Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Szmeby #36540 üzenetére

    "De ha a számok alapján mindkettő hasonló képességű, nem értem, miért szólna rosszabbul egy 50e forintos fejes az alaplapon lógva a DAC-hoz képest. Esetleg van más karakterisztikája is ezeknek az eszközöknek, amit a marketingesek ügyesen elhallgatnak? Mik azok, és hogyan lehet kideríteni?"

    A számok alapján sem hasonló képességűek. Egy számban hasonlóak, más számokban pedig nem. Ez annyit tesz, mintha egy autóra azt mondanád, hogy ez egy négykerekű autó - ebből sejthető, hogy személyautó, valószínűsíthető hogy nem teherautó és biztosra vehető hogy nem velorex vagy nem motorkerékpár vagy nem riksakuli..., de személyautó is van rengeteg-féle, számtalan különböző paraméter alapján. A bitmélység/mintavételi frekvencia egy nagyon fontos paraméter - a sok közül.

    Hogy az erősítő mennyire tudja "kihajtani" a hangsugárzót (jelesül fejhallgatót), az megintcsak egy sokrétű dolog, az alapja valóban az, hogy mennyi "áramot" (értsd teljesítményt) ad, mekkorák a tápegység tartalékai, de alapvetően számít az is, hogy milyen hangkarakter mentén adja az áramot, - és egyebek. Hogy mennyire nehéz hajtani egy hangsugárzót (jelesül fejhallgatót), az megintcsak többféle paramétertől függ, ennek csak az egyik fontos jelzőszáma az impedancia. Még fontosabb jelzőszám ezzel összefüggésben az érzékenységi adat, és vannak még fontos paraméterek. Egyúttal jó tudni, hogy a gyári specifikációban megadott, a dobozra írt mérési adatok csak névleges, átlagolt, meridiánolt... adatok, illetve adott paraméterek esetében jellemzően hazugak.

    "Szóval nem értem, mivel lennék előrébb egy DAC megvételével." Nem értem miért nem érted. Az a cél, hogy jobban, szebben, pontosabban szóljon a zene.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák