Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothbe

    addikt

    válasz tbc2 #22345 üzenetére

    Ez elég egyértelmű eredmény lett, ami kicsit várható is volt. Ahogy te is említetted nem fűtésre optimalizált klímáid vannak, azok pedig minél hidegebb van, annál többet fognak leolvasztani (magukat) a benti rész fűtése helyett. Ezzel együtt nő exponenciálisan a fogyasztás és csökken a megtérülés. Ergo van az a pont aminél minden klíma gazdaságtalanná válik pl. a gázfűtéshez képest. Ez télre optimalizált klímáknál kicsit alacsonyabban van, de 0 - -5 alatt már semmi ilyen nem lesz hatékony egy kondenzációs kazánnal szemben. Viszont ahogy írtad, ezzel (bár nem túl gazdaságos módon), de el tudod használni a termelt áramodat, és így mégsem lesz veszteséges. Bár az is igaz, hogy a meg nem termelt nyereség is veszteség. Ergo ha mégis eladtad volna azt az áramot és abból gázt veszel, lehet, hogy jobban vagy kb ugyanúgy jössz ki.
    Épp ezért a klímás fűtés az átmeneti időszakokra mondható ideálisnak, amíg a fagyok be nem jönnek. Utána már csak működő alternatívának nevezhetjük, de semmiképp nem gazdaságosnak.
    És még egy dolog a klímás fűtéshez amit sokan szeretnek elhallgatni. Az bizony erősebben mozgatja/forgatja a levegőt ami pedig nagyon sok embert zavar. Ilyen szempontból a padló, fal, stb fűtések komfortosabbak.

    [ Szerkesztve ]

    By(e) Tothbe

Új hozzászólás Aktív témák