- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 11 - népalma
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz #10726912 #13548 üzenetére
Próbáltam már minden órajelen a memóriákat. Van sata raid az alaplapon, azzal, és azt letiltva sem megy, integrált cuccokat bekapcsolva és letiltva sem változik a helyzet. Érdekes módon W7-es telepítő alapból nem hajlandó elindulni. Próbáltam már egér és billentyűzet nélkül is indítani, alaplapi usb, és előlapi kapcsolók/ledek lehúzásával, és csavarhúzóval való indítással is, semmi.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
törölt tag
válasz elfelejtette #13552 üzenetére
Feltudnál tenni egy képet, úgy ahogy most a gépben van lap és be vannak kötve a kábelek?
-
törölt tag
Akkor marad a próba a BIOS frissítésre. Előtte érdemes megnézni egy Hiren-s Boot cd-vel, ha ott sikerül teszteket futtatni huzamosabb ideig (fél-egy óra), akkor elég stabil a gép. Más ötletem nincs.
Mod: egy elem cserét is kipróbálhatsz.
Majd elfelejtettem : szedd szét teljesen és pakold össze egy asztalon, van mikor ettől megéled..
Gyufaa fórumtárs "szikrája" nekem már magas (sose próbáltam ilyesmit), ennek részleteit inkább vele tisztázd[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
Emlékszem, hogy anno futottam bele én is ilyen esetbe. Nem sikerült sehogy sem automatán beröffentenem a rendszeren a telepítést. Bebootoltattam egy lemezről, hogy parancssorig eljussak, majd bedobtam az XP telepítőt és manuálisan indítottam. A végkifejlet sikeres volt.
-
törölt tag
válasz elfelejtette #13557 üzenetére
Köszi!
A vinyónak adj egy közvetlen tápot. Ne kösd rá az Y elosztót!. Nem ártana neki egy nagy takarítás. A por is rövidre tudja zárni az áramköröket!
Vedd ki az egészet. Takarítsd ki és nézd meg házon kívül, hogy mit is csinál a kicsike
Üdv
-
elfelejtette
veterán
válasz #58984960 #13558 üzenetére
Na ez érdekes, elhozta a srác a vinyót, ami eddig a gépben volt, a W7 azonnal pöccre indult vele. De ha rádugom az egyik vinyómat mellé, akkor csak "A Windows indítása" logóig jut el... Persze előtte mindkét régi vinyót működő gépből vettem ki.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz elfelejtette #13559 üzenetére
Módosítás:
A 20GB-os vinyót az eredeti mellé rakva elindult a W7, csak kb. 3-4 percig gondolkodott, és elsőre türelmetlen voltam. A rendszer felismerte a kis vinyót, a Total Commanderrel minden file megvan rajta.
Egyedül csak azt visszarakva csak nem indul a gép."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz elfelejtette #13560 üzenetére
Még egy kiegészítés:
A 80-as vinyóról mikor bootolni próbál, olyan, mintha erőlködne, de nem bírja felpörgetni, csak nyöszög..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
törölt tag
válasz elfelejtette #13561 üzenetére
Mi az eredeti HDD típusa?
-
elfelejtette
veterán
válasz #10726912 #13562 üzenetére
Az eredeti egy 160-as Samsung.
A Hita mire kellene? Azért, hogy minden márkát megnézzünk?"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
törölt tag
válasz elfelejtette #13564 üzenetére
Az irónia helyett leírom még egyszer: ugyanez az alaplapom van, nekem gond nélkül üzemel a hitachi hdd-vel. Ezek szerint a samsung is jó. De biztos csak azért említettem a "HITA"-t, hogy + költségekbe verjelek.
-
elfelejtette
veterán
válasz #10726912 #13565 üzenetére
Nem iróniának szántam, azt hittem, hogy a gyártókkal kapcsolatos kompatibilitási hibákat akarod kizárni. Nem úgy értelmeztem az előbi hsz-ed, hogy vegyek egy Hitát, hanem úgy, hogy kérjek egyet kölcsön egy próba erejéig...
-
őstag
Üdv mindenkinek!
Találkozott már bárki olyan problémával,hogy a gép nem akar bekapcsolódni? Nyomom a gombot,elsőre bekapcsol,majd kikapcsolom...ha 2x-ra akarom beekapcsolni,nem történik semmi.És ha 8x nyomom a bekapcsot egymás után,akkor se akar menni.
Táp kihúz,visszadug és lám,megint bekapcsol.
2 táppal is próbáltam már,ugyanaz volt a probléma. -
őstag
A táp egyik kábelére sincsen semmilyen dolog dugva. Konnektorba dugom.
-
törölt tag
válasz Kiki18 #13570 üzenetére
Én is a power gombra gyanakszom még. Fogj egy csavarnyúzót és a lapon zár rövidre a PWb jumpereket. Azt a két tüskét ahová a power gomb csatlakozója megy.
Lehet, hogy kitörött a gombot tartzó műanyag pöcök az előlap belsejében. Így hol érintekzik, hol nem. Attól függően mekkora erő próbálom szerencsétlent bekapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
TBone
tag
sziasztok. hasonlo a problémám. nem kapcsol be a gép, pedig a táp áram alatt van, világít a kapcsolója. probáltam a reset gombra átköni, ugyis csak annyit csinál, hogy amikor megnyomom egy pillanatra felvillannak a ledek a lapon, a venilláorok megmozdulnak 1 centiméerre és ennyi. mire kéne gyanakodni? :S
-
TBone
tag
válasz #58984960 #13574 üzenetére
hául a tápon (400w bluestorm 2) van még egy kapcsoló, ami le tudja kapcsolni a tápot, gondolom h ha be is van dugva a 230v akkor se ju semmiféle áram a gépbe, ha az le van kapcsolva. szóval az világít nekem ott kéken. olvastam olyat h érintsem össze egy csavarhuzoval a lapon a power gomb helyén a két tűt? az mit csinál?
-
törölt tag
A led ami világít egy kontrol led. Azt jelzi, hogy a tápod megkapta a 230V betápot. Ettől függetlenül nem biztos, hogy leadja a +12V feszt és társait a másik oldalon. Mondjuk az FSP jó tápokat csinál de az ördög nem alszik.
Amit írtam a két érintkező összeérintése. Lényegében bekapcsolod a gépet. Nem egy kapcsolót használsz hanem egy csavarhúzót amivel rövidrezárod az áramkört és ezzel életre kelted a masinát.
A géped amúgy normálisan működött? A hiba egyik napról a másikra következett be vagy fokozatosan romlott a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
TBone
tag
hát nem voltam itthon a hétvégén, a nővérem azt mondta egyszer kapcsolta be, utána normálisan kikapcsolta és semmi nem volt vele. aztán este jövök haza és ez várt, szóval hirtelennek mondható.. de azt nem értem, hogy akkor miért mozdulnak meg a ventik, meg villannak fel az alaplapi ledek, ha nem adja le a feszt. azért a csavarhuzos dolgot megprobálom holnap sztem. feszültségmérővel hol tudnám lemérni h megkapja-e a 12 voltot, mielőtt kiszedném a tápot esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Több oka is lehet. Elképzelhető, hogy kondi probléma. Kérdésedre egy rövid válasz. Amikor bekapcsolod a géped, a táp letranszformálja az 230V válatkozó feszt 12V egyenfeszülstégre. Ezt több áramkörön teszi meg. Viszont valahol a folyamat elakad. A ventik azért fordulnak egy picit mert a tápban lévő kondenzátorokban van némi feszültség. Ennek felhasználását akkor látod, amikor történik az esemény. Persze ez a valóságban tized másodpercek alatt zajlik le. Egy tápteszterrel azonnal látható lenne a probléma.
Az FSP még garanciális? Ha igen semmikép se bontsd meg!!!
Sehol sem tudod lemérni bontás nélkül. Egyedül működés közben mérhető. űA bontás egyrészt azért nem javaslom ha még garis, másrészt pedig a saját testi épséged óvása érdekében. Természetesen ha járatos vagy a szakmában: SORRY
[ Szerkesztve ]
-
TBone
tag
válasz #58984960 #13580 üzenetére
2008 jan-febr környékén vettem u h nem tudom van-e még rá gari de utánanézek, bár gyanítom nincs. az egyes alkatreszek miatt nem lehet ilyen gond ugye? szoval annak nem sok értelme lenne ha ki-be raknék mindent. egyébként a szétszedés arra gondoltam, h tápot cserélek dehogy állnék én neki ilyennek visszagondolva, olyan előfordult, h bekapcsolam a gépet és felpörgött minden, csak nem adott képet, olyankor egy reset után ment simán. de ez is csak ritkán volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyes alkatrészek nem igazán okozan ilyen megjelenésű hibát. Sőt miután állította nővéred, hogy használat után szépen kikapcsolta és aztán ilyen dolog fogadott!
Én a tápot javaslom, hogy vizsgáld meg. Ha az megfelelően működik mehetünk tovább. Addig viszont kár megbontani egy egyébként normálisan működő gépet.
Az FSP tápokra ha jól emlékszem 2 év garit adnak. Szóval nem hinném, hogy garis.
Majd írj!
-
törölt tag
válasz elfelejtette #13566 üzenetére
Kérlek szépen...ok, sajnálom és elnézést kérek, kicsit rám jár a rúd, nem biztos, hogy mostanában vannak életem legnyugodtabb percei.
Szvsz: kéne szerezned egy HDD-t, amit biztosan lekezel az alaplap. (samsung, vagy hitachi)
TBone: Próbáld ki a VGA-t másik gépben. Vagy próbáld a gépedet másik VGA-val indítani. Azt is megcsinálhatod, ha ezekre nincs módod, hogy lehúzod az USB kütyüket a gépedről.
(A fentebb említett hibákat könnyen okozhatja egy hibás, zárlatos hardver is).[ Szerkesztve ]
-
TBone
tag
de akkor miért csak 4 év után akadékoskodna?:S
-
sajtsanyi
csendes tag
Hali. Nekem egy Acer Extensa 5630Ez laptopom van. Az akksija nagyon gyenge. Már a rendszer is ajálja a telepcserét. Ez nem is nagy gond, hanem az, hogy ha kikapcsolom a gépet akkor nagyon nem akar bekapcsolni. Sokszor több óra próbálkozás után kapcsol be. A bekapcsológomb lenyomásakor 3x felvillan az akksit jelző led, de egyéb semmi. Próbáltam akksi nélkül is, kihúztam majd visszadugtam a tápkábelt, de ugyanazt csinálja.
Az az érdekes hogy alvó állapotból első gombnyomásra bekapcsol. Már hónapok óta nincs kikapcsolva a gép. Nem szoktam feszültség alatt hagyni ha elmegyek itthonról és egy hétvégi kiruccanás után igenám csak szennvedek a bekapcsolással. Mi lehet a probléma? Köszi a segítséget. -
törölt tag
válasz sajtsanyi #13591 üzenetére
Elképzelhető, hogy a hálózati töltő gyengéledik. Érdemes lenne kimérni egy multiméterrel. Valamelyik kondi szórakozhat és csak nehezen veszi fel a töltést. Olyan ez mint egy motor. Lassan akar beindúlni de ha beröffent akkor pöfög a gépezet. Ami még ilyenkor szóba jöhet, az a töltőáramkör. Mikor volt utoljára kitakarítva a gép?
Javasolnám, hogy mivel gyenge a telep és szinte nem is viszed el magaddal az akksit nyugodtan vedd ki a gépből. Nem szükséges, hogy benne legyen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kiki18 #13594 üzenetére
Kérlek szépen...elolvastam a gondod:
Mindenképp másik tápegységet tegyél rá és hagyd is rajta azt, amíg meg nem oldódik a gondod. Tápcserével párhuzamban csinálj egy BIOS resetelést is (vedd ki az elemet a lapból).
Ha van + hűtő ventid, azt húzd le az alaplapról. Tuningot (ha van) kapcsold ki. A memóriák sebességét is vissza veheted egy lépcsővel. Az USB-s kütyüket vedd le az alaplapról. Ha semmi nem teszi stabillá az indulást, húzz le mindent az alaplapról (HDD-ODD-t, előlapi USB kábelt) cserélj VGA-t és próbáld így.Memóriákat is próbálhatsz kivenni-cserélni. Ha mindezek nem segítenek, akkor valószínűleg az alaplap fogja megadni magát (ez bekövetkezhet egy elöregedő tápegység miatt is). Ha valamelyik lépés után stabil indulást tapasztalsz egy-két napon át, akkor mehet vissza a régi tápegység is a többi vélhetően hibátlan cuccal, egyébként a régi tápegységet, ha egy mód van rá, ne használd (lehet egy tápegység lassan ölő fegyver instabil feszültségek miatt).
Elsőnek ennyi. Röviden meg tömören is... -
TBone
tag
sziasztok! most olyan poblémám van, hogy egy 9800gt minden bekapcsoláskor eljátsza, hogy felpörög maxon a kártya ventije, képet nem ad, de ha megnyomom a reset gombot, akkor ujraindul, de akkor már normális fordulatszámon, kép is van, és minden elindul rendben. viszont kikapcsolás után kezdődik előről. ez miért lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Eladó Dell R630 (1U)
- PC játék kódok! (Digitális kulcsok eladók)
- FC PC! Intel Core i5-4460 /// 8GB DDR3 /// Sapphire RX 570 4GB /// SSD + HDD
- BOMBA ÁR! // ÚJ GAMER PC V47 // RYZEN 5500 // 16GB RAM // 1660SUPER // 1TB SSD // 2 ÉV GARANCIA
- Épített Minimal Gamer PC i5 9.gen,8Gb Ram ,Szép állapotban 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs