagitottak, viszont mar a biosig sem jutott el. Leallitani meg csak a hosszan nyomott bekapcsolo gombbal tudtam, mar amikor hajlando volt leallni, es nem indult ujra azonnal, es kezdtek ujra forogni a ventik. Nezegettem a gepet, piszkalgattam az ssdnel a sata es tapkabelt, mivel nem bootolt a gep, gondoltam ott lehet a baj. Aztan 10-15 perc mulva sikerult elinditani es bootolni a gepnek. KB 2 napig meg megint teljesen rendben, majd filmnezes kozben ugyan ugy leallt, es szinten nem tudtam elinditani. Harmadik alkalommal aramszunet volt az utcaban, ami utan szinten nem indult el a gep, csak a ventik forogtak. Nem tudom mi lehet a baj, de mikor jo pillanata volt es elindult, vegeztem memoria tesztet, az szepen lemet, teszteltem az ssd-t, az is rendben van. Reseteltem a CMOS-t, de utana sem indult el a gep. Aztan hagytam egy ejszakat kihuzva a tapkabelt, majd reggel probalkoztam, mikor is elinditottam a gepet, ventik felporogtek, majd 3 mp mulva leallt, ujraindult magatol es vegre eljutottam a biosig. Beallitottam a biost az esti clear miatt, majd 2x ujraindult a restart utan mire eljutott a windowsig.
Alkatreszek:
ASUS P8Z68-V/GEN 3 lap
I5 2500K
G.Skill RipjawX 1600Mhz 4x4GB
Corsair HX750W
ASUS HD6950Elnezest a hosszu szovegelesert, nem tudtam rovidebben megfogalmazni. Van valami otletetek mi okozhatja ezt?
Köszönöm,
//CrimsonX
-
codec
senior tag
-
szasanyi
félisten
válasz djculture #27264 üzenetére
Csak jelezném, hogy már mindent kicseréltem / teszteltem és ugyanúgy visszatérő gond, hogy valamikor nem kapcsol be. Az ASRock Z97 Extreme4 lap egy vissza gariba, viszont így meg azért kell drukkolnom, hogy elég ideig és alaposan teszteljék mivel a hiba random. Majd most kiderül milyen a PCX szerviz... igaz, egyszer már nagyon korrekt és gyors ügyintézéssel cseréltek nekem hibás lapot, de az gyári hibás volt és el sem indult 1x sem.
-
Tibroo
aktív tag
válasz CrimsonX #27290 üzenetére
Szerintem nézd át az összes csatlakozót,minden rendesen csatlakozik-e!
Nézd át a CPU-t jól illeszkedik az alaplaphoz,pasztázd át a hűtőt,szereld ki a VGA-t nézd át nincs-e megégve valahol valamilyen alkatrésze!S ha mindent rendben találsz,akkor szereld össze a géped,majd indítsd el.Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
CrimsonX
csendes tag
válasz Tibroo #27293 üzenetére
Koszonom a tanacsokat! Codec neked is!
Amint lesz egy szabadnapom a melobol nekiulok jobban atnezni. Most elindult a gep, de csak ugy, h bekapcsoltam, aztan leallt minden, mintha ujraindult volna a gep, es csak utana bootolt be. Remelem hamar kiderul valami mert meg van 2 honap gari a cuccokra. Viszont ha szukseges hol tudom intezni a garanciat, ha mar megszunt a bolt ahol vettem a gepet?
[ Szerkesztve ]
//CrimsonX
-
StreetBizTO
tag
Sziasztok!
A napokban összeraktam egy gépet, régi használt cuccokból. A merevlemezek teljesen üresek le vannak formázva. A gép bekapcsol kép is van de nem ismeri fel az USB-s egeret és billentyűzetet. Nem is világítanak. Másik gépen működnek. Mi lehet a probléma? -
Gyufaaa
veterán
válasz StreetBizTO #27295 üzenetére
Driverek fent vannak? Konkrétan milyen rendszerről van szó és milyen oprendszer fut rajta?
-
Vakegérke
félisten
válasz StreetBizTO #27295 üzenetére
Nincs letiltva a BIOS-ban az USB?
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz StreetBizTO #27298 üzenetére
BIOS reset, és szerintem nem lesz gond.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Gyufaaa
veterán
válasz StreetBizTO #27298 üzenetére
Régi alaplap nem is fog menni, ha a BIOSban nem engedélyezed az USB-s billentyűzetet. Ezt pedig csak PS2-es bill.el tudod megtenni. Ezért kérdezem, hogy mennyire régi a konfig. Írd le, egyszerűbb beszélgetni is róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- HP 8000 SFF / Q9400 , 8GB DDR3 , 250GB HDD, WIN10 /
- Ryzen 7 2700x / Asrock B450M Pro4 / AMD Prism hűtő
- iMac 21.5" 4096x2304 3,4GHz i5 8GB DDR4 Radeon Pro 560 4GB 1TB + billentyű
- AMD FX-8800P integrált procis minigép.
- Eladó AMD Mini-ITX félkonfig(Asrock B450, AMD 3400G + gyári halk hűtő, 16GB Kingston)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest