- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
-
krisz242
tag
válasz Ati1979 #33150 üzenetére
Van arra esély, hogy a hd518 és a dx90 jó páros legyenek? Egyébként van egy shure 440-em is, de a zárt fejhallgatókat nem nagyon szereti a fülem hosszú távon, és az x3-mal ráadásul nagyon fárasztó. A hd518-
cal sokkal hallgathatóbb.(még a végén meggyőzöm magam, hogy jó nekem ez!) -
h1mpi
félisten
A Beyer 770-es és a 880-as és 990-es között mi a különbség hangzásban, ha valaki már próbálta?
Tegnap a 880-at meghalgattam az tetszett. Ha otthoni (99%-ban) felhasználásra szeretném általános célokra (számítógépről játék, film, zene), akkor melyik ohm érték a javasolt? Gondolkozok esetlek egy fejhallgató erősítőben is, ha az jobban meghajtja, mert hangkártya nincs tervben.Illetve mely erősítőket javasoljátok ezek mellé? (DT 880 a fő jelölt)
A Presenter 2 megfelelő vagy az "gagyi" kategória?[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
Jövőhéten venném a Beyer DT 880-at nézegetem hol érdemes? Ekkor néztem, hogy két fajta van. A Pro és az Edition között mi a különbség?
A 250 ohm mellett döntöttem Presenter 2-vel.Fully electric lifestyle!
-
.DLL
veterán
Ezt olvasd el Hangbeli eltérések a különböző Beyer modellek között.
Én 880-ből a 32 és a 600 Ohmos változatokat hallottam, kb. igaz amit a cikk ír, de nem kell óriási eltérésre gondolni. Sajnos a 250-est amit pont kinéztél még nem hallottam. 32-nek nagyon jó a közepe, annyira "valóságos" a mélye pedig igen kellemes szinten van az egészhez képest, a 600-asnak meg a magasai adnak olyan részletességet, hogy szinte ajándéknak tűnik az ára a tudásához képest, nagyon "Hi-End" érzés, a mély kicsit vékonyabb, de jobban textúrázott, tapinthatóbb. Ha minden jól megy én december elején kapok kézhez egy 600-as verziót!
Szerintem első legyen a fejes, majd pedig hallgasd meg vele az Invertory-t és az X-Szekerest is[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
alwinka
csendes tag
Sziasztok!
Eddig egy kb 5 ezer Ft-os vezeték nélküli Thomson fejhallgatót használtam, és most jött el az ideje, hogy vegyek egy jobbat. Ennek kiválasztásában kérnék segítséget.Támpontok:
- kizárólag otthon használnám
- elsősorban filmnézés, másodsorban zene
- max. 20 ezer
- vezetékes
- circumaural
- zárt (fontos lenne, hogy ne zavarja a szobában lévőket, ha használom)
- mikrofon nélküli
- kiegyensúlyozott hangzás
- integrált hangkártyáról menne (Asus P5Q Deluxe alaplap => ADI AD2000B 8Ch)Fontos még, hogy tartós legyen.
A válaszokat előre is köszönöm. -
smokk.
tag
Sziasztok!
Otthoni zenehallgatásra kellene nekem fejhallgató 10ezer huf alatt.
Eddig ezeket néztem:Sennheiser HD 201
Koss UR-20
Koss KC25
AKG K511
Audio technica ATH-T200
Panasonic RP-HT360
Beyerdynamic DT 131
Sony xd-150Ezek közül melyikkel/melyikekkel érdemes foglalkozni? Esetleg más tipp?
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Köszönöm a válaszod.
Közben a képbe jött a DT 990-es is, mert az olvastam, hogy magas és mély orientáltabb, mint a DT 880.
Holnap felhívok egy-két boltot, hogy ki tudjam próbálni.A linkelt oldalon, amelyik változatnál nincs semmi az az edition?
Azt látom a PRO az olcsóbb az Edition a drágább.[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
contaxg
veterán
Az Edition előnye a jobb anyaghasználat, hordozótáska és kényelmesebb (kisebb szorító erő) és hangban is lágyabb.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
SiDan
tag
Sziasztok!
Filmnézésre, illetve pop/akusztikus zenehallgatásra melyiket ajánlanátok inkább:
- SENNHEISER HD 518
- Audio Technica ATH-M40x ?Esetleg egyéb ajánlat max 30-35 ezerért? Asztali géphez lenne, tervben van mellé egy Asus Xonar DGX/DSX.
Jelenleg egy Sennheiser rs170-t tesztelek (3 napos), de sajnos megfájdul a fejem tőle kb 1 óra használat után, úgyhogy valószínűleg visszaviszem. A hangminőség egyébként egészen rendben lenne.
Előtte egy Sennheiser HD415-at használtam, nagyjából 6 évig. Szerettem, csak a szivacs teljesen összeesett.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Ha a Barátságos Házba mész figyelj arra, hogy nem minden esetben adnak gyári 2 év garit. Mindenképpen kérdezz rá.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
Fejhallgatót vennék magamnak karácsonyra, kolis vagyok zene miatt is kell, meg tanuláshoz is. Tavaly vettem egy Maxell Wild-ot, ami 2 hete megadta magát és eltört sajnos javíthatatlanul. Olyan fejhallgatót szeretnék, ami teljesen takarja a fülem, mert kényelmetlen a kisebb fajta számomra. Szeretem a dübörgő mélyeket a zenében, mindenféle stílust hallgatok. A Maxell DJ kényelmetlen számomra, azt már próbáltam. 10e Ft alatt akarok maradni árban. Tudtok valami tuti befutót?Tisztelet a Gépésznek!
-
Destroyer91
tag
Sziasztok!
A napokban feladta a harcot az itthoni Maxel Retro DJ fülhallgatóm, úgyhogy kénytelen vagyok újat venni, és ebben kérném a segítségeteket. Általános otthoni használatra kellene, film, játék, de főleg nagy mennyiségben zenehallgatásra. Mindenféle zenét hallgatok, de leginkább a mélyek fontosak számomra. Lehetőleg zárt kellene, de ha nincs erre alkalmas, minőségi fejhallgató, akkor nyitott is megfelel. Még azt megemlíteném, hogy alapvetően a Retro Dj kényelmetlen volt már rövidebb használat után is, szorította a fülem, de egyébként hangzásilag tökéletesen kielégítette az igényeim. Fontos lenne egy olyan fejhallgató, ami hosszabb távon is kényelmes. Egyelőre az alaplapi kártyámmal használnám, ez később változni fog. Árban olyan 9-10 ezer Ft-ot tudnék jelenleg vásárlásra szánni. Nem vagyok márkabuzi, ha minőségi a cucc, akkor jöhet
Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
(#33168) VMatteo, (#33169) Destroyer91 Most vicceltek? Gyönyörű ez a két HSZ, ugyan olyan igényekkel, egymás után.
Ugyanakkor elnézést, együtt érzek veszteségeitek miatt.Nem kéne Maxell-t ajánlanom ezek után, de a HP6000-nek adhattok egy próbát, MM-ben általában kint van, Pioneer SE-M290 (hasonlóan tompa, mint az Audio Wild)(ja ez mondjuk nem jó, mert ugyan úgy törik a pántja, mint a Wild-nak), Superlux HD662B, HD660, Destroyer91-nek HD681 EVO (ez félzárt, de ez a legjobb a brancsból)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
VMatteo
őstag
-
Exodius
őstag
Ah de jó 7-kor arra kelni, hogy megjött az Audio-Technica ATH-AD500X Japánból. Bejáratjuk aztán délután jobban szemügyre vesszük hogy miket tud, úgyis változik az a hangkép a bejáratódás miatt. Szállítással együtt 25K volt, bár hogy a vámot honnan vették le, nem tudom.
-
törölt tag
válasz KisTücsök #33173 üzenetére
Én kicsit hitetlen vagyok az ilyesmiben. Elhiszem, hogy itthon sokkal drágább minden a sok adó-vám miatt, de mikor már ennyivel olcsóbb nekem kicsit gyanús.
Mitől lehet ennyire nagy árkülönbség? A kinti boltokban is ennyire olcso lehet, vagy csak ebayn amasonon ennyire olcso ?
Nem lehet, hogy egy eredeti keretbe más technikát épitenek és ezért ennyire olcsó ? -
Exodius
őstag
-
törölt tag
válasz #42007296 #33174 üzenetére
Az ATH jellemzően nagyon drága sajnos otthon, teljesen érthetetlenül árazzák a termékeiket. Cserébe a Beyerek meg otthon olcsóbbak, mint Ázsiában. A japóknál amúgy is sok cucc olcsóbb, ami náluk készül, csak vigyázni kell, mert vannak olyan belpiacos termékek, amik nem tudnak külföldiül (mondjuk ez egy fejesnél nem lényeg, de mondjuk egy olyan kamrával nehezebb boldogulni, amiben csak japán nyelvű menü van).
-
törölt tag
válasz #16820480 #33178 üzenetére
Értem, köszi a válaszokat!
Csak brutális ez a dupla árazás szerintem. 20-30% árkülönbséget még elhisz az ember ez viszont már igencsak sok.
Mondjuk az én fejesem ezeken az oldalakon csak 8e Ft különbséggel van, annyit meg nem sajnálok azért, hogy 2 nap alatt itt volt és a garanciális probléma is könnyebben kezelhető. Nameg egyszerűbb lett volna kicseréltetni, ha mégsem vállt volna be. ( mivel a környéken nincs lehetőségem kipróbálásra ) -
Nigér
őstag
Baromi kényelmes, ezek a plüsspárnák nagyon jók rajta.
Én a 250 Ohmosat vettem, egyelőre egy mobil lejátszóról hajtom, de, amin meglepődtem, a telóm is tisztességesen meg tudja hajtani.
Később szándékozom hozzá venni fejeserősítőt és valami dac-ot is, vagy kombóban, mert azokkal azért gondolom más világ lesz, de így is élvezettel hallgatom.
Ja, és nyitott fejes létére nem nagyon hallatszik ki.Még azt hozzátenném hogy vetésforgóban hallgatok rajta mindenféle zenét, rockot, fémet, hiphopot, stb, és, legalábbis nekem, mindegyik stílussal jól adja.
Szóval kedvelem a cuccost...[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Exodius #33176 üzenetére
Ez nem a hazai képviselet üzletpolitikája. Szerintem néha olcsóbb lenne megvenni a képviseletnek Japánból, mint berendelni az Audio-Technicától.
-
szkink
aktív tag
Sziasztok.
Az AKG 545-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata,otthoni használat,zene/más 70/30% stílus elektronikus/stb 60/40% a mélye-szép jól kiadja,meghajtás asztali pc lenne.Előre is köszi.Voltam a MM-ban ma de ez a típus nem volt így nem tudtam kipróbálni,van esetleg hangzásban hozzá hasonló?Az K518-nak elég jó volt a mélye azt megtudtam hallgatni (telefonról).
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
maximum 10-15kig melyik a mostani bb fejhallgató? egy seni hd202őt váltana, de most nem "alapvető" felhasználás, hanem célzott: tvnézés közbeni dologra kellene. A forrás egy LG lb671 lenne vagy a laposom egy lenovo y570 -amelyik "jobb" a kettő közül.
Első körben új fejhallgatókra lennék kíváncsi, kövi körben bedobhatnátok egy-két használt ötletet is, szívesen böngészek és szemezgetek és ha úgy van veszek is pár hetes hónapos fülest is.
A lényeg a tiszta és normális hangkép... szinte irtózom a sok mély vagy magas vagy bármi ilyesmi dologtól.
KÖszönöm előre is!
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #33189 üzenetére
bocsi kicsúsztam a szerkesztésből: ezek előtt ami tettszett csak picit nyomott itt-ott az seni hd485 volt ennek szerettem a hangját is, csak tényleg picit nem az én fejemre tervezték ha ez számít valamit
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
törölt tag
válasz szkink #33188 üzenetére
Szerintem egy nagyon jó fejes, szép hangja van, kisit mélyorientált, de nem ül rá a többire a basszus. Írtam róla a topikban, ha visszakeresel. Amúgy alaplapi hangkártyáról szerintem nem lesz túl varázslatos, ajánlatosabb hozzá szerezni valami normális hangkártyát, igény szerint.
-
Dorien
veterán
-
zsolt19900
őstag
válasz Dorien #33192 üzenetére
ezt is láttam és ezt is hogy ajánlott darabok ezeknek is szép a hangképük? igazából a superlux nem nyerte el a bizalmamat azzal a kialakítással, számomra olyan furi de kényelmes amúgy? mert az ára viszont nagyon is elnyerte a bizalmamat
-
Dorien
veterán
válasz zsolt19900 #33194 üzenetére
Én a CAL-t nem venném, túl törékeny és nem plüss párnás. A Takstar HI-2050 az baba fejes, szerintem tetszeni fog. Mindegyik hangja kiemelkedő a kategóriájában.
Az EVO amolyan böszme nagy helikopterpilóta fejhallgató, de szerintem a plüss párnákkal nagyon kényelmes. Otthonra príma az is, az enyhe mélykiemelése egyáltalán nem zavaró.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
zsolt19900
őstag
válasz Dorien #33195 üzenetére
akkor szerintem marad a Takstar, valahogy az szimpibb, köszönöm szépen!
elegendő lesz számára a tv jack kivezetése? igazából nem várok csodát, csak hogy normálisan meghajtja-e a fejest, ez itt a kérdés
-
Dorien
veterán
válasz zsolt19900 #33196 üzenetére
A hangereje szerintem bőven elég lesz, érzékenyek a Tasktar fejesek. Ha meg zenére is használod később, bármikor vehetsz alá valami hangkártyát, DAC/AMP kombót.
Wherever you go - go with all your heart.
-
zsolt19900
őstag
-
.DLL
veterán
válasz alwinka #33158 üzenetére
Emelkedő számsorrendben: Superlux HD661, Audio-technica M20x, M30x, Takstar Pro-80
(#33159) smokk.: A KOSS általában jó fejeseket készít, elvégre ez a fő profiljuk, de ezekről pl. nem hallottam még. Sennheiser felejtős ebben a kategóriában.
Az AKG K511 nem rossz, K44 úgyszintén, és ott van még a Takstar /invotone HD2000 is.(P.H.)
-
trebronka
csendes tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek fejhallgató választában:
Alapjában otthon szeretném használni egy digitális kábellel PC-re kötött JVC házimozi erősítővel, de ha ez később kevésnek bizonyul lehet beszerzek valami jobb DAC-ot.
Legfőképp zenére kellene viszont elég széles spektrumú a zenei választék amire használnám: Jazz, Classic Rock, Elektronikus, általában részletgazdag, de mélyet sem mellőző zenék.
Zárt fülesre gondoltam, hogy mást ne zavarjak a zenével és ki tudjam zárni a kinti hangokat.
Fontos hogy kényelmes legyen és nagyobbra is állítható, mivel átlagnál nagyobb a fejem.
Árkategória: 25-35000 Ft
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- Öregszem
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest