Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • prtvlogan

    aktív tag

    Sziasztok!

    Vettem egy 1TB Toshiba P300 - as merevlemezt, lecserélendő a 62%-os állapotban lévő Samsungot, ami kb a megvétel napjától kezdődően döglődik.. (HD154UI). A típus-t az összefoglalóból választottam, a későbbiekben tervezek még egy 1TB WD Black WD1003FZEX -et venni, de egyenlőre nem tudom, hogy megérte volna-e a +6-7 e Ft-ot.
    A Toshiba kb a dupláját hozza sebességben a Samsungénak, azonban egyenlőre csak a játék (steam könyvtárat) másoltam át rá, de pl Origin, illetve filmek a samsungon maradtak..
    Nem tudom, hogy gond-e vagy sem, de rendszertelen időközönként olyan hang hallatszik a gépházból, mint amikor bekapcsolom a gépet, és elindul a HDD (kattanó hang) Gondolom, ha nem játszok, leállítja, majd újraindítja magát, amikor kell.
    Nem sűrűn cserélgetem a HDD-t, régebbi típusban nem volt ez benne, és igazság szerint asztali gépet használok, tehát az energiatakarékosság (ha ezért csinálja) pont nem érdekel.
    A rendszert SSD-ről futtatom, így a játékaimnak,és a filmeknek, fotóknak szeretnék a későbbiekben hdd-t venni. (tehát 1 hdd játék, egy a filmek fotók stb)
    Mivel a Samsung merevlemezzel egy jó nagyot szívtam mind megbízhatóság, mind sebesség szempontjából, (régebben jobbak voltak) ezért szeretném elkerülni a későbbi kellemetlenségeket.
    Szeretnék egy olyan merevlemezt, (illetve kettőt) ami állandóan harcrakész ha megy a gép, nem parkolgat, nem kapcsol ki, csak teszi a dolgát, lehetőleg minél gyorsabban. (elérhető áron)
    Ezekkel a Toshiba -kal mi a helyzet, parkolgat vagy sem, és ha igen, a későbbiekben (pár év) használat után okoz-e valamilyen problémát, esetleg idő előtti elhalálozást, teljesítményromlást?

Új hozzászólás Aktív témák