Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyogo83

    senior tag

    Sziasztok!

    Tudom volt már szó a topikban magánszemély által kihelyezett közterületet figyelő kamerákkal kapcsolatos dolgokról (amit találtam, az röviden az, hogy tilos).

    Rövid sztori: társasház, előtte egy parkoló ahova általában a lakók parkolnak, de elég sokat járnak be idegenek is autoval megfordulni, illetve futárok.
    Utóbbi 1 évben durván megszaporodotak a tulajdonosok autóin a nagy értékű sérülések (bejön ismeretlen a parkolóba, nekitolat, elhajt stb). Ehhez hozzájött még az, hogy pár hónapja ellopták a parkolóból a leláncolt robogómat(szemtanuk alapján egy kisteherautóba pakolták be, rendszámot nem láttak).

    Ez tette fel a pontot az i-re, tisztában voltam jogilag nem tehetem meg, de vettem egy biztonsági kamerát ami a parkolót figyeli. Lakók nagy részével beszéltem róla, mindenki támogatta az ötletet mert nyugodtabbak ők is igy.

    Amióta fent van, jópár esetben volt szükség felvételre a rendőrségi feljelentéshez ami alapján megtalálták a károkozót. Rendőr minden esetben azt mondta, nem érdeklik hogy vagy milyen kamera van kint, milyen engedély van rá vagy nincs, örülnek a felvételnek ami alapján legalább tudnak valamit is csinálni.

    Pár napja egy újabb parkolási sérülés miatt tett fejelentést az egyik lakó,(ismeretlen volt az elkövető autója). Néhány nap múlva kiderült, hogy egy másik lakó volt a céges autójával. Megkerestük, hogy elintézzék a rendőrség beavatkozása nélkül (rendőr adta a tanácsot). A lényeg, a fickó felhúzta magát, mondta leszarja, nem foglalkozik velünk.
    Másnap azt üzente, hogy kihívta a rendőrőket a kamera miatt és X napom van hogy leszereljem, különben 100 vagy 150k-ra megbüntetnek.

    Nyilván ezt az utóbbit nehezen hiszem hogy így működik. Viszont ezek után valószínű feljelent, addig nem fog nyugodni mig le nem szerelem.
    A kérdésem, hogy ilyen esetben a közterület felügyelet, rendőrség, kerületi jegyző stb. vagy ki az érintett az ügyben? Mi lehet a folyamata, marmint kapok felszólítást, hogy szereljem le vagy megbüntetnek?

    Addig semmiképp nem fogok lépni az ügyben, amig hivatalos úton nem kapok valami értesítést, mivel ismerjük az embert és 1000%, hogy miután a kamera lekerül, pár ép gumival, ablakkal, fényezéssel kevesebb lesz az autómon illetve a feljelentőén.

    Szóval mennyire reális az, hogy kapásból bírságot kapok a felszólítás mellé, hogy szereljem le? Mekkora lehet egy ilyen bírság mértéke?

Új hozzászólás Aktív témák