- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz jaffa 2843 #37299 üzenetére
Mindegy mit veszel, úgyse lesz olyan, mint a HD600. De gondolom nem is ez a cél feltétlen.
Nem tudom mi neked az olcsó, de legyen DTX 501 mondjuk.[ Szerkesztve ]
-
-
Bodz
nagyúr
válasz jaffa 2843 #37302 üzenetére
Adhatunk még rágódni valót, csak írd már le pontosabban, hogy mit szeretnél, meg mennyiből!
[ Szerkesztve ]
-
jaffa 2843
Ármester
Az árat, jól belőttétek, ~20k környéke.
Zárt, kényelmes (mindegy, hogy circum vagy supra), hordozható.
Nehéz definiálni, hogy milyen hangzást szeretnék, de gondoltam a HD600 adott valami messzi támpontot. A hallgatott anyag elég vegyes, az egyetlen kivételt az elektronikus képezi, ebből nagyon minimálisat fogyasztok. A lényeg talán az énekhang lenne, de azért ha benyomok egy-egy (symphonic)metált vagy más zúzást, ne a hányinger kerülgessen. Más esetben egy bőgőt azért meg lehessen különböztetni egy hegedűtől.Nem tudom, hogy ezzel közelebb hoztam-e neked, hogy mit szeretnék.
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
.DLL
veterán
válasz jaffa 2843 #37304 üzenetére
A világos hangzás ellenpontozására gondoltam a CAL!-lal Akkor lehetne pl. Audio-technica M30X, ebben nincsenek agydöngető mélyek, de a magasa sem olyan bántó, mint a Superluxnak.
Sajnos ha igazán jó szigetelésre vágysz akkor ott az IEM-ek játszanak.(P.H.)
-
Yodamest
veterán
-
baratis23
újonc
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, családi körülmények között (két kisgyerek)Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
90% számítógépes játék.Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
15.000 HUFCircumaural vagy supraaural?
CircumauralZárt vagy nyitott?
Nyitott/félnyitottMikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofon nélküli, erre is tudtok tanácsot adni? Egy Zalman Z1-M1 megfelel TS-es beszélgetéshez?Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
A zavaróan cicergő magas és a nagyon mély is zavar. Játékra lesz használva, ennek megfelelően kellene hangzást választanom.Ezt néztem ki, kérem mondjatok róla véleményt, illetve ha tudtok hasonló árszegmensben jobbat, azt is szívesen veszem.: [link]
Köszi.
-
gaborka8x8
aktív tag
Tudna valaki segíteni, hogy Philips Fidelio M1 típusú fejhallgatóhoz hol lehet fülpárnát venni?
"A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
contaxg
veterán
válasz gaborka8x8 #37309 üzenetére
Guszti bácsin műhelye vagy Szerviz Kft néven is ismert Hívd fel őket, mert ők a Philips szervizes cége.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Mezga Aladár
veterán
Első generációs akg k141 felújításához hol lehet alkatrészt szerezni?
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz contaxg #37310 üzenetére
Köszönöm!
Felhívtam őket. Egy nő vette fel a telefont, de szerintem lövése nem volt, hogy mit akarok. Folyamatosan csak azt hajtogatta, hogy
"Ha a garancia ideje alatt meghibásodik, akkor cserélik a fülhallgatót, egyébként pedig semmi dokumentációt nem küld a gyártó."
Próbáltam neki elmagyarázni, hogy itt nem egy fülhallgatóról, hanem egy fejhallgatóról van szó. Amire mindössze annyi volt a válasz, hogy
"Az mindegy, hogy fej, vagy fül, a gyártó nem küld dokumentációt."
Tehát velük nem sokra mentem."A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)
-
.DLL
veterán
válasz gaborka8x8 #37313 üzenetére
De bírom az ilyen droidokat, akikkel nem lehet ésszel beszélni...
(P.H.)
-
Suseon
csendes tag
Szóval, én pár éve jártam már itt és jobbnál jobb ajánlatokat kapva végül nem vettem semilyen fejhallgatót, mert pénzgyűjtésre adtam a fejem, hogy akkor oké, vegyünk egy komolyabbat.
Azaz most van 50e-m fejhallgatóra. Anno nagyon max 20at akartam költen rá, de az ATH-M50 nagyon megtetszett, bár aggaszt h ilyet írtok róla h nagyon hamisítják, és hát azt nagyon elkerülném. Na de azér felmérném h ekkora ár mellett mégis mit ajánlotok, mer anno a 20as ár körül kaptam tippeket.
Adatok:
-otthon/koliban használnám
-filmnézésre és zenehallgatásra (nyomaték az utóbbin, olykor úgy napi 24 órában)
-szóval hosszú távú kényelem nagyon is számít
-laptopról használnám
-hát már vegyesfelvágott mit hallgatok, de pop/rock/néha instrumentális/akkusztik/country
-nem tudok ilyet mondani, hogy mély vagy magas hangzást szeretem e jobban, egy ilyen fülhallgató mellett, ami még az mp3amhoz járt, csak fél füle működik, és 2 éve így használom, bármi csodás
(-vezetékes legyen, miki nélkül)*Légyszi ne ajánljatok drágábbat, mer ha megint szerelemes leszek egy olyanba, tényleg sose lesz fejhallgatóm
[ Szerkesztve ]
-
baratis23
újonc
válasz Dorien #37312 üzenetére
Köszönöm a tippeket. Lenne még pár kérdésem
- A Takstart nézegetem még, elég jónak tűnik. Van valakinek konkrét tapasztalata vele? Esetleg számítógépes játékokkal?
- Jelenleg alaplapi hangkártyám van és ha nem muszáj nem is vennék dedikáltat. Szerintetek "drámai" a hangminőségbeli különbség? Megérheti beruházni esetleg később?
- A felsorolt darabok valamelyikén van hangerőszabályzó?
- Jelenleg egy zárt gamer fülest használok (Creative SB Tactic 3D Alpha). Ezzel az a bajom, hogy nem hallom amikor szónak hozzám, ezért rendszeresen az egyik fülemről leveszem a fejhallgatót, ami nem éppen "kultúrál" megoldás. Ezért nézegetem a nyitott rendszerűeket. Viszont nem használtam még ilyet soha. Megoldja ez a fent említett problémámat? Illetve nem lesz zavaró a családnak a mikrofonból kiszűrődő hang? Nem szoktam nagy hangerőn használni. -
.DLL
veterán
válasz baratis23 #37317 üzenetére
Van. Kényelmes, részletes hangú, kifelé nem zavaró a hangja, de befejé nem sokat szigetel, így hacsak a játék hangja nem nyom el mindent, meghallod amit kint beszélnek.
A Superlux mélyorientáltabb, ha ezt jobban kedveled akkor jó, bár a plüss párnával ez is csökken.(P.H.)
-
pengwin
addikt
válasz Suseon #37316 üzenetére
M50 helyett sokkal inkább M40x, olcsóbb is, kiegyensúlyozottabb is a hangja, emellett szerintem ugyanolyan kényelmes és minőségi.
Én nagyrészt koliban / utcán használom, jól szigetel, kifelé gyakorlatilag semmi nem hallatszik a zenéből, és ésszerű hangerőn hallgatva nem is leszel teljesen érzéketlen az utca zajaira, ami azért szerintem fontos.Üdv, pengwin
-
Bodz
nagyúr
válasz jaffa 2843 #37304 üzenetére
Akkor most jön a meglepő ajánlat... Ez hogy tetszik? Igazából a DTX501, meg a CAL se jobb ennél.
.DLL mondta az M30X-et, egyetértek, érdemes azon is elgondolkozni. Mondjuk azért a 3m kábel okozhat gondot, de meg lehet éppen oldani.
Én akár a Pro80-ban is utcára merészkednék...[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Jó lenne egy ilyen képesség.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #37311 üzenetére
Akkor vagy kuka vagy lomtár.
-
Bodz
nagyúr
válasz jaffa 2843 #37323 üzenetére
Aztán majd kíváncsian várjuk a beszámolót, hogy mennyire tetszik.
(#37326) Mezga Aladár: Mire lenne szükséged hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Mezga Aladár #37328 üzenetére
Ezt érdemes lehet elolvasni és az itt említett bertaudiot keresni.
-
Mezga Aladár
veterán
Érdekes.
A gumi mod nálam is megvolt, sajnos nem volt olyan tartós mint az eredeti.
A fülpárna már a második ment tönkre.
Az a baj h., ezek is eltörtek.Köszönöm a linket meglátom h., mennyiért lehet beszerezni az alkatrészeket.
Szerintem egy 20 év életkorú füles nem érhet többet 5-8 ezer forintnál.[ Szerkesztve ]
-
Pjtor
csendes tag
Koszonom a valaszt, elore sejtettem hogy tobbe fog kerulni mint amit elore kialkudtam magammal. (X-fi csere nem volt eredetileg beletervezve) Olvasgattam a DAC topikot is, Fiio E17 megfelelo lenne a felsorolt fulesekhez? Egyenlore HD600-t lottem be magamnak celkent de ez eleg keplekeny meg. Nem tudom ki fogom e hasznalni de mar motoszkalnak a manok a fejemben
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #37330 üzenetére
Mod. 30,35 éves.
-
.DLL
veterán
Nem, ezek a kis mobil DAC-ok felejtősek egy ilyen szintű fejeshez. Még egy Musiland 03, külső táppal is kevés lenne, az is csak az analóg szekció megkerülése után ad ki magából annyi részletet, amennyi az ilyen fejesekhez elvárható, szerintem. A jó alkatrészeknek és teljesítménynek hely kell.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Eli_Stone
aktív tag
Sziasztok,
szerintetek itthon lehet valahol jó minőségű 40mm-es 32ohm-os drivert kapni? Mert a kb 5éves Trust freewave pro headsetemben úgy néz ki a bal oldali tönkrement (erős mélyeknél időnként recseg) és annyira a szívemhez nőtt a szerkezet, hogy nem szeretném kikukázni.
Eredetileg mély orientált és ezt a képességét jó lenne megőrizni.Gondolkodtam, hogy veszek egy olcsó fejhallgatót amiben 40-es driver van, de a Mediamart-ban / Auchan-ban / Tesco-ban meghallgatott olcsó fejhallgatók meg sem közelítették a hangját. Talán a korábban .DLL kolléga által javasolt Maxell-nek van hasonló hangja, de a gyártó oldalán azt írja, hogy abban 38mm-es driver van. Na meg persze nem lenne szívem egy amúgy jó fejhallgatót feldarabolni.
-
izee
őstag
Sziasztok!
Itt is feltenném kérdésem [link]
Hangzás játékban (nem introk, átvezetők animációk, stb.): Érdeklődnék tőletek a különbségekről.
Superlux HD 681B < Takstar Pro 80 (plüsspárnával)El tudom helyezni a kacsacsőrt ,ezen kívül láttam mindkettőt egy (szubjektív?) logout listában, használtam Takstar-t és találtam egy kis olvasnivalót fiziktől a Superlux-ról.
Mégis szeretném, ha nem kifejezetten muzikálisan tudná valaki értékelni beszédhang, mozgáshang(játék) és filmek szempontjából ezt a Superlux HD 681B-t, melynek a mélye kevésbé mély (Superlux HD 681 -gyel szemben) és így hirtelen V karakterisztikájúnak lett értékelve, valamint ez a márkajellemző ékes magas hangja van. Na de a magas, éles és zavaró?
A tapsot semelyik fülhallgató nem szereti?
Köszönöm ha kielégítő választ vagy szakértői privát elérhetőséget kapok.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Rotcsa
tag
Szasztok!
Venni akarok egy AKG-t, ami biztos, hogy a K 551-es lenne a kiszemeltem. A baj, hogy jelenleg nincs készleten. Van helyette K550, de nem tudom, hogy mennyiben másabb, mint az eggyel újabb. Tudna valaki mondani valami infot erről?
Esetleg egy K490?
Vagy melyik lenne most a legjobb 200 fontig? Esetleg más márka?Csendesség előny, átlagos médiafelhasználásra kéne, azaz midnenre egy kicsit jó legyen.
Zenénél Heavy Metal prioritás.[ Szerkesztve ]
-
Quent1n
senior tag
Sziasztok!
15-16 ezer forintig bezárólag keresnék fejhallgatót a megadott szempontok szerint. Rengeteg kommentet elolvastam de nem jutottam egyről a kettőre ezért kíváncsi lennék a véleményetekre. Ami fontos lenne, hogy elektromos dob mellé lenne ez azért is fontos mert több fülesem elég halkan szól vele.
Otthon
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Elektromos dob mellé lenne elsősorban (Roland HD-3) de zenét is hallgatnék róla. Rock, country, pop. Zúzda metál, dubstep kizárva.
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
16k
Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes. Alap
Circumaural vagy supraaural?
Circumaural.
Zárt vagy nyitott?
Hát.. szobába lenne de előfordulhat, hogy alszanak mellettem munka közbe ezért talán a zárt lenne a legjobb DE elég jó a hallásom (nem szoktam bikára csavarni a cuccokat) így lehet a félnyitott is jó lenne. Viszont nem tudom az mennyire zárja ki a dob ütéséből eredő hangokat.
Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mivel van egy Sennheiser PC150-em így mikrofon nélküli.
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Mivel dob mellé lenne elsősorban ezért valami tiszta hangzás jó lenne ahol szépen elkülönülnek a hangok egymástól és egyik sincs zavaró túlsúlyba. Nem kellenek agykiszakító mélyek de mivel a dobagyon nincs hangszínszabályzó ezért valamennyire szükség lenne. A sennheiser PC150 hangzásával egészen meg voltam elégedve az évek alatt szóval nem feltétlen vannak olyan hatalmas igényeim.
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Audigy ZS2, Roland HD-3 agy, Sony Z1 compact.Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
Bodz
nagyúr
A 681 mindig éles és sziszeg, legyen az játék, film, zene, akármi. Játék közben azért elviselhető, jó esetben nem érsz rá foglalkozni vele.
(#37338) Rotcsa: A K551 mikrofonos, a K550 pedig nem. Emiatt különböző a kábel, ennyi a különbség.
200 fontért már elég sok dolgot lehet venni. Pontosítsd az igényeid, úgy jobban tudunk segíteni!(#37336) Eli_Stone: Ha nem ugyanolyannal pótolod, akkor értelmét veszti az egész, nem a megszokott, megszeretett hangod lesz. Sőt, igazából ha szerencséd van, akkor nem is döglött benne a mostani driver. Szedted már szét, átnézted?
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Helló
Segítséget szeretnék kérni fejhallgató-vásárlással kapcsolatban.
Munkahelyen, hangos/zajos környezetben.Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Rádióhallgatás, elektronikus zene hallgatás,+ Angolt tanulnék munka közben .Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Minél olcsóbb, nem gond ha használt sem. De ha árat kell mondani 30K alatt.Vezetékes
Circumaural vagy supraaural?
CircumauralZárt vagy nyitott?
Nagyon zárt!!! Fontos!!! Akár mint egy fültok.Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofon nélküliMilyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Jó lenne ha lenne rajta hangerő szabályzó vagy legalább egy On/off gomb. Ha nincs nem gond.Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Telefon/MP3 lejátszóEzen kívül:
Kényelmes fejest szeretnék. Márka nem számít.Volt hasonló kérdésem, csak most aktuális, és változtak is a kritériumok.
THX előre is.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Eli_Stone
aktív tag
Igen szedtem szét, hogy megnézzem milyen driver van benne. Ugyan mióta összeraktam pont nem hallom a recsegést lehet hogy valami kosz belekerült mert mondjuk, hogy "fél nyitott", ha egyáltalán mondható ilyen egy fülre illeszkedőnél.
Idővel majd elválik, hogy kosz vagy esetleg egy elmozdult kábel miatt volt e.
Azt viszont nem gondoltam teljesen végig, hogy ha kicserélem a drivert akkor pont a lényeget vesztem el, főleg ha úgy cserélem ki, hogy nem ismerem a csere darab hangját. Ez egy hirtelen jött ötlet volt(#37342) Predator2 az előbb említettem az Alesis DRP100-at annak brutális szigetelése van, pont ezért nem is a legszebb fejhallgató.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Eli_Stone #37343 üzenetére
Ez is olyan dolog, mint az autókon a kerék, ha cseréled, akkor a két oldalt egyszerre kell cserélni, mert különben gondok lesznek. Ha meg már mindkét drivert cseréled, akkor általában egyszerűbb egy új fejest venni, hacsak nem kifejezetten az a cél, hogy barkácsolj kicsit otthon.
-
Nigér
őstag
Ha valakinek nagyon nincs ideje bejáratni a kábeleit, és nagyon hamar akarja jóllakatni az audiofüleit, akkor íme
Egyáltalán nem reklám, csak eléggé fentakadtak a szemeim mikor megláttam, dikk, már ilyen is van... -
Eli_Stone
aktív tag
válasz #16820480 #37344 üzenetére
Az egyértelmű, hogy egyszerre kell a kettőt cserélni. És mint írtam nem gondoltam ezt teljesen végig, csak hirtelen felindulás volt és ahogy Bodz írta korábban a cserével pont az veszne el amit szeretek benne.
(#37346) F.B.I. köszi őket megtaláltam én is amint beírtam a google-ba, hogy fejhallgató hangszóró.Ezt a vasat - MTX iX1 - hallotta már valaki? kíváncsi lennék, hogy hogyan szól. A youtube-on agyon dicsérték, de persze mindkét bemutatót amit láttam kereskedő csinálta így persze, hogy azt mondják róla, hogy ez a legjobb. Mondjuk suhanc autó hifi-s korszakomból emlékszem, hogy az MTX felső kategória volt és jómagam is álmodoztam egy MTX sub-ról (nyilván egy JackHammer-ről) és erősítőről
Nyilván brutál mély mint egy Dre amit fejhallgatóban nem szeretek de azért meghallgatnám.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Politika
- LG LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Apple notebookok
- Metal topik
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- Digitális mérleg 500/0,01g 200/0,01 ékszermérleg ek a legjobb áron Budapesten
- DDR 3-mas 2 8db memoria ,es egy Colom master Proccel hűtő
- Microsoft Xbox Series S Játékkonzol, 512GB, Fehér
- 12V - 24 V 5A 10A 12,5A 16A 30A 33A 5 Amper 12,5 - 16 és 30 Amper -es minőségi adapter tápegység ÚJ!
- Nami Blast Max 40Ah rollert cserélném számítógépre
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest