Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz baluka26 #9909 üzenetére

    Olyan hangszóró van benne, amit még sose láttam előtte.
    Ennek ellenére szvsz egyáltalán nem biztos, hogy drasztikusan másképp szól mint a többi Linear I mivel más Linear I-et még nem hallottam, de majd kapok kölcsön egy másikat ami 300 ohm nem 600 majd kiderül mi a különbség.

    Szerencsére a Mytek-en normálisan külön szabályozható a kimenet és a fejhallgató kimenet így össze tudtam vetni a Stax-al beszintezve mielőtt vissza kell adnom.

    A középben némileg csal, mentségére szóljon hogy a Lambdán meg az SRX-en és alacsonyabb szinten a HD600-on kívül eddig az összes fejhallgató elvérzett ezen kisebb nagyobb mértékben.

    Viszont ha a teljes tonális egyensúlyt nézzük akkor nekem pont tökéletes, a Lambda magasa sok és fárasztó és kevés a mélye emiatt nem jó hallgatni közvetlenül utána. És térben még kicsivel nagyobb is bár azért jobban érezni a határait így összehasonlításnál (de külön nem tűnik fel).

    A Linear II-ben olyan kissé sok a magas (nem annyira mint a Lambdában) és több a mélye ezért nem olyan tiszta és nyitott (mondjuk van amikor jól jön az, de egyértelműen távolabb van a "Linear" megnevezéstől). Szóval a 3 közül csak Linear I az ami simán átmegy a loudness-es teszten ami meglepő mert a világosabb fejhallgatókra nem jellemző a nyugodtság, egyszerűen pont annyi magasa van ami kell.

    Rendesen szimmetrikusan meghajtva a Linear II még némileg feljöhet (van mit felhoznia tisztaságban), majd kiderül de nem hiszem de úgy lenne fair az összehasonlítás mivel a Lambda is egy jó erősítőről van hajtva.

Új hozzászólás Aktív témák