Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zolee897

    tag

    válasz foo85 #42407 üzenetére

    Azt kellene ilyenkor megnézni, hogy a villanyóra milyen feszt mutat, ha okosórád van és eléred a gombot, akkor végig kell nyomogatni, amíg a különböző fázisokon eléred a feszeket. Ebből kiderülne, hogy már a házba kisebb fesz jön-e be vagy a házon belül van valami fesz probléma.

    A hálózati fesz tűrése +/- 10% vagyis a minimális fesz, amit az áramszolgáltatónak adnia kell az a 207V.

    1. Ha ennél kevesebb jön be, akkor az áramszolgáltatónak be kell nekik jelenteni, mint hiba.
    2. Ha ennyi bejön, de a napelemedhez, gázkazánodhoz nem jut el ennyi, akkor villanyszerelőt hívj

    Ha a kettes, akkor minél sürgősebben, mert lehet, hogy valahol valami kontakthiba, vezeték keresztmetszet probléma van, ami melegedést, rosszabb esetben ház leégést okozhat.

    Ha nem éred el a villanyórán a gombot, akkor próbálj a villanyórához minél közelebbi konnektort mérni. Esetleg egy szomszédhoz is átmehetsz ilyenkor egy multimeterrel, de óvatosan bedugni a konnektorba, nem fogdosni egyik vezetéken sem a szigeteletlen részt, a multimeteren sem! Ha nem tudsz mérni, akkor simán jelentsd be az áramszolgáltatónak!

    Azon az egy fázison, ahol kevés feszt mérsz, sok fogyasztó van? De ha sok is, akkor sem eshet ennyit a fesz, ha kintről megfelelő fesz jön be, mert gondolom, nem terhelsz rá 50 amperrel... Ha ez így van ez alapján inkább az a gyanús, hogy valami a házadon belül nem stimmel, a biztosat csak mérések után lehet mondani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák