Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PerczelZita

    tag

    SONY NWZ-E384 folytatás

    3. Zeneszámok gyorstekerése
    Hosszabb lélegzetű zeneszámok, rádiójátékok esetén fontos lehet a gyorstekerés funkció. A jobbra és a balra nyíl lenyomva tartásával lehet előre vagy hátra tekerni a számot. Ha ezt a lejátszás üzemmódban tesszük meg, akkor a gyorstekerés kínosan lassú, véletlenül jöttem rá, hogy szünet üzemmódra átváltással (Play-pause gomb lenyomása) a gyorstekerés lényegesen gyorsabb. Ez a "trükk" nem szerepel a leírásban.

    4. A készülék töltése
    A leírásban csak az szerepel, hogy a számítógépre csatalkoztatva a készüléket, az automatikusan feltöltődik. Azonban, ha az ember sokáig nincs számítógép közelében (nyaralás), akkor mi a teendő, azt nem említi. Pedig fel lehet tölteni a készüléket, a micro USB-n keresztül egy USB-s hálózati töltővel. Ez nyilvánvalónak tűnik, aki használt már hasonló készüléket, de a Sonynál ez sem az. Nem minden USB-s töltővel működik, nem lehet tudni mi volt a baj, de a korábbi, egyébként működő, jó töltő nem volt jó hozzá, órákig "töltötte", valójában teljesen lemerítette az akkut, mivel a képernyő sem kapcsolt ki. Nem lehet tudni,
    hogy a feszültség volt kevés (500 mA), vagy a váltóáram szakaszos adagolása volt túl bizonytalan, vagy egyéb hiba volt, például az, hogy a kimeneti áramerősség a töltő oldalán leírtak szerint valójában 500 mA +-50 mA, a kimeneti feszültség 5V+-0.5V, ami arra utalhat, hogy elég gyengécske minőségű lehet. Egy új, 1000 mA-es, YENKEE YAC 2003 nevű USB töltő, ami a leírtak szerint töbféle biztonsági funkcióval is rendelkezik, megoldotta a problémát, kb. 1 óra alatt teljesen feltölti (1990 Ft). ("Hálózati töltő USB csatlakozóval. Több biztonsági funkcióval ellátva - például rövidzár elleni, vagy túltöltés elleni védelemmel.") Valószínűleg a váltóáramot is intelligensebben adagolhatja.

    A Sony sehol nem írja le, hogy milyen töltőt vegyünk, a Sony márkaboltban sem tudták megmondani a megfelelő töltő paramétereit, csak hogy inkompatibilis volt a töltő, azért nem működött, de tudnak adni Sony töltőt (jó drágán), ami garantáltan feltölti. A MM-ban azt mondták 850 mA-s töltő kell, de nekik olyan nincs. Elképzelhető, hogy egy sima, jól működő 500 mA-as töltő is jó volna.

    5. Lejátszási hely megjegyzése
    A készülék megjegyzi, hogy mit és hol hallgattam utoljára, legyen az rádió vagy egy album közepe. Azonban a készüléket számítógépre csatalkoztatva, ha oda újabb fájlokat másolok fel, (ez lehet, hogy nem is új szám, hanem csak egy lejátszási lista) elfelejti, hogy hol tartott a lejátszásban, és az összes zene legelső dalára áll rá. Ez akkor különösen bosszantó, ha egy rádiójáték közepén tartottam korábban. Valószínűleg akkor is elfelejti, ha semmit nem csinálok, csak hozzákapcsolom a számítógéphez, majd leveszem róla.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák