Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blountex

    senior tag

    válasz izisz #7035 üzenetére

    Ez se rossz megoldás, lehet utána nézek ilyesminek. Ugyan a skirt jó nagyobb modelleknél, de amikor ilyen aprót nyomtat az ember pl 14mm akkor már oda az én megoldásom nem a legoptimálisabb.

    Valaki itt jó hsz-el feljebb volt problémája hogy egy nagyobb tárgynál egyszer csak abbamaradt az extrudálás. Nos kockát és egyéb nagyobbnak tűnő tárgyakat is szépen kitudtam nyomtatni, azonban volt hogy nálam is abbahagyta és egy idő után nem folyt ki a nozzlin a filament.
    Tudni kell hogy a problémára nem rég jöttem rá, egészen pontosan Fabula ajánlására cseréltem ki a plasztik fogaskereket fémre, és láttom hogy a daráló része egy kicsit kisebb, (eredeti 8mm és itt 7,3mm volt), de nem gondoltam arra, hogy ez elég ahhoz hogy egyszer csak ne húzza be a filamentet a fogaskerék. Gondoltam itt dugulásra stb. minden volt, holott lényegében ez okozta a problémát, hol működött rendesen hol nem.

    Tapasztalataim szerint akkor megy jól a nyomtatás ha maga az extrudernél a filament nem kattog, ezt sűrűbb retractionnál (értékekkel kell játszani) kicsit nehéz elkerülni.
    Ha van valakinek jó ötlete szívesen elfogadom :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák