Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    Most először vetettem össze a vintage Beyereimet (440 vs 990) egy az egybe.

    A 990 mélyei tényleg brummogósabbak, maszatosabbak, viszont elég mélyre lemegy. Ez legyen döntetlen.

    A 990 magasai jóval sziszegősebbek, szintén maszatosabbnak, zavarosabbnak érzem, illetve kicsit jobban előtérben van. Fárasztásról szó sincs a 990 esetén sem, de a 440 itt jobb, természetesebb.

    A 440 közepei jobban definiáltak, tartalmasabb, vaskosabb, húsosabb középtartomány. Ez a pont szintén a 440-é.

    A hangdobozomba is bele-belehallgattam közben referencia gyanánt. Mindig is tudtam, hogy az egy még szárazabb hang, mint akármelyik fejhallgatómé, a vintage DT440-nel megint abba az irányba mozdultam el. De a hangdobozon még mindig definiáltabb a közép, gyönyörűen megtestesül az énekes(nő).

    Mindez természetesen annak tükrében, hogy a vintage 990-es esetén a párna, illetve ami szivacsot beletöltöttek, nem tudom, mennyire "gyári". (Bár valószínűleg normál esetben is szárazabb hang a 440, mint a dt990-é. ) A régi 440-esnek nagy előnye, hogy a gyári szivacspárnája még mindig beszerezhető. Nem véletlen birizgálta meg a fantáziám, mikor Tim írta itt. Szép is, tartós is, van hozzá még gyári párna, és még jól is szól, egyetlen hibája, hogy nem megy le igazán mélyre, persze ez nem minden zenénél jelentkező hátrány.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák