Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • donpe

    aktív tag

    válasz adammkaa #15000 üzenetére

    Mivel privátban is kérdezted, inkább ide írom le.
    Ha jól tudom, beyer vonalon a DT770/880/990-ekből a két fő csapás az Edition és a PRO. Az Edition a csilli-villibb otthoni felhasználásra készült, a PRO pedig stúdiózásra, professzionális felhasználásra. Általában a PRO olcsóbb, egyszerűbb, olcsóbban csomagolt, spirál kábeles.

    Számomra DT sorozat Edition tagjai az ismertebbek. Editionből van 32/250/600 Ohmos. Nagy általánosságban elmondható, hogy a 32-es mobil eszközökhöz való, a 250 egy allrounder, a 600 pedig otthoni, asztali erősítős fejhallgatásra. Nagyrészt a 600 Ohmot szokták ajánlani megvételre (ha van erősítőd), mert (szerintem) ennek van a legkiegyenlítettebb hangja (bár nagy difi nincs a 250 és 600 között).

    A legtöbbet a beyer közül nálam a DT880 Edition 600Ohm volt a fejemen. Akkor is elsősorban csöves erősítőkkel. A Laconic LB II tökre passzol hozzá, én ezzel szerettem a legjobban. A DT880 egy jó allrounder, aminek nincs nagy hibája. Beyeres magasa van, szépen csilingel :B , közepesen szellős, közepes felbontás, semmi nagy extra. Egyszerűen jó. :)

    A másik sokat hallgatott darab a DT990 Edition 600 Ohm beyer volt, amire én azt szoktam mondani, hogy "bulifejes". Inkább V alakú, szintén csilingelős beyer, aminek ugyanolyan jól áll metal, mint a pop. :D Nekem nem fárasztó, inkább szórakoztató volt hallgatni. Viszont messze nem olyan kiegyensúlyozott, mint a DT880 Edition.

    Egy kicsit kilóg a sorból DT770 Edition 32Ohm, amit a páromnak vettem ipadről zenézéshez (ha én épp bömböltetem az LCD2-t, akkor ne zavarjam ;] ). Hangban egyértelmű visszalépés a 880-hoz és 990-hez képest. Inkább a 990-re hasonlít, de nekem nem elég tiszta és zárt :O :D .

    Amivel még megismerkedtem az elmúlt két fejestalin, az Bodz 990PRO-ja. Mivel kb fél órát volt összesen a fejemen, nem írnék róla sokat, csak annyit, hogy egy "dögös" darab. Inkább Bodz tudna róla nyilatkozni. Nekem nagyon izgalmas volt a hangképe. Úgy jellemeztük, hogy a "szegény ember Audezeje". :D (Egyébként számomra külön pozitív a kinézete, a "retró" stílus különösen bejön... :K )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák