- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
default6
csendes tag
válasz default6 #5529 üzenetére
Ó, hova lett a hozzászólásom, elbénáztam:
Sziasztok,
Van egy teljesen jó fejhallgatóm (Audiotechnika ATH 908) aminek a mechanikája a képen láható helyen eltört(e a csajom mert elmebeteg). Összeragasztottam de a törés helyén akkora a nyomaték hogy tuti megint eltörne. Szerintetek érdemes lenne azzal foglalkozni, hogy kinyomtattatom valakivel? Pár helyet felhívtam, kb egy 10 est mondtak, annyiért inkább kireszelem vasból. A nyak résznél van belül egy pillangó alakú lyuk hogy a fejhallgatóbetét csak egy bizonyos tartományban tudjon forogni. Másrészt nem tudom teherbírás szempontjából milyen opciók vannak. Jó lenne ha fekete lenne, bár ha nem akkor könnyebb lenne a jobb-bal t megkülönböztetni Ha kell meg tudom szerkeszteni AutoCADban.
Köszi -
izisz
senior tag
válasz default6 #5532 üzenetére
(#5532)default6
tooltip lett a hozzászólásodból, az első képen időzve felugrik bubiban
Amúgy nyomtatható, petg-ből (is) pedig szerintem kellően rugalmas és strapabíró is lehet.(#5522) gs20
Az is kérdés, mennyire gondolod komolyan a nyomtatást, hosszabb távon is akarsz-e vele foglalkozni, tovább akarsz-e lépni idővel?!
A
Mert amennyiben igen, akkor én speciel kihagynám a kis, kezdő gépeket (A6, A8 főleg, akril vázas; ezeket akkor érdemes választani OLCSÓN, ha alkatrész donornak használod idővel. Kitanulod a nyomtató lelkivilágát, majd raksz alá egy fémvázat, a donorból átemeled a vasárut és már szintet léptél)
A nyomtatási céljaidra, amit felsoroltál szerintem nem szükséges nagy nyomtatási tér. Viszont fűtött asztal mindenképp, PLA-t ilyen célokra kerülném (ez inkább dísz bizbazokra jó, az alap, sima pla) inkább PETg (vagy ABS, ha nagyon ragaszkodsznál hozzá). Amennyiben ABS alapanyagot is használnál, fontos, hogy a bed 100-110 fokra kényelmesen fűthető legyen, illetve hasznos, ha a nyomtató formája segíti a bedobozolását (temperált nyomtató tér kialakítás végett)
Így a tarantula akár jó választás is lehet.Duál fej: szerintem hasznos tud lenni, ha egyik fejjel vízoldékony támaszanyagot tudsz nyomtatni, míg a másikkal a modell lényegi részét. Meg persze a több szín is lehet jópofa (hasznosságról nem nyilatkoznék).
Talán egy "hátrányát" látom (inkább macera), a nozzlikat belőni, hogy közel pontosan egyforma magasan álljon mindkettő. Közös fűtőblokkos, vagyis csak hasonló hőmérséklet igényű anyagokat tudnál egyszerre használni.De ha a több szín nyomtatás nem vonz (funkcionális alkatrésznél minek?) és nem fogsz szuper-bonyolult formákat tervezni-nyomtatni (amihez nagyon hasznos a vízoldékony support), akkor a duál fej szerintem fölösleges, elsőre főleg.
[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
válasz default6 #5541 üzenetére
Óh, szkennelés témakörben abszolút nem tudok nyilatkozni, én olyat nem szoktam csinálni, setupom sincs hozzá
Egy ilyen egyszerű formát fusion360-ban viszonylag gyorsan összedob az ember, semmi értelme szkennelni.
Szkennelni szerintem organikus formákat érdemes vagy nagyon bonyolultakat (vagy ha az ember nem tud 3d-ben rajzolni, bár a szkennelt árut is muszáj finomítani )
Szerintem rajzolás olyan 1-2 óra (ha valaki nagyon profi, gondolom megcsinálja fél óra alatt is )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Interactive Brokers társalgó
- Autós kamerák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Házimozi haladó szinten
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest