Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HookR

    addikt

    Sziasztok!

    Utóbbi 1-2 hétben a monitor alvó állapotból felélesztve nem mindig ad képet, gyakran sötét marad. A napokban kerekedett a történet, már előfordul, hogy ilyenkor ~1 (töredék)másodperce megjelenik a kép, s csak utána sötétül el. A manuális ki-bekapcsolás szokott segíteni, de az sem mindig elsőre. Ma már olyat is csinált, hogy ki-bekapcsolásra először néhány másodperc hangyaháború jelent meg a monitoron, mielőtt visszajött volna a normál kép.

    - Érintkezési hibára és driver-es gondra is gyanakodtam, mert a konfiguráció 2-3 hónapja lett cserélve alatta és jelenleg a DVI kábel adapteren keresztül van bedugva az alaplap HDMI csatlakozójába, amit ráadásul nem lehet csavarosan rögzíteni, mint a DVI csatlakozót.
    - A monitoron ilyenkor minden esetben narancsról zöldre váltanak a LED-ek, ami annak a visszajelzése, hogy érzékel (valamilyen) jelet.

    - Fél-egy éve a monitor bekapcsolásával (csendes környezetben) hallhatóvá válik valamilyen alkatrészének a monoton, halk 'búgása'. Nem tudom, hogy van-e összefüggés.

    A monitor egy Dell 2407WFP-HC. Hűséges igáslóként immár több, mint 12 éve teljesít szolgálatot, ezért annyira nem lenne meglepő, ha valamilyen alkatrész kezdene fáradni benne.
    Esetleg hasonló tünet együttest okozhat kontakt hiba is? Lehet, hogy a HDMI/DVI adapter kiiktatása, helyette HDMI/DVI kábel alkalmazása orvosolná a tüneteket?

    ▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

Új hozzászólás Aktív témák