- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
milanmylo
aktív tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyen keresgélek-e, de sikeresen elhagytam a Sony mdr-10RC fejhallgatóm jack, illetve mikrofonos jack kábelét is. Bementem a Sony centerbe, de ott közölték, hogy ilyeneket nem árulnak. Tudnátok némi segítséget adni, hogy hol tudnék ilyet beszerezni? MM-ben láttam kétoldalú jack kábelt, de annak irgalmatlanul vastag a vége és másfél méter hosszú... Előre is köszönöm!
ROM frissítést nem lehet elrontani, csak nem a leírtak alapján végezni.
-
pulutodurumo
őstag
Ha már a DTX 910-nél tartunk. Mekkora változás egy AKG K512-hez képest? Lényegesen jobb, vagy csak más (mivel nyitott)? Mivel ismerem az 512-m képességeit és már régóta használom, ezért csak akkor váltanék ha nagyobb lépést tudnék tenni.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
veterán
válasz Dinter #32155 üzenetére
Nekem is dudika hozzászólása nyitotta fel a szemem anno, nem sokon múlott, hogy creatvie alpha lett, de akkor biztos nem jutok el oda ahol most vagyok, és élvezem a zenét.
Az itteni topik lakók mindenben segítettek, és a helyes útra tereltek.[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
.DLL
veterán
AKG K540 on the board!
De lehet adom is tovább, így aki lemaradt róla az írjon nyugodtan.Több órát, nyugisan itthon csak most volt lehetőségem hallgatni, és hát... nem jön be a karaktere. Pedig nem gyerekjáték, de a hangdobozok hangját próbálja utánozni fejhallgatóban.
A Philips SHP5401 majdnem mindenben lenyomja, a K540 egy kicsit pontosabb, és a magasai részletezőbbek, de ha felteszem a Philipset, akkor olyan, mintha átlépnék az ajtón a szabad térbe, mintha nem lenne semmi a fejemen, és a zene szabadon szólna. Bárcsak feljebb menne magasban...A K540-nek meg komoly, felnőtt hangja van, de nekem inkább a Beyer hangzás jön be. Illetve AKG-ból is inkább a konzervatívabb vonal, K701/K551/K545 (ez már azért fun-abb, de tetszik) Takstar Pro 80-at is sokkal tovább tudtam hallgatni, nem volt akkora egyéniség, mint az 540, de nem volt nála rosszabb tudást tekintve.
A Goldenears.net a szubjektív táblázatban pl. sokkal jobbnak állítja be az 540-et, de az illető szerintem a trasparency-nél és a basszusnál téved, az 540 eléggé Boomy. Pro-80 pedig legalább ilyen transzparens, és a tere is hmmm, jobb (?) Nem merném kijelenteni, de az emlékezetem azt mondja, nem állt messze az SHP5401-től. Az meg tudjuk, hogy tér-király. Csak nagy kár azért a 4kHz-es árokért (a K540-nél meg 1kHz-en van árok..).
És durva, hogy az SHP5401-et mindennapi használatot tekintve megint nem tudták legyőzni. Igazából ez a kategória nem ellenfél neki, ami már egy szint lépés lenne az a Beyer DT770, 990, AKG K551-től kezdődne. De az egyelőre zsebbenyúlós lenne, úgyhogy marad továbbrais.A K540-et még azért pár napig próbálom megszeretni, de ez a karakter nekem már túlvállalós.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
Meglátta!
Nem annyira nagyon V karakter az... Van egy kis kiemelése 10kHz környékén, és egy kis beszakadása 900Hz környékén, az igaz, de azonkívül szinte lineáris. A legmélyei és a legmagasai kicsit lekonyulnak, mégis olyan érzést kelt, mintha nagyon mélyre és főleg nagyon magasra menne. Az biztos, hogy szokatlan hang egy fejhallgatótól, de szerintem inkább kiterjedtségérzetet kelt, kevésbé V érzetet.
Szerk.: No meg azért a kedvenc Philipseddel versenyeztetni, egy kicsit derogál neki. Dehonesztáló, degradáló, depriváló, deklasszáló, devalváló... érzés számára.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz #71562240 #32161 üzenetére
100-400Hz-ig majd' 5dB-el emelkedik a közepek fölé (ezt csak tetézi a beszakadás 900-1000Hz környékén) Ezt nem nevezném lineárisnak Pl. a Pro-80 sokkal inkább az egészében, csak ott meg az a 4-5kHz tűnik el. A magasai amúgy tényleg jók, ez hiányzik a Philipsnek...
Egyébként nem akartam én semmiféle grafikonokat meg vízesésdiagramot nézni, csak miután hallgattam egy ideig rá kellett keresnem... És tényleg úgy van.
És hidd el az SHP5401 egy kategória ezekkel. Tőlem függetlenül, mások által is, teljesen objektíven. Egyes fejesek munkaeszköz-stílusúak kinézetben/hangban, ez inkább hátradőlős hifizésre való, mint a K540 is.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
Hehe, én se nevezném lineárisnak, én is csak azt írtam, hogy "azonkívül szinte lineáris" - mármint a hegy(domb)-völgyeken kívül. Az a 100-400 közötti enyhe plató persze érezhető kicsit a hangján, de nem egy tragikus kiemelkedés az a három-négy dB - és egyébként az a plató is szinte lineáris, viszonylag egyenletes fennsík. Ez persze nem sokat számít, hogy egy-egy gödör és dombvidék között szinte lineáris, én csak azt akartam hangsúlyozni, hogy fejhallgatóhoz képest nem olyan nagyok azok a kilengések, hogy éppen ez kiáltana feltétlen kiegyenlítés után - függetlenül attól, hogy persze a módszer eleve ördögtől való. Szóval, hogy szerintem inkább a szokatlan kiterjedtségérzet miatt érezhetni számodra túlzottan középsávhiányosnak, V karakterűnek - bár persze ez is csak okoskodás, hiszen oly mindegy. Mindazonáltal védeni akartam egy kicsit, nem engedni az SHP5401 szintjére, mert afölött van - kivéve az elvakult, vallási fanatikus, fundamentalista, ortodox 5401 hívő számára... Na de mint tudjuk, a tarajosgőték, akarom mondani foltosszalamandinerek hallása igencsak gellert kapott az evolúció során, azért is hívják őket mandinernek.
Jó az a Philips persze. De azért tudnia kell hol a helye, nem szabad elkapatni K540-ekhez hasonlítással! -
Exodius
őstag
Szénné égtem....
-
-
fehér_ember
addikt
válasz szentkuti11 #32166 üzenetére
Ha jól láttam, akkor 2 változatát árulják szinte mindenhol. Az egyik a fehér a másik az ezüstnek nevezett. De az ezüstnek nevezettnek fekete a "tányérja". Másfélét nem láttam kínálatban. 39900-ért árulják a legtöbb helyen, de itt jelentősen olcsóbb. A legtutibb ha rendelés előtt telefonon azért rákérdezel a tányér, a párna és a fejpánt színére. A webáruházaknál kitett fotókat nem venném készpénznek.
-
HeadKnife
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég sikerült elég jó áron beújítanom egy ASUS Xonar DX hangkártyát, azonban így ebben a formában a szűk keresztmetszet a Behringer HPS3000 fülesem lett. Jól szól meg minden, de a mélyek valahogy...nem ütnek. Valami ötlet hogy mit lenne érdemes? Nem vagyok jártas a témában, csak zenehallgatásra kellene.
http://hitspace.hu/sony-mdr-7506.html
Erre gondoltam először, ez már elég keményen súrolja a "lélektani" határomat. Ha esetleg van jobb tippetek ebben az árban, szívesen meghallgatom!
(Ha nincs jobb tipp akkor ez lesz, ha meg ez is nagyon jó ennyiért akkor szintúgy )Előre is köszönet!
Üdv!
-
HeadKnife
csendes tag
válasz HeadKnife #32168 üzenetére
Ja, még egy kis apróság, hátha számít...
Elsősorban progresszív-metált hallgatok: SymphonyX, DreamTheatre, SeventWonder, de néha egy kis Tool, Prodigy.
Valamint amikor itthon vagyok szinte végig a fejemen a füles, szal nem lenne rossz ha nem menne tönkre a használattólÜdv!
-
pityeszka
őstag
Sziasztok.
Megjött a D1. Erősítőre kötve használom és a Pro80 is ebbe van dugva. Sokkal jobban szól. Dinamikusabb, tisztább, pedig olvasgattam, hogy ilyenkor az erősítő végzi a kódolást...(vagy mi) Mint hozzáértők tudtok mondani valami beállítást amit érdemes megejteni vagy ez így ok?
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
RetepNyaraB
veterán
válasz HeadKnife #32168 üzenetére
A DX-ben nincs dedikált fejes erősítő, sose fog ütni és ha kicsit problemasabb eszközt hajtasz rajta akkor egyértelműen hergya. A Sony árában már sok mindent lehet kapni (főleg, ha használt is játszik). Zárt az szempont?
Pityeszka, ha van egy hangkártyád akkor felejtsed már el az erősítő (általában értékelhetetlen) fejes kimenetét! Ha analóg kimeneten megy az erolkodore a kártya, akkor lehet jobb. Ha digitálison akkor nem nagyon, mert az erősítő végzi a munkát, a nyers jel jön csak a kártya spdif kimenetéről..
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
pityeszka
őstag
válasz RetepNyaraB #32171 üzenetére
Rajta vagyok elhiheted csak nem vagyok otthon a témában (még). Most a hangkártyában van a fejes DH- on, hát igen...
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
.DLL
veterán
válasz #71562240 #32164 üzenetére
Igen, ahogy a K540 tartományának egyes részei külön-külön elég jók és linárisak, úgy külön-külön jobbak is az SHP5401-nél, és külön-külön jól is szerepeltek a Goldenears táblázatában. De meghallgatásnál más a helyzet, pedig használtam 2-3 hétig egy 600Ω-os Beyer DT990-et ami a V-karakter egyik mintapéldája, mégis sokkal kiegyenlítettebbnek, koherensebbnek éreztem, a Philipshez hasonlóan. Persze mindenben és összességében is sokkal jobb volt nála, csak mint karakter mondom, nagyon tetszett.
Persze látom én a K540 eredeti szintjét is, simán éri a 25k-s új árát, és pont ezért fáj, hogy nem jön be a karaktere, mert 10/25-öd áron nemhiszem, hogy megint lesz egy hasonló vagy magasabb tudású fejesem.
Pl. K545 - 20k-ért, vagy DT990E - 28k-ért. *álmodozás*Most két választásom van: vagy tuningolom a hangját, rezgéscsillapítókkal, vattákkal, nyílásokkal, párnával kísérletezgetve, és vállalom, hogy Frankenstein-bébiként is az enyém marad, viszont lehet hogy tudom majd hallgatni; vagy eladom most változatlanul 10k-ért. Ez utóbbi szolgálná a köz javát, hiszen biztos, hogy sokaknak bejön a hangzása.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
Régebben én úgy fogalmaztam, hogy olyan, mintha két hangszóróból állna össze, és a magassugárzó egy kicsit önálló életet élne. Nagyon elüt a fejhallgatók megszokott hangjától. Ha csak ezt hallgatnád, nem lenne gond, átállnál rá, de hát ugyebár nem csak ezt hallgatod, és a többihez képest éles a kontraszt. Egyébként Parkasz kollégához hasonlóan én is bevállalnám a megvételét, ha nem lenne olyan nagyon érzéketlen, halk. Kevés hozzá egy átlag mobillejátszó hangereje.
Egy óvatosan vékony szivacsréteg vagy ritka szövet vagy természetes vatta... persze segítene leszedni a magashangsúlyából a közepek javára, de lehet, hogy akkor vesztene a hangszépségéből is, talán kicsit sprődebbé válna. Mindenesetre kíváncsi vagyok az eredményre, ha kipróbálsz valamit.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz #71562240 #32176 üzenetére
A magasakkal semmi bajom (ezért sem bánt a Beyerek, K551-ek hangja, amit sokan szúrósnak találhatnak fent, de nekem okés) Én a (80)100-400Hz-es dombot húznám le az 1-4kHz tartomány szintjére, és máris nem nyomná szét az agyam. Pedig basshead-nek is vallom magam olykor, de csakis a szub tartomány javára, ami ütés helyett egy masszírozás.
Szerintem nem bántom ezt, váljék mások örömére, én pedig gyűjtök tovább valami igazi lépcsőugrásra. Viszont úgy látszik az összes szóba vehető, jövőbeni fejest itthon is meg kell hallgatnom pár napig; nincs mese, csend és nyugalom kell nekem ehhez. :I
(P.H.)
-
HeadKnife
csendes tag
válasz RetepNyaraB #32171 üzenetére
Az addig okés, de én a hangcuccom füles kimenetéről hajtom, szal így ebben a formában van erősítés
Egyáltalán nem kritérium hogy zárt legyen. Az egyetlen amit mindenképpen szeretnék, az hogy eszméletlen tisztán szóljon minden tartományban, és a mélyek ne csak búgjanak.
Üdv!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz HeadKnife #32178 üzenetére
Mi az a hangcucc? Csak tiszta erdeklödes, mert egy erösitö/cd jatszo fejes kimenete az siralmasabb többnynire egy hangkartyanal es innen mindegy mit kötsz ra. Ha ezt vallalod, akkor is hallgatozni kell (legalabb egy mobillal, olyan zenekkel, amelyeket ismersz es tudod hogyan szolnak a jalanlegi fülessel)
-AKG K551 ez tisztabb, illeszkedesre figyelni kell, különben nem szol. Basszustol nem fogsz elajulni. Vagy a mostansag eleg sokat emlegetett K540. Utobbiban több a fun.
-Shure 840 Ez jobban V karakter. Rockra talan jobb.
-Hasznaltan Beyer 770, ha van Edition valtozat - de nem magas ohmos (mert azzal ugyse tud mit kezdeni a rendszered). Pro verziot hanyagolnam.
-Philips Fidelio L1 -meleg, baratsagos hangzas, de magasban nem egy tigris.vagy egy Takstar Pro80, talan ez a legjobb ar-ertekben.
Majd a többiek a nagyobb tudasukkal hozzatesznek.
De az erösitö kimenetet en kihagynam a bulibol es beszereznek egy fejes erösitöt; lehet, h azzal többre mesz"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
HeadKnife
csendes tag
válasz RetepNyaraB #32179 üzenetére
Egy Genius SP-HF1800A. Nem egy nagy durranás, de a célnak megfelelő.
http://www.genius.hu/?insidepwd=&menu=950&poz=02&cikkcim=V%C3%A1s%C3%A1rt%C3%A9r&id=00000553&csoportid=00000003
Utána nézek ezeknek amiket írtál, valamint fateromra rákérdezek nem hever e neki valahol elfekvőben vmi füles erősítő vagy bármi ami megtenné (esélyes mert basszeros )Köszönet az útmutatásért!
[ Szerkesztve ]
Üdv!
-
freeknight
őstag
Üdv!
Elsősorban zenehallgatásra, másodsorban filmnézésre és játékra keresnék fejhallgatót. Mivel ez lenne életem első sajátja, ezért nem szeretnék rá vagyonokat költeni, meg kéne elégedni egy max 10.000 ft-al, de minél kevesebb, annál jobb. Leginkább elektronikus zenéket, azon belül is különösen sok house-t hallgatok. Bár tudom, koldus ne válogasson, ennyiért az is elég lesz, ha nem lesz dobozhangja . Utcára nem megyek vele, csak szobában fogom használni, amikor az asszonypajtás tévét néz.
Illetve egy nagyon fontos dolog. Csakis olyan fejhallgató érdekel, ami szemüveggel is kényelmesen használható, tehát nem préseli oda a fejedhez a füled mögötti szemüvegszárat. Egyáltalán létezik olyan fejhallgató, ami szemüvegeseknek is kényelmes, vagy ezt még mindig nem találták fel? -
vodkaboy22
addikt
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
kemcso
Ármester
válasz vodkaboy22 #32183 üzenetére
Sztem ezt a Takstar gyártja nekik
-
.DLL
veterán
-
hEngi
tag
Sziasztok 10K körül keresgélek. Főleg munkában használnám(fejlesztő vagyok). Kizárólag zenehallgatásra. Vagy néha skype egy csiptetős mikrofonnal. Circumaural, a zártság csak annyira számít hogy azért a körülöttem lévőket ne zavarjam vele.
Mondjuk hetente egyszer kétszer hurcolnom is ha másik projekten dolgozok tehát hangkártyát nem igen tudok hozzá használni.(külsőnek van értelme?)Egyik ismerősöm ajánlotta a superlux márkát. Ezért így első blikkre a superlux-hd-681-evo-bk tetszett meg.
Van e pesten olyan hely ahol többféle fejhallgatót ki lehetne próbálni összehasonlítás végett? Bár gondolom ez az árfekvés túl alacsony ahhoz hogy bárhol nagyobb kínálat legyen belőle.Üdv,
hEngi -
addikt
válasz freeknight #32181 üzenetére
Üdv!
"Egyáltalán létezik olyan fejhallgató, ami szemüvegeseknek is kényelmes, vagy ezt még mindig nem találták fel?" Van egy jó, meg egy rossz hírem számodra. A jó hír, hogy bizony hogy létezik, én másfél hónapja használom ezt:[link]
Elképesztően kényelmes, most amikor ezt írom, már kb. két órája van a fejemen, és egyáltalán nem érzem, pedig én is szemüveges vagyok, ráadásul a fejem tetején a hajmennyiség erőteljesen a nullához közelít.
A rossz hír, amit már gondolom kitaláltál az az ára, mert sajna többszöröse az általad leírt keretnek. Viszont én úgy voltam vele, egy fejhallgatót az ember általában nem 3-4 évre vesz, mint pl. egy procit, vagy VGA-t, így már viszont megéri hosszabb távra.
Én egyébként kb. 13 ezerrel vettem olcsóbban egy hazai internetes áruházból, mint a többi ajánlat, akik a csehektől hozták, de sajna, már nincs a kínálatukban, az előbb megnéztem."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Lehetőségem lenne hozzájutni egy BEYERDYNAMIC DT 330-hoz, még nem az mkII-es verziót. Van esetleg valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? A mai versenyzők között kb hol helyezkedik el?
Otthoni zenehallgatás a cél + néha tabletről.
Érdemes beruházni rá? Nagyságrendileg 8k körül jutnék hozzá, ami nem tűnik vészesnek. -
freeknight
őstag
válasz pendre54 #32187 üzenetére
Na igen, mivel sajnos elég botfülű vagyok, ezért soha nem fogok ennyit költeni egy hangkeltő eszközre. Meg a gépben lévő integrált hangkártya sem tudná kihozni belőle a maxot.
Viszont van itt valami: olvastam ezekről a circumaural kialakítású fejesekről. Mivel ezek nem a fülkagylón, hanem a fül körül szorítanak, elképzelhető, hogy egy ilyen fejhallgató kényelmes legyen szemüvegeseknek? Esetleg van itt olyan szemüveges még, aki fejhallgatót használ, és le tudná írni milyet?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz freeknight #32189 üzenetére
Szemüveg, 36 eve uszkve. Az en audio technikam elegge nyomja a fejem szemüvegestül, a nagy parna föle nehez tolni a szarat, ha rugos, akkor ki lehet nyitni maxra (szethuzni) es a fejesen tamaszkodik. az egy megoldas. A masik, hogy on eart veszel es ott többnyire fel lehet tolni a parna föle anelkül, hogy kenyelmetlen volna. De a 10k kategoriaban nem tudok egyikröl sem, amelyik megoldhato. Vegyel agybadugosat
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
freeknight
őstag
válasz RetepNyaraB #32190 üzenetére
Most vagyok gondban . Az in-eart nekem nem bírja a fülem, engem az nagyon fáraszt. Tizenéves koromban használtam több, mint 2 évig, pokoli volt. Úgyhogy 4 éve beneveztem egy hagyományos kialakítású Sennheiserre, az utcán meg használtam in-eart. Csak sajnos a Sennheiser megadta magát, a probléma meg, hogy hagyományos kialakításút már szinte nem is gyártanak, ami létezik, az meg többnyire szar, még az én botfülemnek is . Ezért is gondoltam fejhallgatóra, de valami hihetetlen, hogy csak 50ezerért van olyan, ami nem préseli a szemüveget a fejemhez.
Átnézek a fülhallgató topikba is, de itt is várom a válaszokat, hátha szembejön valami -
.DLL
veterán
válasz freeknight #32191 üzenetére
AKG K511-nek elég nagyok a párnái, és nem túl nagy a szorítóereje, szerintem próbáld ki egy MM-ban.
Másik két kényelmes versenyző: Pioneer SE-M290, M390 mint egy plüss fotel...(P.H.)
-
törölt tag
válasz freeknight #32191 üzenetére
Az általad vizsgált 10ezer körüli ársávban a jól szólók közül például az AKG K511, a Beyer DTX 710 viszonylag lazán ül a fejen. De szemüvegeseknek talán célszerűbb szupraauralt használni, azokból most nem jut eszembe olyan a jóhangú 10ezresek közül, amelyik elég lazán feküdne ahhoz, hogy ne nyomja rá a fülkagylót a szemüvegre.
-
.DLL
veterán
válasz szentkuti11 #32194 üzenetére
És mekkora +1 repül! Árát túlszárnyaló hangja van, és a ComfortZone™ a fül fölött helyezkedik el, így szinte csak hozzáér a párna a fülhöz.
(#32196) kammerer: Szerintem a Bícc és társai is randa, bumszli, elálló. Oké vannak szép, és visszafogott fejesek, a Porta Pro pedig max. az utóbbiba tartozhat bele, kis mérete miatt, de randának nem mondanám. Úgyis a retro most a divat. StarTrek rajongóknak meg egyenesen kötelező!
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
Igaz, az jó ötlet, most már lehet 10ezer körül is kapni. Részemről is +1.
(És mivel csak otthon akarja használni, nem sokan látják, hogy milyen randa, hehe. De persze az asszonypajtás tévézése bele fog zavarni, mert az aztán nem szigetel semmit.)[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
ojesssz micsoda felvetes! Sok plusz egy neki! ugye ha nem kell zart
-
DBAtti
aktív tag
No, ma egy felemelő élményben volt részem. A Mammut II 1. emelet egyik sarkában találtam egy almás boltot, ahol a vitrinben számtalan divatfejhallgató mellett megtalálható a B&W P5 és P7!
Az eladók közül megkértem egyet, hadd hallgassam meg, és lőn, a fejemre került a P7-es - a Focal Classic-kal a nyakamban érkeztem, így elég közvetlen volt az összehasonlítás az iAudio X5L-ről.Amit rögtön értelmetlennek is nyilvánítok , mivel a női vokál sértően éles volt (Beth Hart - Joe Bonamassa: Baddest blues) --> szerintem még nagyon nincs bejáratva. Mondjuk a Focal a dobozból frissen is "jobban" szólalt meg, azért elmondanám nagyjából mit éreztem.
1. A P7 jóval könnyebb, a fülpárnák nagyobb átmérőjűek, és a szorítóereje is kisebb. Ergo kényelmesebb viselet, hordozhatóbb a Focalnál.
2. A Focal Classic hangjában több a színezés, boogie, markánsabban, dinamikusabban indul meg. A P7 közepe visszafogottabb, felbontásban egy szint a kettő, tere talán a P7-nek nagyobb, de a P7 egész produkciója vékonyabb volt erről az eszközről. Valószínűnek tartom hogy -a bejáratás mellett- igényelne egy erősítőt is, ergo az iTököm kompatibilitás itt is csak finggal festés a tojásra.A fiatal hölgy egyébként végig ott állt mellettem, szegény talán nem tudta, hogy egy rendes fejesbuzi több tíz percig is képes elhallgatózni. A fentebb említett összehasonlítás unfairsége miatt azonban megkegyelmeztem neki és a P7-nek is.
Menjen mindenki, hallgassa meg, be kell járatni valahogy. Ha lement 100 ember, lehet újra meghallgatom"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
freeknight
őstag
Köszönöm szépen, erre a KOSS-ra rá fogok nézni!
Illetve a többit is megpróbálom kipróbálni valahol, mennyire kényelmes. Köszönöm nektek, legalább most már van valami fogalmam arról, mit keressekValaki meg tudná nekem magyarázni, mi a zárt és nyílt közötti különbség, azon kívül, hogy a nyílt az első hozzászólás szerint jobban szól?
-
szentkuti11
addikt
válasz freeknight #32199 üzenetére
A zárt nem hallatszik ki, cserébe (nagy átlagban) szűkebb a tere.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- Robotporszívók
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Borderlands 3
- Apple asztali gépek
- BestBuy topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs