Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • izisz

    senior tag

    válasz default6 #5532 üzenetére

    (#5532)default6
    tooltip lett a hozzászólásodból, az első képen időzve felugrik bubiban :DD
    Amúgy nyomtatható, petg-ből (is) pedig szerintem kellően rugalmas és strapabíró is lehet.

    (#5522) gs20
    Az is kérdés, mennyire gondolod komolyan a nyomtatást, hosszabb távon is akarsz-e vele foglalkozni, tovább akarsz-e lépni idővel?!
    A
    Mert amennyiben igen, akkor én speciel kihagynám a kis, kezdő gépeket (A6, A8 főleg, akril vázas; ezeket akkor érdemes választani OLCSÓN, ha alkatrész donornak használod idővel. Kitanulod a nyomtató lelkivilágát, majd raksz alá egy fémvázat, a donorból átemeled a vasárut és már szintet léptél)
    A nyomtatási céljaidra, amit felsoroltál szerintem nem szükséges nagy nyomtatási tér. Viszont fűtött asztal mindenképp, PLA-t ilyen célokra kerülném (ez inkább dísz bizbazokra jó, az alap, sima pla) inkább PETg (vagy ABS, ha nagyon ragaszkodsznál hozzá). Amennyiben ABS alapanyagot is használnál, fontos, hogy a bed 100-110 fokra kényelmesen fűthető legyen, illetve hasznos, ha a nyomtató formája segíti a bedobozolását (temperált nyomtató tér kialakítás végett)
    Így a tarantula akár jó választás is lehet.

    Duál fej: szerintem hasznos tud lenni, ha egyik fejjel vízoldékony támaszanyagot tudsz nyomtatni, míg a másikkal a modell lényegi részét. Meg persze a több szín is lehet jópofa (hasznosságról nem nyilatkoznék).
    Talán egy "hátrányát" látom (inkább macera), a nozzlikat belőni, hogy közel pontosan egyforma magasan álljon mindkettő. Közös fűtőblokkos, vagyis csak hasonló hőmérséklet igényű anyagokat tudnál egyszerre használni.

    De ha a több szín nyomtatás nem vonz (funkcionális alkatrésznél minek?) és nem fogsz szuper-bonyolult formákat tervezni-nyomtatni (amihez nagyon hasznos a vízoldékony support), akkor a duál fej szerintem fölösleges, elsőre főleg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák