Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • letoltobeze

    aktív tag

    Grado RS1E

    A Hifihangya nem nyugszik (meg mostanában egyre több hangya, meg mindenféle bogár van :DD :)) )
    Szaki58 felkeltette az érdeklődésemet a Grado fejesek irányába, úgyhogy kerestem is egyet a haszált piacon.
    Igaz, már korábban Ear001 is emlegette - ideje lenne megtanulnom, hogy hallgassak arra, amit ír :R
    Ezek a fejesek valahogy mindig elkerülték a figyelmemet. Nincs akkora hype körülöttük, mint a Hifimanok, meg a Meze körül.
    Kicsit gagyinak is néznek ki (képen)

    Ráakadtam egy szép állapotú példányra a használt piacon.
    Majdnem lemaradtam róla, de végül is az enyém lett.
    Németországból jött, és hogy olcsóbb legyen a szállítás egy határon lévő csomagközpontba vitettem, ami kb. fél órára van tőlünk. Brutális a német posta: másnapra ott volt a csomag Németország másik feléből.
    Amikor átvettem a csomagot, kicsit meglepődtem, olyan könnyű volt, hogy azt hittem, nincs benne semmi.
    Hazaérve, és kibontva természetesen megtaláltam benne a fejest plussz egy nagyobb méretű fülpárnát, aminek nagyon örültem, mert a nagy lapát füleimnek eddig csak a Hifiman Ananda és méretazonos rokonai voltak minden szempontból elégségesek.
    Kézbevéve az RS1E-t, már lehetett látni, hogy milyen finoman és tökéletesen kidolgozott alkotás.
    Az egy kicsit meglepett, hogy a kábel nem cserélhető, de a rajta lévő is elég komolynak tűnt, kicsit furcsa is volt a kis könnyű fejesen egy ilyen bumszli kábel.
    Alig vártam, hogy megfülelhessem, de estig még várnom kellett, mert aznap sok volt még a meló.
    Végre otthon; gyors fürdés és evés, és már ott is díszelgett a fejem a két meghajtó között. Mint szinte mindig, most is a TMP Antra kötöttem rá először, és nem voltam túlzottan elragadtatva. Bár éreztem, hogy ez valami egészen más, de az ANT-ról hajtva elég száraz, éles volt a hangja. Éreztem, hogy jót fog neki tenni a Niimbus finomabb hangzásvilága. Átdugtam és a pincéig esett volna az állam, ha lenne pincénk.
    Én nem hittem a fülemnek! E valami elképesztő. A Susvara&ANT hangfalkimenet is „wáó" érzés volt, de ez... ekkora „WÁÓ"-m nem volt, mióta fejhallgatózok. Ez az igazi Flow!
    Arról nem is beszélve, hogy 6 db ilyet lehetne venni egy Susi árából (mindkettőt használtan értem, de azz új áruk kb ugyanezt mutatná, ha lenne még új SR1E)
    Aki eladta, azt írta, hogy függővé lehet válni. És igaza volt: tegnap (azaz az már ma volt) 1:00-kor mentem aludni 15 óra munka után, de már reggel hatkor a fejemen volt a Grado.
    Erős, dinamikus hangja van, és nagyon élethű. Éreztem, hogy ehhez a fejeshez a Rockzene nagyon passzolna. Gyorsan össze is dobtam egy válogatás playlist-et a kedvenceimből: Alanis Morissette, Coldplay, U2, Pink Floyd, Stereophonics, The Airborn Toxic Event, Vertical Horizon, Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Guns'N'Roses
    Az a mindenit neki!!! Az elektromos gitárt még soha nem hallottam ilyen igazinak! És a dob! Meg az énekhagok is mind!
    Nem szeretek csúnyán beszélni és igyekszem kerülni a trágár szavakat, de ezt most nem tudom másként megfogalmazni: ez egyszerűen qurv@ jó!!!
    Fél nyolckor a feleségem arra jött be a nappaliba, hogy Alanis Guardian című számara léggitározok a „hifitornyom" előtt. Nézett is nagy szemekkel, mert már rég nem látott ilyet tőlem 😁
    :C :C :C

    Még nagyon friss az élmény, de most úgy érzem, ha hirtelen megszorulnék, és el kellene adnom a cuccok nagy részét, akkor a Grado maradna a Niimbus-al és az nd5xs2-vel.
    Hiheteglen, hogy egy ilyen hanghoz hozzá lehet jutni 500 euróért!
    Most dolgozok, de alig várom, hogy hazaérjek, mert a playlist-et még korántsem hallgattam végig...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák