- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Őszintén szólva, el kéne húzni innen a véreresbe. A szakmámmal simán kapnék munkát, sokkal többért, mint itthon. A hosszúhétvégén kimentünk pár napra Münchenbe és környékére, csodálatos az egész táj, tökre élhető az élet. Hadd ne mondjam... nincs migráncsválság! Mikor mondtam egy fityeszesnek, azt mondta, hogy azé, mert a bajorokhoz nem mernek menni... b+, hogy mindenre van egy hülyítésük. Na mindegy.
Szóval mellette meg itthon tavaly cseréltük a panlet agglomerációs családira, vonjuk-toljuk, kaparjuk a szekeret. És nekem már egy másik országba valahogy nehezemre esik beilleszkedni. A másik oldalon meg naponta hatszor hányok attól, amit hallok, látok ezektől a gátlástalan szemetektől és többször fohászkodom azért,hogy legalább csak egyszer egy k.rva nagy pofont leb.szhassak nekik.
-
-
rii
nagyúr
válasz V.Stryker #1501 üzenetére
hát igen ... elmenni én se tudok ... ide születtem .... nyelvek se érdekelenek, idegen se szeretnék lenni sehol ... szeretek is azo a 900m2-en lenni, ami megadatott ... ami ráadásul már 2100 m2.
a hírekkel kapcsolatban nekem könnyű ,mert nem olvasok híreket se tv se rádió ... a politikával nem szabad foglalkozni, mert nem az embreknek van szükségük politikusokra, hanem a politukusoknak van szükségük az emberekre .... ha foglalkozik vele az ember akkor csak annyit ért el hogy az az idő feleslgesen ment a kukába .... naponta hány millió ember politizál? És ebbő hánynak van tényleges ráhatása? Na ... a többiek inkább felejtsék el ezt a sz.rt, és próbálják kizárni az életükből tudati szinten.
a mostani a választással kapcsoltban végelegesen azt a konkulóziót vontam le, hogy semmi értelme elmenni ... a baloldal volt ahova nem vitt szavaóizáket .... fantasztikus ... tuták h a fitymáz zrt. még busszal is hozza a szavazókat ... ők meg bekötik a szmüket és "eelfelejtettenek" szavazóbiztost állítani ... a baloldal is már mitya bérence .... a migráncsokkal brilliáns húzást csinált ... a tüntetést beszigorítja .... vagy elhúzni, vagy tudomást se venni róla - mert semmit se lehet tenni ellene, csak az idő energia szív megy rá ....
nem ér annyit az egész
én dolgozom napi 8-10-12-14 órában .... felhábnoríó, hogy mint a kisgyerekekenke állandüóan fogni ekell az össsszes politius kezáét, és ha valamit nem jól csinálnak még én menjek el tüntetni, meg az annyuk szőrös p.csáját .... hogy nem képesek normálisan végezni a munkájukat ... mi lenne ha én is így dolgoznék? fel se vennének .... ezek meg éveken át csak azon vannak, hogy hogy lehetetlenítség el a magyar emberek dolgát .... 12 év ... . csodát művelhettek volna ...
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
V.Stryker
nagyúr
De hogy zárd ki a politikát, mikor időről időre ott szivatnak ahol tudnak? Mint pl ezt a kutas dolgot is kitalálta valamelyik barom? Vagy hogy 2 nap alatt beszàntották a lakástakarékot?
Amugy az erdekes lenne, hogy miként lesz ellenőrizve a kút engedély.
Jó napot!
Jó napot!
A kút engedélyt kívánom ellenőrizni!
Értem.De milyen kútét?
Hát az Önökét!
De hát nincs is kútunk...
Nem hiszem. Bizonyítsa!
Hát mondom nincs, bizonyítsa maga!
Akkor engedlyen be, hogy meggyőződjek róla!
Ide? Ide kérem az jön akit hivtam vagy a rendőr ha van parancsa! Maga bárki lehet, akár sorozatgyilkos is.
Akkor mi legyen?
Hát legyen szép napja! Minden jót!(Bár gyanítom,hogy ilyenkor valami feljelentés lesz a vége.)
-
-
rii
nagyúr
válasz V.Stryker #1503 üzenetére
2007-ben, mikor 3 éve dolgoztam egy reklámügynökségnél, és tényleg borzasztó volt .... az ügyfél állandóan szétb.szta az anyagot, első és második fordulóban is ... véglegesítéskor is ... meg volt h a nyomdábaadás napján is ... és volt egy account ... az azt mondta a - amúgy jogosan - segget a földhöz verő kollegáknak - ... hogy két út van ... az egyiknél megy a hiszti és a javítás ... a másiknál hiszti nélkül a javítást ... mert a javítást meg kell csinálni .. választhatunk ... vagy hiszti még 30 percig és aztán a javítás ... vagy hiszti nélkül a javítás ...
ez itt ugyanaz ...
én lezártam annyival, hogy "rohaggyanak meg" ... 0 pénzem van kb ... -0
saját magad energiáját idejét pazarlod ha egy percnél is tovább foglalkozol velük és mindenki a földön ... a politika az egyik legnagyobb f.sság a földön amit ember kitalált ...
külön osztájuk van ahol azt tanulmányozzák hova lehetne még milyen adót bevezetni ...
no meg engem - és a két kiskutyusomat - kva megszivattak, hogy volt az a6 hónapos szarság, hogy a 6 hónaőpig nem vehettem meg a telket ...
kisvasút meg stadionok ...
nincs remény ....
-
rii
nagyúr
" ... amúgy jogosan ... "
mármint a munkaátrsaim verték jogosan seggüket a földhöz, hogy este 10kor jött egy szétb.szós javítás ...azt kell mérlegelni, hogy a politikával való foglalkozás mennyiben ér el változást hazai politikai életben ... mert ha semmit, akkor el kell engedni ... magyaroszág 98%-nak el kellene engednie a politikát, mert úgysincs ráhatásuk ... csak az idejük megy vele ...
-
V.Stryker
nagyúr
Amúgy a föld meddig az enyém, milyen mélységig? Én úgy gondolom a Föld magjáig. De miként tart igényt az állam az alatta lévő természeti kincsekre? Ez is hülyeség,hogy állam... elvileg az államigazgatás fenntartására, mint szolgák lennének kinevezve, az én pénzemből, az én területemre... ehhez képest, mintha királyt választanánk!
-
-
rii
nagyúr
válasz V.Stryker #1506 üzenetére
a földbe olyan méllyen kaparászol lefele amennyire csak tudsz .-)
én is pont ezért költöztem ki, mert egy lakábsna nem elég hogy x1y1 és x2y2 mellett még z1z2 . koorináták közé is be vagyok szorítva .-/
hát az egyszer kvaélet h nekik semmi közük nincs a fúrt kutakhoz ... ők mi alapon adóztatják meg a fölben levő vízet, amire az ember önköltségileg tetetett egy csövet meg vett hozzá szivattyút ...
-
V.Stryker
nagyúr
Érdekes kérdésem lenne.
Jogszabály szerint, ha a szomszéd házának fala a telekhatáron van, akkor attól 1 méterre lehet ültetni bokrot, növényt... ahogy ez van is.
Most a szomszéd szeretnék leszigetleni a házat, ami azt jelenti,hogy ha ráteszi a 10 centis szigetelést, akkor már nem lesz meg az 1 méter. Ilyenkor jogosan kiszedetheti a bokrot?-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz UberMutant #1512 üzenetére
Ezek ilyen nem köszönős bunkóék... nem lehet velük beszélni, csak az izgatja őket, de az azonnal, amit ők akarnak.
-
-
fero02
nagyúr
válasz V.Stryker #1511 üzenetére
Én pár éve a helyi nagyközségi műszaki b@zdmegembert kérdeztem erről a távolság dologról (tuja és annak vitatása miatt - szintén köcsögök a szomszédok - ) és azt mondta, hogy régen volt ez az 1 m-es dolog, de már nincs érvényben. Ettől függetlenül 1m-re lőttem be a tőtávolságot.
-
V.Stryker
nagyúr
Köszi. Közben is szkeptikus vagyok, mert összevissza írnak mindent. Hol ezt, hol azt.
Közben lenne magaságyás kérdésem. A kert nem túl nagy, de már régóta foglalkoztat, hogy kéne egy magaságyás, kis zöldséget termeszteni. Egy bajom van, hogy nincs árnyék, full napos . 10-11-től napnyugtáig. Jó helye lesz azért vagy tudok valahogy védekezni? vagy valami javaslat ?
Sárgarépa, fehérrépa, zeller, uborka, chili lenne így első elképzelésre.
-
-
jeriko2
tag
Ez október eleji hír, ez az amit Áder úr nem írt alá. Szóval franc tudja mi lesz.
Édesanyám egyedül él 77 évesen vidéki kisvárosban, van egy ásott kút az udvaron, amibe én szoktam tavasszal leengedni egy szivattyút, ősszel meg felhúzom - azzal locsol. A nyugdíja 50e Ft körül van, és a ház se az övé (volt élettársa fiáé aki külföldön él). Majd biztos terveket fog készíteni a ki tudja milyen öreg kúthoz. És hány ilyen idős ember él vidéken. Csak elveszik az életkedvüket, hogy a kertjüket is tönkretetetik azzal, hogy nem locsolhatnak.
-
jeriko2
tag
válasz V.Stryker #1517 üzenetére
Attól függ, a növény mennyire szereti a fényt / meleget.
De nem túl drágán lehet vásárolni árnyékoló hálót, amit karókra téve ki tudsz feszíteni az ágyás felett. Esőt, levegőt átengedi, a fénynek meg csak egy részét.
https://www.gazdabolt.hu/kereses?controller=search&s=%C3%A1rny%C3%A9kol%C3%B3+h%C3%A1l%C3%B3[ Szerkesztve ]
-
gabe_
őstag
Sziasztok
A Langkawi kft.-t ismeri valaki?
Ők foglalkoznak többek között a benzines fűnyíróm garanciális javításával is. A futárjuk elvitte a gépet már 3 hete, gondoltam érdeklődök, hogy mi újság a javítással. A telefont nem veszik fel, az e-mailre nem válaszolnak, kezdek rosszat sejteni...Sovány szakácsban sose bízz!
-
rii
nagyúr
sziasztok
azt szeretném megkérdezni, hogy bár hajnalra már -5 fok is lehet, de kint maradhat-e még a szivattyú?
talajhoz képest milyen magasan van : 5 cm
úgy gondolom, ha le is megy -5 fok-ra a hőmérséklet, nem tud kárt tenni benne mert csak 1-2 óráig tart, aztán már reggel melegszik is vissza ... úgy vélem, a víznnek is időkell,míg olyan keményre megfagy, hogy szét tudjon feszíteni bármit is ....
jó a gondolatmenet .... és kint maradhat még 1-2 hétig,míg le tudom tenni az aknába....
vagy hibás az elképzelésem, és ez a pár órás fagy is kárt tud benne tenni?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
-
lakisoft
veterán
A kúttémára visszatérve most jött meg a vízszámla (60k) és szeptemberben és októberben 110m3!!! ment el nálam locsolásra hogy a sövényem ki ne száradjon ebben a fene jó melegben. Nálatok is fogyott a víz? Lassan ott tartok hogy engedélyestől is megtérül a fúrott kút ára.
[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
Matska
senior tag
válasz lakisoft #1527 üzenetére
2020 dec. 31-ig kell bejelenteni jelen állás szerint.
Nálam 1-2 köbméter a havi plusz az öntözés miatt, de minimálban nyomom, csak az 50 négyzetméter veteményest locsoljuk, meg kb 20 fa/bokor kap 3-5l vizet 3-5 naponta.
2020-tól lesz kemény, mert 2019 őszén elültetek 300 hársfát meg 60 mogyorót. Na akkor használatba veszem a kutat.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
ALI_G
veterán
Úgy jártam, hogy áramszünet után az easy press nyomás alá helyezte az öntözőrendszerem, azon belül pedig a vízkonnektorokat. Kb 1-2 órával később vettem észre amikor kimentem az udvarra és ömlött a víz a nyitott csapokon keresztül. Gyors lekapcsoltam az áramot. A szűrőm van a legalacsonyabb ponton és azon keresztül kifolyt egy csomó víz. A kupakot nem is raktam vissza, 1 óra múlva még csepeg. Az aknában lévő csapokat elzártam. Itthon nincs kompresszorom, de ősszel azzal téliesítettem.
A kérdés, hogy mivel a szórófejek nem kerültek nyomás alá, csak két vízkonnektor, szükséges ismét kompresszorral víztelenítenem, vagy kb nulla esélye van hogy baja legyen? A csövek 2 ásó mélyen mennek.
Legközelebb elzárom lent a csapokat, de jobban örülnék ha az easy press alapból nem kapcsolna be. -
draco31
veterán
Hello!
Ismerős fólia sátrazni tervez, olyan műszert keres, ami tud víz ph-t mérni de belekalkulálja a víz hőfokot is, illetve a föld savasságát 8azt hiszem ezt mondta) is tudja mérni.
Ezt találtam ami számol is magától, de ez nem tud földet mérni.
Találtam még ezt.
Illetve ezt még.
A 4 az 1-ben es a legszimpatikusabb, az tudja amit kellene?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
gabe_
őstag
Üdv
Egy hobbikert kis füves részének napi locsolását szeretném automatizálni minél olcsóbban, mert sajnos idén már nem tudok minden nap kijárni.
Jelenleg csak egy fúrt kút és egy szivattyú adott...
Amire legolcsóbb megoldásként gondoltam:
1. A szivattyút lecserélném egy kis házi vízműre (kb.30-35ezer ft)
2. Kerticsapra szerelhető időzítő (kb. 13-15ezer ft)Ez a megoldás járható út?
Van olcsóbb megoldás?Köszönöm
Sovány szakácsban sose bízz!
-
Legalább 60-70cm magaságyást szeretnék építeni, de milyen anyagból?
A fa elrohad. A Durisol iszonyat áron van. A zsalukő bűnronda.Találtam ilyen fémet, ez se valami szép, és még kőre is kell tenni a magassághoz, viszont olcsó és 5 évet illene bírnia minimum. Ismeri vki?
[ Szerkesztve ]
-
n_stolz
tag
Benzinmotoros permetezőt szeretnék venni.
Mit ajánlotok?
300tőke szőlő, 40 gyümölcsfa(max 6m magasság) a célterület. Az olcsó kínai gépem van, az már bajos függőlegesen nem hord..n_stolz
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Van valami titkos tipp olcsó és jó fűmagra, hol érdemes venni?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Itt a tavasz,semmi kertészkedés?
Amúgy mi a véleményetek a horganyzott fém magaságyásokról? Ár értékben nem tűnik rossznak.
Mondjuk a legfrankóbb az a Leier Durisol cucc. Csak k.rva drága. Jó lenne valami olcsóbb alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
Közben megnéztem ezt a trapézlemezt és nagyon nagyon tetszik az ötlet, mert van famintásba. Ami külön azért jó, mert a kerítést is cserélnem kéne és nem akartam fából, más alternatív műanyag és fém lehetőségeket néztem. Viszont ez a trapézlemez, T8 famintás, ez tökéletes lesz a kerítésnek is és a magaságyásnak is.
Amúgy a sarkakat úgy értettem, hogy gyerekekbe ne tegyen kárt, vágja meg valamilyüket, stb.
Kalandor: Néztem én is, de ez kicsi. 2m x 1m x 0,8m körülit szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
-
gabe_
őstag
Most kipróbálok egy olyan dolgot, amit egy ismerős ajánlott:
Berakok plusz egy lábszelepet a szivattyú nyomó ágába, a függőleges csőszakaszba kb. 20 centire a szivattyútól, ami kikapcsoláskor, megtartja a vizet a szivattyúban a kerticsap elzárása nélkül is, hogy a következő indításkor újra felkapja a vizet, ne fusson szárazon. Sima konnektoros időzítővel meg beállítok napi 1-2 locsolást.
A héten kipróbálom, hogy működik-e az elképzelés...Sovány szakácsban sose bízz!
-
V.Stryker
nagyúr
Obiban 3199 -ért van 4kg-s fűmag ha valakinek érdekes lehet.
-
-
jeriko2
tag
válasz Kalandor #1533 üzenetére
Miért gond az, hogy a fa elrohad? természetes anyag, véded vele a környezetet. Veszel sima zsaludeszkát, lekened valami olcsó kerítés vagy vékonylazúrral, esetleg belső felére tűzőgéppel nylon fóliát tűzöl - kitart legalább 5 évig (nekem virágtartó van ilyen, bőven bírja), megvan 10000 Ft-ból, és egy fűrésszel meg kalapáccsal (valamint pár szeggel) pont akkorát csinálsz magadnak, amekkorát szeretnél. Ha mégis elkorhad, mehet a komposztba vagy tűzifának.
http://zsofa.hu/category.php?id_category=15 -
X Factor
addikt
Sziasztok, van a kertunk kozepen ter elvalaszto szerepel 6 tuja, gondoltuk milyen kis cukik lesznek, sikerult kb 6-7m magasra megnoniuk. Kerdesem h. a tetejebol visszaszabad e vagni 1m-t?
Make things work
-
Pikkolo^^
addikt
A Lidl-ben most kapható elektromos ágvágó és sövényvágó. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
jeriko2
tag
válasz Blackmate #1546 üzenetére
Nekem egy nagyon egyszerű öntözőm van csak, de ezt a csodát megnézve felmerült bennem, hogy mire jó az internetről letöltött időjárás adat? Van amikor a szomszéd várost eláztatta az eső, nálunk nem esett egy csepp sem, de a szomszédnak is más a földje, mint nálunk (lehet a magas kerítés miatt, de úgy látom a mienk nem szárad ki olyan könnyen). Szerintem az öntözés szükségességét helyben lehet csak eldönteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Külpolitika
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...