Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz may15 #2065 üzenetére

    Garmin etrex 20x-em van. Nagyon elégedett vagyok vele. Nagyon sokmindenben más, mint egy telefonos térképprogi, a pozitív értelemben. Két cerkaelemmel megy, elvileg 20 órát, de a tapasztalat szerint többet, főleg ha be van kapcsolva a képernyő energiatakarékos módja. Van hozzá bicajos tartóm, lehet benne állítani, hogy milyen közlekedési módra tervezzen (jármű, bicikli, gyalog, de vannak más lehetőségek is, de egyedit is be lehet állítani).

    Az enyémhez nem járt a teljes Európa topografikus térkép, de aztán megtaláltam az opentopomap projektet, és olyan országét rakom rá pluszban, folyamatosan frissítve ingyen, amit akarok. Egy micro sd kártya kellett bele, egy 32 gigás volt itthon. Magyarország opentopo térképe 100 mega, szóval akár teljes Európa felpakolható lenne rá, de egyelőre ezt tettem fel. A számítógépes progija nagyon jó, könnyű vele tervezni, lehet "garmin kalandokat" letölteni. Lehet arra is használni, hogy kikapcsolt képernyővel logolod az útvonalat, amiből utána otthon mindenféle grafikont, meg statisztikát tudsz nézni, vagy a bejárt útvonalat el tudod menteni túraként.

    Én pl arra is használom, hogy járok madárlesre, és körülményesebb lenne feljegyezni papír alapon "kb a térképen" az egyes észleléseket, ezzel viszont elmentem az aktuális pozíciót, és megvan. Fotós topikban írták, hogy hogyan lehet vele a fényképeket geocímkézni, szóval nagyon sokoldalú, sokmindenre használható kis cucc. Vízálló, jól összerakott kis szerkezet.

    Először gondolkoztam az etrex 10-en, mert akciós volt, de az a legalapabb alapmodell, gyárilag még térképet sem tud megjeleníteni, csak házilag rátehető, inkább ezt választottam, de nagyon nem bántam meg.

    Ez nyilván nem egy profi gps, csak egy amatőr kis cucc, de hát én is teljesen amatőr célokra használom, nagyon bevált, ajánlom.

Új hozzászólás Aktív témák