- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wikoo
aktív tag
Üdv
SSD mellé szeretnék egy halk vinyót, csak adat tárolásra.
Egyik ismerősömtől jutányos áron tudok szerezni egy WDC WD50 00AADS-00S9B hdd-t.
Érdemes megvennem? Megfelel a kritériumaimnak?Békesség, boldogság! x)
-
Wikoo
aktív tag
Vagy ennek is lenne magas, cicergő motorhanga? nekem az a lényeg h minél jobban kusba legyen, mert a Seagate Barracuda 7200.12 500GB ST3500418AS omnak nagyon idegesítő ez a magas,sípolós hanga, nem igazán jó mellette aludni.
Bocsi, kifutottam a szerkesztési időből.
Békesség, boldogság! x)
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Képtelen vagyok dönteni:
WD Caviar Green 3TB 5400rpm 64MB SATA3 WD30EZRX
vagy
SEAGATE Barracuda 3TB 7200rpm 64MB SATA3 ST3000DM001
Nem csak adattárolásra kell, ezért erősen filózom, hogy a sebesség különbség számottevő e.
Kérném tisztelettel a segítségeteket, hogy miért melyik
Köszönöm!
-
M107
addikt
Olvasom eme fórumot, de a Toshiba HDD-t sehol sem ajánlatok, ő mumus vagy miért ?
+ akkor a WD Rednél is vannak fejparkolási problémák.....
Pedig 1-0.5 éve mindenki őket ajánlotta mivel nincs fejparkolási problémájuk.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Jani_007
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, hogy milyen megbízható 1.5TB vagy 2.TB merevlemezt vegyek, elsősorban
Steam és Origin programoknak (mappáknak) a rendszer 120GB SSD.-n van.
Érdemesebb a 7200rpm sebességűt vagy elég a 5400rpm.
Árban 20.-25.000.Ft.-ig, és jó lenne ha nem volna hangos működés közben. -
félisten
válasz ubyegon2 #44093 üzenetére
Mármint a laptop WD Scorpio Black tökéletes, vagy az asztali Caviar Black?
Az asztali nekem kissé hangos, emiatt szeretnék inkább 2,5"-ost.Gondolkodtam 1TB-os Seagate Barracuda-n is... A leírás szerint még a laptop Scorpio Black-nél is halkabb. Kérdés a sebessége rendszer winyóként, illetve hogy a kettő közül melyik a megbízhatóbb.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Pitu
aktív tag
válasz Eduardo89 #44113 üzenetére
WD laptop winyókat én is dobtam már ki sajnos, de a mostaniban szintén WD van, ami meg jól működik. Így nem tudok általánosítani, bár tény hogy nálad ezek szerint 2-ből 2, így érthető az óvatosság.
A Toshiba gyárait is érintette anno az árvíz? (2 v. 3 éve talán) Amit vettem (DT01ACA200) az 2012 decemberi gyártású. Red-et szerettem volna, de arra amire használom "sok" lett volna.
-
M107
addikt
válasz Eduardo89 #44113 üzenetére
Laptop HDD az más mint a 3.5" HDD-k
Nekem WD Caviar Black 160GB 2.5" HDD 6 éves 97% 5 gyenge szektor
De van egy WD Green USB-s 1 TB 50% hibás. UI: (0.5 éves)Persze minden HDD sorozatnál vannak jó és hibásak de a 2.5 " HDD-k nél sokkal nagyobb a hiba arány (Tapasztalat).
Ami fontos jó táp és minőségi sata kábel, amennyiben baja van a HDD-nek így 2-6 hónap alatt ki adja persze használatól függően.
UI :
2009 Hihaci 500 GB
Valami adat kapcsolati probléma minőségi kábel s táp2011 Samu F3 1TB
Szintén u.a hibával.De attól tökéletes 100/100 ...
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Eduardo89
aktív tag
Nem csak 2.5"-al vannak / voltak ilyen problémáim.
Elég sok gépet és laptopot javítok, Toshiba winyókkal túl sok pozitív élményem nem volt.
Ellenben WD-vel sose volt problémám.
A Redeknél a fejparkolási mizéria meg túl van lihegve, írtam róla egy szösszenetet érdemes elolvasni. (Link az aláírásomban.)http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Tanácsotokra egy 3TB-os WD-RED-re ruháztam be végülis, amivel elégedett vagyok, picikét írás közben hangos, de nem vészes .
Sajna rám jár a rúd, notimban is winyót kell cserélni. Szeretnék 1 nagy kapacitásút, mivel rengeteg filmet-zenét tárolnék rajta, így kellene legalább 1TB-os méret!
Alábbiakat néztem ki:
TOSHIBA MQ01ABD 1TB - 15k
Seagate Momentus 1 TB ST1000LM024 - 16k
WD Red 1TB 5400rpm 16MB SATA3 WD10JFCX - 20kMelyiket ajánlanátok? Oprendszer nem lesz rajta, mivel SSD-ről megy.
Köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz Eduardo89 #44116 üzenetére
Elhiszem mindenki véleménye számít, s a kedves fórumozó azt a tanácsot fogadja meg amit szeretne.
Tiszteletbe tartom, a te tapasztalataid, te így jártál !
Döntsön majd a kedves fórumozó User mit vesz.UI:
Még annyit lehet nekem van szerencsém, nálam csak 2 merevlemez ment tönkere mindegyik garancia idő alatt.
1 db WD és 1 db Toshiba.
Még a nagyon hulló Maxtorok 60-120 GB-ok is 100/100 voltak mikor eladtam őket nem rég 500-1800 Ft-ért.
-
Eduardo89
aktív tag
Persze tiszta sor. Nincs is ezzel baj, pont ezért vagyunk itt ! Csak én úgy szoktam ajánlani valamit amivel én magam is meg vagyok annyira elégedve, hogy ismét megvenném saját részre is
Én a WD-t nyugodt szívvel tudom ajánlani mert azzal még nem volt soha problémám.ricsidealer: Asszony notijában cirka 1évet bírt és el kezdte bedobálni a szektorhibákat.
Minden lehetőt elkövettem vele az újrainicializálástól a HDD-regeneráláson át amit csak lehet. Persze nem javult...[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
nagyúr
A WD Black változata mindkét formájában jó, de az asztaliről mondanám, hogy tökéletes arra, amire használnád, bár igaz, a régebbiek hangosabbak, de itt esik róla szó, hogy az újabbak miért nem. Tényleg megvan a különbség, van 5 éves és pár hónapos Black- em is. Most a régiről futnak a torrentek pár hónapja gond nélkül, pedig egy rossz táp kis híján kinyírta. Volt egy Seagate is a gépben, de azt nem lehetett visszahozni 100/100- ra.
Vegyél egy asztaliba való WD1003FZEX- et és nem lesz vele gondod.
WD Black 5 év garancia, Seagate talán 1 év.(#44098) Forestgreen
Ha már nem WD Red- et akarsz venni tárolásra, akkor akkor nem lősz mellé, a FZEX mindenre jó, de igazából rendszervinyónak használják, mert gyors, de drágábbnak tűnik, bár az 5 év garancia miatt ez sem igaz annyira. Ha sokat állna, akkor inkább mégis Red- et vennék.[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
válasz ubyegon2 #44121 üzenetére
Köszi!
Ha megengeded, feltennék pár további kérdést:
- Van olyan terület, ahol a FZEX nagyobb elérési ideje miatt lassabb, mint a régi FAEX? (Windows, vagy nagyobb programok betöltésére gondolok főleg.)
- Az 500GB-os AZEX típus hogy áll hangban és sebességben a két 1TB-oshoz? (szintén rendszerwinyóként üzemeltetve)
- egy laptop Black mennyivel lassabb az asztalinál? (sacc/kb.)Szeretek minél széleskörűbb infók alapján dönteni.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Esz.Zsé
csendes tag
Esetleg ezzel jobb?
[link]
Egyáltalán működnek együtt? -
nagyúr
Bármennyit feltehetsz, ha tudok valamit segíteni, akkor csak a hozzá nem értésem és a hozzáférésem akadályoz.(néha irigylem azokat, akik az iránt érdeklődnek, miként érhetik el melóhelyről az otthoni gépüket).
Azt olvastam több helyen is, hogy az újabb Black minden szempontból gyorsabb a lényeges területeken, a szekvenciális olvasás/írásra emlékszem biztosan. Az én két Black- em között is észre lehet venni az 5 év különbséget, a gyártó azért fejleszt erősen ezalatt az idő alatt, ha nem akar lemaradni, így is okoz nekik elég gondot az SSD terjedése. A régi HDD- ben még nem is dupla processzor van, ha jól tudom, szóval az a pár microsecundum beáldozás a hang csökkentése miatt nem azt jelenti, hogy lassabb, mint a régiek.
Az 500 GB- os AZEX ugyanazon az 1 TB- os tányéron fut, csak 2 fej helyett 1 van szerelve, más észrevehető különbség nem lehet közöttük.
A laptop vinyók valamivel biztosan lassabbak, hogy ez érezhető- e, nem tudom megmondani, de például cache kevesebb benne és a jóval kisebb házban azért ugyanazt hozni teljesítményben, mint az asztalinál, kicsi az esélye. Különben minek csinálnának olyan nagy asztalit, ha ugyanazt feleannyi anyagból és helyen meg lehetne csinálni. Ha nincs rá valami ok, az emberek nem is raknak asztali gépbe mobil eszközre optimalizált HDD- t.
Azért azt újra megemlítem, hogy nem vagyok hozzáértő, csak sokat olvasgattam az utóbbi hónapokban ezekről és bizonyos logikai hálóban is el próbálom helyezni az infókat, mert úgy látom, Te most jársz ott, ahol én is jártam HDD vétel előtt cc fél éve. Remélem azért tudok segíteni valamit a választásban.A gyorsaság és hang tekintetében viszont már tapasztalásokra alapoztam, amit írtam. Ha nem SSD- t veszel, akkor az 1 TB- os FZEX a legjobb választás jelenleg, gyorsaság, garancia idő/ár, megbízhatóság, strapabírás. Összességében, de külön- külön se tudok jobbat!
(#44123) alwarez
Neked ezzel a linkkel tudok segíteni a WD Red Sharkoon combóval kapcsolatban írnak páran.
[link][ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Lassan le szeretném cserélni a SAMSUNG F1 1TB 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ HDD -met. Az alábbiakról mi a véleményetek. (legalább 2 TB legyen ~25.000 számok rá)
SEAGATE Barracuda 3TB 7200rpm 64MB SATA3 ST3000DM001[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Médialejátszóhoz (Dune) szerintetek 3TB WD Elements Desktop (WDBWLG0030HBK), vagy inkább egy 3TB WD Red és hozzá Sharkoon Rapid-Case 3.5" külső ház? (A Red + külső többe kerül kb. 5 ezerrel, viszont a Red-re 3 év gari van.)
Ti melyiket választanátok médialejátszóhoz?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz liszi70 #44129 üzenetére
Egyértelmű, hogy a Red + Sharkoon (full alumínium háza miatt is előnyösebb) .
Elements WD-nél a xarabb széria, jobban hajlamos a meghibásodásra és gyakoribb a selejt, jobbak a My Book/ My Passport sorozatok.
Elementsben ráadásul Caviar Green van, a Red nyilván jobb és tartósabb.
Gyári külsők kompatibilitása viszont jobb, alvó mód, kikapcsolás utáni leállítás stb. gördülékenyebben működik, de jobb rackek terén, mint amilyen a Rapid-Case, sem szokott gond lenni.[ Szerkesztve ]
-
Janika-1982
tag
Sziasztok,szerintetek ez jó lenne?Külső adattárolásra használnám:
https://www.pcx.hu/termek/adata-1tb-ahe720-1tu3-cti-kulso-merevlemez-80192
Válaszokat előre is köszönöm.Hogy lehet ide beilleszteni,megnyitható webcímeket?
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Janika-1982 #44131 üzenetére
A link gombra kattintasz, majd beilleszted a másolt linket...a [link] szót lecseréled arra amit meg kívánsz jeleníteni...
-
M107
addikt
-
Mano66
senior tag
Valakinek van már tapasztalata a WD Purple (3TB 5400rpm 64MB SATA3 WD30PURX) HDD-kel.Zárojelben lévő modelt néztem ki,de nagyon nem találok semmit még roluk.Vagy inkább jobb vétel a WD Red (3TB 5400rpm 64MB SATA3 WD30EFRX) széria.Mi a különbség köztük?
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Dtomka
veterán
100 % os az tuti. Az igen... Tegnap este döntöttem el, hogy le fogom lassan cserélni erre már van is vevő .
Lesz SSD-m és és a mostani 100+maradékra van particionálva...ezért veszek 1 legalább 2 TB-t és mindent átdobok rá...majd a partíciót "összerakom".
Ha hazaértem rakok fel képet.(#44134) Mano66
Az 5400rpm-es nem lassú...?Én tuti nem vennék már olyat.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #44130 üzenetére
Nagyon köszönöm!
"Gyári külsők kompatibilitása viszont jobb, alvó mód, kikapcsolás utáni leállítás stb. gördülékenyebben működik, de jobb rackek terén, mint amilyen a Rapid-Case, sem szokott gond lenni."
Na igen, a fő gondom pontosan ez. Bár úgy olvastam, kikapcsol magától a Sharkoon Rapid-Case, e táblázat szerint van olyan eset, amikor nem. Nekem pedig alapkövetelmény, hogy a médialejátszó kikapcsolása és tétlenség esetén IS kikapcsoljon. Ezzel kapcsolatban van esetleg valakinek konkrét tapasztalata?
Köszönöm!
-
Mano66
senior tag
válasz Dtomka #44135 üzenetére
Egy Asus RT-AC66U routerhez kellene torrent letöltésre.SHARKOON Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0 rackbe lenne rakva.Oda felesleges lenne a gyorsabb.Rendszer tárolásra tényleg lassú lenne.A lényeg,hogy birja a folyamatos üzemet.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
M107
addikt
válasz Dtomka #44135 üzenetére
Kár hogy van rá vevő, jó szériát vesz az biztos....
De ha eláll tőle amit nem hinnék majd üzenj privben, s azt is hogy milyen áron 10 ropit simán megér + a felett is.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
LOL....az a vevő=te vagy lennél ..én rád gondoltam (ezek szerint hülyén fogalmaztam)Küldök PÜ-t.
Úgy tudom, hogy azok (103SJ volt talán utolsó) után már nem nagyon gyártottak SAMSUNG HDD-ket. (Pedig ezek jóféle vinyók )(#44137) Mano66
Ha csak "arra" lesz használva oda tökéletes...[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
sziasztok!
szeretnék venni egy WD RED vinyót. olvasgattam a témában, úgy látom, sokan ajánlják ezt a hdd-t fontos adatok tárolására, munkára, akár 24/7-re, jelen esetben fotózás - munka - sok-sok kép lenne rajta.
még nem döntöttem el, hogy egyelőre 1 db 2 terrásat, vagy 2 db 1 terrásat, de nem is ez a lényeg, hanem kérdezném:
- mivel azt olvasom, hogy nem tudni, 5400-es vagy 7200-es, milyen a tapasztalat mindennapos, akár nagy mennyiségű adat másolásakor, kezelésekor (Photoshop, Lightroom) a sebessége?
- az a bizonyos 3 év gari.. pl a 220volt is árusítja, ami nekem jó, mert nem pesti vagyok, viszont a honlapjukon EZ látható. 1 év gari, alatta pedig a hogy a hivatalos Western garival árulják, ami ugye 3 év... különös ellentmondás. felhívtam őket, ügyfélszolgálatos kiscsajnak fingja sincs - magyarország -, írjak emailt... tehát hogy van ez, ha egy x üzletben lejár az 1-2 év gari, akkor fordulhatok a gyártóhoz (van idehaza disztribútor?) esetleges garis panasszal? ez azért elég fontos egy munkára szánt hdd-nél.köszi, ha válaszoltok!
-
félisten
Sziasztok!
Egy 3TB-os WD Green winyóról mi az általános vélemény?
Másodlagos adattárolásra akarom használni egy beépített fiókban, amin alul van egy 10cm-es lassan fogó venti.Kb. 4-5 naponta kapcsolnám be arra az időre, amíg megtörténik a szinkronizálás a másik winyóról, majd kikapcs.
Ilyen felhasználásra elég megbízható?
[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz liszi70 #44136 üzenetére
Amúgy nem értem ezt és az előzőt is eleve mért itt, mért nem külső vinyós, v rack topikban kérdezted, v akár multimédia topikokban ??
Itt főleg a belső, a HDD felől van inkább tapasztalat, aminél ugyen tisztázva lett, h a Red jobb lenne. Bár, csak filmtárolgatásra, multimédia célra lehet mást is venni.Na igen, ez Sharkoon-nál is firmware függő...alap esetben vsz olyat fogsz, pl. ASMedia chipes, amiben nincs beállítva, hanem utólag kell beleflashelni. De a JMicron chipesnél is akadt hasonló "probléma". Ezért mondtam, h e téren eleve jobbak a gyári külsők, mint pl. a My Book.
Viszont, mivel a működés PC-re, notira van optimalizálni, előbbi jelenség is azokon értendő, így más eszközökön való használat mindig kérdéses...
Jó esetben TV-vel kikapcsolva, menüjében leválasztva leáll a külső háttértár is, netán még alvó mód is működik, de pont utóbbi kapcsán, van, h alvóból időközönként felébreszti és nyekeregteti az adott eszköz, ha éppen úgy van beállítva.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #44146 üzenetére
Köszönöm a választ! Valószínűleg bepróbálkozok a Sharkoon Rapid-Case külső ház WD Red vinyó kombóval. Ha belefutok egy olyan firmware-be, amivel nem kapcsol ki, majd érdeklődöm erről az "utólag belefleshelés"-ről a külső mobil rack-ek topicjában.
Köszi!
-
szg88
őstag
Üdv, nem tudom eldönteni melyik winyó lenne jobb, mindről írnak rosszat is, jót is. Most egy cav green halt meg azt cserélném le. Rendszernek is lesz. Tudom ssd kellene, de most csak erre telik. WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX, Seagate 3,5" 1TB SATA3 64MB Barracuda ST1000DM003, WD 3,5" 1TB SATA3 64MB Green WD10EZRX? Köszi a segítséget.
-
Dtomka
veterán
Erre valaki:(#44128) Dtomka
Köszönöm -
Stirlitz
senior tag
Csak annyit tudok mondani neked, Blue jobb választás a Greennél, ha op. rendszer is lesz rajta.
(A többi a szokásos, bármelyik gyártó bármelyik sorozatában belefuthatsz hibás darabba. És a többi is általános, nem mozgatjuk a gépet müködő HDD-vel, minöségi táp, jó kontaktal rendelkező sata kábel, és érje légáram egy kevés a HDD-t. )Azért ha WD Green-t választasz és mellé akkár egy 60gb-s sandforce vezérlős ssd-t innét hardveraproról, nem lenne sokkal többe, és egy más világba kerülnél. Fontold meg. Mondjuk SSD-t augusztusban veszel...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital