- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz milkabrams #65298 üzenetére
Ha látsz olcsó fejest szólj!
Tin: Biztos, hogy világos kell neki?
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
fericske
addikt
válasz schawo #65299 üzenetére
Értem...Vagyis nem
Május elejére tervezek egy hazafutást.
Próbáld ki a Pandorám, ha lesz rá időd és még aktuális lesz, majd egyeztetünk.
Az egyik legjobb zárt fejes azok közül amiket hallottam eddig, egészen úgy 1500 dollárig. A Pandora kb. 600 dollár újonnan.[ Szerkesztve ]
-
titán
-
emiki6
veterán
válasz schawo #65305 üzenetére
E-MU Teak. Ha együttálnak a bolygók, talán lesz majd nálam egy pár hét múlva, de ha nem akkor is fogok venni egyet.
Sokak szerint a legjobb fostex, csak épp nem fostex"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
fericske
addikt
válasz schawo #65305 üzenetére
Sheratannak van th900-za. Legalábbis volt.
A 900mk2-őt hallottam, az bejövős nekem. Sok különbség nem hiszem, hogy van a 900-hoz képest. Azt összehallgatom majd legközelebb a Pandorával, ha lesz rá lehetőség.
Teljesen más mint a t70. Nyugis, meleg, relaxálós hangzás, de nem lusta és nagy tér. -
Tim82
félisten
Emlékszem, hogy a fórum látogatói közül többeknek volt Echo TDS-16 fejese (vintage planár, szovjet/ukrán gyártmány). Ebből a 40 Ohm-os verziót mennyire éri meg beszerezni 12-13k körüli áron (NOS-nak hirdetik), mit lehet várni tőle? Illetve a párnáját mire érdemes cserélni?
(Nézegettem már head-fi-n erre infókat, de mivel TDS-16-ból többféle van, típus és gyártás szerint is, egyelőre nem sikerült rendesen szortíroznom az információanyagot, mi vonatkozik pontosan a 40 Ohm-os, azt hiszem, Smela néven futó típusra.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
ribizly
veterán
válasz milkabrams #65298 üzenetére
Én lehet teszek egy próbát az MSR7-es párnákkal. Ha jól láttam, akkor kb laposabbak meg kevesebb a belső tér, a régi Meze-nél meg ennél is.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
albinolynx
őstag
Sziasztok!
Teljesen altalanos felhasznalasra keresnek olyan fejhallgatot, ami zart, lehetoleg ful korul tamaszkodik es MM-ban meg tudnam vasarolni. Esetleg meghallgatni (veszpremi MM).
Arban 1x.000,- Ft-ban huznam meg a hatart. Laptopokrol hasznalnam, kulon erosito nelkul. Hordozva szinte egyaltalan nem lenne.
Tudnatok ajanlani par tipust?Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
titán
válasz fericske #65311 üzenetére
Igen, Sheratan 900-asát hallottam, és tesztett. Gyors, pontos, tiszta, és nem mélycentrikus füles. De akkor nem volt nálam a T70, hogy a pontos különbségeket meghalljam.
(#65316) Sinesol
Köszi a javaslatot. A mérések szerint egy elég mélytónusú, amolyan LCDs fejhallgatónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
titán
válasz emiki6 #65322 üzenetére
Ebben a hangkarakterben elég bő választék van jó fülesekből, csak sajnos én nem annyira kedvelem ezt a hangzást. Nem állítom, hogy ha csak egyetlen füles volna a Földön, és az ilyen lenne, akkor búslakodnék, de ha már választani lehet, inkább vidámabb, világosabb hangzást szeretem.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
emiki6
veterán
válasz schawo #65323 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, én szeretem az ütős, enyhén hümmögős mélyeket (hogyha van a zenében, akkor szórakoztasson), mániám az imaging, a tér nem annyira érdekel, ezen kűvül nekem a közepek és magasak milyensége nem annyira lényeges, mint észrevettem, inkább az fontos, hogy ne legyenek zavaró peakek és jó legyen az egyensúly... mármint számomra
Aztán ott a meze, amiben olyan sok a mély, hogy blöá
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Tim82
félisten
És Neked, mint volt tulajnak, milyen emlékeid maradtak a hangjáról?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Dorien
veterán
Marad a K612 Pro nyitottnak illetve a DT770 Edition 32 ohm zártnak, hordozhatónak. Plusz a DT880 Edition 600 ohm, amíg el nem viszik. A két legjobb fejesemet adom el, de most másra kell a pénz, ennyi...
kromatika: Presenter2 tökéletes hozzá, de ezt szerintem írtam. Majd rádugom erősítő nélkül a Musiland 01 US 2012-re, ha érdekel. Bár ilyen fejeshez ne sajnáljuk már erősítőre a pénzt. Egy vadiúj P3 csak 20k.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Bodz
nagyúr
válasz albinolynx #65320 üzenetére
Lehet velem van a baj, de semmi értelmeset nem láttam ilyesmi áron.
-
Tin
veterán
körkérdés:
ki milyen fejest használ? mindig megy a "ki ismeri ezt meg ezt", engem viszont érdekelne, hogy kinek mi az állandó 1-2-3db fejese, amit rendszeresen használ, illetve mik azok, amiket igazából már ő se tudja, minek van, mert sose hallgatja?
kezdem:
- otthon sennheiser hd600 általában
- néha beyer dt770 pro 80 ohm, ha csend kell legyen kifelé, vagy olyan a zene
- melóban most ez a pio ms5t (laptopról)
- előtte akg n60nc (ez most szervizben van)
- van még sennheiser hd555 (hd595-re alakítva), egy superlux 662b, de ezeket már nem használom (elhasználódtak, de még mennek)
- ja meg egy retro dj (tartaléknak)de igazából az érdekelne, hogy a legtöbbet melyiket hallgatjátok a felhozatalból.
-
Bodz
nagyúr
Amiket használok: Audeze LCD-3 (pre-fazor), Victor HP-DX1000
Csak úgy vannak: Beyer DTX 710, DT 330 MKII, Superlux HD681 Evo, Sennheiser HD40 (ezzel mondjuk új erősítőket szoktam próbálgatni)
Hogy teljes legyen a lista... Fülesek: Audiofly AF100, Nuforce HEM Dynamic, Magaosi K3 Pro, Audiofly AF140, Audiofly AF1120, Final E3000. Mindet használom.[ Szerkesztve ]
-
-
Bodz
nagyúr
válasz albinolynx #65331 üzenetére
Se CAL!, se 240 a Mediában. Vagy csak engem szivat a keresőjük?
K518 supra, meg vacak is. CAL! circum, de nem túl nagy. Legtöbb hely a 240-ben lenne a fülednek. -
Tin
veterán
ez a "mindet használom" mit takar? ha olyan a zene vagy a kedv, akkor felrakod őket, vagy mondjuk a "telekre" a kis audiofly, buszozáshoz a final, melóba a magaoshi? csak példaként írtam. vagy mondjuk amikor tesztelsz egy új dacot vagy erősítőt, meghallgatod mindegyiken?
-
Tim82
félisten
*
Tin:Jelenleg használatban (nincsen olyan hét, hogy ne hallgatnék ezekkel valamennyi zenét):
- MB Quart Phone 70 -> ez kényelem és zárt mivolta miatt az Audio-GD NFB-11.32-höz van elöl
- Philips N6330 (= acélpántos AKG K240 Sextett) -> vagy az NFB-11.32-vel, vagy hálóban a kis Leaf Audio CMD-19 DAC-kal
- Veho Z8 -> vagy Leaf Audio, vagy hordozható fejes (akkor SB E5 vagy Cowon D2)
- Sound Magic P21s -> hordozható fejes, mindig viszem magammalViszonylag gyakran előveszem őket:
- Sennheiser HD265 Linear
- Sennheiser HD530 ("MK I")
- vintage Beyer DT770
- Fostex T40Nagyon ritkán kerülnek elő:
- vintage DT990
- vintage DT880
- Fostex T20
- Beyer DT431Csak az asztali gépnél, játékhoz:
- Maxell HP6000Ez nem feltétlenül hangbeli preferenciákat jelent, itt az is szempont, hogy többször hallgatok zárt fejessel zenét, mint nyitottal; melyik hordozható ezek közül; melyiket mennyire féltem (pl. a velúr párnás Sennheiser-eket és vintage Beyer-eket portól, a DT880-nak meg konkrétan viszonylag sérülékeny rácsa van stb.).
-
Sinesol
veterán
AKG K712 Pro : Otthon gyakorlatilag szinte mindig.
Shure SRH940 : Már csak úgy van, mivel mióta nyitott fejest is használok furcsa a zárt, de azert neha előkerül. Meg a hangja sem tetszik annyira már, lehet ez a fő ok.
Cal! : Néha hordozhatónak/tartalék fejes, de ez is inkább a csak úgy van kategória[ Szerkesztve ]
-
Skizz
addikt
Sziasztok
Kizárólag komolyzenéhez AKG k240 passzol? Ha nem, akkor inkább mi?
köszi
-
törölt tag
A vintage DT990-em "párnaműtétjét" megint sikerült elhalasztanom mindössze azzal, hogy a párnákat jó irányba forgattam.
A K550-ből meg egyre jobban kezdek kiábrándulni, egy fuvolaszonátát nem tudtam végighallgatni vele. Fojtott, kissé homályos és még fáraszt is, és az érzelmek... Na igen, érzelmeket azt kivált: 10 perc alatt felidegesít.
Ilyen zenékre nem való. Modifikációban nem hiszek, mert garivesztéssel jár, másrészt szerintem másképp lenne rossz. Sötétebb opamp, erősítő dettó, túl unalmassá teszi, ráadásul minden műfajon. Könnyebb műfajokra még jó, de az nekem túl nagy kompromisszum. Csak egy dilemmám van, hogy ennyiért nem nagyon tudok jobb zártat.[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
Otthon
Forrás: Korg DSDAC-100 + SMSL SAP 8 + SMSL SAP 9
Fejesek
Hifiman HE 400S teljesen balanced ágon
Beyerdymamic DT770 Pro 80, ha zárt kell
Sennheiser HD6xx, de neki a sorsa még nem dőlt elMunkahely
Forrás: Logilink UA0211
Fejes: Meze 99 ClassicsEgyéb
Apple headset
VE MonkA munkahelyre tervezek cserét, de még keresem a megoldást. Végül lehet egy Bose QC25 lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
emiki6
veterán
Jelenleg:
CompositeAmp, saját dacjával +
Fostex T50RP mk3 1540 párnával. Gyárilag sok volt a mély, ezért vattát tettem a kupakba, ettől túl kevés lett a mély, szóval oldalanként a 8, párnát megkerülő szellőzőből 3-at leragasztottam, ezzel a mély mennyiségét saját magam számára optimálisra állítottam. Egy nekem jó egyensúlyban lévő fejes, de jobb minőségre vágyom, úton van egy d7200 és tervben egy e-mu teak. Mindenesetre mióta ez az elsődleges és csak ezt hallgatom, nagyon megszerettem. (Olyan jól belőttem a mélyet, hogy ahhh )
Nagyon ritkán S7 + srh840 vagy se215. (Kell majd egy jobb iem)
Akarok venni egy Yincrow X6-ot.Bacy: Ismerős. Azt jelenti, hogy nem neked való, váltani kell. Srh840-et hallgattad?
[ Szerkesztve ]
-
Dudee
senior tag
Korábban már kérdeztem, és kaptam is egy javaslatot, de tovább kutakodnék:
20-30-40 ezer forintos kategóriában létezik-e értelmes usb-s fejhallgató erősítő (msr7-hez illeszkedne majd)
Tudom, hogy ez nem kifejezettem fejhallgató kérdés, de sokatoknak ez kéz a kézben jár.
Fiio-k pl milyenek lehetnek?
Illetve ha ismertek szaktopikot, azt is szívesen veszem.köszi szépen!
-
titán
Használatban
Beyerdynamic T70
Nuforce Primo 8Nincs használatban:
AKG K500, K240 Sxt, K240 DF, K551
Yamaha HP1
Sennheiser HD540, HD25 II-1
Shure 840 (eltörött a pántja)
Superlux HMC600, HD668B
Sony MDR-75061More Dual
Xiaomi Triple
Audio Technica ANC33evDirect villanyautós töltőhálózat
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok!
Ismeri valaki vagy tud valaki valamit mondani a Meze 99 NEO vagy Classicrol?
Köszi!
Valaki erre?
-
Tin
veterán
köszi a válaszokat az eddigieknek!!
ami látszik, hogy nincs ultimate fejes. ami poén, mert amikor bejön valaki keresgélni, jó részük valami "tutira" vágyik, sokan bele is mennek a segítségnél abba, hogy mi a jó vagy mi a nem, de ahogy nézem, szinte mindenkinek 2-3 fejese van állandó használatban, - gondolom - különböző hangkarakterűek, zárt-nyitott, és van hordozós meg munkahelyi fejese is mindenkinek.
a másik, amiért köszi a listát, mert ez a jövőben, következő években a keresésnél aranyat fog érni. lehet tudni, kinek mije van vagy volt, és célzottabban lehet 1-1 modellről megkérdezni az illetőt, hogy meséljen róla, miért is az, ami.
(#65345) DJZoliboy: te például kicsit görgess feljebb, és már tudod is, kit kérdezz róla
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs