Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz dezz #13027 üzenetére

    "PS4. (Félig-meddig az XB1 is.)"

    Arra a PS4-re gondolsz, ami egy zart rendszer, es olyan HSA-capable APU van benne, aminek "furcsamod" a PC-s megfeleloje (Kabini/Temash), valamint annak utodja (Beema/Mullins) sem kepes a HSA-ra? :) Mennyire relevans az a platform ezek utan egy Kabini, Kaveri, Carrizo topicban? Megjegyzem, eleg nagy szegyen, hogy a Beema/Mullins sem tamogatja a megosztott memoriat, mikozben ott a PS4... Az AMD-nel sem minden rozsaszin azert.

    Raadasul pont azt irod, hogy "programozó vagyok és "bele tudom élni magam" a használatába": ha ilyen szemszogbol nezed a dolgokat (ami nagyon helyes), akkor pont full irrelevansak a konzolok, hiszen azokat a budos eletben nem fogja Te sem, en sem, egyik idelatogato programozo sem programozni, legalabbis ha nem jatekrol beszelunk. Ami relevans, az a Kaveri es Kabini, azokhoz meg a HSA implementacio (szoftver stack) me'g alpha-1 allapotu (Kaveri) ill. semmilyen (Kabini). Azt gondolom nem kell senkinek magyarazni, hogy az alpha-1 milyen messze van a stabil allapottol :(

    "A másik dolog, hogy mit ér a körítés, ha nincs hozzá vas?"

    Van az Intelnek vasa (iGPU) hozza, legfeljebb nem annyira gyors, mint a konkurencia. De ennyi erovel a CPU-ban meg az AMD nem eleg eros, szoval valahol ezek kiegyenlitodnek :) Fogadni mernek ra, hogy az Intel mar csinalt teszteket, esetleg betas megoldast is konkret vassal, hogy mikepp tudnak implementalni a HSA-t vagy egy HSA-koppintast. Ha a HSA berobban, fel kell hogy keszuljenek ra. Ha a HSA nepszeru lesz, es tenyleg sok elonye szarmazik belole a vegfelhasznalonak, akkor me'g egy gyengebb HSA-capable iGPU-val is jobban jar az Intel, mint ha HSA nelkuli iGPU-val probalkoznak tovabb.

    "de redundáns meló újra megcsinálni az egészet, csak hogy kicsit más legyen, miközben elég lenne egy egyszerű drivert írni a HSA virtuális API-jához"

    Lekoppintani pont ugyanakkora melo, es az Intelnek meg is eri, ha utana tudja verni a mellét, hogy azt o talalta fel. Arrol nem is beszelve, hogy mar elofordult nehanyszor a tortenelemben, hogy az Intel is megcsinalt valamit, amit mas mar kitalalt, es vegul az Intel megoldasa me'g jobban is sikerult, mint amit lemasolt.

    "Szerintem, ha meglenne már, nem bohóckodtak volna az Iris Proval"

    Ez egyertelmu.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák