Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DBAtti

    aktív tag

    No, ma egy felemelő élményben volt részem. A Mammut II 1. emelet egyik sarkában találtam egy almás boltot, ahol a vitrinben számtalan divatfejhallgató mellett megtalálható a B&W P5 és P7!
    Az eladók közül megkértem egyet, hadd hallgassam meg, és lőn, a fejemre került a P7-es :C - a Focal Classic-kal a nyakamban érkeztem, így elég közvetlen volt az összehasonlítás az iAudio X5L-ről.

    Amit rögtön értelmetlennek is nyilvánítok ;] , mivel a női vokál sértően éles volt (Beth Hart - Joe Bonamassa: Baddest blues) --> szerintem még nagyon nincs bejáratva. Mondjuk a Focal a dobozból frissen is "jobban" szólalt meg, azért elmondanám nagyjából mit éreztem.
    1. A P7 jóval könnyebb, a fülpárnák nagyobb átmérőjűek, és a szorítóereje is kisebb. Ergo kényelmesebb viselet, hordozhatóbb a Focalnál.
    2. A Focal Classic hangjában több a színezés, boogie, markánsabban, dinamikusabban indul meg. A P7 közepe visszafogottabb, felbontásban egy szint a kettő, tere talán a P7-nek nagyobb, de a P7 egész produkciója vékonyabb volt erről az eszközről. Valószínűnek tartom hogy -a bejáratás mellett- igényelne egy erősítőt is, ergo az iTököm kompatibilitás itt is csak finggal festés a tojásra.

    A fiatal hölgy egyébként végig ott állt mellettem, szegény talán nem tudta, hogy egy rendes fejesbuzi több tíz percig is képes elhallgatózni. A fentebb említett összehasonlítás unfairsége miatt azonban megkegyelmeztem neki és a P7-nek is.
    Menjen mindenki, hallgassa meg, be kell járatni valahogy. Ha lement 100 ember, lehet újra meghallgatom ;)

    "A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

Új hozzászólás Aktív témák